Şimdi Ara

Kafaüstü kulaklıklar, kulakiçi modellere göre daha mı iyi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar tam da CKS70 alma arefesinde bir yorum görmüştüm.
    Hatırlamıyorum kimin yazdığını.
    Ama genel özet şuydu; 100 Liralık bir kafaüstü kulaklığın performansını 200-250 Liralık bir kulakiçi modelinde yakalayabilirsin.

    Gerçekten böyle mi durum ? Ben CKS'ye 130 Lira civarı birşey ödücektim.
    Bu fiyata alıcağım bir kafaüstü model CKS'den daha iyi bir performans mı verir ?
    Çünkü bu cümleden bu çıkıyor.

    Yardımlarınızı bekliyorum...



  • Tam olarak ölçülendiremezsin fakat genelde aynı fiyata alacağın kafaüstü kulaklık büyük ihtimalle daha iyi performans verecektir...

    (Tabi bunu yurtdışı fiyatı 130TL olan CKS70 ile, yurtdışı fiyatı 99$ olan SR80i'yi kıyaslarsan elde edersin. Türkiye'deki fahiş fiyatlı kulaklıklar ile değil)
  • Peki izalasyon anlamında çok mu kötü bu kulaklıklar ?
    Bir de sahnesi CKS70'e göre iyi midir ?
  • Şöyle bir model buldum. ( Tıkla )
    CKS70'le aynı fiyattalar.
    Bu nasıldır ?

    Aslında istediğim sahnesinin iyi olması.
    Ayrıntıları kaybetmemesi. Bunun yanında rap dinlediğim için iyi bass vermesi lazım.
    Kaliteyi iyi yansıtırsa ortalamanın üzerinde de verebilir bassı.
    Bunların yanında belki de en önemli dediğim izalasyon.
    Ama sahnesi iyi olan kulaklıkların izalasyonu kötüymüş okuduklarıma göre.
    Bu Shure ile CKS70 arasında bu anlamdaki farklar nedir ?

    Fiyatı 130 Lirayı hatta mümkünse 110 Lirayı geçmicek bir kulaklık önerir misiniz desem.
    (Ama eğer gerçekten değerse 130'a çıkabilirim)
    Kafaüstü ya da iem türünde ne önerirdiniz ?

    Önceki kulaklığım Ep630'du. Beni yeterince tatmin etsin istiyorum artık alıcağım kulaklığın.
    Dinlediğim müzik tarzını da söyledim.
    Tek seferde bayağı soru sordum ama baya kafam karıştı gerçekten, kusura bakmayın.

    Tavsiyelerini bekliyorum.
    Hatta eğer sorun olmazsa msnden konuşabiliriz.
    Burdan zor oluyor. (mursel.sevim@hotmail.com)




  • Mutlaka daha "donanımlı" yorum yazanlar var burada MuttFts., batman19, thetrooper00 gibi

    Ama sen dinlediğin müzik türünü ve kaygılarını/isteklerini söyleyince bahsetmeden geçemeyeceğim. Aynı ikileme ben de düştüm birkaç ay önce. Kafaüstü mü kulakiçi mi derken onlarca belki de yüzlerce inceleme okudum, her fiyat aralığından türlü türlü markaların kulaklıkları hakkında... Ben de aynen senin istediğin şeyleri istiyordum; önce netlik - sağlam mid ve tiz performansı, normalin biraz üstü bass diyordum. İmkanım olsa hem kulakiçi hem de kafaüstü alırdım ama şartlar, malum Önce ATH-ES7 düşündüm,sonra yüksek fiyatı ve basslarının yeterli gelmeyeceği düşüncesiyle vazgeçtim. Bir de her ne kadar kulaküstü olanların görünümü benim gözüme batmasa da kulakiçilerin taşınabilirliği tartışılmaz. Dolayısıyla bununla başlamaya karar verdim.

