Şimdi Ara

Karter yırtılması (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
1
Favori
3.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Birşey olmaz hocam takma kafana yaa, en fazla rektefelik olur onda da vizkozitesi yüksek yağa katkı koyar satar kurtulursun. Eksper bile farketmiyor.

    Not: ironi içerir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karter onarılıp, yağ eklendikten sonra düzelse bile, gözle görülen bir sorun olmasa bile, motorun ömründen az veya çok yemiş oldunuz. Kesin anlamak için zararı, en azından üst kapak açılmalı. Ya da karter onarılıp yağ konulunca, motorun sağlık testleri, kompresyon testleri, 1000 km 10.000 km vb. de ne kadar yağ eksildiği veya eksilmediği vb. testler de yapılabilir daha ucuz olaraktan.

    Bu arada karter muhafazası yok muydu araçta? Bazı araçlarda plastikte olsa oluyor. Benim sahip olduğum bütün araçlarda metal olarak vardı. Ve çok sert bir şekilde, şasiyi eğecek kadar altını kaldırıma vurup pert ettiğim araçta bile karter muhafazası eğilip bükülüp kartere zarar gelmesini engellemişti. Yani dökülenin yağ olduğuna emin misiniz? Belki radyatörü deldiniz akanda antifrizli ve radyatörün pisliklerini de içeren, hali ile yağ gibi gözüken suydu? Aracı çalıştırmadan, düz bir zeminde yağını bir daha bir kontrol edin bakalım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DnzIrmk -- 21 Temmuz 2019; 11:30:48 >




  • DnzIrmk kullanıcısına yanıt
    vallahi pek anlamadığım için gönderdim bakalım servise

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karter yırtılması

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yatak sarmanız mümkün değil eğer gerçekten 200 m ise (6000 devir ile gitmediğinizi düşünüyorum)
    ancak kesinlikle yanma odası duvarlarını, mili ve pistonları aşındırdınız, ileride yağ yakma sorunu veya anormal sarsıntı ve sesler olabilir.
    rektefiyeye duruma göre karar verirsiniz, şimdilik kontrol ederek kullanın (yağ azalıyor mu, hararet, ses titreşimler v.s.)
    geçmiş olsun.
  • triger zincirinin sesi olabilir duyduğunuz şey
  • inş bişe olmaz hocam
  • Lynchesque kullanıcısına yanıt
    Motor karteri maalesef. Umarım ciddi bir hasar almamıştır motor.
  • Hiçbir şey olmaz karteri değiştirin devam edin 300 metre ile birşey olmaz duyduğunuz ses yağ basıncı ile çalışan lifterlrr ve zincir gergileridir. Yağda boşalınca kocaman delikten illaki ses gelir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DnzIrmk kullanıcısına yanıt
    Artık demir,metal,alüminyum malzemesi her neyse kullanılmıyor çünkü olası bi kaza durumunda aracın motoru aşağı bırakması lazım, motor düşmeşse sürücüyü sıkıştırır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lokey L kullanıcısına yanıt
    bugün tekrar baktık sanırım 50 metre oda max 3.000 devir de

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Motor yag ve yag pompasinin urettigi basinc ile yaglanir. Yani karter delinmemis ancak yag pompaniz kilitlenmis olsaydi ayni sonuc gerceklesirdi.

    Karterden yag bosalinca basinc sifira dusmus. Dolayisiyla basincli yaglama kesilmis. Motorun damararinda bulunan yag ise tabii ki hemen akmamis. Yani temas noktalarinda bir miktar yag var.

    Eski tip atmosferik motorlar olsa rahat 3-5 kilometre gidebilir ve 10 dakika kadar rolantide calismayi tolare edebilir derim.

    Ancak turbo ve yuksek sikistirmali bir motorda bu tolerans cok daha az.

    Oncelikle yagsiz kalan ilk organ olan yag pompasi ses yapmaya baslamis olabilir. Ya da yuksek devir donen turbo. 3000 devre kadar cikartmaniz gereksiz olmus. Ama muhtemelen saplandigi yerden cikartmak icin hafiften gazladiniz.

    Inanin ki kac dakika veya kac kilometre yol gittiginiz hic onemli degil. Motorun yag basinci yokken tioplam kac devir attigi onemli.

    Bu nedenle eger anlattiginiz gibi 50-100 metre kadar 3000 devir sabit gitmediyseniz ya da araci saplandigi yerden cikartmak icin motoru zorlayip yuksek devir yaptirmadiysaniz bloga segmanlara ve yataklara birsey olmadigini dusunuyorum.

    A) Yag pompasi
    B) Turbo
    C) Eksantrikler ve subaplar

    Aracin basincsiz olarak kac devir cevirdigiyle iliskili olarak zarar gormus olabilir.

    Ben yine de anlattiginiz sartlar tam dogru ise karter tamiri ve yeni yag konulmasindan sonra aracin duzgun calisacagini dusunuyorum.

    Gecmis olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Selamlar, bugün itibariyle aracım tamir edildi. Araçta karter yenilendi, yeni yağ konuldu. diğer aksamda bir arıza tespit edilmedi. İlk çalıştığında yağsız olduğu için zincirden ses geldi. ilk 1-2 dk sonra zincirden ses kesildi. sorunsuz bir şekilde kullanıyoruz şu an. herhangi bir sürüşte vs. değişiklik yok. hepinize yardımları için teşekkür ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lynchesque

    Selamlar, bugün itibariyle aracım tamir edildi. Araçta karter yenilendi, yeni yağ konuldu. diğer aksamda bir arıza tespit edilmedi. İlk çalıştığında yağsız olduğu için zincirden ses geldi. ilk 1-2 dk sonra zincirden ses kesildi. sorunsuz bir şekilde kullanıyoruz şu an. herhangi bir sürüşte vs. değişiklik yok. hepinize yardımları için teşekkür ediyorum.
    Geçmiş olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kartalus kullanıcısına yanıt
    eyvallah

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.