Şimdi Ara

Kaza sonrası değer kaybı tazmini

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 3 gün önce öncesinde 2016 model Skoda aracıma birisi arkadan çarptı karşı taraf %100 hatalı değer kaybı nı nasıl alabiriim Sigorta şirketine sordum araç tamiri bittikden sonra biz sizi bi Exper e yönlendireceğiz 300 TL vereceksin sonra o durum a göre değer kaybı talep edecek diyor böyle mi bu işler



  • kendinizde başvurabilirsiniz karşı tarafın sigorta şirketine, experden de destek alarak yapabilirsiniz. onlar tüm evrakları hazırlıyor alabileceğiniz bedeli de belirleyip karşı tarafın sigorta şirketine gönderiyorsunuz. 15 gün gibi sürede ücret verdiğiniz iban a yatıyor. unutmayın exper ücretini de karşıdan talep edip geri alabilirsiniz. geçmiş olsun
  • 300 lira vermeye bence gerek yok. Yapılacak işler aslında gayet basit. Bi kaç evrak hazırlamak gerekli ve bunları karşı tarafın sigortasına bi yazıyla kargolamak lazım. Sadece bunları yapmak için 300 tl bedel ödemek bence gereksiz.
  • Karşı tarafın sigortası aracın tamiri için zaten Exper raporu aldı daha neden yeni rapor tutuluyor ki? Ben de değer kaybı talebinde bulundum. Karşının sigortası yanlış hatirlamiyorsam allianz sigorta idi. Sadece web siteleri uzerinden bir form gibi bişey doldurmustum onun üzerine işlem yapmislardi. Zaten hasarı belirlemek için Exper yapildi yeni Exper raporuna gerek olmadığı soylenmisti o zaman.
  • İki kere değer kaybı aldım. Tecrübeliyim. Para vermenize gerek yok.

    Şİmdi sizin aracınız kendi servinize gitmiş olmalı. Eksper gelecek onayı verecek , tamir yapılacak. Hepsi sizin kendi kaskonuzdan. Sonra işlem bitince sizin kasko şirketiniz karşı aracın trafik sigorta şirketine rücu edecek. 1-2 ay bunun için beklenir en az. Bu işlem bittikten sonra dosyanız kapanacak. Bundan sonra yani dosyanız kapandıktan sonra siz kendi kasko şirketinizin ilgili birimine mail atıp dosya nosunu belirtip o kaza ile ilgili eksper raporu ve tüm belgeleri isteyeceksiniz. Bu belgeler gelince de karşı tarafın sigorta şirketine ıslak imzalı dilekçe yazacaksınız (ben yazıp fotosunu çekip mail attım). Şirketinizden sigortalı şu şu plakalı araç şu tarihte şu plakalı aracıma çarpmış ve şu kısımda hasar buna bağlı da değer kaybı oluşmuştur. Oluşan değer kaybının şu şu IBAN hesabıma yollanması diye , dilekçeye de kendi sigortanızdan gelen herşeyi vs ekleyeceksiniz. 1- 2 haftaya hesaba yatar. Daha yeni aldım bu şekilde.




  • x-rayted kullanıcısına yanıt
    şu kadar değer kaybı diye belirtmiyor musun hocam ?
    biz kaza var diye 30-40 bin lira düşüyor aracı değeri yeri gelince.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SpawniN

    şu kadar değer kaybı diye belirtmiyor musun hocam ?
    biz kaza var diye 30-40 bin lira düşüyor aracı değeri yeri gelince.
    Hayır .
    Onlar ne verirse ki genelde düşük veriyorlar.
    Ama verilen miktar beğenilmeyip bu konuda dava açılabilir mi rakam artırılır mı o konuları bilmiyorum.
  • Tamir bittikten sonra değil. Tamir esnasında bulacaksın değer kaybı experini. Tamiri yapılan parçaları nelerin değiştiğini ne işlemlerden geçtiğini tek tek dosyaya koyacak. Yoksa değer kaybı alman zor. İyi bir firma ile çalış. Ne kadar para verirsen ver karşı taraftan verdiğin parayı da alacaksın
  • Kaskosu olmayan sadece zorunlu trafik sigortası olan kişiden değer kaybı talep edilemiyor mu ?
  • Öncelikle geçmiş olsun.

