Şimdi Ara

Kanal İstanbul! Hakkındaki Düşünceleriniz Neler? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
1
Favori
4.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Denorath kullanıcısına yanıt
    Hadi ya sen kaptansan ben denizcilik mezunu olarak bu projeye karşıyım. Oraya süveyş ve panama yazmışsın hadi istersen oralardan geçme kıtaları dolaş. Sanki istanbulda öyle bir durum var. Bari çanakkaleye de bir kanal yapsınlar sorun kalmasın.
    Aklınca kanalı haklı çıkarmak için daldan dala atlamışın. Yok ekonomi, istihdam falan filan. Sen nerede gördün ki doğal su yolu olan bir yerde kanal yapıldığını? Cebelitarıkta bir kanal yapsınlar bari yapanlar parayı kırsın. Senin bunları savunmanın tek sebebi akpli olman gerisi fasa fiso. Sanki o yapay kanallardan geçecek gemilerde sınırlamalar yok.
    O gemileri boğazdan geçirmeyeceksin kanala gir diyeceksin onlarda paşa paşa peki diyecek para ödeyecek tabi. Bu gemilerin bayrak devleti falan yok mu? O bayrak devletleri sanki onların limanlarında senin gemilerini tutmayacak.
  • Denorath kullanıcısına yanıt
    Açıkçası görüşlerine katılmıyorum.Montrö boğazlar sözleşmesi imzacı devletlerden birisi tekrar görüşmek isterse güncellenebilir.Yani Montrö boğazlar sözleşmesini devre dışı bırakmak için böylesine ucube bir proje yapılmasına gerek yok.Tekrar diyorum ilgili sözleşmenin ticaret hakkında hükümleri konusunda Türkiye imzacı devletleri tekrar masaya çağırırsa güncel duruma göre bu maddeler yenilenebilir.Şuan Montrö boğazlar sözleşmesi 1936 yılından beri hiçbir imzacı devletin itirazı olmadığı için o zamanki haliyle uygulamada.Fakat bu durum sonsuza kadar gidecek bir durum değil.Ciddi bir iktidar eğer boğazlar üzerinden gelir elde etmek istiyorsa kanal istanbul gibi Türkiye'nin milyar liralar harcayacağı ve Türk ekonomisine gereğinden fazla yük getirecek bir proje başlatmak yerine işi diplomasi yoluyla halledebilir.

    Kısacası kendimizi boşuna kandırmayalım.Bu proje belli firmaları ve belli kişileri zengin etmek,İstanbul üzerinden rant sağlamak için ortaya atılmıştır.

    Ayrıca Montrö boğazlar sözleşmesinin hükümlerini de eksik biliyorsunuz.Evet bu sözleşme ile boğazlar savaş gemilerine açıktır fakat belli bir tonajda gemilere açıktır.Örneğin bu boğazlardan ağır savaş gemileri ya da uçak gemileri geçiremezsiniz.Tarihte montrö boğazlar sözleşmesi sadece 2007 yılında delindi.Bu delinme Rusyanın Çin'e tamamlanmış uçak gemisini satmasıyla oldu.Çin sözde bu uçak gemisini otel yapacaktı fakat boğazlardan geçirip Çine bu gemi ulaşınca gemiyi tamamlamışlar ve aktif olarak uçak gemisi olarak kullanmaya başlamışlardır.Yani Çin bile bazılarını 2007 yılında kandırmış.Ne tuhaf...
    https://www.ensonhaber.com/cin-bogazdan-gecirdigi-ucak-gemisi-suriyede-2015-10-07.html

