Şimdi Ara

rolan rp102 kawai kdp120

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • roland rp102 kawai kdp 120 ye göre 2000 tl. kadar daha ucuz zuhal müzikte çalışan bayanın yorumu şu şekilde roland ses tonu yumuşak tır ve bas ları iyidir sadece hoparlörün gücü azdır çok yüksek ses çıkmaz ama evde de zaten yüksek sesle kullanılmaz vede roland ın dijital piyanonun mucidi olduğunu elektronik altyapısının diğer kawai yamaha casio ya göre daha iyi ve daha uzun ömürlü olduğunu söyledi kawai kdp 120 nin ise sesi daha parlak canlı gibi vede daha yüksek tuş hissiyatı roland ın biraz daha ağır gibi ama ayarları varmış akustiğinde zaten ağırmış tuşları deniyor
    bu 2 model arasında siz olsanız hangisini tavsiye edersiniz teşekkürler

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >



  • Roland derdim.

  • mrb. neden roland sizce

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhaba, ben bir kaç hafta önce kawai kdp120 aldım. Ses tonu olarak gerçekten çok güzel ve biraz ayarlarıyla oynadığınızda çok daha güzel sesler elde edebiliyorsunuz. Ancak bana göre 20 W ses çıkışı olmasına rağmen ses seviyesi biraz düşük sanki. 25 m2'lik salonda kullanıyorum piyanoyu ve ses seviyesi öyle aman aman yüksek değil.

    Roland'ı denemedim ancak Kawai kdp-120'yi almadan önce fiyatından dolayı internette incelemelerine ve karşılaştırmalarına bakmıştım. Genel olarak yorumlarda tuşenin çok iyi olduğu ancak benzer fiyatlarda daha güzel sese sahip piyanolar olduğundan bahsediliyordu (Bunlardan biri kdp-120). Roland'ın tuşesine tartışmasız akustik piyanoya en yakın tuşe diyorlar.

    Tuşlarının hassasiyetini ayarlayabilirsiniz her ikisinde de ancak tuş hassasiyetini düşürmeniz genel olarak çaldığınız parçanın etkisini bir miktar değiştiriyor. Bence deneyin ve size uygun tuşeyi kendiniz seçin aksi halde alışmanız biraz zaman alacaktır ve sizi yoracaktır. Eğer yeni başladıysanız çalmaya bu da canınızı sıkabilir bir miktar.

    Aradaki fiyat farkı az değil günümüz koşullarında, bence gidin ve deneyin ikisinin de en yüksek seslerini test edin ve ona göre karar verin.





  • hollyland62 H kullanıcısına yanıt

    Roland marka orgları kawaiye göre daha çok beğeniyorum. Genelde bana altmışlardaki ve yetmişlerdeki vox orgları anımsatıyor. Beni soracak olursanız Casio marka bir orgla idare ediyorum, ileride piyano almayı düşünüyorum. Piyano konusunda kalbimden geçen aslında Yamaha.

  • tşk.ler ilginç gerçekten rp102 için olumlu yorumlar çok ama direk uzak durun diyende çok bu durum casio da da var ana kawai ve yamaha da yok çözemedim durumu yamahanın alt modelleri yani bu fiyat bandında ki ydp144 plastik tuş alt modellere birşey koymuyor ydp164 ve üstü güzel tuşlar fildişi hissiyatı oda 15 gün önce 12bin e alabiliyordum şimdilerde hayal oldu 18-20 bin bandında heralde uygun kdp120 bulabilirsem alacağım birde sizce ikinci el alınırmı tekrar teşekkürler yanıtlar için

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hollyland62 H kullanıcısına yanıt

    İkinci ele güvenmek risk demek hocam. Az kullanılmış diyorlar halbuki paspas niyetine kullanıyorlar. Her zaman sıfır model iyidir. Sıfır modelde hatalı çıkma oranı milyonda birdir, onda da değişim sağlanır bir şekilde. İkinci elde ise %70 kusur vardır ve genelde satanlar iade almaz. Bence tercihinizi sıfırdan yana kullanabilirsiniz. Bu her ürün için geçerli bir durum. Sadece araba ve ev piyasasında ikinci el olabilir. Onlarda istisnai bir durum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-94E0EF87A -- 10 Aralık 2021; 12:36:44 >
  • tşk.ler

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hollyland62 H kullanıcısına yanıt

    Hocam benden size tavsiye ne bütçenizi aşın ne de almak için çok bekleyin. Ben kdp110 alıcaktım geçen sene fiyatlar arta arta neredeyse 2 katına kdp120 aldım. İkinci elleri de pahalıya satıyorlar fark çok değil arada, çok güven olmaz su dökmüş vs. bile olabilirler piyanoya uzak durmakta fayda var.

