Şimdi Ara

Kitapların kişi üzerindeki etkileri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yaklaşık 1-2 yıldır sıklıkla kitap okuyorum. Bütün klasikleri değilse de bazılarını okudum. Bitirdiğim kitaplardan sonra vay be! gibi tepki veriyorum anca. Mesela bende yaşça büyük kişiler 'Suç ve Ceza'yı ortaokulda okumuştum. Şimdi okudum bir de etkisi bambaşka oldu' gibi tepkiler veriyorlar. Acaba ben kitabı düz okuduğum için mi, kitaba kendimi vermediğim den mi yani kitabın içine giremediğimden mi bende bir etkisi olmuyor beni değiştirmiyor? Bir de Yabancı kitabını okudum kitap varoluşçuluk üzerine ya da Franza Kafka'nın kitaplarını okuyorum ama şu konu üzerinde şunu anlatmak istemiş gibi bir yorum yapamıyorum. Böyle forum ya da kitap satış sitelerinde görüyorum bunun üzerineymiş diye. Sebebi nedir sizce ?



  • Don Kişot romanı için José Ortega y Gasset‘in söylediği çok güzel bir söz var. Sorunun cevabını yıllar önce vermiş ;) Sadece Don Kişot için değil çoğu klasik eser için de çok doğru bir söz.



    “İnsan onu hayatında üç kez okumalıdır. Kahkahanın kolayca dudaklara fırlayıp duyguları harekete geçireceği gençlikte, mantığın hakim olmaya başladığı orta yaşta, her şeye felsefe açısından bakıldığı ihtiyarlıkta...”

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zegerezen kullanıcısına yanıt
    Konu dışı olacak ama yazmadan geçemeyeceğim. Instagram hesabınızda ki paylaşım tarzınız çok güzel, sakın bozmayın.
  • Ceyyn kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Basit ve zamanımı almıyor.

    Bozmayı düşünmüyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.