Şimdi Ara

Kıbrıslı Türk Hukukçulardan Türkiye'ye Laiklik Protestosu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
143
Cevap
1
Favori
8.511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
191 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • KKTC AYM'sinin devlet harici kuran kurslarını yasaklayan ve dini eğitimin sadece Milli Eğitim Bakanlığına devreden kararına Türkiye Cumhuriyeti CB Erdoğan tehditvari sözlerle sert tepki göstermişti. Erdoğan'ın dışında İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve CB yardımcısı Fuat Oktar da karara tepki göstermişti.


    Bugün Kıbrıslı Türk hukukçular Türkiye'den gelen sert demeçlere karşılık Lefkoşa'da protesto düzenledi ve basın açıklaması yaptı.


    Tüm baroların katıldığı protestoya, farklı şehir baroları Atatürk portreleri, Türkiye,KKTC bayrakları ve kortej yürüyüşü ile protesto alanına geldi.


    Tabiki Türkiye medyası ise yine 3 maymunu oynadı.


    Kıbrıslı Türk Hukukçulardan Türkiye'ye Laiklik Protestosu
    Kıbrıslı Türk Hukukçulardan Türkiye'ye Laiklik Protestosu
    Kıbrıslı Türk Hukukçulardan Türkiye'ye Laiklik Protestosu
    Kıbrıslı Türk Hukukçulardan Türkiye'ye Laiklik Protestosu



    Yorumlarınızı merak ediyorum




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uA-kktc -- 4 Mayıs 2021; 15:53:25 >







  • Kimseye suç atan yok. Öğrenmek isteyeni engelleyen de yok ??? Kuran Kursu isteyenler Milli Eğitim bakanlığına başvuracak ve gerekli yerlere devlet kurs açacak.


    Türkiye'den gelmiş ne olduğu belirsiz "şeyhlerin" "şıyhların" kafasına göre kurs adı altında irtacai faliyetlerde bulunmasının önüne geçilecek.


    Devletten neyi gizliyorsunuz ki bu kadar tepki gösteriyorsunuz ?? Yoksa devlet düşmanı mısınız ??


    Kıbrıs Türkü gericiliğe geçit vermeyecek. İslama bişey atmak yanıp tutuşmuyoruz zira İslam dinini pek de umursamıyoruz.


    Asıl siz has be has Türk kültürünü Kureyş kültürüne asimile edemediğiniz için yanıp tutuşuyorsunuz.

    Kendi ülkende istersen amuda kaldırıp yetiştir. Kıbrıstan sana ne ?


    Edit : Ayrıca sen Kıbrıslılara "ingiliz" mandacısı dersen, Kıbrıslılar da sana "bedevi" arab yalayıcısı der. Bu kadar alçalmanıza gerek yok.


    İnsanları Türklüğünden soğutan sizin kalitesizliğiniz ve barbarlığınız. Şu sayfayı okuyan bir Kıbrıs Türkü kendini senin gibi birinden soyutlamak için elinden geleni yapar. Malesef kalabalıksınız ve "ana akım" Türklüğü malesef siz temsil ediyorsunuz.

    Arap atmığına bak, kıprıslı Türkler senden bin kat daha Türktür. Vatanına ihanet etmezler sizin gibi. Bir halt bilmeden gene başladınız bik bik ötmeye.


    Kıbrıs'ı İngiltere'ye peşkeş çekmek isteyen kimdi, aç bak bakalım. Şeyh Nazım Kıprısi denilen tarikatçi meczup Savaş zamanı Türklere adayı boşaltın, kendinizi kurtarın diyecek kadar alçak bir adam.

    Tarikatler işte bu işe yarıyor.

    1) Kıbrıs kuş uçmaz kervan geçmez "basit" bir ada ülkesi olsa Antik Mısır,Roma,Sassani,Osmanlı,Fransa,İngiltere,İtalyan tüccar devletleri vs. tarih boyunca ele geçirmek için mücadele etmezdi. Bunun üstüne biraz düşün derim.


    2) Kıbrısın etrafındaki doğal gaz rezervi BÜTÜN AB'NİN enerjiyi ihtiyacını 22 sene karşılayabilecek kadar büyük bir kaynak. Türkiye'nin 100-150 senelik doğalgaz ihtiyacını karşılayacak bir rezerv. Karadenizdeki osuruk gazı gibi değil yani. Bunu da bir düşün derim.


