Şimdi Ara

Kitap Yazmak Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hiç kitap okumayı sevmem ama ara sıra canım sıkıldığında kısa kısa hikayeler yazarım onuda küçük kardeşime gece yatarken okurum ve beğendiğini söyler.. Ben işi biraz daha ciddiye alıp roman yazmak istiyorum ama gerek noktalama işaretleri gerek te yazım kurallarında iyi değilim. Sizce romana başlamadan çok kitap okumam gerekir mi yada ne yapmam gerekir?

    Yardımcı olan herkese şimdiden teşekkürlerimi sunarım.



  • Kitap yazmak için iki şey gerekli. İlki yaratıcılık ikincisi ise aklındakileri kağıda dökebilme yeteneği.

    Yaratıcılığını insanların zevk almalarını sağlayacak bir şekilde kağıda dökebilmek ise kolay bir şey değil. Kafanda bir senaryo olması yetmez. Kafandaki senaryoyu akıcı ve insanların ilgisini çekecek bir şekilde yazıya dökebilmelisin.

    İnsanın bu konuda kendini geliştirmesinin en temel yollarından biri de bol bol kitap okumaktır. Hem bu sayede farklı yazarların yazı tarzlarını da görmüş olursun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alanında uzman olursan daha çok satarsın. Eğitim şart

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Roman yazmak hevesle olacak bir iş değil. İçgüdülerin seni buna iteliyorsa bu yeteneği okuma yaparak geliştirebilirsin sadece. Diğer yazarları tanımadan, tarzlar ve anlatım arasındaki farkları bilemeden malesef ki bu işi gerçekleştiremezsin.
  • Ayfer Tunç der ki: ''Yazmanın ilk şartı okumaktır. Yazar olmak isteyenler etkilenmemek için okumadığını söyler. Ama etkilenmeden değişemezsiniz, kendiniz olamazsınız'' der. Bu cümleden bir şey çıkartabiliyorsanız ne mutlu.
  • Eğer okuyacak zamanınız yoksa, yazacak zamanınız da konu olacak malzemeniz de yok demektir. Bu kadar basit.Ne bulursan okuyacaksın.
  • Çok okumalısınız, okumadığınız kitaplar hakkında bile az çok bilgi sahibi olmalısınız. Herkesin aklında iyi bir hikaye vardır yazmak istediği, ama iş yazıya dökmeye gelince iş değişir. Üzerinde çok düşünülmesi, ciddi zaman ayırılması gereken bir iş yazmak. Ayrıca gecenizi gündüzünüze katıp bir roman yazsanız, ve ortaya çıkan konuyu daha önce başka bir yazarın yazmış olmasını istemezsiniz eminim.
  • Mount & blade warband oyunundaki kalradya diyarını konu alıp her kitap 100 sayfa şeklinde bir seri yapmak istiyorum
  • Yanlış bir yöntem.

    Sizin çıkaracağınız kitaba herkes "XX yerden alıntı arkadaşlar, aldığıma pişman oldum özgün bir roman değilmiş" diye yorum atacak. Ayrıca hangi yayınevi başka bir hikayenin, filmin konusunun kopyasını veya esinini basmak ister?

    Özgünlük sizi diğer çalışmalardan sıyırır genç arkadaşım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.