Şimdi Ara

KİTAP AKREBİ!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Örümceğimsiler sınıfının yalancıakrep (pseudoscorpionida) adıyla bilinen bu naçizane üyesi, eski kitaplara çok meraklı. Çünkü onların arasındaki bitlerle ve kurtlarla besleniyor. İnsanlara ise zararı dokunmuyor.
    Gerçek akreplere benzemekle birlikte kuyrukları bulunmayan yalancıakreplerin uzunluğu 1 milimetreden başlıyor ve en fazla 8 milimetreye ulaşıyor. Kitap dostu olanlar ise yaklaşık 4 milimetre uzunluğundalar. Bir yalancıakrebin eski kitapları yeni olanlara yeğlemesinin sebebi ise klasiklere olan merakı değil elbette; onlarda ilgi uyandıran eskiden kitap imalatında kullanılan nişasta bazlı yapıştırıcılar. Bitler ve kurtlar bu yapıştırıcıya bayılıyor. Eh, kitap akrebinin zaafı da bitlere ve kurtlara...

    Yalancıakrepler beslenmedikleri zamanları da çiftleşerek geçiriyorlar ve tıpkı gerçek bir akrep gibi, yalancıakreplerin dişileri de yavrularını kendilerine yetmeyi becerebildikleri gün gelene dek sırtlarında taşıyor.

    Kaynak:http://www.sabitfikir.com/haber/kitap-kurdu-degil-kitap-akrebi


    Yayılışları:
    Yalancıakrepler soğuk bölgeler dışında yeryüzünün hemen her yerine dağılmıştır. Çoğu ağaç kabuklarının ya da taşların altında yaşar, bazıları kitapların içinde ya da eski eşyaların arasında barınır. Ilıman bölgelerde ipek salgılarıyla oluşturdukları yuvalarda kış uykusuna yatarlar. Dişiler genellikle yumurtalarını üreme deliklerine asılı bir kesede taşır. Kitap yalancıakrebi (Chelifer cancroides) yaklaşık 4 mm uzunluğundadır. Evlerde ve kütüphanelerde rastlanan bu tür yalancıakrep kitapbitleri, halıböceklerinin larvaları, güveler ve tahtakurularıyla beslenirler.

    Kaynak:https://tr.wikipedia.org/wiki/Yalanc%C4%B1akrep



     KİTAP AKREBİ!! KİTAP AKREBİ!! KİTAP AKREBİ!!







  • Kitapyurdu'ndan gönderdikleri ayracın üstünde kebikeç duası yazıyordu, çok hoşuma gitmişti. bununla bi alakası olabilir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Soğuk Espri

    Kitapyurdu'ndan gönderdikleri ayracın üstünde kebikeç duası yazıyordu, çok hoşuma gitmişti. bununla bi alakası olabilir

    Evet olabilir.
    Benim de aklıma siz söyleyince geldi.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kekibeç duası benimde hoşuma gitmişti. Eve bunlardan bir tane gelirse bütün kitapları böcek ilacıyla yıkarım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.