    3) Anadolu halkının tüm tarihini Sunni müslüman sanan birini kaale almam lazım, ama madem yazdın cevabını vereyim. Kıbrısa iskan edilen Türkler, 2.Selim'in "Sürgün Fermanı"yla adaya sürülmüş Alevi ve Tengrist Türklerdir. Dolayısıyla Türkiye'deki hakim islam anlayışı adada hiçbir zaman olmamıştır. Adada 2015 yılına kadar hiçbir zaman "kuran kursu" diye birşey olmamıştır. Dolayısıyla 500 senelik Kıbrıs Türk kültüründe "kuran kursu" diye bir konsept bile yoktur. Dillirga vardır, hellim vardır, zivaniya vardır, samaralla vardır.


    4) Bir iddiada bulundun madem, eğer delikanlıysan gel Kıbrıstaki bütün kerhaneleri ve kumarhaneleri teker teker gezelim. Ben doktor adam olarak işimi gücümü bırakıp hepsini seninle bizzat gezmeye varım.


    Kerhanelerin sahipleri %90 Türkiyeli, peze*****klerin tamamı %100'ü, müşterililerin en az %90'ı Türkiyeli, kumarcıların da ezici çoğunluğu Türkiyeli değilse sana 10bin TL ödemeyi taahüt ediyorum.


    Peki sen bir iftira attın. Müslümanım deyip açık açık yalan söylüyorsun. Bunun hesabını nasıl vereceksin ? Tek tutturduğun alkol onu da severek içiyoruz :) Sorsan da kimse müslüman demez merak etme.


    Biz bir insana baktığımızda onu dini inancıyla değerlendirmeyiz. Din kişisel birşeydir ve kişi dışında kimseyi ilgilendirmez.

    Türkiye'de bir kesim KKTC'nin bağımsız bir devlet olduğu gerçeğini görmek istemiyor.KKTC aynen Azerbaycan,Kazakistan,Türkmenistan,Kırgızistan gibi bağımsız bir devlettir.Sadece Türkiye tarafından tanınması bu gerçeği değiştirmez.KKTC'nin iiçinde yaşanılanlar ancak KKTC'lileri ilgilendirir.Dış politikada iki ülkenin ortak çıkarları ve menfaatleri vardır.Bunlar tartışılmaz ancak iç meselelere burnumuzu sokamayız.İç meselelere ancak Kıbrıs Türkleri karar verebilir.


    Mesela Azerbaycanda bugün hoparlörden ezan okumak yasaktır.Ezan Azerbaycanda ancak çıplak sesle okunabilir.Hoparlörden son ses okunması yasaktır.Bunun nedenide hoparlörden son ses okunan ezanın sesinin insanları rahatsız etmesidir.Yani insanlar bundan rahatsız olduğu için yasaklanmıştır.İnanmayanlar buyrun okusun: https://www.yeniakit.com.tr/haber/azerbaycandan-skandal-karar-hoparlorden-ezan-okunmasi-yasaklandi-941130.html


    Bugün Türkiye'de KKTC'ye esip gürleyen kesimin Azerbaycan'ın bu kararına sesini çıkartamaması iki yüzlülükten başka birşey değildir.Mesele İslamı savunmaksa,ezanı savunmaksa,Kuranı savunmaksa neden Azerbaycanın bu kararına Türkiye'de devletin en üst tepesinde bulunan yöneticilerinden tepkiler gelmemiştir?Yoksa ancak gücünün yettiği taraflara karşı mı ses çıkartılmaktadır?


    Azerbaycanı geçtim bugün Yunanistanda müslüman Türk azınlığı ağır Yunan asimilasyonu altında inim inim inlemektedir.Yunanistan Lozanda Batı Trakya Türklerine tanınan din özgürlüklerini tek tek çiğnerken ne hikmetse KKTC'ye esip gürleyen Türkiye'de ki kesim Yunanistana karşı cılız seslerle tepki göstermekten başka hiçbir halt yapamamaktadır.Ee hani mesele islamı savunmaktı?Ancak gücünüzün yettiğine karşı mı İslamı savunuyorsunuz?


