Şimdi Ara

KIA Stonic Şanzıman Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
9.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese Merhaba,


    Eşimin kullandığı 2016 model i20 aracımızı değiştirmek niyetindeyiz. Bayilerde rahat bulunduğu için KIA Stonic model araca yönlenmiştik ancak okuduğumuz bazı yorumlar aklımızı karıştırdı. Yorumlarda üretimde hata olduğu ve şanzıman sorun ile karşılaşıldığı yazılmış. Özellikle uzun yolda aracın birden istop ettiği ve ciddi mağduriyete yol açtığı belirtilmiş. Bu nedenle KIA Stonic aracı olan arkadaşlardan bu konuda bana yorumlarıyla destek olmasını rica ediyorum. Sorun var mı varsa ne kadar sık karşılaşılan bir durum. Şimdiden zaman ayırdığınız için teşekkürler.




  • vw de de aynı durum yıllardır var. milleti düzelttik diye kandırıyorlar. birsürü insan aldı , birsürü insan biniyor. takılmayın. garanti dahilindeyse firma karşılar , sonrasında iyi niyet garantisi vs. olmuyorsa da cepten karşılarsınız.

  • Bir kia stonic sahibinin konuya denk gelmesi ihtimali düşük.

    Anakonusu varsa veya facebook grubuna bir yazabilirsiniz.(facebook grubu da fanatik kör dayılarla doludur o ayrı konu.)

    Alacaksanız 1.0 turbo motorlusunu kovalayın. 1.4'ler keyif vermez yürümez, bağırır çağırır motor.


    Her araçta var o risk. Şans işi artık.

  • Şanzıman sorunu var mı bilmiyorum ama çok kalitesiz bir araç olduğunu biliyorum .
  • çift kavrama DCT olanlardan bahsetmişlerdir sanırım. Önceki kasa ve makyajsız Sportage'larda sıkışık ve yokuş yukarı trafikte ısınma sorunu vardı. Bu aslında her çift kavramada var ama bunda daha çok vardı. Sonra nispeten çözüldü, şanzıman sıcaklığı göstergesi eklendi. Bir de kalkışlarda hafif titreme olabiliyor.

    Bunlar aslında hemen her çift kavrama şanzımanda potansiyel olabilecek sorunlar. DCT şanzıman ayrıca tork dayanımı da yüksek bir şanzıman. Mesela DSG ve Qashqailerde bulunan bazı tip CVT'ler gibi değil.

    Otobanda aracın birden stop etmesi gibi bir sorun şanzıman kaynaklı var mı emin değilim, ilginç ve doğruysa büyük bir sorun
  • DSG alır geçerim.

  • Stonic zaten kalitesiz araç
  • Aracın 5 Yıl veya 150 Bin km garantisi var neden korkuyorsunuz??? Kia, bir Volkwagen değil ki 

  • Bayide stonic ve ceed inceledik ve Ceed aldık, arada çok fark vardı, hem kalite, hem de motor/şanzıman açısından...İmkan varsa Ceed alın

  • Sorunlu olduğunu düşündüğünüz aracı almak için niye uğraşıyorsunuz. Misal dsg 5 bin de patlayan da var 100binde hiç arıza çıkartmayan da karar sizin.
    Şüpheye düştü mü insan, içini yer bitirir. Şimdi alsan bu arabayı bugün mü ariza verecek yarın mı stresden kanser olursun. Arabadan bir ses gelse yoksa...

    Sen en güzeli başka marka, modele yönel.
  • lrelaxl L kullanıcısına yanıt

    Öncelikle herkese değerli yorumları için teşekkürler. Aslında bizim durumuzu biraz farklı. Ben yılın büyük çoğunluğunda iş nedeniyle şehir dışındayım dolayısı ile eşimin hem iş hem çocuk yükü fazla oluyor. Bir de sorun yaratacak bir araç alarak onun durumunu daha da zora sokmak istemiyorum. Şuan bizim bütçemiz 600-700k arası, önerebileceğiniz marka model varsa çok makbule geçer.

  • Ayırdığınız bütçe gayet iyi. O kadar çok model var ki sizin tercihlerinizi bilemem.
    Özellikle daha az sorunlu otomatik bir şanzıman arıyorsanız önceliğiniz kesinlikle tork konvertörlü bir şanzıman kullanılan bir araç olması lazım. Yakıt olarak benzin ki hem temiz bir yakıt hem de bakım maliyetleri düşük. Yedek parça ucuz istiyorsanız Renault, hyundai,fiat,toyota gibi markalara yönelmeniz gerekiyor. Onun dışında peugeot citroën opel gibi seçenekler de var. Eat8 şanzıman motor uyumu çok iyi.
    Bütçe dahilinde hoşunuza giden araçların bir listesini yapıp;
    Kronik sorunları nedir?
    Avantajları ve dezavantajları nedir?
    Hangi özellikler sizin için olmazsa olmaz yada olmasıda olur dedikleriniz nelerdir?
    Yedek parça maliyetleri, yıllık bakım fiyatları, servis ağı, ikinci el değeri nedir?
    Araştırıp, youtubedan incelemeleri izleyip karar verebilirsiniz.
    Hiç olmadı bir iki model belirleyip bu modeller hakkında burda konu açarsanız burda ki arkadaşlar daha iyi yardımcı olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lrelaxl -- 24 Ekim 2022; 22:21:39 >




