Şimdi Ara

Kedi tırmaladı, tırmaladığı yer kanadı(hastalık riski var mı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar üniversite yemekhanesinde yemek yiyordum. Yemeğim tam bitti. Kalkıyordum. Tombul şişko bir kedi vardı. Yanıma saldayeye geldi. Ben de seveyim dedim. Başta bir şey yapmadı. Ama sonra tırmaladı puşt. Kaşla göz arasında çok hızlı refleksle yaptı bunu. Ne ara yaptığını bile anlayamadım.


    Tırmaladığı yer hemen kanadı. Küçük bir ısırık da atmış olabilir üst tarafa. Ama elimin küçük izinin altında uzun bir iz var. Orayı kesin tırmaladı zaten izden belli.


    Neyse yemekhanede bir hemşire vardı. Çok şükür allah gönderdi onu. Şans eseri sordu bana. Git hemen aşı ol dedi. Medikoya gittim pansuman yaptılar. Onlar da Numuneye git aşı ol dediler.


    Doktor baktı aşı ve antibiyotik verdi.


    Lisede bir arkadaşım hayvandan hastalık kapmıştı. Arada sırada ateşi çıkıyor, titriyor ve başı ağrıyordu. Biraz önce araştırınca farkettim. Sanırım onun hastalığı "kedi tırmığı hastalığı". Böyle bir hastalık var arkadaşlar. Ve kronik olabiliyor. O arkadaşımın durumu hiç iyi değildi.


    Doktor bana amoklavin verdi. İşe yarar mı sizce? Lenfodenapati gelişmemesi ve doku bozulmasın diye dedi hemşire. Bu yüzden vermiştir doktor dedi.


    Bir daha kedi falan sevmeyeceğim. Sokakta başı boş kedi ve köpek olması iki taraf için de iyi değil. Avrupa sokaklarına bakın. Bir tane başıboş kedi köpek göremezsiniz.


    İnşallah bir şeyim çıkmaz. Bağışıklığıma güveniyorum. İlaçdan da nefret ederim ama malesef kullanmak zorundayım bu sefer.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cross Thread -- 30 Kasım 2021; 16:6:9 >







  • Dünyadaki hayvan severler gıptayla bakıyor bizim ülkenin hayvan sevgisine. Sokak hayvanlarına gösterdiğimiz merhametle gurur duymamız gerekirken onların yok olması gerektiğini düşünmen üzücü.


    Bu arada geçmiş olsun.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TEHET -- 30 Kasım 2021; 16:27:10 >
  • Hayvan sevgisi güzel ama insanları daha çok sevmek gerek. Sokak hayvanları insanlar için risk oluşturuyor. Köpekler geceleri sürüler halinde gezebiliyor. Kediler çocuklar ve büyükler için de tehlike.


    Başlığı açan arkadaşa geçmiş olsun. İnsan bilmediği kediye elini uzatır mı hiç ya?

  • Arkadaşlar aklınızda olsun bu tür durumlarda ilk yapılacak şey bol sabunlu suda yaralı bölgeyi yıkamak
  • Hayatınızda ilk defa kedi ısırıyor ya da tırmıklıyor sanırım. Kedilerin yaşadığı bölgedeki mikrop yoğunluğuna ve cinsine göre sizi hasta edebilir. O yüzden doktorun verdiği ilaçları kullanın. Aklınızda olsun böyle durumlarsa içme suyu bile dökseniz mikrobun çoğunu atarsınız,sabunlu su ya da en iyisi kolonya varsa çok daha iyi.
  • TEHET kullanıcısına yanıt

    Belediye ve muhtarlıklar olarak sokak hayvanlarını toplayıp büyük bir barınakta rahat ettirip

    sokaklardaki logaritmik hayvan nüfusu artışına engel olsak

    ben de kendimize gıpta ile bakarım.