    Yani montrö boğazlar sözleşmesi Karadenizde kimsenin üstün konumda olmasını sağlamaz.Bu nedenle istikrar vardır.Örneğin 2008 yılında Rusya-Gürcistan savaşında Amerika Gürcistana yardım malzemesi ulaştırmak istemiş ancak bu yardım malzemelerini büyük tonajda savaş gemileriyle yapmak isteyince Türkiye bunun montrö boğazlar sözleşmesine aykırı olduğu gerekçesiyle reddetmiş ve Amerikan ağır savaş gemileri Karadeniz'e çıkamamıştır.Keza Türkiye NATO'ya girdiği andan itibaren Karadenizde Montrö boğazlar sözleşmesi ile kurulmuş olan dengeyi hiç bozmamış,NATO'nun bütün taleplerine rağmen Karadenizde bir kere bile olsun NATO deniz tatbikatı yaptırmamıştır.Bu da Türkiye'nin Karadenizden'de kuşatılmasını engellemiştir.Eğer Montrö boğazlar sözleşmesi olmasaydı Karadeniz bugün Akdeniz gibi birçok ülkenin ağır savaş gemilerine ev sahipliği yapıyor olacaktı.

    Kısacası boğazlar üzerinden para kazanmak için böylesine ucube bir proje yapılmasına gerek yok.İlgili devletleri uluslararası bir toplantıya çağırır,emsal boğazlardaki ticari hukukun esas alınarak Montrö boğazlar sözleşmesinin ilgili maddelerinin güncellenmesini istersin.Fakat bunu yapmayıp Karadeniz'in istikrarı olan bir anlaşmayı komple ortadan kaldırmaya çalışmak asıl cehalettir.

    Konuyla ilgili olarak ''Mavi Vatan'' ismininde ad sahibi olan ve bugün Türkiye'nin Doğu Akdenizdeki politikalarını 2006 yılında hazırladığı raporlara belirleyen daha sonrada malum cemaatin hedefinde tutuklanıp aktif görevden el çektirilen,yıllarca hapiste yatan,hapisten çıktıktan sonra Amerikada birçok konferansta ''Mavi Vatan'' sınırlarımızı anlatan emekli Tümamiral Cem Gürdeniz'in Kanal İstanbul projesi hakkında yazdığı yazıları okuyabilirsiniz...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 4 Aralık 2019; 5:28:57 >




  • Vanished Man V kullanıcısına yanıt
    Denizcilik mezunu olmanız konuya olan hakimiyetinizi gösteriyor :) Sorduğunuz sorulara zaten cevap verdim. Size tavsiyem habis muhalefet hastalığınıza rağmen büyük ideaaleri olanların yaptıkları hakkında konuşurken en azından mantık çerçevesinde lakırdı etmeniz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Long Nightt kullanıcısına yanıt
    Benim anlatmak istediğim asıl konu işin emniyet tarafıdır. Tabii ki buradan gelecek olan gelir ülkemiz için çok büyük faydalar sağlayacaktır bunu kimse inkar edemez. İşin maliyetinden bahsetmişsiniz dediğim gibi Süveyş ve Panama kanallarının Mısır ve Panama’ya olan yıllık gelirlerine bakarsanız bu maliyetin ne kadar zamanda amorti edilerek kara dönüşeceğini görebilirsiniz. Tekrar söylüyorum parayı pulu bir kenara koyun boğazdan geçen bir tankerin yada LPG/LNG carrier’ın Allah korusun bir kaza halinde ortaya çıkabileceği yıkımı teyahhül edebiliyormusunuz? Sizce bu riske edilebilecek bir mevzu mu? Taraf devletler bir araya gelse ve Türkiye dese ki ben boğazları tanker ve LNG gemilerine kapatmak istiyorum?? Sizce ne derler? Bence pek olumlu bakmazlar. Askeri gemiler için tonaj sınırlaması 15000DWT. Ağır ve yıkım gücü yüksek bir kruvazör gemisi için yeterli bir tonaj. Boğazların güvenliği, ülkemizin geleceği ve çocuklarımızın istikbali için bu proje zaman kaybetmeden hayata geçirilmelidir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Denorath