    Dediğim gibi, o kadar araştırdım ki... Bazen bütçemi çok aşanlara sulanıyordum, daha da zorlamak istiyordum cebimi; hemen her gün yeni bir model görüyordum, kafamın bir köşesine not ediyordum derken.......ATH-CKS70'te karar kıldım. En azından kötü bir başlangıç olmaz diye düşündüm. Mid-tiz performansı endişelendiriyordu beni, basslarından ise hiiiç şüphem yoktu - ki öyle de oldu. Müthiş bir bass performansı bence. Evet, şu ana kadar kullandığım en pahalı kulaklık ancak yine de kendinden çok daha üst sıralara yerleşecek kulaklıkların vereceği basslarla boy ölçüşürken altta kalacağını hiç mi hiç tahmin etmiyorum. Ha ama iş midlere gelince... evet, bence biraz sıkıntı var. Daha iyisi olabilirdi, ama bass temelli bir kulaklık olarak da "bundan iyisi can sağlığı" hesabına geliyor ya da "cüzdan düşmanlığı"ndan önce son çıkış... Tizleri ise beklediğimden daha iyi. Üstelik burn-in oldukça, o klasik müziğin kulaklığı ilk aldığım gün yaptığım denemedeki iticiliği de kaybolmaya başladı. Biraz daha dengelenmeye başladı şimdi. Ama bundan öte büyük beklentiler içinde de değilim. Yalnız altını çiziyorum techno, rap ve popta aldığım hazzı katlamış durumda. Dinlemediğim parçaları dinler oldum, o derece... Hele köpük uçları taktığımda... Aman Allahım... Şimdi 198kb'lik parçalar da kesmiyor artık.

    Uzun lafın kısası bunun sonu yok. Sende benim durumumu gördüğüm için giriş tecrübesi anlamında bahsetmek istedim. Linkini attığın Shure kulaklığın görünüşü çok hoş ayrıca, performansını bilemem tabi İlk fırsatta bir tane de kulaküstü alacağım.

    Umarım memnun olacağın bir seçim yaparsın




  • Umarım memnun olacağım bir seçim yaparım evet.
    Ya bu aslında herşeyin özeti olan bir mesaj olsun.
    Bu mesajımda aradıklarımı, bütçemi vs. herşeyi açıklıyorum ona göre sizlerden tavsiye bekliyorum arkadaşlar.

    Şimdi öncelikle ilk kulaklığım Ep630'du memnundum da 1.5 senedir kahrımı çekiyordu.
    Ama bunu birine vermem icap etti ben de yenisini alıcaktım ki derken biraz daha ekliyim daha iyisini alıyım dedim.
    Ve inanın keşke demez olaydım. İlk başta tekrar Ep630 alıyım dedim, sonra 50-60 Liralık kulaklıklara baktım, sonra V-Moda, Ne7m geldi, ardından Victor JVC-Fxc70'te karar kıldım (130 Lira). Sonra yurtdışından alışveriş yapmanın cazipliğini farkettim.
    Bir de baktım ki güvenilir bir sitede CKS70 130 Liraya geliyor kargoyla. Hatta bayadır da bu benim kulaklığım dedim kendi kendime.
    Sonra tam "tamam" demişken bu konuda da bahsettiğim yorumu gördüm.
    Şimdi 100 Liralık bir kafaüstü alsam 250 Liralık iemlere denk geliyor demek baya cazip geldi.
    Ama izalasyon sıkıntısı var. Bunun yanında taşıma sıkıntısı. Hadi bunları geçtim insanların size uzaylı gibi bakması en can sıkıcı şey.
    Öğrenci olduğumdan otobüs hayatını iç içe yaşıyorum. Burda hem izalasyon hem tasarım önemli.
    Ben Ep630'da ses duymuyordum hiç. Tasarım anlamında da hiç dikkat çekmiyordu.
    Ama bir Portapro takıp da gir bakalım otobüse.

