Şimdi Ara

Kedim minderlere tuvaletini yapiyor yardim lazim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
5.685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • gecen gun minderin birisi islakti anlamadik once bi baktik kedi minderlere isemeye baslamis. Ne yapabiliriz? Veya neden oluyodur?
    Tekir cinsi.
    4 aylik asilari tam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • hiç tuvaletini gizli yere yaptığı için bağırdın mı? böyle durumlarda kedi tuvalet yapmayı saklanmaması gereken bir durum olarak algılayıp meydana yapıyor olabilir(şaka yapmıyorum,tecrübeyle sabitlenmiştir)
  • Dusun icine yapmisti bi kere sonrasinda bagirmistim biraz undefined



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi expert22 -- 26 Kasım 2013; 23:33:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: expert22

    Dusun icine yapmisti bi kere sonrasinda bagirmistim biraz undefined

    yemeğini kum kabının birazcık yanında ver. kedi tuvaletini yapınca kum kabının hepsini temizleme. az biraz kirli bırak ki kedi kokladığı zaman oranın tuvalet yapma yeri olduğunu anlasın.az bir şey koku yapsın bir şey olmaz. yemek verdikten sonra genellikle yavru kediler hemen tuvalete çıkma isteği hissederler.başında bekle veya kum kabının bulunduğu odanın kapısını kapat kedi alışacaktır bir süre sonra.
  • Ya ayni dediklerinizu yaptim sabah arkadasin yataginin uzerine isemis bizimki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: expert22

    gecen gun minderin birisi islakti anlamadik once bi baktik kedi minderlere isemeye baslamis. Ne yapabiliriz? Veya neden oluyodur?
    Tekir cinsi.
    4 aylik asilari tam.

    Geçenlerde kediler ile ilgili bir kitap geçti elime ve orada yazdığına göre deterjan vb kokuları yabancı bir koku gibi algılayıp alan belirliyorlarmış. Yani bir nevi kokusuyla işaretleme yapıyorlar. Genelde kısır olmayan erkek kediler yaparken nadiren kısırlaştırılmış kediler ve dişilerde yapabiliyormuş.. Ben yeni yıkanan çamaşırlardan ve yeni serilen nevresimlerden uzak tutarak önlem almaya çalışıyorum. Allahtan sadece 2 kez işedi:)

    ------------------------------------

    Aynı sorunu dişi kedimde yaşadım.

    Benimkinin üç sebebi vardı (benim tahminim):
    1. Kızgınlık zamanından kalma alışkanlık
    2. Kumunu pis bulması
    3. Protesto

    Son ikisinin sebebi eve en son gelen üçüncü kedimiz. Kızımız bu kediden hiç hoşlanmaz. Ayrıca diğer iki kedi tarafından da çokça hırpalanır.
    Kumları da üçüncü kedinin gelmesiyle daha çabuk pislenmeye başladı ve benim buna alışmam hayli zaman aldı.
    Kızgınlık zamanında bir-iki kez eve çişini yapmıştı. Tahminime göre, bununla başlayan ve kafasını bozan birkaç meselede protesto amacıyla yaptığı işeme davranışını, kumunu da pek temiz bulmamasıyla alışkanlığa dönüştürmüştü.
    Haftada dört kez yorgan yıkadığımı bilirim. Son zamanlarda işi iyice abartıp ben uyuduğum esnada, hemen yanıbaşımda yastığa yapmaya bile cesaret etti :)

    Şu an böyle bir sorunumuz var mı? Hayır.
    Peki ben bununla nasıl başa çıktım?
    Gerçekten kesin bir formülünü veremem, birçok şey denedim, hangisi işe yaradı bilmiyorum ama bir şekilde bu sorunu çözdük. Sanırım her biri etkili oldu: topaklaşan ince taneli kuma geçtik ve kumunu her gün düzenli temizleyip, haftada bir komple değiştirdik (Birden fazla kum kabı kullanmanızı tavsiye ederim ayrıca). Ve, iş üstündeyken yakalayıp tepki gösterdim, alıp kum kabına götürdüm. İş işten geçtikten sonra gösterilen tepkilerin hiçbir önemi yok; bu kez de o tepkiyi protesto etmeye başlıyorlar. Eğer çişli yorganı gösterip kızıp bağırıyorsanız yandınız :) En önemlisi, çiş yaptığı yatağın bulunduğu odaya girmesini yasakladık. Kapıyı uyuduğumuz saatler dışında hep kapalı tuttuk. Ayrıca deterjan ve çamaşır suyundan ziyade beyaz sabun kullanmanızı öneririm.
    Şu an öyle bir alışkanlığı kalmadı.
    Çok sabır zorlayıcıdır, biliyorum ama çözümsüz değil.