    Denizcilik mezunu olmanız konuya olan hakimiyetinizi gösteriyor :) Sorduğunuz sorulara zaten cevap verdim. Size tavsiyem habis muhalefet hastalığınıza rağmen büyük ideaaleri olanların yaptıkları hakkında konuşurken en azından mantık çerçevesinde lakırdı etmeniz.
    Gerçekten sen çok hakimsin ya Neymiş kanal yapacakmış gemi boğazdan geçmeyecekmiş kanaldan geçecekmiş gerçekten çok zekice Hangi salak geçer oradan?
    Birşeye cevap verebildiğin yok sadece oradan buradan birşeyler ekleyip aklınca kanalı savunacaksın. Montröye göre savaş gemilerinin geçişini bile doğru dürüst yazamamışın. Sendeki habis yandaşlık olmalı. Dolarla maaş alan uzakyol gemi kaptanı beyefendi gelmiş türkiyedeki kanal hakkında bir de ekonomi hakkında atıp tutuyor ne güzel.
    Süveyş ve panama gibi neredeyse sıkıysa geçme tarzı kanalları örnek vermenden konuya hakimiyetin ortada. Çinden gelen gemi akdenize girmek için kanala para vermemek için süveyşe girmeyecek ta ümit burnundan afrikayı dolaşacak boğaza gelen gemi ise boğazdan geçmeyip kanaldan geçecek bak sen şu işe. Ne için kanaldan geçecek? Beyimiz oraya kanal yapmış müşteri lazım. Tabi donatanlarda peki abi deyip kanaldan geçecek. Siz msc, maersk falan hepsine dayatırsınız bunu zaten bunlar küçücük firmalar. Kanalın inşaası bedava zaten müşteri garantisi de var değil mi? Sorsak dünya ticareti boğazdan akıyor desen hiç şaşırmam. Boşuna demedim çanakkaleye de bir kanal yapın 2 kere geçiş ücreti alırsınız.




  • Vanished Man V kullanıcısına yanıt
    Hangi okul mezunuz merak ettim? Bizim zamanımızda bu kadar bayağı öğrencileri diskoda dans ettririlerdi. Sanırım o yüzden denize çıkamadınız? Yada deport olup hayata küstünüz :) Size ücretli kanal örneği vereyim o zaman. Mesela Kiel kanalı geçiş ücreti 10-15 bin € arasında değişiyor. Hitler yaptırmış zamanında. Gemilerin çoğu Danimarka’yı dolaşarak 1 yada 1,5 günlük gecikmeyle Baltık denizine çıkabilir. Ama %90’ı Kiel’i tercih ediyor. Hani çok biliyorsunuz ya bu söylememe gerek yok sanırım bu sektörde saatler ve dakikalar çok önemlidir. O gemilerin hepsi o paraları düşünmeden veriyorlar. MSC, Maesrk gibi firmaları biliyorsunuz aferin demekki stajda bir şeyler öğrenmişsiniz:) o dediğiniz firmaların tankerleri Çanakkale ve Karadeniz girişlerinde en az 2-3 gün şu an bile bekletiliyorlar. Bu bayrak devletleri Türkiye’yi zaten IMO’ya şikayet edip duruyorlar. Zaten siz biliyorsunuzdur bunları. Malum denizcilik mezunu olmak bunları bilmeyi gerektirir. Hafzalanızın almadığı konularda aşık atmayı bırakın ve her ne yapıyorsanız o işte iyi olmaya çalışın. Belki o şekilde ülkenize bir faydanız dokunur.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Denorath kullanıcısına yanıt
    Kendi örneğinle kendini batırıyorsun neymiş kiel kanalı varmış. Adamlar o yarımadayı dolaşmamak için kanaldan geçiyor. Peki sen ne vaad ediyorsun istanbula kanal yaparak? 50-100 km mesafeyi mi kısaltacaksın? Boğazın dibine kanal açacaksın gel buradan geç diyeceksin. Karayolundaki otoban mı bu?
    Tabi süveyş ve panama örneğini verip sonra o konuyu bir daha konuşmamak ilginç tabi. Bak oraya corinth kanalını da yazabilirdin.
    Geçmezlerse ne yapacaksın? Onu söyle. Birşeyleri bahane edip boğaza sokmadan açıkta demirle mi diyeceksin? Bunu ne kadar sürdürebilirsin?
    Sonra bir bakmışız bu devletlere ait gemilerin bayrak devletleri bir bir türk bayraklı gemileri tutmuş. Olmayacak iş mi?Hele hele istanbul boğazından geçen karadenize kıyısı olan devletlerin gemileri gelip kanaldan mı geçecek? Rus bayraklı gemileri mi tutacaksın? Hani boğazdan savaş gemisi geçirirken sırtında roketatarla askerleriyle geçen gemiler.
    Deu mezunuyum yükseği de deu sbe'de lojistik ve deniz ulaştırması üzerine yaptım. Diskoda dans ettirme falan komik şeyler bizde yok zaten o dediklerin sıkar şehir dışından gelen garibana yaptırırsın bizde şehrin yerlisine denemenin sonucu ağır olur istersen 4.sınıf ol ben 1. sınıfta olayım. Gemiye falan hiç özenmedim. Ne yapaydık gemiye çıkıp para için alkolik mi olaydık yoksa gemiye okuldan gelen yeni yetme kaptan kızlara mı sulanaydık? Yoksa parası bol diye tankerlerde mi gezeydik? Belki de gemicilere karşı ego kasıp belki de dayak yiyip ilk limanda gemiciyi deport mu edeydik? Düzenli, insancıl ve evliliğin olmadı meslek al senin olsun. Yazı tarzına bakarsak sabunluk olmuşun hala gemidesin. Mantıklı bir insan 35-40'tan sonra hala gemide kalır mı yoksa malı mülkü yapıp parası az diye düşünmeden ya kara işine ya da belediye vapurlarına mı kapağı atar orasını sen düşün.

