Şimdi Ara

KALIKLIK ZIMPARA MAKİNESİ YAPIM PROJESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, hobi çalışmalarımda kullanmak için kendime 180V koşu bandı motorundan kalınlık zımpara makinesi yaptım.

    Kullanılan materyaller:

    180V 18.000 devirli DC motor (koşu bandı motoru)
    12mm transmisyon mili
    KFL 000 yataklı rulman (12mm)
    60mm dış çap ve 12mm iç çaplı 6 oluklu kasnak
    6 oluklu kayış
    2 adet çekmece rayı
    60mm çaplı alüminyum boru
    Şerit zımpara kağıdı
    Muhtelif ahşap malzeme

    Hız kontrol cihazı için:
    4000w 220v AC hız kontrol devresi
    50A 1000V Köprü Diyot
    Buton Switch
    MK7-MK8 Extruder Soğutucu - 40x40x11mm
    12v fan
    AC / DC 12V 1.5A voltaj regülatörü

    Umarım size de fikir verir. İyi seyirler.
    https://www.youtube.com/watch?v=aUvpgVucR2A&feature=youtu.be



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beykana -- 10 Ekim 2022; 12:5:4 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >







  • Eldeki imkanlarla iş gören sonuçlar...

    Alıntı

    metni:
    4000w 220v AC hız kontrol devresi

    bu cihaz basit bir dimmer videoda görüldüğü kadarıyla. Ac hız kontrol denilince akla inverter-frekans kontrol cihazı geliyor ki 4kW olanı hem büyük hem de pahalı. Bugünlerde ise çook pahalı olsa gerek!


    Bu dimmer için özel soğutucuya ihtiyaç var mı? Motor kaç kW? Kapalı kutu soğutucular içerisindeki tüm parçaların aynı miktar soğutulabilmesi ve soğutanın her tarafta sağlanması için. Büyük kutu içindeki bir iki parçaya pek uygun olmaz. Dimmere zaten gerek yoksa soğutucu, sadece köprü diyota alüminyum soğutucu bağlanabilir. Kalın ve geniş yüzeyli soğutucular var hatta elde eskilerden kalmışsa bilgisayar işlemci soğutucusu (gerekirse araya parça ile) da düşünülebilir.


    İleri geri hareket eden tabla sayesinde arka ve ya ön yüksek kalsa da sorun olmaz nasılsa zımpara baştan sona çalışıyor malzemede. Ama sağ ya da sol yüksek atsa ? Bu taktirde bir ayar mekanizması görünmüyor. Malzeme bir taraftan farklı ölçüde çıkar. Sadece tabla hatası değil malzemenin üst yüzeyi orjinal olarak açılı isteniyorsa?


    Zımparanın takıldığı içi boş silindirik-boru malzeme ne parçasıydı?





  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Aslında dimmer için ayrı bir fana gerek yoktu ben daha derli toplu dursun diye bütün parçaları kutunun içine topladım. Dediğiniz gibi sadece köprü diyot için soğutucu kullanmak yeterli. Elimde fazla fan vardı onu değerlendirmek istedim.
    Zımparanın bu şekildeki tasarımını tamamen şuan yaptığım epoksili bardak altlığı çalışmalarımı daha hızlı ve sorunsuz yapmak içindi. 10x10 cm boyunda ve 10 mm kalınlığında ahşapların üstündeki fazla attığım epoksileri zımparalamak için kullanıyorum. Bu iş için sorunsuz şekilde çalışıyor. Tabi sizin dediğiniz gibi farklı işler için kullanılacaksa ona göre modifiye yapılabilir.
    Zımparanın bağlandığı silindir için 60mm çapında et kalınlığı 2mm olan alüminyum boru kullandım. İçine ahşaptan silindirler kesip yapıştırdım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • alüminyum borudan yapılan silindirik-boru yapısı gayet zayıf olsa gerek. Alüminyum boruların sert olanları var bari yumuşağı seçmeseydiniz. Ama hiç uygun sayılmaz fazla paso vermemek gerek tezgaha...


    BU zımparanın yapıştırıldığı ya da sabitlendiği boru için karot ucu daha uygundur. Demir-çelik malzemeden birkaç mm kalınlığında ama gayet sağlamdır. 50mm olanı da var, 250mmden daha büyükleri 500mm vb de. Çapı yani, içi boş boru. Hurda karot uçları oluyor dağıtılıp uygulanabilir. Bir kişi geçenlerde karot uçlarını kilo işi hurdaya vereceğini söylüyordu Samsun'da , karotçu. BU tip birinden alınabilir.


    Bahsettiğimiz bu kısı için dengesizlik de sorundur. Yüksek demirde alüminyuma göre daha ağır olan çelikte savurma olabilir. Sadece eksantrik değil bizzat dengesizlik. BU yapını içine ağaç koymak da dengesizlik sebebi. Fazla da destek olmayacaktır.

  • Creative Woodworking Ideasyoutube
    Brilliant Idea! Homemade Sander Bar Roller Conveyor - New Style Drum Sander
    https://www.youtube.com/watch?v=ki9D-1BVLdA&feature=youtu.be
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.