Şimdi Ara

Kanal İstanbul! Hakkındaki Düşünceleriniz Neler? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
1
Favori
4.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Denorath

    Öncelikle ben bir uzakyol gemi kaptanıyım. Yıllardır kimyasal tankerlerde yerli ve yabancı firmalarda görev icra etmekteyim. Doğal olarak deniz hukuku da görev tanımlarım içerisindedir. İstanbul boğazı dünyanın seyri en zor olan yerlerinden biridir. Kuvvetli akıntılar, keskin dönüşler ve ciddi rüzgarlar alan bir bölgedir. Boğazın etrafında kaç milyon insan yaşadığınıda takdir ediyorsunuzdur umarım. Montrö anlaşmasına olan itirazlarıma gelince;
    1. Montrö Türk boğazlarını uluslararası su yolu olarak tanımlar. Bundan dolayı geçiş yapan ticari gemilerde kılavuz kaptan alma zorunluluğu bulunmamaktadır. Bir örnekle açıklarsam Almanya’da bulunan Kiel kanalından geçmek isteyen ortalama bir ticari gemi geçiş başına acenta masraflarıyla birlikte 10000€ civarında bir ücret ödemek zorundadır. Hernekadar IMO gemiler için “strongly advised pilotage” şerhini koysada bugün itibariyle hatırı sayılır sayıda gemi pilotsuz seyir yapmaktadır. 15 yaşını geçmiş ufak çaplı (4-5bin tonluk) bir petro-kimya tankerinin en ufak bir makina yada dümen arızası veya seyir zafiyetinden dolayı boğazda yapacağı bir kazanın sonuçları inanın bana beklenen büyük İstanbul depremini bile mumla aratabilir.
    2. Askeri gemiler sadece bilgi vermek kaydıyla istedilkleri gibi boğazlardan geçiş yapabilirler. Bunu engelleyemezsiniz. (Savaş halinde eğer taraf isek engelleyebiliyoruz) Bu sebeple USA her yıl Karadenize savaş gemilerini gönderir ve geçerken de (mesela geçen yıl) silahlarını 3. Köprüye çevirip bize gözdağı verir.

    Kaçınız İstanbul’da yaşıyor bilmiyorum ancak bu projeye karşı çıkmak sadece muhalif olmakla açıklanamaz. Günde nereden baksanız 170-180 geminin geçtiği ve deneyimli kaptanlar için bile seyrin bu kadar zorlu olduğu bir yere alternatif bir güzergah oluşturmak istenmesi ve tüm zorluklarına rağmen bunun siyasi iradeyle ortaya konulması takdir edilmesi ve muhalif olsun yada olmasın sonuna kadar desteklenmesi gerekmektedir.

    Bazı arkadaşlar bedava olanı varken neden gemiler ücretli bir kanalı kullansın gibi geyikler çevirmişler. Kazın ayağı öyle değil arkadaşlar. Hükümet uzun bir süredir zaten seyrü sefa emniyetini bahane ederek özellikle de tanker sınıfı gemileri Çanakkale ve Karadeniz girişlerinde hatırı sayılır günler bekletiyor. Bunu da insiyatif alarak yapıyor. Yabancı basını takip ederseniz özellikle Rusya, Yunanistan gibi ülkelerin her fırsatta Türkiye’yi IMO’ya şikayet ettiğini görürsünüz. Bugünlerde bir tankerin günlük kirasının 10-12 bin dolar civarında olduğunu düşünürseniz ve bu tankerin boğaz geçişi için en az 3-4 gün bekletildiğini de hesaba katarsanız yeni İstanbul kanalından geçişin onlar için ne denli karlı olabileceğini de anlamış olursunuz.

    Son olarak Panama ve Süveyş kanallırının yıllık gelirlerini de bir araştırın isterim. Dünya’daki her ülke bu tip kanallardan milyarlarca dolar gelir elde ederken bizim “gel geç kardeşim uğurlar ola” gibi bir yaklaşım sergilememiz düşünülemez bile.

    Bu kanal ayrıca ülkemiz denizcileri, kılavuz kaptanları, romorkör hizmetleri, deniz acentaları, gemi donanım satıcıları ve shipshandler’lar açısında da oldukça fazla istihdam sağlayacaktır.

    Emniyet konusuna daha önce de değinmiştim zaten. Hadi diyelim siz kendinizi önemseiyorsunuz bari çoluk çocuğunuzun geleceğini önemseyin. Tekrar ediyorum şu an Allah korusun İstanbul boğazında olabilecek bir kaza yada düşman bir ülke tarafından yapılabilecek kaza süsü verilmiş olam bir saldırı boğazın ekolojik dengesini yerle bir edeceği gibi sayısız insanın ölümüne ve büyük bir ekonomik zarara sebep olacaktır.