  • 1.0 larda dct vardır ama 1.4 lerde tork konvertörlü var. Dayaniklılığı ve sorunsuzluğu daha da kendini kanitlamiş bir tip. Tabi yinede şans işi bu. Ben 1.4 otomatik bayon aldım. Memnunum. Aynı grubun motor ve şanzımanı nı kullanıyor.
  • 2021 Temmuz ayından beri 1.4 otomatik stonic kullanıyorum şuan 19xxx kilometrede. çok uzun yol yaptım, saatlerce trafikte de kaldım fakat 1 kere bile sorun çıkarmadı. Tek sıkıntım şu; bazen aracı valeye vs verdiğim zaman aracı park ederken direkt P konumuna alıyor. Daha sonra ben araca geçtiğimde vitesi D ye almak istediğimde vites zor geçiyor ve aracı sarsıyor. Özellikle belirtiyorum önce n ye al freni bırak sonra tekrar fren yap p ye al diye ama daha dinleyene denk gelmedim.
  • sürüşte kilitleme diye bir problem hiç duymadım.


    600-700 stonic için çok.


    c hb kia ceed, b suv renault captur o fiyatlara parasının hakkını veren araçlar piyasa koşullarında.

  • Adam stonic kaliteli kalitesiz diye mi sormuş ? Bana kalırsa 600 bin Egea ya vermektense çok çok daha iyi bir seçenek.
    Şanzıman tam otomatik herhangi bir sorun açacağını düşünmüyorum zaten internette herhangi bir şeyi araştırdığınızda sadece sorun ve problemleri görürsünüz.Kazasız belasız kullanın.Şimdiden hayırlı olsun
  • Merhabalar , Stonic kullanıcısıyım dediğiniz sorunlu araçlar için zaten üretici firma geri alım yapıyor . ( Linki bırakıyorum alta) 2022 model stonic kullanıyorum bu fiyata 0 alcaksan ancak bu aracı alabilirsin yakıt ortalaması 6.2 uzun yolda 110 ile sabitledğinde 5.2 şehir içinde kullandığında 7.3 gösteriyor aracım suan 7000 kmde herhangi bir sorunla karşılaşmadım . Bu araçlar diğer kardeş grup Hyundai gibi Türkiye sınırları içinde üretilmiyor , doğrudan Güneykoreden geliyor . Bazı arkadaşlar kalitesiz yazmış ama araç gayet kaliteli ve sağlam üstelik çelik oranı fazla , zaten bayon ile kıyasladığınızda 0 en boş stonic fiyatı hyundai bayonun en dolu paketinden bile yüksek .Alıp içiniz rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Not : Kia kullanmayan kalitesini bilemez




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabutaysubu -- 28 Ekim 2022; 18:58:29 >




  • Sabutaysubu S kullanıcısına yanıt

    Araç gayet kalitesiz kendinizi kandirmayin. Sonuçta ne kadar ekmek o kadar köfte. Diğer markalar aynı segment araçları 800-900 bine satarken stonic 500-600 bine satıyor. Haliyle bu araçların aynı kalitede olmasını bekleyemezsiniz. Hyundai bayon , stonic , seat arona , Opel crossland vs bu araçlar kendi segmentinde düşük kaliteli uygun fiyatlı araçlar.

    Not: Kia kullandim




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moueson -- 28 Ekim 2022; 19:21:19 >
  • Moueson kullanıcısına yanıt
    Ford ecosport'da 500-600 bin lira.

    Doğru ya Ford da kalitesiz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dfk24

    Ford ecosport'da 500-600 bin lira.

    Doğru ya Ford da kalitesiz.

    Evet doğru çok da kaliteli bir model degil. Zaten Ford'un puma modelini çıkarmasının nedeni de bu . Hem daha yeni , modern ve kaliteli.

    Mesela opelin de bu segmentte 2 modeli var. Crossland ve mokka. Mokka çok daha pahalı ama hem daha yeni , teknolojik , ilgi çekici ve kullanılan malzeme kaliteli.

    Yine volkswagenin bu segmentte 3 farklı modeli var.

    Yani aynı segment içinde üst ve alt kalite modeller olabiliyor. Çok da absürt bir durum değil bu .

    Stonic asla bir 2008, t-roc, mokka , puma vs kalitesinde değil ama fiyatı da bu modellere göre çok uygun .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moueson -- 28 Ekim 2022; 20:29:19 >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.