    Staj okul falan salla bunları da bence sen şansını konudaki tıfıl arkadaşlara dene. Bu konularda birşey bilmeyen arkadaşlar var onlar bu kanal mevzusunda belki sana inanır. Bir tek siz zekisiniz zaten ispanya devleti cebelitarıkın gerisinden kanal kazdırmayı düşünemedi fas devleti de aynı şekilde akdeniz girişini tutan yerde kanal kazdırmadı gemi trafiği ve para kazanma bahanesiyle ama türkiye doğal su yolu olan yerde kanal açacak. Adamlar yükü hızlı gönderebilmek ve denizyolundan kurtulmak için ta çinden avrupaya demiryolu döşer siz kanal açın. Çin salak biz zekiyiz. Kanalı da kimin yapacağı belli değil sanki devlet yapacak. Devlette para olsa oy kaybettiği kesimleri kazanmak için harcardı.




  • Denorath kullanıcısına yanıt
    Açıkçası yine görüşlerinize katılmıyorum.İşin güvenliğine takılı kalmışsınız fakat bu başka yollarla da çözülebilir.Tanker ya da LPG/LNG taşıyıcılarının yeni açılması planlanan boğazlarda da kazaya uğraması tehlikesi vardır.Kısacası bugüne kadar boğazlarda görülmemiş bir varsayımsal tehlike yüzünden bu kadar para akıtılmasının Türk ekonomisine hiçbir faydası yoktur.Gereksiz yükten başka birşey değildir.

    Öte yandan İstanbulu kesin birşekilde vurması beklenen büyük İstanbul depreminin vaktide yaklaşmıştır.Bu yıl içinde Ege ve Marmara bölgesi defalarca sallandı.Bu da bu depremin çok kısa bir süre içinde bölgeyi vuracağını gösterir.Şuan İstanbulda böylesine büyük bir projenin başlaması demek İstanbulda halihazırda bulunan kaosu daha da arttıracaktır.Yeni yerleşim yerlerinin inşa edilmesi,kanalın geçeceği güzergahtaki tüm yapıları yıkılması,büyük bir göç dalgasının kent içinde yayılması demektir bu.Üstüne birde deprem vurursa İstanbulun nasıl bir kaos ortamına düşeceğini hayal etmek bile istemiyorum.