    Boğazlar yol geçen hanı değildir. Montrö’yü bypass ederek yapılacak yeni bir kanal ülkemize ve denizcilik sektörümüze ve daha da önemlisi geleceğimize dair atılmış en önemli adımdır. Bu projenin karşısında durmak en hafif itibariyle caheltle açıklanabilir.

    Saygılar..
    Burada anlattıklarınızı anlayacak kitle yok hocam. Şimdi gelir boş boş eleştirirler yorumunuzu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • AKP'nin son dönem projeleri ekonomik açıdan hep fiyasko ile sonuçlanıyor. Bu da öyle olacaktır. Çünkü son projelerde amaç devletin menfaati değil müteahhit ve bağlantılı yandaşlara rant sağlamaktır.
    Karadenizli siyasetçiler devletin tümörleridir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • onkuba kullanıcısına yanıt
    Bir kişi bir kişidir üstadım. Proje bitince herkes faydalanacak inşallah. Gerçekten dünyada ilk üçe girecek düzeyde güzel bir yatırım. Şimdiden memleketimize ve milletimize hayırlı olsun. Allah utandırmasın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Denorath -- 10 Aralık 2019; 17:7:12 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kafama takılan bir konu var,bilen aydınlatırsa müteşekkir olurum.

    Boğaz köprüleri yüksek yerlerde,toprağın deniz seviyesinden en az 50 mt yükseğinde kuruluyor.
    boğaziçi köprüsü 64 mt geçiş yüksekliğine sahip.Dönem dçnem, özel deniz araçları kontollü olarak sıyırarark geçiyorlar.
    Yani kanal istanbula yapılacak köprülerin geçiş yüksekliği en az 60 mt olmalıdır.
    Ama bu alanlar genelde düz ve rakım neredeyse 0 mt.Mesela E5 yolunun küçükçekmece geçişi denizle hiza,neredeyse 0 mt rakımlı.
    Bu alana nasıl bir köprü yapılacak ki 60 mt üstü geçiş yüksekliği olsun,yani gemiler üstünden geçsin.
    Ve bundan 5-10 tane nasıl yapacaklar kanal boyunca.Herbiri ciddi büyük ve maliyetli köprü olmak durumunda.
    ve kesinlikle bu köprülerden de geçiş ücreti alırlar.
  • https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/imamoglu-ataturk-havalimaninin-kapatilmasini-yeniden-tartisalim-5514483/amp/
    Kanal İstanbul için, "En büyük ihanettir. Ben hayatımda hiç dilsiz şeytan olmadım. Konuşacağız kardeşim" diyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan bir çıkışta Atatürk Havalimanı için geldi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnşallah çatır çatır yapılacak.
  • Şu açıklamalardan sonra acaba birilerinin muayene saati dikkate gelir mi;
    quote:

    Hatırlayanlarınız varsa, Selimiye’nin önlerinde Independenta tankeri 7-8 ay yandı.
    [Kaynak]
    Hademesi süleymaniyeyi selimiye yapar, fıskiyecisi ankarayı deniz şehri yapar. Nedir bu deli meczuplardan çektiğimiz...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: por favor

    İnşallah çatır çatır yapılacak.
    Bu çatır çatır kafasıyla yapılamaz, İstanbul toprağına müdahale edileceği için İstanbul halkına sorulmalı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Perturbator

    Bu çatır çatır kafasıyla yapılamaz, İstanbul toprağına müdahale edileceği için İstanbul halkına sorulmalı.

    Alıntıları Göster
    çatır çatır yapılacak
  • Mükemmel ötesi bir proje. Özellikle dünyada ki diğer kanallar olan süveyş ve panama kanallarıyla karşılaştırıldığında çok üstün bir aklın tezahürü olduğunu görüyoruz. Bu dahiyane ve çağın çok ötesinde bir vizyonla ortaya konan proje karşısında alkış tutmamak mümkün değil



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İAmSterdam06 -- 20 Aralık 2019; 16:44:25 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Denorath kullanıcısına yanıt
    Arkadaşımız bazı maddeleri açıklamış ancak açıklanan bazı maddelerde eksik veya yanlışlık var onları düzeltmek istiyorum


