Şimdi Ara

Kemik kırılması ve spor hakkında genel sorular

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bugün talihsiz bir kaza sonucu sağ elimde kırık oluştu, iki gün sonra kontrol edileceğim ve belki ameliyat olmam da gerekebilecek. İyileşme süreci en az 2 ay gibi gözüküyor, ben yazın tatile bile gidince bir şekilde salon bulup spor yapıyorum . Anlayacağınız biraz takıntılı biriyim, 2 ay Spor yapmadan geçirmem mümkün değil, yatıp dinlen diyecek arkadaşları zaten dinlemeyeceğimi anlamışsınızdır. Haftada iki gün bacak çalışacağım bir günde kardiyo yaparım sanırım, üst bölgede ellerimi kullanmadan yapabileceğim hareket tavsiyeleriniz varsa sevinirim.

    *Diğer bir konu iyileşme sürecini hızlandırmak için tavsiye edebileceğiniz supplementler vb. Var mı?

    *En son konuda spora başladığımdan bu yana ( 4 yıl) beslenmeme hep dikkat ettim, hep Makro hesabı yaptım ve temiz beslendim. Yemeyi seven iştahı epey açık biri olarak bu 2 aylık süreçte arada kaçamak yapsam abur cubur vb yesem kısaca sedanter gibi beslensem atrofi sürecini hızlandırır mı?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >







  • Up

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Öncelikle geçmiş olsun. Bu dönemde bacak çalışmaya ağırlık verilebilir. Kardiyo yapılabilir. Onun harici dinlenmek en mantıklısı ama salondan uzak kalmak psikolojik bir savaşa dönüyor salonda bi eleman vardı kolunu sakatlamıştı tek taraflı pressler yapıyordu salondan ayrı kalamıyordu  . Tek taraflı press ve açış egzersizleri yapabilirsiniz anca o da çok mantıklı olur mu bilemem.


    Vücudu dinlendirip, esneme odaklı egzersizler yapmak iyi olabilir. 2 ayın sonunda geri dönüşte sizin için iyi olabilir. Zaten 4 yıllık bir antrenman geçmişi var. Belli bir seviyede kas kalitesi oluşmuş durumda. Büyük bi kas kaybı yaşamanız söz konusu olmaz geri dönüşü ve toparlaması çok çabuk olur.


    Diyet bozmanız su tutumuna sebep olacaktır illa ki ama ondan kurtulmanız kolay olur sizin için. Yağlanma durumunuz biraz vücut tipinize de bağlı tabi. Ama epey bir geçmiş ve disiplin var sizi zorlayacağını sanmam. İçinizi ferah tutun bence.





  • Lirikal Militan kullanıcısına yanıt
    Haftada 2gün bacak 2 gün abs+ kardiyo diye bir program yaptım kendime, üst bölgeye pek giremeyeceğim gibi bir süre kabullenmekten başka çare yok hocam sağolasın yorumun için.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.