    - Aracın tamiri BİTTİKTEN sonra, bir eksperden değer kaybı expertiz raporu isteyeceksiniz. Maliyeti 300TL ama bunu da karşı taraftan talep ediyorsunuz. Tamir bitmeden toplam hasar, boya, değişen, işçilik belli olmaz.

    - Eksper 20-30 sayfalık bir değer kaybı dosyası hazırlıyor. Aracın tamiri süresince çekilen resimler de bulunuyor bu dosyada. Bu dosya tamir öncesi ve tamir süresince ilgilenen sigorta eksperinden alınıyor. Sizlik bir iş yok burada, eksper hallediyor bu işi.

    - Expertiz raporu hazır olunca, karşı tarafın sigortasına yazılacak dilekçeye kendi iban numaranızın bulunduğu toplam istenen tutarı (eksperin belirlemiş olduğu değer kaybı + expertiz ücreti) dilekçeye yazıp ıslak imzalı bir şekilde yine eksperin vermiş olduğu karşı tarafın sigorta firmasına tercihen takipli kargo ile göndereceksiniz.

    - Karşı tarafın sigortası, dosya eline geçtiği tarihten itibaren 15 gün içerisinde değer kaybı tutarı + expertiz ücretini sizin belirtmiş olduğunuz iban numarasına gönderiyor.

    Anadolu ve Axa sigortanın internetten yapılan değer kaybı başvurusu var. Ama burada kendi firmasından bir eksperin vermiş olduğu değer kaybı tutarına razı olmanız gerekiyor. Bağımsız eksperin yapacağı değer kaybı raporu daha faydalı olur sizin açınızdan.

    3 kez değer kaybı almış biri olarak söylüyorum bunları.

    Araçtaki tamiratı (değişen boyanan) ve arç km'sini de söylerseniz yaklaşık değer kaybını söyleyebilirim. Boyalı parçalar için daha fazla değer kaybı oluyor. Değişende sigorta firması parçanın sıfırlandığını, yenilendiğini düşünüyor.

    Edit: @erdal93 Değer kaybı zaten karşı tarafın trafik sigortasından isteniyor. Kasko ile alakalı değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fractal design -- 15 Ocak 2020; 12:39:59 >




  • İşin teknik boyutu hakkında ben yazayım. Şimdi arabayı sigorta yapıyorsa sana gelen eksperin tarafsız olma ihtimali yok dosya kapanınca seni arayacak şu kadar değer kaybı var rapor ücreti bu düzenletmek ister misiniz? (Bu ödenen parayı hem sigorta şirketine yazılan dilekçede hemde tahkim dilekçesinde isteyin TTK gereğince size ödenir)

    Bizim kazada;

    Kaza eksperi (kasko yapıyor eksperi sigorta atamadı) 4690tl
    Sigortanın yönlendirdiği eksper 3000 küsür tl
    Kendi seçip başvurduğum eksper 8000tl
    Tahkim Bilirkişi 5000tl (itiraz aşamasında)

    Herkes ayrı bir rapor veriyor. En düşük sigorta şirketinin verdiği veya yönlendireceği eksper vs tarafsız fln değil bu kişiler ona göre tercih yapın değer kaybı raporunu istediğiniz eksperden çıkarabilirsiniz.

    Yanlış bilgilendirmeler olmuş eksper işi tamir bittikten sonra yapılır. İstersen sigortaya yolladığın dilekçede 20-30bin tl yazabilirsin ne yazdığına bakmıyorlar zaten kendi hasar uzmanları minimum ödemeyi yapacak eksper raporunu bile genelde dikkate almıyorlar.




  • Benim başıma geldi karşı taraf alkollü olduğu için %100 kusurlu bulundu arabamda 63.000 hasar çıktı kaskodan yapıldıktan sonra kasko şirketine dilekçe verdim 7.500 civarı değer kaybi ücreti aldım aracıua ekspere gerek yok acenteler dilekceyi yazıyor yalandan tutar talep ediyor.
  • Canbey96 kullanıcısına yanıt
    Araç neydi acaba 63 bin baya bı yüksek :(
  • OguzhanDURSUN kullanıcısına yanıt
    2012 audi a6 doğuşta yapıldı yapılmaz olaydı 30 bin lira zarar ile sattım 1 hafta önce aracı hasar kaydından dolayı
    Direksiyon airbag
    Göğüs airbag
    2 far
    Tampon kaput ön panjur radyotöre kasko 63 bin lira ödedi
    Kaza sonrası değer kaybı tazmini
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.