    Dahası KKTC'de yaşayan yerel halk Türkiye'den daha laik ve Avrupa kültürü ile yetişmiş bir yapıdadır.Yani Anadoludaki islam anlayışı ile KKTC'deki islam anlayışının aynı olması beklenemez.Kaldı ki Türkiye'deki islam anlayışı,islam kültürü hakkında bile ortak bir görüşte yoktur.O halde neye göre KKTC'yi eleştirme hakkını kendinizde görüyorsunuz?


    Son olarak KKTC'de verilen bir yargı kararına böylesine burun sokulması Türkiye'nin D.Akdeniz menfaatlerine ağır darbe vurmaktadır.Zira Türkiye KKTC'nin içte ve dışta bağımsız bir devlet olduğunu vurgulamakta ve bu bağımsız devleti Londra-Zürih anlaşmaları çerçevesinde müdafaa etmek maksadıyla adada bulunduğunu ileri sürmektedir.Yunan-Rum tezi ise KKTC'nin kukla bir devlet olduğunu ve Kıbrıs'ın Kuzey'inin Türkiye işgalinde olduğu yönündedir.Maalesef Türkiye'nin KKTC'de verilen yargı kararına en üst perdeden sert tepki göstermesi dahası bazılarının hızını alamayıp KKTC'yi ve KKTC mahkemelerini tehdit etmesi Yunan ve Rum tezini Dünya önünde doğrular nitelikte olmuştur ve bu başka bir dış politika faciasından başka birşey değildir.

  • Her şeye aman tepki çekeriz diye konuşmadıkça tepemize bindikçe binmeye devam edecekler zaten. Karşılarında bir direnç olmayınca gittikçe daha da beter bataklığa sürükleyeceklerdir memleketiKıbrıslı Türk Hukukçulardan Türkiye'ye Laiklik Protestosu 

  • Bu protestoda bir grup avukat Mustafa Kemal'in portresini taşıyordu, gerekli cevap verilmiştir sanırım. Geri kalan boş lakırdılara kulak asmayın. Kıbrıs Türk halkının ardındayız. Laikliğe saldırıya geçit vermeyin.

  • sanane yollama kuran kursuna çocuğunu


    kuran la işin yok öğrenenden sanane


    herşeyin suçunu islama atmak için ne kadar yanıp tutuşuyorsunuz.

  • Kimseye suç atan yok. Öğrenmek isteyeni engelleyen de yok ??? Kuran Kursu isteyenler Milli Eğitim bakanlığına başvuracak ve gerekli yerlere devlet kurs açacak.


    Türkiye'den gelmiş ne olduğu belirsiz "şeyhlerin" "şıyhların" kafasına göre kurs adı altında irtacai faliyetlerde bulunmasının önüne geçilecek.


    Devletten neyi gizliyorsunuz ki bu kadar tepki gösteriyorsunuz ?? Yoksa devlet düşmanı mısınız ??


    Kıbrıs Türkü gericiliğe geçit vermeyecek. İslama bişey atmak yanıp tutuşmuyoruz zira İslam dinini pek de umursamıyoruz.


    Asıl siz has be has Türk kültürünü Kureyş kültürüne asimile edemediğiniz için yanıp tutuşuyorsunuz.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: tarihselmaddeci

    Bu protestoda bir grup avukat Mustafa Kemal'in portresini taşıyordu, gerekli cevap verilmiştir sanırım. Geri kalan boş lakırdılara kulak asmayın. Kıbrıs Türk halkının ardındayız. Laikliğe saldırıya geçit vermeyin.

