Şimdi Ara

Kadem Sucuk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
2
Favori
1.356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,


    47 Yaşındayım, çocukluğumdaki sucuk tadını arıyorum ve bu uğurda denemediğim marka kalmadı. Bilindik markalarda zaten artık klasik sucuk tadı yok, Cumhuriyetinden Nametine, Ahmet İpeğinden Sultanına, Şahinine kadar yokta yok.


    Bolu tarafının Akdaş sucuğu fena değil, 3 kez aldım, 3 ünde de pişman olmadım. Ama yinede o aradığım lezzet değildi.


    Şu an Konya, Akşehirin Kadem sucuğunu sipariş verdim ve onu deneyeceğim. Sonucu buradan paylaşırım.


    Sizin o eski sucuk lezzetini bulursun dediğiniz markalar var mı? Deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.




  • Dün 1 kg sipariş vermiştim, az önce çok güzel kargo paketi yapılmış halde geldi.

    Kargo bedava.

    Tadını deneyimleyince yine paylaşırım buradan.

    Ek: Dana + Manda karışımı sucuk, kg, fiyatı 394,00 TL.


    Kadem Sucuk
    Kadem Sucuk



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 5 Mayıs 2023; 11:2:34 >




  • O tadı ben de arıyorum. Bulursan bana da haber ver. Bu arada 1 kg sucuk için eşek kadar kargo hazırlamışlar, sanırsın ki içinde 10 kg sucuk var

  • Etlerin tadı mı değişti acaba? Cİns inek özel yem derken?

    AKçabat köftesi için kekik otlamış hayvan, tereyağının baklava vb için iyisi içinde mevsim özelinden bahsediyordu ustaları.


    Diğer taraftan çocukluğundaki ürünün kaynağı neydi? Soyadan yapılan daha ucuza mal edilen sucuklardan bahsedilirdi, şimdi de vardır. Öyle bir ürünün tadını orjinalden arayan bulamaz muhtemelen. Hafiften espri ama kaynak neydi?

  • Apikoğlu kaliteli ve lezzetli
  • Hazır sucuklardan ALUÇDAĞI kesin sonuç. Ben de çok aradım en iyisi bu şu ana kadar. Ama bir süredir almıyorum fiyatlar yükseldiğinden beri. Bildiğin bir kasaptan almak ya da yaptırmak daha hızlı ve iyi sonuç verebilir hem de daha hesaplı olur. Tabi en iyisi kendin yapman veya formülasyonu ayarlayıp yaptırman.
  • Arkadaşlar merhaba, (Umarım canınız çekmez)

    Sucuğu dün akşam kutusundan çıkardım ve ilk hayal kırıklığım o an başladı, kokusu asla beklediğim sucuk kokusu değildi. Neyse belki tadı öyle değildir diyerek sabahı sabırsızlıkla bekledim ve sabah sucuğu karlıdağ tereyağı ile kızarttım.

    Sucuk dokusu o beklediğim sert dokuda değil, daha çok kıymayı baharatlayıp, bağırsağa doldurulmuş gibi bir yapısı var. Ne pişerken ne yerken asla beklediğim, aradığım tadı bulamadığım gibi verdiğim parayı (394,00 TL/kg) hakettiğini de düşünmediğim bir ürünle karşılaştım.

    Etinde kıkırdak, sinir v.s. yok, kıyma alıp, biraz çeşitli baharatlarla kavursanız da bu tadı alırsınız. Ağızda dağılan yumuşak bir dokusu var, baharatlar ağır değil ama sucuk lezzeti de yok üründe.

    Kesinlikle hayal kırıklığı oldu, birde 1 kg almıştım, bitirmek epey zaman alacak.

    Ürüne notum 10 üzerinden 6 maalesef.

    Kadem Sucuk


    Kadem Sucuk
    Kadem Sucuk
    Kadem Sucuk



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 26 Nisan 2023; 9:16:47 >




  • serafon kullanıcısına yanıt

    Kızılcahamam sucuğuymuş, bir dahaki sefere deneyeceğim. Şu elimdeki ürünü (sucuk diyemiyorum) bitirdikten sonra Aluçdağı nı alacağım. Deneyelim bakalım.


    "Her arayan bulamaz ama bulanlar arayanlardır"

  • karafetva K kullanıcısına yanıt

    Sene 1993, patronumun babası bakkal işletiyordu, o bakkala Ankara Ulucanlar toptancılarından (SUltan'ın satış yeri vardı orada) Sucuk alırdık, kapalı kasa kamyonetin kasasına koyduğumuz sucuğun kokusu bakkala gidene kadar bizi mest ederdi, öyle nefis kokardı. Evi bakkalın hemen üstüydü, gittiğimizde 1 kangalı kızartır, çıtır ekmekle yerdik.