  • tzaac T kullanıcısına yanıt
    tşk. yarın zuhalden 14450 9 taksit alacağım napiyim bu ülkede yaşamak zor ya bir piyano alacağız servet gerekiyor daha birde bunun ders ücreti var hepimizin işi zor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • zuhal internet fiyatı 14590 mağazada 14000 9 taksit kdp 120 alabildik biraz indirim yapıyorlar mağazada darısı düşünenlerin başına fiyatın düşeceğini zannetmiyorum

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhaba, ben Zuhal’den 12.500 e aldım taksitsiz. Ama mur sürekli hareket ediyor, adamlar da haklı..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar. Roland 102 ile casio ap470 arasında kaldım
    İkisinin fiyatı birbirine yakın. Sizce hangisini tercih etmeliyim. Uzun yıllar kullanmak istiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tzaac T kullanıcısına yanıt

    merhaba, ben piyanodan hiç anlamıyorum, bizim ufaklık için kdp120 aldık 2 gün önce. ayarlarla oynamaktan kastınız nedir? dediğim gibi piyano çalmayı ben bilmiyorum o nedenle bu dünya çok uzak geliyor bana :)


    bahsettiğiniz ayarlar ilgili bir video vs. var mı? teşekkürler.

  • renzokuken kullanıcısına yanıt

    Hocam merhaba, piyanonun yaninda bir kağıt geliyor, o kağıt üzerind eyapabileceğiniz ayarların kısa yolları mevcut. Dilerseniznordan bakarak ayarlar yapabilirsiniz. Ancak piyanoda bluetooth da mevcut dilersneiz telefonunuza piano remote uygulumasini yükleyerek ayni ayarları daha kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

    Ayarlardan kastım ses tonu ve reverb (yankılanma) ayarları kulağınıza nasıl güzel geliyorsa o ayarda kullanabilirsiniz, kişisel zevklere göre yani.


    Ahmet Ünal UZUNyoutube
    Şimdiden yapmış olduğum bir kusur varsa özür dilerim. Videoyu olabildiğince basit şekilde tutup anlaşılır yapmaya çalıştım. Bende internetten yaptığım araştırmalar üzerine bu tarz bir video hazırlamanın Kdp110 kullanıcıları için faydalı olacağını düşündüm. Umarım sizler içinde yardımcı olacak bir içerik olmuştur. Bende Apple ürünlerinden olmadığı için Skoove ürünü ile ilgili bir video içeriği hazırlayamadım. Ama yakın zamanda Skoove uygulaması içinde bir video çekeceğim. Android için bağlantı sağladığım Bluetooth Midi Connect uygulaması linki; https://play.google.com/store/apps/details?id=bluetooth.midi.connect&gl=TR Bağlantı sonrası etüt çalışması yapılabilecek olan Synthesia program linki; https://play.google.com/store/apps/details?id=com.synthesia.synthesia&gl=TR Apple ürünleri için ayrıca kutudan çıkan bir ücretsiz 3 aylık uygulama bulunuyor. Skoove programı için gerekli olan uygulama linki; https://apps.apple.com/us/app/skoove-learn-piano/id1160668178 Ürüne ait kullanım klavuzunu linki aşağıdadır. https://www.kawai-global.com/data/manuals/KDP110_EN_R101.pdf (Ürün Tanıtımı)
    https://www.youtube.com/watch?v=5ZxaYkxrW3U&feature=youtu.be

    Bu video bir önceki model için çekilmiş ancak çoğu ayar aynı yardımcı olacaktır size İyi günler dilerim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • tzaac T kullanıcısına yanıt

    merhaba, çok teşekkürler hemen inceliyorum.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.