    Yani demek istediğim. Aslında bu kadar üst limitlere nasıl çıktım ben de bilmiyorum.
    Ama beni gerçekten tatmin edicek kulaklığı bulmak istiyorum.
    Rap dinlerim. Hatta şarkılarımı şu günlerde 320 Kbps'ye çeviriyorum. Netten o şekilde bulabilirsem indirmeye çalışıyorum. Bana bu kalitedeki ayrıntıları yaşatabilicek, basları bir o kadar verebilecek bir kulaklık arıyorum desem yeridir. Tabi sahne de çok önemli. Aslında kafaüstü modeller bu yüzden cazip geldi. Sahnesi iyi dendi bu modeller için. Ama izalasyon zayıf. Şimdi vereceğim rakam da 130 Lira bir öğrenci için çok büyük bir miktar.
    Yanlış yapmak istemiyorum. Şimdi... Aslında şu sorunun cevabını alırsam daha açıklayıcı olucak.

    CKS70, K414p ve sizin ekleyeceğiniz herhangi bir model arasındaki farklılıklar nelerdir ?
    İzalasyon, bass, tiz-mid, sahne, rahatlık bakımından.

    Umarım bu uzun yazıyı okursunuz ve aklıma yatan cevaplar verirsiniz ki şüphem yok bundan...




  • Bende senin aradığın tarzda ve fiyatta bir kulaklık arıyorum tam benim aradığım özellikleri yazmışın. Ben şu modelde karar kıldım gibi ama heran vazgeçebilirim yada alabilirim araştırma içindeyim
    http://forum.donanimhaber.com/m_36720179/tm.htm
  • Bugün orta-alt ayar bir kulakiçi aldım. EP630. NWA-1000 çalarda gayet iyi neticeler alıyordum. Yani o fiyata göre iyi oluyordu. Ama Ipod Touch'ımda tam olarak teneke etkisi yarattı. Tizleri bezdiriyor beni cihazın. Dolayısıyla bu kadar rezalet ses almadım hiçbir kulaklıktan. O yüzden bence kulak içi kulaklık istiyorsan illa, yüklüce bir miktarı gözden çıkaracaksın. Ben Koss Porta Pro'yu denemiştim. Gerçekten etkilemişti beni. Çok güzel bir kulaklıktır.

    Ama yalıtım konusunda kötüler. Otobüslerde falan dışarıya çok ses veriyorlar. Kanal kulaklık yerine kulakiçi kulaklık arayışına girerim sanırım. Yalıtımdan dolayı. Yada Porta Pro'yu alırım. Sana da tavsiyem, bu yönde hareket etmendir. Tabi forumda arkadaşın saydığı kişiler sana daha çok yardımcı olurlar.
  • 100 liralık kafaüstü 200 liralık kulakiçi seviyesindedir örneğini ben vermiştim ve o düz mantıkla söylenmiş birşey ama genelde aynı fiyat seviyesinde buluna iki farklı tip kulaklıkda genelde kafaüstü olanlar daha iyidir. Mesela cx500 yurtdışında ne kadar bilmiyorum ama 40-50$ civarı bir fiyatı olmalı ve 49$ gibi bir fiyatla yuin g2 alabiliyorsunuz. İkisini de ayrıntılı şekilde denemiş biri olarak yuing g2 kargo ile beraber 60$'ı fazlasıyla hakediyor ama cx500 yuing g2 ile karşılaştırıldığında 20$'dan fazla verilecek bir kulaklık değil. Tabi bu örnekler-karşılaştırmalar çoğaltılabilir ve kulakiçleri büyük oranda geride kalır. Tabi işin taşınabilirlik ve sürülebilirlik yönü işin içine katılınca kişisel tercihe göre üst sıraya çıkabilirler.
  • Şuan kulakiçi olarak kafamda CKS70 var.
    Kafaüstü model olarak da fiyatını bile bilmiyorum yabancı sitelerde bulamadım ama aklımda K414p var.
    Özellikle tasarımı çok hoş. Performansı da iyiymiş.

    Bu AKG'de beni düşündüren tek konu izalasyon. Ama şu da var ki CKS70'in de izalasyonu hakkında iyi yorumlar yok.
    Bu iki kulaklığı deneyen veya bilgisi olan varsa tavsiyelerini bekliyorum.
    Yahut sizlerin de tavsiyelerini dikkate alabilirim.
  • Konunun en başından cevaplamaya çalışayım;

    İzolasyon konusunda genelleme yapamayız. Kapalı olanlar fena değillerdir, açık olanlardan pek bişe beklenmez. Ama hiçbirinden kulakiçi kadar izolasyon bekleyemezsin...