    Bir grup değil, bütün barolar Atatürk portresi ve kendi barolarının pankartlarıyla katıldı. Video da koyacaktım ama forumda bir hata var sanırım video yükle deyince şöyle birşey çıkıyor Kıbrıslı Türk Hukukçulardan Türkiye'ye Laiklik Protestosu 


    streamingSystem.Net.WebException: The underlying connection was closed: An unexpected error occurred on a send. ---> System.IO.IOException: Received an unexpected EOF or 0 bytes from the transport stream. at System.Net.FixedSizeReader.ReadPacket(Byte[] buffer, Int32 offset, Int32 count) at System.Net.Security.SslState.StartReadFrame(Byte[] buffer, Int32 readBytes, AsyncProtocolRequest asyncRequest) at System.Net.Security.SslState.StartReceiveBlob(Byte[] buffer, AsyncProtocolRequest asyncRequest) at System.Net.Security.SslState.ForceAuthentication(Boolean receiveFirst, Byte[] buffer, AsyncProtocolRequest asyncRequest) at System.Net.Security.SslState.ProcessAuthentication(LazyAsyncResult lazyResult) at System.Threading.ExecutionContext.runTryCode(Object userData) at System.Runtime.CompilerServices.RuntimeHelpers.ExecuteCodeWithGuaranteedCleanup(TryCode code, CleanupCode backoutCode, Object userData) at System.Threading.ExecutionContext.Run(ExecutionContext executionContext, ContextCallback callback, Object state) at System.Net.TlsStream.ProcessAuthentication(LazyAsyncResult result) at System.Net.TlsStream.Write(Byte[] buffer, Int32 offset, Int32 size) at System.Net.PooledStream.Write(Byte[] buffer, Int32 offset, Int32 size) at System.Net.ConnectStream.WriteHeaders(Boolean async) --- End of inner exception stack trace --- at System.Net.HttpWebRequest.GetRequestStream(TransportContext& context) at System.Net.HttpWebRequest.GetRequestStream() at _Default.Page_Load(Object sender, EventArgs e)Kıbrıslı Türk Hukukçulardan Türkiye'ye Laiklik Protestosu 





  • Kuş uçmaz kervan geçmez basit bir ada ülkesi (!) Kıbrıs’ta 40 yılın başı bir olay olmuş onun heyecanını yaşamak istiyorsun heralde.

    İslam diniyle pek alakanız Yoksa anadolu halkıyla da alakanız yoktur.İyi bol içki,kumar,pavyon..Sorarlarsa Müslüman derler.Sonrada kuran kursu kültürümüzde yok derler ne ara kültür oldu kuran kursu.

    Ateist bir Kürt olacağıma,Müslüman Arap olmayı tercih ederim.

    Kararı doğru buluyorum ama senin bu gereksiz heyecanın ve alttan alttan islamla uğraşman göze batıyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dxdiag36 D kullanıcısına yanıt

    Ben Anadolu'da yaşıyorum ve müslüman değilim.

    Milyonlar var Türkiyede müslüman olmayan. Çoğu sorunca müslümanım diyerek geçiştiriyor.


    Kıbrıslı Türkleri çok seviyorum. Hatta Atatürkü sevmeyen bir kısım Anadolu insanından çok daha fazla seviyorum.

    Tercih meselesi elbette.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • soru şu dünya sizi bir baro olarak görüyormu Kıbrıslı Türk Hukukçulardan Türkiye'ye Laiklik Protestosu protesto ettikleri rte den başka goren yer yok şu anKıbrıslı Türk Hukukçulardan Türkiye'ye Laiklik Protestosu ,ingiltre sufle vermiş belli,başındakinin geçmişinden belli.

    laiklik din ve vicdan hüvviyetidir isteyen çocuğunu istediği dini kursa gonderir kimseyi gırgalamaz.

    +gelişmiş ülkelerin nerdeyse hepsinde dini kurslar tarikatlar cemaatler var isteyen çocuğunu gonderiyor sizene yahu sizene adamın öz çocuğundan istediği dini eğitimi verir sizi hiç bir şekilde entrese etmez.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 19 Nisan 2021; 18:19:51 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dxdiag36

    Kuş uçmaz kervan geçmez basit bir ada ülkesi (!) Kıbrıs’ta 40 yılın başı bir olay olmuş onun heyecanını yaşamak istiyorsun heralde.

    İslam diniyle pek alakanız Yoksa anadolu halkıyla da alakanız yoktur.İyi bol içki,kumar,pavyon..Sorarlarsa Müslüman derler.Sonrada kuran kursu kültürümüzde yok derler ne ara kültür oldu kuran kursu.

    Ateist bir Kürt olacağıma,Müslüman Arap olmayı tercih ederim.