    Dahası bu işin askeri tarafı da var.Diyorsunuz ki yıkım gücü yüksek bir kruvazör gemisinin boğazları geçmesi zaten ciddi bir tehdit unsuru olacaktır.Ancak siz sadece yıkım gücü yüksek bir kruvazörün bile Karadenizde ciddi bir tehdit olacağını söylerken bu anlaşmanın olmaması durumunda boğazlardan geçebilecek olan nükleer silahlara sahip denizaltıları hayal edebiliyor musunuz?Ya da kruvazörlerden daha tehlikeli savaş gemileri ve uçak gemilerinin Karadenizde bulunmasını hayal edebiliyor musunuz?Montrö boğazlar sözleşmesi Karadeniz'in ana gücünü Karadeniz'e kıyısı olan devletlerce sınırlar.Bu ülkelerin bile burada bir diğer komşu ülkeyi tehdit edecek düzeyde donanma gücü bulundurmasına izin verilmez.Bundandır ki Dünya denizlerinde sık sık gerilimler yaşanırken bir tek Karadenizde böyle bir durum 1936 yılından beri görülmemiştir.NATO'ya alınmamızdan beri Türkiye hiçbir zaman Karadenizde Montrö boğazlar sözleşmesi ile kurulmuş olan bu istikrar ortamını bozmamış,NATO'nun tüm ısrarlarına rağmen Karadeniz'de hiçbir NATO tatbikatına izin vermemiştir.Bundan dolayıdır ki Türkiye'nin Karadenize olan kıyıları Ege ve Akdeniz kıyılarına göre çok daha emniyetli ve İstikrarlıdır.Dahası Türk donanmasının ana gücü de bu anlaşma sayesi ile hem Ege hem de Akdenizde bulunur.Kısacası askeri alanda Türkiye'ye birçok güvence sağlayan bir anlaşmanın gerçekleşme ihtimali güncellenecek güvenlik protokolleri ile engellenebilecek boğazda ki kazaları ileri sürerek Türkiye'nin güvenliğini boğazlarda ve Karadenizde tehlikeye atacak bir düzenlemeyi savunmanın hiçbir mantıklı gerekçesi yoktur.

    Dediğim gibi asıl mesele boğazlar üzerindeki ekonomik çıkarlarımızı güçlendirmekse bu Montrö anlaşmasını imzalayan devletleri uluslararası toplantıya çağırarak ilgili maddelerin yeniden düzenlemesi istenebilir.Dünyadaki emsal boğazlardaki ticari uygulamalar esas alınarak Türkiye'nin çıkarlarına uygun uygun ticari düzenlemelerin yapılması pekala mümkündür.Dahası güvenlik konusunda da ilgili devletler konuşulup mevcut duruma uygun kararlar alınabilir.Kısacası istenirse tüm bu meseleler diplomasi yoluyla halledilebilir.

    Lakin buna hiç yeltenmeyip tamamen rant amaçlı yapılmaya çalışılan böyle bir projeyi savunmanın özellikle ülkemizin geleceği ve çocuklarımızın istikbali gibi alakasız sözlerle savunmanın hiçbir anlamı yoktur.Bu ucube projeye aktarılacak milyar liralarca Türk lirası yerine Anadolunun dört bir yanına açılacak yeni fabrikalar zaten yeterli istihdam alanları yaratacaktır.Koca Türkiye'yi İstanbuldan ibaret sanmanın anlamı yoktur.Anadolu bir çöle benzerken,yeterli iş imkanları yokken,insanlar iş için büyük şehirlere göç edip büyük şehirleri iyice yaşanmaz hale getirirken ''Bu kanal sayesiyle İstanbulda yeni istihdam alanları açılacak'' demek saçmalıktır.Bu istihdam olanakları ülkenin dört bir yanına yaymak varken,daha akıllıca buraya harcanacak kaynak ülke geneline harcanması varken ucube bir rant uğruna bu milletin milli servetini hiç etmenin vicdanlı bir yanı var mı?