    Sahnesi her türlü CKS70e göre iyidir. İzolasyon ile sahne zaten genelde ters orantılıdır...

    Shure hakkında fikrim yok ama genelde kullanıcılar 440 kullanıyor. 840 da kullanan bayağı var. 240'ın da kötü olacağını sanmıyorum...

    Shure kullanmadığım için herhangi bir karşılaştırma yapamam CKS70 ile malesef.. Ama ayrıntı ve sahne olarak istediğini karşılar muhtemelen.

    Kafaüstü olarak izolasyon olarak çok eksik ama PortaPro güzel bir seçim olabilir. Veya Yuin G2... Kapalı olarak aklıma şu an birşey gelmiyor pek belki 414P felan olabilir, fiyatı ne kadar bilmiyorum ama... IEM olarak CKS70 veya Nuforce NE6/7 o aralıkta iyi olur..

    EP630dan sonra bir çok portable kafaüstü veya CKS70 veya NE6/7 tatmin edecektir... Özellikle CKS70 pop ve rap'de bayağı iyi performans verecektir.

    Bu arada biryerde şarkılarımı 320ye çeviriyorum demişsin, 192liği felan 320liğe çeviriyorsan birşeye yaramayacağını belirtmeden edemedim...

    CKS70 ile 414Pyi kıyaslarsam izolasyon harici her 414P önde olacaktır biraz, ama çok kısa sürelerde dinlediğim kadarı ile bu şekilde. 414Pnin izolasyonu da iyi bir kafaüstüne göre ama tabi CKS70e yetişemez..

    Gibi gibi gibi, kısıtlı bütçe ile malesef bence kulakiçi mi yoksa kafaüstü mü alacağına karar vermelisin, ona karar verdikten sonra daha kolay gerisi...




  • Mp3lerimi netten 320 olarak indiriyorum.
    Bir yanlışlık olmasın. Sonradan çevirilenlerin bir faydası olmayacağı hakkında bilgim vardı.

    Bu izalasyon konusuna gelince. Otobüste çok mu rahatsız eder ?
    Öğrenci olduğumdan otobüs hayatı yaşıyorum.
    İzalasyon çok mu kötü yani ?
  • Porta Pro ve Px100 gibi olanlar pek iyi değil. Gerçekten çok az denilebilir..

    414P kafaüstü olarak izolasyonu baya iyi. Müzik çaldığında dışarıdan pek birşey duymak mümkün değil...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tayfa-2849

    Umarım memnun olacağım bir seçim yaparım evet.
    Ya bu aslında herşeyin özeti olan bir mesaj olsun.
    Bu mesajımda aradıklarımı, bütçemi vs. herşeyi açıklıyorum ona göre sizlerden tavsiye bekliyorum arkadaşlar.

    Şimdi öncelikle ilk kulaklığım Ep630'du memnundum da 1.5 senedir kahrımı çekiyordu.
    Ama bunu birine vermem icap etti ben de yenisini alıcaktım ki derken biraz daha ekliyim daha iyisini alıyım dedim.
    Ve inanın keşke demez olaydım. İlk başta tekrar Ep630 alıyım dedim, sonra 50-60 Liralık kulaklıklara baktım, sonra V-Moda, Ne7m geldi, ardından Victor JVC-Fxc70'te karar kıldım (130 Lira). Sonra yurtdışından alışveriş yapmanın cazipliğini farkettim.
    Bir de baktım ki güvenilir bir sitede CKS70 130 Liraya geliyor kargoyla. Hatta bayadır da bu benim kulaklığım dedim kendi kendime.
    Sonra tam "tamam" demişken bu konuda da bahsettiğim yorumu gördüm.
    Şimdi 100 Liralık bir kafaüstü alsam 250 Liralık iemlere denk geliyor demek baya cazip geldi.
    Ama izalasyon sıkıntısı var. Bunun yanında taşıma sıkıntısı. Hadi bunları geçtim insanların size uzaylı gibi bakması en can sıkıcı şey.
    Öğrenci olduğumdan otobüs hayatını iç içe yaşıyorum. Burda hem izalasyon hem tasarım önemli.
    Ben Ep630'da ses duymuyordum hiç. Tasarım anlamında da hiç dikkat çekmiyordu.
    Ama bir Portapro takıp da gir bakalım otobüse.

