Şimdi Ara

Kayra Online - Yerli MMORPG Oyunumuz Yakında. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
220
Cevap
16
Favori
25.948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Emeğinize sağlık. Hikaye olmasa da olur fakat oyun içi denge ve sıradanlığı aşdığı durumda her türlü oynanır.
    Benim senelerdir görmek istediğim sistemden biraz bahsedeyim belki ufak bi fikir verir size. Silah, zırh, takı gibi ögeler var ise bunların bonuslarını kişi craft ile belirleyebilsin. Talent çeşitliliğinin getirdiği ihtimallerin yanında bu ögelerin farklılıkları işi değiştirir. Birde stat pointlere göre skill damage, duration, casting time gibi şeyler yüzdesel olarak değişirse milyonlarca farklı karakter kombinasyonu ortaya çıkabilir.

    Ben mobil oyun oynama konusunda pek tecrübeli ve istekli değilim fakat talebin oraya kaydığı aşikar.
  • Oyun PC ye çıkıyor sanırım. Ben de mmorpg oynamayalı 7-8 yıl oldu. En son kısa soluklu iki oyun oynamıştım truva ve Cengizhan 2 bu oyunlara beni bağlayan şey kalabalık pvp savaşlarıydı yani 50vs50 gibi 70vs80 gibi. Özellikle cengizhan 2 4 krallıktan ve her krallarlığın içinde rakip 2 lordluk vardı, klanlar kral veya lord çıkarabilmek için kıyasıya mucadele edip klan savaşları galipleri kral olabiliyordu. Kral kendi genaralini( savaşlar sırasında tüm ülkeye teleport 1kez daveti gönderme hakkı var) danışmanlarını atıyor oyun içinde tıkladığımız bir panelden bunları görebiliyorduk.
  • fps,tps,strateji,rpg oyunlarına odaklanın bundan sonra
  • @Fulton Oyun içi mekanikler yönünden aslında evet benzerlik olacak. Yeni bir mmorpg olsa da eski mmorpg'lerin tadını yakalamaya çalışıyoruz.

    @musta2 Müzikler beni de çok etkilemiştir aslında. Bu yüzden müzikler konusunda baya seçici olacağız ve o her zaman dinlemekten bıkmadığımız bize eşlik eden müzikleri yakalamaya çalışacağız.

    @sefa1451 Desteğiniz için teşekkürler, sürükleyici bir hikayeyle en iyi oyuncu dostu macerayı çıkarmak istiyoruz.

    @Havya Makinesi Aslında mmorpg türü hakkında söylenecek çok şey var. Sadece şunu belirtelim, bitmiş görünen mmorpg türünü yeniden canlandırmak için biz de elimizi taşın altına koyacağız. Bunu gerçek anlamda sağlamak zor olacak fakat denemeye hazırız.

    @ali.kose Desteğiniz ve ilginiz için çok teşekkürler. Tabi ki duyurusunu yapacağız, sizi de aramızda görmek isteriz.

    @ghostomer "milyonlarca farklı karakter kombinasyonu ortaya çıkabilir" sözünüzü tam anlamıyla uygulayabilmek için söylediklerinizi ve daha fazlasını planladık. Amacımız da zaten bu olacaktır.

    @Seddul Krallık savaşları, klan savaşları, etkinlik savaşları, labirent savaşları, serbest savaşlar ve birçoğunu hesapladık, planladık. Amacımız yeniden o görkemli pvp'leri görebilmek.

    @JuliusStrasser Az olan tür bizi daha çok cezbetti. Biraz zar atmak gibi oldu fakat bu hali bile bizi daha çok tatmin etti. En zoruyla mücadele etmek istedik, biz daha çok mmorpg'de oyuncularımızla keyifli anları yeniden yaşamak istiyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FrenzyTR58 -- 25 Temmuz 2020; 12:30:22 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ramowarr

    wow gibi oyun olmadıkça zor artık mmorpg oynamak , çünkü pay2win sistemi var bütün mmorpglerde ( wow hariç )
    Aslına bakacak olursanız piyasaya çıkan, daha önceden çıkmış olan ve muhtemel çıkacak olan tüm MMORPG oyunların en büyük hatası World of Warcraft'a benzemek oluyor ya da onu tahtından indirmeye çalışmak... Menüler WoW'a benzetiliyor, karakter animasyonları öyle, karakter tasarımları deseniz öyle. Sanrım bugün nevi-şahsına münhasır tek MMORPG Guild Wars 2 olsa gerek. Onun dışında ki tüm MMORPG'ler " WoW Killer " olarak piyasaya sürüldüler ve çok kısa süre de tükendiler.

    Aslında en büyük sıkıntı oyundaki karakteriniz maksimum seviyeye ulaştığında ne yapılabildiği. Oyunun end-game'inin hangi temellere oturtulduğu önemli. World of Warcraft türünün en iyi ve tek örneği olduğu için ben firma sahibi olsam WoW Killer yerine tamamen kendine özgü bir yapı üzerine ilerlerdim. Öncelikle öyle ya da böyle bir hikaye üzerinden gitmeyi planlardım. Köyün orta yerinde zart diye başlayan quest yerine daha hikaye tabanlı bir şekilde giriş yapardım.