    Son olarak önceki yazımda bahsettim emekli Tümamiral Cem Gürdenizin bu konu hakkında yazmış olduğu yazıları ve konuşmalarını dinlemenizi öneririm.Böylesine ucube bir projenin ne İstanbul'a ne de Türkiye'ye en ufak ekonomik,siyasi ve askeri yararı yoktur.On yıl sonra ''İstanbula ihanet ettik'' dememek için ya da ''Milletim bizi affetsin.Kandırıldık'' dememek için bu ucube projeyi savunmamak her vicdanlı aklı selim Türk vatandaşının görevidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 4 Aralık 2019; 6:54:36 >




  • Vay anasını, buna da mı muhalefet
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Denorath

    Hangi okul mezunuz merak ettim? Bizim zamanımızda bu kadar bayağı öğrencileri diskoda dans ettririlerdi. Sanırım o yüzden denize çıkamadınız? Yada deport olup hayata küstünüz :) Size ücretli kanal örneği vereyim o zaman. Mesela Kiel kanalı geçiş ücreti 10-15 bin € arasında değişiyor. Hitler yaptırmış zamanında. Gemilerin çoğu Danimarka’yı dolaşarak 1 yada 1,5 günlük gecikmeyle Baltık denizine çıkabilir. Ama %90’ı Kiel’i tercih ediyor. Hani çok biliyorsunuz ya bu söylememe gerek yok sanırım bu sektörde saatler ve dakikalar çok önemlidir. O gemilerin hepsi o paraları düşünmeden veriyorlar. MSC, Maesrk gibi firmaları biliyorsunuz aferin demekki stajda bir şeyler öğrenmişsiniz:) o dediğiniz firmaların tankerleri Çanakkale ve Karadeniz girişlerinde en az 2-3 gün şu an bile bekletiliyorlar. Bu bayrak devletleri Türkiye’yi zaten IMO’ya şikayet edip duruyorlar. Zaten siz biliyorsunuzdur bunları. Malum denizcilik mezunu olmak bunları bilmeyi gerektirir. Hafzalanızın almadığı konularda aşık atmayı bırakın ve her ne yapıyorsanız o işte iyi olmaya çalışın. Belki o şekilde ülkenize bir faydanız dokunur.
    Üstat boş yapıyorsun bir yandan millete üslubundan sikayetcisin bir yandan laf çakma derdindesin. Anladık denizcisin ve süpersin bu kadar antipatik olmana ve dünya benim sayemde dönüyor uslubana gerek yok. Kendimde havayolu da benzer iş yaptığım için kaptanlar arasında genel olarak bu sorun vardır anlıyorum. Hava kara fark etmiyor belliki.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V2 -- 4 Aralık 2019; 8:29:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • kerimcem K kullanıcısına yanıt
    Hiç bir şeyden haberin yok boş boş konuşursun ancak. O bölgedeki doğal hayat bitecek, Ormanlar ve verimli tarım alanları yok olacak, İstanbul'un su ihtiyacını karşılayan Durusu gölü yok olacak, Terkos gölü tuzlanacak, Marmara denizi kirlenecek ve önümüzde büyük İstanbul depremi gerçeği var ve fay hattı nasıl bir tepki verecek bilinmiyor. Burası deprem kuşağında olan bir şehir.

    Topkapı sarayı zaten denize doğru kayıyor bundan bile haberin yok. Zeminin sulanması, Marmaray dan gelen titreşimler ve sismik hareketler sarayı denize doğru kaydırıyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ekonomiyi bitirmek için son darbe diye düşünüyorum. Tabii ki o bölgede arsa sahibi olup büyük rant bekleyenler, inşası için çimento yetiştiremeyecek firmalar, müteahhitlik yapacak inşaat firmaları avuçlarını ovuşturuyor. Darbeyi o bölgedeki ormanlar, doğal yaşam ve ekonomi yiyecek.
  • Gereksiz , rant üzerine kurulu, üretime katkısı 0. Milletin cebinden trilyonlarca vergi cikicak. Geri dönüşüm de olmayacak. Hani 200 trilyona fabrika açın. 5 yılda geri dönüşümü 300 trilyon. Bu proje rant talan projesidir. Osmanlı'nın lale dönemi gibi. Ülke batmış padişah Kağıthane de sandalla geziyor. Galatali bankerler el koymuş herşeye. Aynısı . Nokta