    2.Maddede 15 gün önceden bilgi vermek şartıyla boğazdan geçebilirler burası doğru ancak bu gemilerin ton kısıtlaması vardır bu kısıtlama 10 ton(yanlış hatırlamıyorsam) kısıtlamadan dolayı Amerikanın asıl büyük savaş gemileri Karadenize giremezler veya Rusyanın büyük savaş gemileri Karadenizden çıkıp Akdenize geçemezler.2008 Gürcistan krizinden Amerika Karadenize büyük tonajlı bir yardım gemisini insani yardım bahanesiyle sokmaya çalışmış ancak Möntröyü göstererek buna engel olmuştuk.Möntrö ile Rusyanın Akdenizde gücünü arttırması kısmen engelleniyor günlük 1 denizaltı geçirme gibi kısıtlamaları var Akdenizde olası durumlarda Möntröyü göstererek elimizi güçlendiribiliyoruz.2.dünya savaşında Alman denizaltı ve gemilerini Möntröyü göstererek Karadenize sokmamıştık(Boğazlardan geçmeyide göze alamamışlardı)

    Yazının sonlarına doğru Möntrönün bypass edilmesi hakkında bir kaç şey söylenmiş açıkcada Möntrö kaldırarak bu ülkenin başına gelicek en büyük iyiliklerden birinin yapılcağına değinilmiş.
    Möntrö Türkiye için hem savaş durumlarında hemde ABD ve Rusya arasında dengede kalabilmemiz için son derece önemlidir.Möntrö hakkında düşüncelerini okduğum bazı asker ve diplomatlarda buna yakın fikirler beyan ediyor
    Kanal İstanbulun yapılması Möntröyü bozacaktır Uluslararası Hukuka göre Koşullarda değişlik olması durumunda taraflar bu anlaşmaya son verebilir.Bu durumda Möntrönün daha dezavantajlı durumlarda tekrar düzenlenir veya 1983 deniz hukuku uygulanırki 1983 deniz hukuku Möntröde aldığımız çoğu hakkı bize vermez.

    Panama ve Suveyş kanallarının yıllık gelirleri ile ilgili bir karşılaştırma yapmış arkadaş bu 2 kanalda yapılış amacı bakımından Kanal İstanbuldan çok farklıdır.Gelir konusunu şuanda bilemeyiz dediğiniz gibi bazı gemiler 1-2 hafta bekleyebiliyorlar beklemek yerine Kanal İstanbulu tercih ediceklerdir ancak bu bize nekadar getiri sağlayacaktır bunun hesaplanması lazım ve Boğazdan geçen gemiyide zorla kanal istanbuldan geçiremeyiz.Boğazdan son 10 yılda geçen gemi miktarının %20 civarı azaldığını unutmamalıyız.

    Son olarak Kanal İstanbul ile alakalı bize yaratacak dezavantajlı durumlardan bahsetmek istiyorum

    1-Güvenlik sorunu :Olası bir savaş durumunda köprüler bombalanırsa Trakya sınırımıza asker,mühimmat ve yaralarının tasfiye edilmesi gibi durumlardan dezavantaj yaratacaktır
    2-Kanalın İstanbulun yaklaşık nufusünü 1 milyondan fazla arttırılcağı söyleniyor buda İstanbulun Trafik sorunun %10 daha arttıracağı anlamına geliyor
    3-İstanbul kuraklık tehlikesiyle yüz yüze artan nufüs ve kanalın yapılacağı yerde olan 1 tane baraj ve göl ortadan kalkıcak İstanbulda bir su sorunu baş gösterecektir.
    4-Kanal istanbuldan dolayı Marmaradaki tuzluluk oranı artacak ve birçok balık türünün Marmarada sonu gelicektir

    Ek:Projenin kendine göre avantajlarıda vardır ancak dezavantajlarıda göz önünde bulundurulup ona göre karar verilmelidir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 55ekrem -- 20 Aralık 2019; 17:5:15 >




  • Olası bir durum...Oldu ki gecikti ve bu gecikme sırasında iktidar değişti Erdoğan gitti falan sonrasında ne olacak ? Bu Katar tamam olsun o zaman ne yapalım kısmet bu işler mi diyecek ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Denorath

