Şimdi Ara

kaza yaptık, araç pert mi sizce? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
9.479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • öncelikle geçmiş olsun... arkadaşlar saçma sapan bu araç güzelce yapılırsa binilir v.s gibi yorumlar yapmayalım bu araç hiç ama hiçbir zaman kim yaparsa yapsın fabrikasından çıktığı kazasız hali gibi olmayacak bunu herkez böyle bilsin yapacak birşey yok tek teselli kimseye birşey olmaması tabiki....

    biz bu araçlarımızı neden kasko yaptırıyoruz anlamıyorum hiçbir zaman zararımızı karşılamıyorlar abuk sabuk teklifler oyunlar düzenler ...bu aracın her halukarda perte ayrılması lazım zaten yakında bu işlerede bir yasal düzenleme gelir bu gibi fırsatlarla karnını doyuranlarda kendilerine başka işler bulur bir araba pert olduysa birdaha asla trafiğe çıkamamalı bu işler nasıl dönüyor birtürlü anlamıyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pulpa -- 2 Kasım 2011; 22:37:06 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pulpa

    öncelikle geçmiş olsun... arkadaşlar saçma sapan bu araç güzelce yapılırsa binilir v.s gibi yorumlar yapmayalım bu araç hiç ama hiçbir zaman kim yaparsa yapsın fabrikasından çıktığı kazasız hali gibi olmayacak bunu herkez böyle bilsin yapacak birşey yok tek teselli kimseye birşey olmaması tabiki....

    biz bu araçlarımızı neden kasko yaptırıyoruz anlamıyorum hiçbir zaman zararımızı karşılamıyorlar abuk sabuk teklifler oyunlar düzenler ...bu aracım her halukarda perte ayrılması lazım zaten yakında bu işlerede bir yasal düzenleme gelir bu gibi fırsatlarla karnını doyuranlarda kendilerine başka işler bulur bir araba per olduysa birdaha asla trafiğe çıkamamalı bu işle nasıl dönüyor birtürlü anlamıyorum



    parmaklarına sağlık arkadaşım.
    yaklaşık 60 km hızla , ağzına kadar dolu çöp kamyonunun arka tekerleklerine bodozlama bindirdik.
    Darbe yanlardan olsa önemli değil belki ama önden vurduk...
    90 derece döndük valla:). kamyon yerinden bile oynamadı.
    şimdi bu araba yapılıp trafiğe çıktığında ayar tutarda tutmayabilirde.
    1 ay bekle arabayı yaptırıp al.
    ben dikiş tutacağını sanmıyorum, insan şüpheyle yaklaşır sürekli.
    haa, serviste ustaları göreceksiniz, hocam hiçbişe olmaz,
    eskisi gibi yaparız, rahat tut içini... nasıl sıkıyorlar..
    içinde aileniz acaba 160-170 bassam mı, şanzımanda bişey varmıdır acaba
    yangın çıkar mı, böyle şeyler anlayacağınız..

    artı olarak belirtilen fiyata aracı pert kabul ettikten sonra arta kalan zararı karşılamak için
    ne yapılabilr. karşı taraftan para koparmak zor. sigortaya karşı ne yapılabilr...




  • araba pert olmuş markasını söylemesen kimse anlayamaz ne olduğunu
  • Arkadaşım,

    Öncelikle büyük geçmiş olsun. Kazanın kötüsü olmaz. En iyi kaza hiç yapılmayandır. Çok şükür ki kemerleriniz takılıymış ve araç da darbeyi ön deformasyon bölgelerine yaymış.

    Mayıs ayında yaptığım kazada benim de PASSAT'ımın 2 hava yastığı açıldı, motor kaputu, ön tampon ve sağ çamurluk değişti (farlar, panjur, ön cam değişti fakat bunlar "parça" anlamında sayılmadığından belirtilmiyor) fakat şimdi aracı perte çıkarmaya çalışmadığıma üzülüyorum çünkü araç kasko değerinin % 60 kadar hasar olmayınca perte çıkartılmıyormuş ve bendeki hasar 15.000 TL'ydi.

    Aracım aslında kelimenin tam anlamıyla eskisinden daha iyi ve yeni oldu fakat "3 parçası değişti" dediğimde şeytanın yüzünü görmüş gibi irkiliyorlar. Bir türlü anlatamıyorum ve yalan söylemeyi de beceremiyorum. Hele "Kazalı" dediklerinde sinirlerim tam tepeme çıkıyor. "Kazalı" demek "Hasarlı" demek değil ki. Hasar almış ama yapılmış, hem de yetkili serviste ve orjinal parçalar kullanarak ama tüm bu girişim ve desteklerim boşunaymış. Türkiye'de 2. el piyasasında meğer sadece sıfır araç satılıyormuş.

    Araçta 3.000 TL daha hasar olsaymış perte ayıracaklarmış. Darbeyi ön tampon demiri soğurduğu için aracın şasesinde (çok şükür) birşey yok fakat otomobilden anladığını sanan ve otomobilden anlamanın "Darbe, boya var mı?" sorusundan ibaret olduğunu sananların şasesinde darbe var, hem de çok kötü bir darbe.

    Yeni bir araç aldım. Şu anda ona biniyorum ve eskisini satması için bir arkadaşıma devrettim ama kendim de ilan verdim. Yapmam gereken aracı "orjinali gibi tamir edilmesi" girişimini değil de perte ayırma girişimini desteklemekmiş. Bence siz de perte ayırmaya çalışın. Diretin, zorlayın ve perte ayırıp paranızı alın ve yeni bir araç satın alın.

    Acı bir tecrübe bunu öğretti.




  • HOOORRTTT

    Merak ettim bu araba perte çıktı mı yahu? Bir anda aklıma düştü de akıbetini bir sorayım dedim.
  • Öncelikle geçmiş olsun
    Aracınızda hava yastıkları açılmış.Eğer tüm araba için biçilen değer 28.000tl ise pert sayılmaz.Kasko yapar.
  • geçmiş olsun umarım pert'e ayrılır
  • quote:

    Orijinalden alıntı: laflapeynirgemisiyurumez

    HOOORRTTT

    Merak ettim bu araba perte çıktı mı yahu? Bir anda aklıma düştü de akıbetini bir sorayım dedim.



    :)))

    Anlaşmalı olarak (yoksa kasko aracı tamir yoluna gitti) 62.000 tl (2. el değeri buymuş) karşılığında perte çıkarıldı. araç şimdi ENKA'da olmalı. Arkadaş daha parayı alamadı. 3 hafta falan oldu.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.