Şimdi Ara

Karşı Tarafın Sigortası Yok. Nasıl Bir Yol İzlemeliyim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Yakın zamanda babam talihsiz bir kazaya karıştı. Şükürler olsun kaza sonucu herhangi bir sağlık sorunu olmadı. Araba airbag açtı ağır sayılabilecek maddi hasar var. Karşı tarafın sigortası olmadığı için aracı yaptıramıyoruz. Karşı tarafın kusur oranı 75. Hasarı ökarşılamayı tahmin edileceği üzere reddediyor. Nasıl bir yol izlemek mantıklı olur? Bir yakınım kendi trafik sigortasından yaptırıp (kasko değil) sigortanın karşı taraftan rücu etmesini sağlamış fakat bizim sigorta şirketimiz böyle bir işlemin yapılamayacağını söylüyor. Yardımlarınızı bekliyorum.




  • Sigortasız araçların vereceği zararı karşılamak için güvence hesabı diye bir havuz sistemi olduğunu biliyordum. Böyle bir oluşum yok muymuş?

  • Evet bende araştırdığım kadarıyla böyle bir sistemin varlığından haberdarım. Fakat sigortacı araçla ilgili maddi hasarın karşı tarafın sigortası olmadığı için karşılanamayacağını, sadece yaralanmalı kazalarda tedavi giderlerinin bu havuzdan karşılandığını söyledi. Ya yanlış bilgi veriyor yada uğraşmak istemiyor bilemiyorum

  • Böyle bir durumda hiç vakit kaybetmeden bir avukata başvurmanız gerekiyor. Ödemeyi reddeden karşı tarafa dava açılacak, aksi durumda hiçbir şekilde aracınızın tamirini yaptırmak için tek kuruş para alamazsınız. Hemen bir avukatlık bürosuna gidip konuyu izah ederek başvuruda bulunmanız lazım.

  • dava açman lazım. fakat şöyle de bir durum var karşı tarafın sigortalı bir işi yoksa, üstünde mal mülk de yoksa size geçmiş olsun. sigortasız arabaya binen adamlar genelde öyle oluyor. bi kere başımıza geldi.

  • Yani böyle saçma durum var!

    Öncelikle hasar tespiti yapılacak, sonra alacak davası açılacak.

    Siz yıllardır sigortanızı ödüyorsunuz, karşı taraf sigortasız gelip vuruyor. Kusursuz taraf mahkeme vs uğraşıyor.

    Allah kolaylık versin.

    Tavsiyem aracı yetkili servise götürün, değişecek parçaları ve işçlik ücretini çıkarır. Bunu hasar tespitinde veri olarak kullanabilirsiniz.

    İşten anlayan bi avukata müracaat edin vekalet masrafları dahil karşıdan alır. Siz hasar tespiti yaptırdıktan sonra aracınızı cebinizden yaptırırsınız. Sonra alırsınız.

  • volkann86 kullanıcısına yanıt

    Evet, o halde uğraşsan bile ne yazık ki pek bir şey elde edemiyorsun.

  • Dava acin. Ustune gidin. Neyse bedeli odesinler!! Boylelerine her zaman boyle. Sigorta yaptirma kasko yaptirma sokaklarda gez. Sonra insanlari tehlikeyi at. Cidden boyle nasil yasiyorlar merak ediyorum….
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.