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-AD674E5D1

    Adam araştırmadan sıkmıyor merak etme.Sizinkilerin yaptığı palavra kolay okumak sıkar demiş İlber Ortaylı videoda.Allah bilir videoyu izlemeye üşenip izlemeden yorumu yapmışsındır.Yapay zeka gibi konuyu bile okumadan otomatik cahilce yorumlar yapmayı çok seviyorsunuz.
    araştırsa ne olur araştırmasa ne olur? ilber ortaylı dediğin adamın bu konu hakkinda uzman gibi one surulmesi komedi.yaptigi yorum kendisini baglar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boğazlar sorunu diye bir sey var. Adam elini kolunu sallaya sallaya belese geciyor hatta gemiler gecerken(savaş) adamlar silahların basina gecip poz veriyor. Bu tam fiyaskodur kimse ozgurlukten bahsetmesin turkiye hurriyetten tam anlamiyla nasibini alamamistir. Eger ki bu projeyle antlasma içerisinde olmayan kanal yapılırsa ve kullanisli olursa oh ne alâ. Dingonun ahırı gibi bir durumdan belki kurtulmuş oluruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Denorath kullanıcısına yanıt
    1- kanalı yapınca montrö anlaşması iptal mi olacak. bizim kanala koyduğumuz parayı çok bulan yine boğazdan geçme hakkına sahip olacak.
    2- askeri gemilerin boğazdan geçişine yine engel olamayacağız birşey değişmeyecek.
    30 yıldır istanbulda yaşıyorum. babam ve dedem de istanbuldan yaşamışlar.

    kanal istanbulun tahmini maliyeti 75 milyar tl.
    avrasya tünelinin maliyeti 1.2 milyar dolar bu günki kurla 7 milyar tl. yani 10 tane avrasya tüneli yapılır.
    yapılabilecek asma köprü sayısı çok daha fazla çıkar. hatta mevcut köprülerin eskidi ömürlerinin sonundalar. bunlar çift katlı şekilde yenilenebilir.

    bu paraya istanbulda trafiği çözecek sayısız köprülü kavşak yapılabilir.

    bu parayla boğazdan geçen her gemiye ücretsiz klavuz verilip güvenliği sağlayabiliriz.

    bu para o kadar büyük bir para ki katarlılara 50 milyon dolar için sattığımız tank ve palet fabrikasını 285 kere geri alabiliriz.

    bu parayı gidip istanbulu baştan başa yarmak, inşaat şirketlerini zengin etmek, istanbul nüfusunu 25 milyona çıkartmak ve halkın vergilerini şirketlere hibe etmeye harcamaya benim gönlüm razı değil.


    bunlar daha proje başlamadan önceki sorunlar. birde proje yapılırken çıkacak sorunlar var. türkiyenin vergi gelirinin %50 si istanbuldan gelmekte. ekonomik büyüklük açısından istanbul türkiye ekonomisinin %70'ini oluşturmakta. avrupa yakası da bu zenginliğin ağırlıklı çıktığı nokta.

    kanal istanbul türkiyenin en çok gelir üreten yerini dünyanın en büyük inşaat projelerinden biri ile yavaşlatmak, yeniden yapılandırmak ve yıllarca gelişimini engellemek gibi sonuçlar doğuracaktır. bunun üstüne cebimizden 75 milyar tl vereceğiz. bu denklemde kaybeden türkiye kazanan inşaat şirketleridir.




  • montrö anlaşmasından dem vuran arkadaşlar. çanakkalede boğaz yokmu ? aynı anlaşma orayı da kapsıyor. kanalı gidip oraya yapsınlar hem daha kısa mesafe hemde nüfus çok daha düşük.

    bu kanalı türkiyenin en çok gelir üreten bölgesinin tam ortasına yapılması tüm türkiyeyi yavaşlatacaktır.
  • Bari Akdenize Ada yapsınlar çıkan toprakla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • o değil de ilk yapılacağın da catalcadan gececek dediler herkes arsa aldı oradan sonra patladı ellerin de ben buna cok gülüyorum :D
  • kanal istanbul üzerine yapılacak her köprünün geçisi için artık bi 30tl de ordan veririz. miss
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.