    Pek tabii ki World of Warcraft'ın dünya da tek ve en iyi MMORPG olmasının sebebi taa 90'lı yılların ortalarına dayanıyor. Warcraft'ın strateji oyunlarına...Ardından gelen müthiş pazarlama stratejileri şu an onu 1 numara yapmış durumda. Bir de bunun üstüne diğer tüm firmaların çıkardığı tüm oyunlar WoW'a benzemek isteyince ortaya komik görüntüler çıkıyor. Tamamen kendine özgü yapıya bürünmeli bence çıkarılan oyunlar. Bence en büyük sorun bu.




  • Yakın zamanda kapalı beta yapacak mısınız yada kısa bı oynanış videosu vs. paylaşılacak mi?
  • @NeoBlack Merhaba. Açıkçası şuan haritanın sonlandırılmasına odaklandığımız için bir kısa oynanış videosu gecikebilir. Haritadan kurtulunca(Hesabımıza göre yaklaşık 1 ay kaldı tamamlanmasına) güzel bir tanıtım videosu hazırlamaya çalışacağız. Yakınlarda bir kapalı beta görünmüyor fakat işlerimizin hızlanabilmesine bağlı olarak bu süre erkene çekilebilir. Ayrıca yakında hazırladığımız zırh setlerinden birkaçını bu ay içerisinde sizinle paylaşacağız. Böylelikle oyunumuzun gözünüzde canlanmasını daha iyi sağlayabiliriz. Şuan haritadaki ışıklandırmalar ve görsel etkiler daha da iyileştirilmiş durumda, attığımız SS'lere göre.
  • Oyuna kac class ekleyeceksiniz?
  • @NeoBlack Şuan belirlenmiş son haliyle, karakter ekranında oluşturabileceğiniz 6 sınıfta karakter mevcut. Bunlar bilindik savaşçı, büyücü, destek vb şekilde. Ayrıca 6 sınıfın içinde de farklı alt sınıflar mevcut. Sınıf çeşitliliği olarak alt sınıflar sayesinde Denge'yi bozmadan çeşitlilik oluşturma peşindeyiz.
  • Helal olsun, ben de hep hayal etmiştim. Ancak mmorpg genç nesilde pek rağbet görmüyor. Bizim gibi 24+ kişiler oynuyor genellikle. Eğer pay2win olmayacaksa yani abonelik usulu olacaksa güzel olur. İlk başta abonelik sıkıntı tabi, free2play başlayıp aboneliğe dönebilirsiniz. Eğer knight online, metin2 gibi pay2win olursa tutmaz hocam, ben de oynamam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: engineer037

    Helal olsun, ben de hep hayal etmiştim. Ancak mmorpg genç nesilde pek rağbet görmüyor. Bizim gibi 24+ kişiler oynuyor genellikle. Eğer pay2win olmayacaksa yani abonelik usulu olacaksa güzel olur. İlk başta abonelik sıkıntı tabi, free2play başlayıp aboneliğe dönebilirsiniz. Eğer knight online, metin2 gibi pay2win olursa tutmaz hocam, ben de oynamam.
    Merhaba. Desteğiniz için çok teşekkürler. P2W sistemi bizi de cezbetmiyor açıkçası. Abonelik olarak dediğiniz gibi bir düşüncemiz yok fakat, sadece Plus paketler gibi aylık avantaj sağlayan paketle sadece yola devam etme ihtimalimiz var. Oyuncuların talebine göre bu konuda yolumuzu çizeceğiz.
  • FrenzyTR58 kullanıcısına yanıt
    Hocam oyuna başarım sistemi koyarsanız daha çok ilgi çeker. Ve ek olarak,online olduğunda saat başı belli bir puan kazanıp onunla görsel itemler veya can,mana tarzı şeyler alırsanız insanlar oyunun içinde AFK kalıp bu puanları kasmaya çalışır.

    Ayrıca bu konuya yorumunuzu bekliyorum.

    https://forum.donanimhaber.com/kapanan-bir-oyunun-pvp-serverini-kurmak--139992238



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fuwafuwaboy -- 18 Eylül 2019; 7:1:8 >
  • bu konuya denk gelmek çok mutlu etti öncelikle yaptığınız işe saygı duyarak bir kaç soru sormak istiyorum unityden 2D oyun yapmayı düşünüyorum hangi dilleri destekliyor java biliyorum sadece ? ayrıca yapılan oyundan gelen geliri unityde pay alıyor mu ? ücretsiz kullanıyorum. bilgisi olan aydınlatırsa süper olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BilalN

    bu konuya denk gelmek çok mutlu etti öncelikle yaptığınız işe saygı duyarak bir kaç soru sormak istiyorum unityden 2D oyun yapmayı düşünüyorum hangi dilleri destekliyor java biliyorum sadece ? ayrıca yapılan oyundan gelen geliri unityde pay alıyor mu ? ücretsiz kullanıyorum. bilgisi olan aydınlatırsa süper olur.
    Unity C# dilini destekliyor. Önceden Javascript de vardı ama sanırım şu an bir tek C# var desteklenen. Unity'nin para alma kısmına gelirsek bunun için sanırım 100.000 $ limiti vardı yani oyunun çok büyük bir patlama yapan oyun olacak ki bu değerlerde para kazanırsan anca o zaman Unity senden para isteyebilir. Kısaca şu an bunu düşünmene gerek yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fulton

    Unity C# dilini destekliyor. Önceden Javascript de vardı ama sanırım şu an bir tek C# var desteklenen. Unity'nin para alma kısmına gelirsek bunun için sanırım 100.000 $ limiti vardı yani oyunun çok büyük bir patlama yapan oyun olacak ki bu değerlerde para kazanırsan anca o zaman Unity senden para isteyebilir. Kısaca şu an bunu düşünmene gerek yok.