    Yani demek istediğim. Aslında bu kadar üst limitlere nasıl çıktım ben de bilmiyorum.
    Ama beni gerçekten tatmin edicek kulaklığı bulmak istiyorum.
    Rap dinlerim. Hatta şarkılarımı şu günlerde 320 Kbps'ye çeviriyorum. Netten o şekilde bulabilirsem indirmeye çalışıyorum. Bana bu kalitedeki ayrıntıları yaşatabilicek, basları bir o kadar verebilecek bir kulaklık arıyorum desem yeridir. Tabi sahne de çok önemli. Aslında kafaüstü modeller bu yüzden cazip geldi. Sahnesi iyi dendi bu modeller için. Ama izalasyon zayıf. Şimdi vereceğim rakam da 130 Lira bir öğrenci için çok büyük bir miktar.
    Yanlış yapmak istemiyorum. Şimdi... Aslında şu sorunun cevabını alırsam daha açıklayıcı olucak.

    CKS70, K414p ve sizin ekleyeceğiniz herhangi bir model arasındaki farklılıklar nelerdir ?
    İzalasyon, bass, tiz-mid, sahne, rahatlık bakımından.

    Umarım bu uzun yazıyı okursunuz ve aklıma yatan cevaplar verirsiniz ki şüphem yok bundan...

    bendede aynı sıkıntılar var bence en iyisi dışarda cx200 filan idare eder zaten pek bişey anlaşılmıyo iemlere para vermeye gerek yok bence öğrenci adam için lisebitince kossportapro alırım bitane yada bu yaz alırım daha sonra nasip olurda üni olursa büyük ama yalıtımlı modellerden kullanırım iemler hem rahat değil hem ses kalitesi yok hemde bana tat vermiyo norma kulak içi kulaklıkar bile şekil olarak hd515 çok hoşuma gidiyo şahsen




  • evet ben de kafaustu modellere yoneldim. anca onlar kesicek herhalde beni. :) muttfs tesekkurler sana da yardimci oldun bata keza thetrooper ve ok1907 de oyle ve de diger arkadaslar tabi. simdi tek bir sorun kaldi. o da bu akg k414p yi nerdebulabilirim ?
  • ....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taner-yazici -- 7 Nisan 2013; 16:16:34 >
  • aynı fiyattaki kafaüstü ve kulakiçi modellerin ses kaliteleri karşılaştırılamaz bile...
  • Teşekkürler arkadaşlar çok yardımcı oldunuz Valla.
    Ben HD205 almaya karar verdim.
    MyMemory'den alınca kargo dahil 75 Liraya geliyor.
    Bu fiyat aralığında başka tavsiyeniz yoksa bunu alıcam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tayfa-2849

    Arkadaşlar tam da CKS70 alma arefesinde bir yorum görmüştüm.
    Hatırlamıyorum kimin yazdığını.
    Ama genel özet şuydu; 100 Liralık bir kafaüstü kulaklığın performansını 200-250 Liralık bir kulakiçi modelinde yakalayabilirsin.

    Gerçekten böyle mi durum ? Ben CKS'ye 130 Lira civarı birşey ödücektim.
    Bu fiyata alıcağım bir kafaüstü model CKS'den daha iyi bir performans mı verir ?
    Çünkü bu cümleden bu çıkıyor.

    Yardımlarınızı bekliyorum...

    dostum kafaüstü kulaklıklarda ses rengi her zaman daha kalitelidir.yalıtım olarak ise kulakiçleri bir adım öndedir.çünkü kulak kanalına giriyor malum.karşılaştırma yaparsak shure nin en iyi modeliyle sennheiser hd800 ü.hd800 her daim paramparça eder. ama kulak içleri daha pratiktir daha kolay taşınır vs vs. umarım yardımcı olabilmişimdir.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.