    Fakat kedinizin erkek olması aklıma iki ihtimali daha getiriyor. Kediniz 3 testisli olabilir mi? Püskürtme alışkanlığı var mı yoksa bile isteye idrar mı yapıyor? Kedinizin idrar yollarında da sorun olabilir (kristalleşme, taş, iltihap vs). İdrarını yaparken acı çekiyor ve bunu kumuyla bağdaştırıyorsa farklı yerlere çiş yapması olasılık dahilinde. Çişini kesik kesik, az az yapma, renkli idrar yapma söz konusu mu, çiş yaparken veya kazırken bağırıyor mu? Çiş yapma pozisyonu normal mi? (Bkz:http://tinyurl.com/q5pqx24 )
    Veterinerinizi bilmiyorum, size güvenin veya güvenmeyin diyemem ama bu ihtimalleri hiç konuşmadıysanız lütfen kendisine sorun ve muhakkak tavsiyeyle farklı bir hekimle de görüşün.

    -------------------------------------

    eğer çişini yaparken acı çekiyorsa, bunu kumuyla bağdaştırıp başka yerlere çiş yapabilirler. aleyynanın dediği gibi, antibiyotik kullandıktan sonra düzeldiyse kedinizin idrar yollarıyla ilgili sorunu var. betona yatmasına mümkün mertebe izin vermeyin ve tedavisini yaptırın

    --------------------------------------

    http://forum.petarkadas.com/kedi-sagligi/kedim-yataga-cisini-yapiyor&baslangic=0

    - alıntı




  • dostum kedin kumunu beğenmiyor sanırım. Cam gibi bi kum var ondan al ve kedinin patisiyle kumu biraz eşelettir. Minderleri oratadan kaldır. Kedin iyice alışmasın. Benim kedim de aynısı yapıyordu. 5 aylık şu an. Ben işediği yerlere naftalin koymuştum ama iyi mi ettim kötü mü ettim bilmiyorum. Belki zararı da olabilir naftalinin. Sonra naftalinden korktu ve kumunu da temiz tutunca geri alıştı.

    Sende kumunu değiştir ve diğer odaların kapısı kapat ki oralara yapmasın, iki üç gün de takip et onu ve arada kumun üstüne koy düzelir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yucelnet

    dostum kedin kumunu beğenmiyor sanırım. Cam gibi bi kum var ondan al ve kedinin patisiyle kumu biraz eşelettir. Minderleri oratadan kaldır. Kedin iyice alışmasın. Benim kedim de aynısı yapıyordu. 5 aylık şu an. Ben işediği yerlere naftalin koymuştum ama iyi mi ettim kötü mü ettim bilmiyorum. Belki zararı da olabilir naftalinin. Sonra naftalinden korktu ve kumunu da temiz tutunca geri alıştı.

    Sende kumunu değiştir ve diğer odaların kapısı kapat ki oralara yapmasın, iki üç gün de takip et onu ve arada kumun üstüne koy düzelir.

    Tamamdir dostum deniycem elimde o kumdan var ama toprak kumdan alicam ona daha iyi dediler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam mindere kedinin hoşuna gitmeyecek bir şeyler dök muhtemelen tekrarlamayacaktır. Tekrarlarsa bir kaç kere mamasını minderde ver vazgeçer o huyundan. Ayrıca eğer kumu patilerini falan acıtıyorsa ondan da yapmıyor olabilir ince, topaklanan kumlardan almanı tavsiye edebilirim.
  • kum seçimi çok önemli, kabın temizliği de.

    yemek yediği su içtiği yer tuvalete yakın olmamalı. Ben her kum değiştirdiğimde kabı da yıkıyorum.

    benim kedim de yapıyor ama nadiren. Bence dışarı çıkarmadığım için yapıyor çakal.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rindaman

    kum seçimi çok önemli, kabın temizliği de.

    yemek yediği su içtiği yer tuvalete yakın olmamalı. Ben her kum değiştirdiğimde kabı da yıkıyorum.

    benim kedim de yapıyor ama nadiren. Bence dışarı çıkarmadığım için yapıyor çakal.

    Kumunu degistirdim dun hemen gitti yapti cisini ustune kereta sonra kumu cok begendi heralde yatti ustune :D mamasiyla suyunu tuvaletine yakin tutuyorum aslinda bi sakincasi olcagini dusunmemistim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • expert22 kullanıcısına yanıt
    Bir süre sonra tuvalet alışkanlığı bozulabilir. Çünkü kediler yemek yediği yere pislemez pislediği yerde de yemek yemez. :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kaan0nur

    Bir süre sonra tuvalet alışkanlığı bozulabilir. Çünkü kediler yemek yediği yere pislemez pislediği yerde de yemek yemez. :)

    Tamamdir simdi degistiriyorum yerlerini hemen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.