    Öncelikle ben bir uzakyol gemi kaptanıyım. Yıllardır kimyasal tankerlerde yerli ve yabancı firmalarda görev icra etmekteyim. Doğal olarak deniz hukuku da görev tanımlarım içerisindedir. İstanbul boğazı dünyanın seyri en zor olan yerlerinden biridir. Kuvvetli akıntılar, keskin dönüşler ve ciddi rüzgarlar alan bir bölgedir. Boğazın etrafında kaç milyon insan yaşadığınıda takdir ediyorsunuzdur umarım. Montrö anlaşmasına olan itirazlarıma gelince;
    1. Montrö Türk boğazlarını uluslararası su yolu olarak tanımlar. Bundan dolayı geçiş yapan ticari gemilerde kılavuz kaptan alma zorunluluğu bulunmamaktadır. Bir örnekle açıklarsam Almanya’da bulunan Kiel kanalından geçmek isteyen ortalama bir ticari gemi geçiş başına acenta masraflarıyla birlikte 10000€ civarında bir ücret ödemek zorundadır. Hernekadar IMO gemiler için “strongly advised pilotage” şerhini koysada bugün itibariyle hatırı sayılır sayıda gemi pilotsuz seyir yapmaktadır. 15 yaşını geçmiş ufak çaplı (4-5bin tonluk) bir petro-kimya tankerinin en ufak bir makina yada dümen arızası veya seyir zafiyetinden dolayı boğazda yapacağı bir kazanın sonuçları inanın bana beklenen büyük İstanbul depremini bile mumla aratabilir.
    2. Askeri gemiler sadece bilgi vermek kaydıyla istedilkleri gibi boğazlardan geçiş yapabilirler. Bunu engelleyemezsiniz. (Savaş halinde eğer taraf isek engelleyebiliyoruz) Bu sebeple USA her yıl Karadenize savaş gemilerini gönderir ve geçerken de (mesela geçen yıl) silahlarını 3. Köprüye çevirip bize gözdağı verir.

    Kaçınız İstanbul’da yaşıyor bilmiyorum ancak bu projeye karşı çıkmak sadece muhalif olmakla açıklanamaz. Günde nereden baksanız 170-180 geminin geçtiği ve deneyimli kaptanlar için bile seyrin bu kadar zorlu olduğu bir yere alternatif bir güzergah oluşturmak istenmesi ve tüm zorluklarına rağmen bunun siyasi iradeyle ortaya konulması takdir edilmesi ve muhalif olsun yada olmasın sonuna kadar desteklenmesi gerekmektedir.

    Bazı arkadaşlar bedava olanı varken neden gemiler ücretli bir kanalı kullansın gibi geyikler çevirmişler. Kazın ayağı öyle değil arkadaşlar. Hükümet uzun bir süredir zaten seyrü sefa emniyetini bahane ederek özellikle de tanker sınıfı gemileri Çanakkale ve Karadeniz girişlerinde hatırı sayılır günler bekletiyor. Bunu da insiyatif alarak yapıyor. Yabancı basını takip ederseniz özellikle Rusya, Yunanistan gibi ülkelerin her fırsatta Türkiye’yi IMO’ya şikayet ettiğini görürsünüz. Bugünlerde bir tankerin günlük kirasının 10-12 bin dolar civarında olduğunu düşünürseniz ve bu tankerin boğaz geçişi için en az 3-4 gün bekletildiğini de hesaba katarsanız yeni İstanbul kanalından geçişin onlar için ne denli karlı olabileceğini de anlamış olursunuz.

    Son olarak Panama ve Süveyş kanallırının yıllık gelirlerini de bir araştırın isterim. Dünya’daki her ülke bu tip kanallardan milyarlarca dolar gelir elde ederken bizim “gel geç kardeşim uğurlar ola” gibi bir yaklaşım sergilememiz düşünülemez bile.

    Bu kanal ayrıca ülkemiz denizcileri, kılavuz kaptanları, romorkör hizmetleri, deniz acentaları, gemi donanım satıcıları ve shipshandler’lar açısında da oldukça fazla istihdam sağlayacaktır.

    Emniyet konusuna daha önce de değinmiştim zaten. Hadi diyelim siz kendinizi önemseiyorsunuz bari çoluk çocuğunuzun geleceğini önemseyin. Tekrar ediyorum şu an Allah korusun İstanbul boğazında olabilecek bir kaza yada düşman bir ülke tarafından yapılabilecek kaza süsü verilmiş olam bir saldırı boğazın ekolojik dengesini yerle bir edeceği gibi sayısız insanın ölümüne ve büyük bir ekonomik zarara sebep olacaktır.

    Boğazlar yol geçen hanı değildir. Montrö’yü bypass ederek yapılacak yeni bir kanal ülkemize ve denizcilik sektörümüze ve daha da önemlisi geleceğimize dair atılmış en önemli adımdır. Bu projenin karşısında durmak en hafif itibariyle caheltle açıklanabilir.

    Saygılar..
    Bu adam kaptan felan değil sahtekar aktrolün tekidir.

    Örnek vermek gerekirse geçmişte insanları provoke eden bir mesajını buraya ekliyorum.


    Kanal İstanbul! Hakkındaki Düşünceleriniz Neler?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kanal güzargahı çevresindeki arazilerin katar tarafından satın alınması sizce raslantı mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.