Şimdi Ara

Kapasitör arıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 220 Volt şarjlı ışıldaka ait ekteki patlamış kapasitör arıyorum, piyasadaki esnaf üzerindeki yazılar okunmuyor diye yardımcı olamadı, deneme yanılma ile de olsa bu dirençi nerden alabilirim? Yardımcı olacak, gönderebilecek var mı?

    Kapasitör arıyorum



  • Giriş çıkış gerilimleri vb lazım, en azından sistem resmi ve devresi önemli AMa size fikir vermesi için;

    Kapasitör arıyorumZAFER YILDIZyoutube
    İzleyen herkese merhaba bu devre ile trafo kullanmadan 220 voltu 12 volta dönüştürebileceğiniz bir devre anlatmaya çalıştım devre 2 watta kadar olan cihazları çalıştırabilir daha fazla güç çekebilmek için kullanılan bileşenleri güçlendirmeniz gerekecektir.Devre çarpılma riski barındırır hem yaparken hemde yaptıktan sonra lütfen hiçbir iletkene temas etmeyiniz. aksi halde çarpılma riskiniz mevcuttur. devreyi ve diğer bileşenleri iyice izole etmeyi unutmayın. https://jlcpcb.com/DTT Malzeme Listesi 1 Adet Köprü diyot - https://bit.ly/3p5YuNa 1 Adet 155 J . 400 V kapasitör - https://bit.ly/2Nbl09d 1 Adet 47 Uf 50 V kapasitör. - https://bit.ly/3sFpeX5 1 Adet 2.2 Ohm 1 Watt direnç - https://bit.ly/3p3lrQW 1 Adet 01 Ohm direnç - (0.1 R zor bulunduğundan en yakın değer alınmıştır ) https://bit.ly/39Npxqf 2 Adet 560 K Ohm direnç - https://bit.ly/3sGtupd
    https://www.youtube.com/watch?t=7&v=MAuYJAa0O2s&feature=youtu.be

    Lehim sıcaklığından kolay etkilendiğinden bahsedlir, lehhimlerken bozmayın dikkat edin. Hızlı davranmalısınız, lehimle fazla süre temas etmemeli.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karafetva -- 24 Ocak 2022; 12:2:34 >
  • Kondansatörün aynısının olması önemli.

    Devrede trafo gibi (voltaj düşürücü) görevi yapmaktadır.

    Deneme/yanılma olarak test edilemez, yanlış değerde takılacak kondansatörle devreye zarar verirsiniz.


    Mümkünse bozmadan devreden çıkartılıp ölçülmesi veya üzerindeki yazının dikkatlice okunması veya aynı ışıldaktan temin edilip örneğine bakılması gerekir.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.