  • TEHET kullanıcısına yanıt

    Bence fazla ve gereksiz hümanizm yanlış düşünmelere neden oluyor. Hayvanların doğal habitatında olması gerekiyor. Üniversitenin yemekhanesinde değil. Hayvanlar için sağlıklı ve uygun barınaklar yapılmalı Avrupadaki gibi.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mobidik

    Hayvan sevgisi güzel ama insanları daha çok sevmek gerek. Sokak hayvanları insanlar için risk oluşturuyor. Köpekler geceleri sürüler halinde gezebiliyor. Kediler çocuklar ve büyükler için de tehlike.


    Başlığı açan arkadaşa geçmiş olsun. İnsan bilmediği kediye elini uzatır mı hiç ya?

    Kesinlikle haklısın. Yüzde 100.

  • LeviEfendi kullanıcısına yanıt

    İlk önce peçete ile kanı sildim. Sonea dezenfektan sıktım yaralı bölgeye. 10 dakika sonra medikoda batikon sürdüler. Pansuman yaptılar. Hastanaye gittim 1 saat sonra aşı yaptılar ve antibiyotik verdiler. Umarım bir şey olmaz




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cross Thread -- 1 Aralık 2021; 11:42:31 >
  • Mekatroniks kullanıcısına yanıt

    Çok küçükken olmuştu bir de. Bu seferki siyah kahverengi tombul büyük bir kediydi.

  • Kardeş sen çok pinpiriklisin.Ya kedi adama dönüşürsen...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaxPayne87 -- 1 Aralık 2021; 11:46:53 >
  • limbesh kullanıcısına yanıt

    Kadıköy belediyesi aşırı tembel Chp li belediye. Hiç uğraşmazlar bile. Hayvanların bakımlarını dahi yapmıyorlar. Esas korktuğum da bu. Hayvanda hastalık olabilir. Kadıköy chp li belediye erkekleri aşağılamaktan, feminist afiş asmaktan başka hiçbir şey yapmıyor. İnanın başka hiçbir şey yok. Kaplumbağa hızında çalışıyorlar.

  • Lisede Özcan diye bir arkadaşım vardı. Ona belirli aralıklarla titreme, ateş, mide ağrısı falan oluyordu. Fenalaşıyordu. Kedi tırmığı hastalığındandı muhtemelen. Çünkü hayvanlardan geçtiğini söylüyordu. Bunun pinpiriklikle hiçbir alakası yok. Ben coronadan bile korkmuyorum. Bağışıklığın güçlü ise atarsın bu kadar basit. Sen kedilerden insanlara geçen hastalıklar konusunda hiçbir şey bilmediğin için böyle konuşuyorsun. Biraz araştırırsan anlarsın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cross Thread -- 1 Aralık 2021; 11:57:37 >
  • Bisey olmaz
    Ben surekli dis tirnak yedim kedilerden
    Dusuk ihtimal
  • Cross Thread kullanıcısına yanıt
    Bir şey olmaz hocam inşallah. Yine de dediğim gibi sabunla suyla yıkayın böyle durumlarda. Totomdan uydurmuyorum, acil dersinde doçent böyle anlatmıştı.
  • Cross Thread kullanıcısına yanıt
    Bembeyaz zayıf bir kedi olsaydıda farketmezdi.
  • Çok düşük bir ihtimal o kedi tırmığı dediğin görülme sıklığı zaten çok düşük. Gerekenler yapılmış endişe etmen gerekmiyor

  • Kedi içeri girdiyse oranın kedisidir. Kediyi takip etmek de bir çözüm olabilir ama içinize sinmiyorsa yine de aşı olun çünkü kediyi göremezseniz iyice korkacaksınız 😁

  • https://www.youtube.com/watch?t=378&v=SC5SksItnns&feature=youtu.be
    Kızın en çok şikayetçi olduğu konu Türkiyedeki başıboş köpekler. neredeyse her videoda başına bu geliyor . artık son videoda öğrenmiş eline taş alarak geziyordu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Avatarım Ağır Çekim -- 3 Aralık 2021; 19:10:27 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.