    Alıntıları Göster
    Unity'i unut oluyor sanırım. Unity gibi başka bir platform var mı? javayı destekleyen.
  • @Makudonarudo Merhaba. Evet aslında oyun içinde oyuncuların farklı farklı şeylere zaman ayırabileceği ve oyunda keyif alabilecek bir şeyler kazanabileceği özellikler bol bol düşünüyoruz. Dediğiniz sistemin de çok benzeri listemizde var.

    @BilalN Merhaba. İlginiz için teşekkürler. LibGDX oyun motorunu biliyorum 2D oyun yapmak isterseniz. Java dilini kullanıyor yanlış hatırlamıyorsam hala öyle. Kısaca bi araştırabilirsiniz. Ayrıca Unity'de de çok güzel oyunlar yapabilirsiniz. Derseniz C# benim için sıkıntı o zaman LibGDX deneyebilirsiniz, derseniz biraz uğraşim ileriye dönük daha iyi projeler için de alt yapım olsun o zaman Unity'i tavsiye ederim. Tabi ki C++ biliyorsanız Unreal Engine'de de çok iyi işler çıkarabilirsiniz.
  • FrenzyTR58 kullanıcısına yanıt
    yeni bir dil öğrenimine geçiyorum ama bunu kısa vadede değilde uzun vadede beni bir yerlere götürmesini istiyorum(mobil oyun ve uygulama) ki şu son zamanlarda python baya baya yükselişte java c ve pythonda çok kararsız kaldım ki okuduğum üniversitede destek çook çok az sorduğum sorulara sadece bakıyorlar. Ne yapmam gerektiği konusunda en ufak bir fikrim kalmadı denebilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BilalN

    yeni bir dil öğrenimine geçiyorum ama bunu kısa vadede değilde uzun vadede beni bir yerlere götürmesini istiyorum(mobil oyun ve uygulama) ki şu son zamanlarda python baya baya yükselişte java c ve pythonda çok kararsız kaldım ki okuduğum üniversitede destek çook çok az sorduğum sorulara sadece bakıyorlar. Ne yapmam gerektiği konusunda en ufak bir fikrim kalmadı denebilir.
    Merhaba. Mobil oyun ve uygulama kısmında Unity3D şuan zirve konumda. Böyle bir ileriye dönük düşünceniz varsa C# öğrenmeye başlayarak bir yerden başlamış olursunuz. Kaynak olarak bol bol kaynak mevcut zaten. Birilerine sorarak değil de kendi kendine araştırarak ve pratik yaparak hem oyun motorunu hem C# dilini rahatça öğrenmeye başlarsınız.

    Ayrıca oyunumuzda bazı ışıklandırma değişiklikleri ve farklı optimizasyon iyileştirmeleri yaptık. Görüntüde kayda değer bir artış oldu. Yapımı devam eden zırhlarımızdan bir tanesiyle güzel bir tur attık. Amaç zırhın yansımasının dahi ortama ayak uydurcak şekilde ayarlanmasıydı. Ve metalik yansımalardan %99 a kadar doğruluğu yakalamayı başardık. Bu tam olarak şu demek. Karakterimiz parlayan zırhıyla bir kapalı mekana girdiğinde, lavlardan oluşan kızıl bir mağaraya girdiğinde, yada başka atmosfere sahip bir yere girdiğinde doğru renk tonlamasını doğru yansımalarla beraber üzerinde toplayacaktır. Bu arada konunun başına birkaç SS ekledik. Bazı gelişimleri çok detaya girmeden size göstermeye çalışacağız. Çoğu noktayı göstermeme çabasındayız ki işin zevki kaçmasın.

    Kayra Online - Yerli MMORPG Oyunumuz Yakında.Kayra Online - Yerli MMORPG Oyunumuz Yakında.Kayra Online - Yerli MMORPG Oyunumuz Yakında.Kayra Online - Yerli MMORPG Oyunumuz Yakında.




  • FrenzyTR58 kullanıcısına yanıt
    ellerinize emeğinize sağlık SSler cidden harika duruyor emeğinizde öyle ki karşılığını alacağınıza eminim. unityden java desteği kalktı mı acaba ? çünkü 5 aylık bi emeğimi çöpe atmak istemiyorum eğerki kalktıysa artık yanında c# ile götürmeye çalışcam bu işte yeni olduğumdan kafa karışıklığım bayya bi fazla
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.