    Kararı doğru buluyorum ama senin bu gereksiz heyecanın ve alttan alttan islamla uğraşman göze batıyor

    1) Kıbrıs kuş uçmaz kervan geçmez "basit" bir ada ülkesi olsa Antik Mısır,Roma,Sassani,Osmanlı,Fransa,İngiltere,İtalyan tüccar devletleri vs. tarih boyunca ele geçirmek için mücadele etmezdi. Bunun üstüne biraz düşün derim.


    2) Kıbrısın etrafındaki doğal gaz rezervi BÜTÜN AB'NİN enerjiyi ihtiyacını 22 sene karşılayabilecek kadar büyük bir kaynak. Türkiye'nin 100-150 senelik doğalgaz ihtiyacını karşılayacak bir rezerv. Karadenizdeki osuruk gazı gibi değil yani. Bunu da bir düşün derim.


    3) Anadolu halkının tüm tarihini Sunni müslüman sanan birini kaale almam lazım, ama madem yazdın cevabını vereyim. Kıbrısa iskan edilen Türkler, 2.Selim'in "Sürgün Fermanı"yla adaya sürülmüş Alevi ve Tengrist Türklerdir. Dolayısıyla Türkiye'deki hakim islam anlayışı adada hiçbir zaman olmamıştır. Adada 2015 yılına kadar hiçbir zaman "kuran kursu" diye birşey olmamıştır. Dolayısıyla 500 senelik Kıbrıs Türk kültüründe "kuran kursu" diye bir konsept bile yoktur. Dillirga vardır, hellim vardır, zivaniya vardır, samaralla vardır.


    4) Bir iddiada bulundun madem, eğer delikanlıysan gel Kıbrıstaki bütün kerhaneleri ve kumarhaneleri teker teker gezelim. Ben doktor adam olarak işimi gücümü bırakıp hepsini seninle bizzat gezmeye varım.


    Kerhanelerin sahipleri %90 Türkiyeli, peze*****klerin tamamı %100'ü, müşterililerin en az %90'ı Türkiyeli, kumarcıların da ezici çoğunluğu Türkiyeli değilse sana 10bin TL ödemeyi taahüt ediyorum.


    Peki sen bir iftira attın. Müslümanım deyip açık açık yalan söylüyorsun. Bunun hesabını nasıl vereceksin ? Tek tutturduğun alkol onu da severek içiyoruz :) Sorsan da kimse müslüman demez merak etme.


    Biz bir insana baktığımızda onu dini inancıyla değerlendirmeyiz. Din kişisel birşeydir ve kişi dışında kimseyi ilgilendirmez.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uA-kktc -- 4 Mayıs 2021; 15:55:0 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dxdiag36

    Kuş uçmaz kervan geçmez basit bir ada ülkesi (!) Kıbrıs’ta 40 yılın başı bir olay olmuş onun heyecanını yaşamak istiyorsun heralde.

    İslam diniyle pek alakanız Yoksa anadolu halkıyla da alakanız yoktur.İyi bol içki,kumar,pavyon..Sorarlarsa Müslüman derler.Sonrada kuran kursu kültürümüzde yok derler ne ara kültür oldu kuran kursu.

    Ateist bir Kürt olacağıma,Müslüman Arap olmayı tercih ederim.

    Kararı doğru buluyorum ama senin bu gereksiz heyecanın ve alttan alttan islamla uğraşman göze batıyor

    Hepsinden önce insan olmak lazım, devlet açsın tarikatlar açmasın deniliyor ki doğru olan da odur.

  • Kıbrısa nasıl taşınabilirim?

  • uA-kktc kullanıcısına yanıt

    Yoo ben iftira atmadım.Pavyon olmayabilir.Doğrudur yanılmışım.Kabul ediyorum.Ama kumarhane var sonuçta değil mi?

    Ayrıca ben bir insanın diline dinine ırkına göre ayrım yapmam.Ama birinin benim dilime dinime ırkıma alttan alttan bile laf soktuğunu hissedersem soğurum direk.

    Rahmetli Ecevit Kıbrıs harekatını düzenlemeseydi haliniz orada duman olacaktı.Buna rağmen Türkiyelilerin hassas olduğu konularla ilgili alaycı konuşman göze batıyor.

