Şimdi Ara

KİA CEED 2014 Otomatik ; Yazılım - Chip Tunning Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
3.178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba.

    2014 Model Kia Ceed Premium Otomatik araca sahibiz.

    Araç 128 HP olan versiyon.

    Aracımıza yazılım yaptırmak istiyoruz. Soft bir yazılım ile 155 HB ve 310 Tork elde edebiliyormuşuz. Ecufast Ataşehir ile görüştüm. 800 Liraya bu işlemi yapabileceklerini söylediler.

    Ecufast sadece beyin ile oynuyor. Bunun yanı sıra bir de ek bir beyin takılıyor sadece araca ve değerlerini değiştiriyorlar.

    İkisi arasında en sağlıklısı yazılım oluyor diyorlar.

    Ben de yaptırmayı düşünüyorum ama yazılımın ilerisi için ne kadar sağlıklı olduğu konusunda çok kesin olamadım ve kesin cevaplar alamıyorum kimseden. Bu yüzden bu konuyu açmak istedim.

    Yardımlarınızı bekliyorum bu konuyla ilgili.


    Şimdiden teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • araç otomatik olduğu için ben biraz korkardım. o konuda bir şey söylüyorlar mı?
  • hysteria_ kullanıcısına yanıt
    Bununla ilgili bazı hurafeler var aslında ama kesin bir şey bulamadım. Araştırdığım üzere bu sorunu yaşayan kimseyi bulamadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sık sık performanslı kullanmazsanız, sorun yaşama olasılığını minimuma indirmiş olursunuz ama turbonun ömrü elbet kısalacaktır.

    Ben de 1.2 TSI Polo için yaptırmakta tereddütler yaşıyorum fakat çevremde biri 25 bin diğeri 32 bin kmdir kullanan ve henüz sorun yaşamayan iki arkadaşım mevcut, ve aynı motorun zaten 110 beygirlik versiyonu mevcut.

    Bu linkte, 1.6 TDI motorlu Golf ve Passatına yazılım yaptırıpta 200 bin km sorun yaşamayan bir üyemizin mesajı vardı;

    https://forum.donanimhaber.com/ecufast-yazilim-zarari-varmidir--129016776-2#129054989

    EcuFast Haramidere ile de görüşün orası Ana bayi, Ataşehirden daha uygun bir fiyata yaptırmanız kuvvetle muhtemel.




  • Abstraction kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim öneriniz ve verdiğiniz bilgi için. Turbo sorunu da var bununla ilgili. Sürekli dip gaz gitmek sonucunda sıkıntı yaşayanlar varmış. Özellikle Seat Leon ve Golf de. Siyah duman olayı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeş facebook grubuna gel konunu aç. Direk yazılımlı ceed kullanan arkadaşların görüşlerini al.

    https://www.facebook.com/groups/CeedClubTR/
  • Hocam Facebook kullanmıyorum ama link için teşekkür ederim. Girip bakacağım misafir kullanıcı olarak oraya. Yakın zaman da yaptırmayı düşünüyorum ve aklımda ki soru işaretlerini silmem gerekiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hemen tecrübelerimi aktarayım burda dursun. Kia Ceed 128hp Otomatik 2013 model aracıma bu hafta ecufast te yazılım yüklettim 650 tl gibi bir mebla tuttu.

    Araç benim orta halli kullanımımla 9 10 litre gösteriyordu yazılımdan sonra 7 lere hatta 6 lara kadar düştü. Bunun yanında performansta hissedilir bir artış söz konusu oldu. Yazılımdan önce 136 lık ceed le 100 metre kalkış yaptık arkadaşım 2 boy fark atmıştı. Yazılımdan sonra denemedim ama birkaç güne deneyip somut bir şekilde farkı görmeyi istiyorum😊 Daha önce 2012 ford focusa yaptırmıştım ondada muazzam bir yakıt tasarrufu ve performans yakalamıştım. Ceed de deneme safhasındayım şu an gayet olumlu görüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yakıt tüketimini göstergeden değil de pompadan ölçtünüz mü ? Ve yazılım sonrası ani dip gazda stop eden araçlar okudum, başınıza geldi mi ?
  • Ani dip gazda hiç stop etmedi bu hafta deneme adına baya yüklendim. Performans net şekilde arttı. Yakıt için şimdilik sadece göstergeyi baz alıp konuşabilirim.Pompa ölçümü yapmadım.Öncesinde de yapmadığım için karşılaştırma adına doğru olmayacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hangi ecufast subesinde yaptırdınız ? Bende de 128lik i30 crdi var, yaptırmayı dusundum ancak bir kaç kişi de sorun okudum. O yüzden beklemeye aldım.
    Ek olarak performans farkını dyno da mı gördüğünüz yoksa varsayım mı ?
  • Reklam olmasın şimdi şube ama ecufastın İstanbulda bir şubesinde yaptırdım. Performansı için dynoya sokmadım otomatik araç için dyno zararlıymış. Ama hissedilir bir artış görüyorsun. 136 lık ceedle kalkış denemesi yapıp sonucu yazarım çünkü yazılımdan önce onunla test etmiştim kalkışta kısa mesafede fark atmıştı. Arkadaşın yanına gidemedim gidince deneyimimi paylaşırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ee nerde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Unutmuşum test sonuçlarını 2 yıl geçmiş Kia ceed i sattım deneme sonuçlarını yazayım bari 128 lik ceed yazılımla 136 lık olana gene yenildi:) Yazılımdan sonra 1 yıl kullandım sorun çıkarmadı ama 128 likle 136 lık arasında performans ve yakıt olarak çok fark var 128 yerine 136 lık alın yazılımla yakıt sorunuyla uğraşmayın derim.136 hem daha az yakıt harcıyor hem daha performanslı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.