    Ben Türk değilim.Türk kültürü demedim farkettiysen.Türkiye kültürü bile değildir kuran kursu.Bütün müslümanların gitmesi gereken bir yerdir bana göre kuran kursları

    Bak yukarıda yazdım.Kararı doğru buluyorum dedim.Rte nin de tavrı yanlış.Ama seninde alaycı konuşman birçok inş su rahatsız etti.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • uA-kktc kullanıcısına yanıt

    türkiye olmasa orayı çoktan ham yaparlardı, halkının bir çoğunluğunun özellikle genç nesilinin zaten beyni ingiliz mandasıyla, ingilizlerin himayesinde olunca zengin olucaz diye yıkandı,türkiye kendi sorunlarından bunalımlarından çok sahip çıkmadı bu olayda kalsik anti Türkiye ingiliz mandacısı blok salvosu laiklikle yakından uzaktan alakası yok.


    çocuk benim öz çocuğum istersem cübellilerin tarikatında dini eğitim verdiririm,istersem kemalist derneğine yazdırırım yarı deist olsun derim seni hiç bir şekilde ilgilendirmez karışma hakkında %0.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 19 Nisan 2021; 18:32:20 >
  • Orası türkiye değil ki kendi kararlarını verebilirler.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: kerimcem

    türkiye olmasa orayı çoktan ham yaparlardı, halkının bir çoğunluğunun özellikle genç nesilinin zaten beyni ingiliz mandasıyla, ingilizlerin himayesinde olunca zengin olucaz diye yıkandı,türkiye kendi sorunlarından bunalımlarından çok sahip çıkmadı bu olayda kalsik anti Türkiye ingiliz mandacısı blok salvosu laiklikle yakından uzaktan alakası yok.


    çocuk benim öz çocuğum istersem cübellilerin tarikatında dini eğitim verdiririm,istersem kemalist derneğine yazdırırım yarı deist olsun derim seni hiç bir şekilde ilgilendirmez karışma hakkında %0.

    Kendi ülkende istersen amuda kaldırıp yetiştir. Kıbrıstan sana ne ?


    Edit : Ayrıca sen Kıbrıslılara "ingiliz" mandacısı dersen, Kıbrıslılar da sana "bedevi" arab yalayıcısı der. Bu kadar alçalmanıza gerek yok.


    İnsanları Türklüğünden soğutan sizin kalitesizliğiniz ve barbarlığınız. Şu sayfayı okuyan bir Kıbrıs Türkü kendini senin gibi birinden soyutlamak için elinden geleni yapar. Malesef kalabalıksınız ve "ana akım" Türklüğü malesef siz temsil ediyorsunuz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uA-kktc -- 19 Nisan 2021; 18:41:14 >




  • helal olsun kıbrıslı hukukculara

  • quote:

    Orijinalden alıntı: uA-kktc

    Kendi ülkende istersen amuda kaldırıp yetiştir. Kıbrıstan sana ne ?


    Edit : Ayrıca sen Kıbrıslılara "ingiliz" mandacısı dersen, Kıbrıslılar da sana "bedevi" arab yalayıcısı der. Bu kadar alçalmanıza gerek yok.


    İnsanları Türklüğünden soğutan sizin kalitesizliğiniz ve barbarlığınız. Şu sayfayı okuyan bir Kıbrıs Türkü kendini senin gibi birinden soyutlamak için elinden geleni yapar. Malesef kalabalıksınız ve "ana akım" Türklüğü malesef siz temsil ediyorsunuz.



    Alıntıları Göster

    orası türk toprağıdır ulusudur, ingiltre mandacılarını hainleri jiletle kazırız kendini yorma, o yargıcın ana vatanı ingiltreye tekrar geri dönsün bence burda boş provakasyona kalkmasın yemezler.Kıbrıslı Türk Hukukçulardan Türkiye'ye Laiklik Protestosu 

    sizide kuru islam düşmanlığla, Atatürk sömürüsüyle gazlıyorlar olay o aslında olayın boyutu çok farklı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 19 Nisan 2021; 18:48:54 >




  • Reis gereken cevabı verir bu tiplere. Reis zamanında Türkiye'deki din düşmanlarına da cevabı vermişti. Nerde şimdi onlar hepsini tarihten sildi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.