    O zamanlar çok marka yoktu ya da bizim bakkala çok marka gelmezdi, Başyazıcı, Sultan en iyisi de Cumhuriyet gelirdi. Hepsinde enfes sucuk lezzeti olurdu (Çemen baskın, eti sıkı) bugün o markalarda bile o günkü lezzetin esamesi yok.

  • konu ile hiç alakam yok ama insanların ne tuhaf zevkleri beklentileri var yemekle bu kadar duygusal bağ kuranın psikolojik sorunları olduğu olayı gerçek galiba sucuktaki sarmısak çemen kokusu ağzımda 1 hafta kalır terime siner de toplantıda rezil olurum diye yemeyi bile düşünmem çok mu yalnızsınız yoksa çok mu vurdumduymazsınız ?

  • armaagn A kullanıcısına yanıt

    Sizin takıntınız, toplantıda kokar mıyım? Benim ki sucukta eski lezzet, bir başkasının ki de başka bir şey. Bunlara psikolojik sorun diyeceksek, sorunsuz insan yok demektir.

  • O Lezzeti hiç bir zaman bulamazsın çünkü yaş ile birlikte beynin tad alma mekanizması değişti yaş ilerledikçe dahada değişecek.

  • AO A kullanıcısına yanıt

    Öyleyse durum daha da kötü.Kadem Sucuk  Diğer türlü bir markada denk getiririm umuduyla sürekli marka değiştiriyorum, dediğiniz gibiyse nafile uğraşıyorum.

  • @armaagn YYuhhh!!! En temel insan zevkine bile pskiolojik rahatsızlık demek? Psikiyatrik ithamlar devamlı diğerlerini hınç ve kin ile rezil etmek için kullanılıyor. Eskiden gerektiğinde kavga dövüş varsa şimdi bu tip ithamlarla yok etme var. İnternetteki cümlelerde kavga sağlanamadığından eski usul internette en fazla tartışma çıkartır. Ancak şimdi herkesi ezip geçmek için herşeyin mübah olduğu alışkanlık internete fazlasıyla yansıdı... AYrıca diğerlerini rahatsız edecek kadar çok yediği konu bile değil. Kilolarca denilen sucuk, çemen değil. Ve de 1 kg yani birkaç kangalı bile epey sürede bitirebileeğinden yani az yediğinden bahsetmekte.


    @MÜŞAVİR içeriğiyle hiç ilgilenmedin mi? Farkı nedir diye?

    Ayrıca etin cins hayvan ve et imalatı artış menfi beklentileri sebebiyle doğasından ayrıldığını unutmayın. Süt dahili. Çayırda kekik otlamış, doğal yetişmiş bir hayvanın eti ve bu hayvanın tereyağı elbette bambaşka olur.


    Ancak zamanında kendisini hissettiren o kokunun sırrı nedir? Neye benziyordu? Araştırılmalı!


    Bir de bulanlar arayanlardır ama aramak için sebep aranmaz. Madem arıyorsun bunu bitirmeyi bekleme demek geliyor ama tabii para gidiyor...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karafetva -- 26 Nisan 2023; 10:17:42 >




  • kendinde yazmışsın aslında zevk için mi yemeli, doymak için mi yemeli ben doymak için yediğimden yemeğe bu kadar önem verip özlem ve hasret duymuyorum diyelim farklı kafalardayız ne diyebilirim . size hayatınızın aşkı kangal sucukla mutluluklar dilerim  

  • armaagn A kullanıcısına yanıt

    Aslında yemek beslenmek için olmalı daha çok, bunu becerdiyseniz ne mutlu size ama abartmamak kaydıyla bazı tadlar da aranıyor be kardeşKadem Sucuk 

  • AO A kullanıcısına yanıt

    O etki var ama besinler de kesinlikle değişti. Yakın tatlara ulaşabiliyorsun. Hatta tersi etki de oluyor bazen, başkalarının alamadığı tadı alabiliyorsun geçmişten gelen etkiyle, o da başka bir durum.

  • MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt

    Ben memnun kaldım şahsen. Şu ana kadar ki en yakın sucuktu. Ama yerel kasaplardan da ya da tanıdıktan da benzer tadlar buldum. Dolayısıyla bir süredir almıyorum. Zaten altınla yarışıyor sucuk. En azından biraz daha hesaplı oluyor. Şartlar müsait olursa belli et ürünlerini kendim yapmayı düşünüyorum mesela köftede hala bir çözüm bulamadım kendi ailem dahil. Eski tad yok. En iyisi kendin yapıp ustalaşmak

  • Alıntı

    metni:
    Cumhuriyetinden Nametine, Ahmet İpeğinden Sultanına, Şahinine kadar yokta yok.




    akıllara gelen tek tatKadem Sucuk 




    Kadem Sucuk
  • En güzeli tanıdığınız bildiğiniz bir kasaba yaptırmak.


    Manda+Dana karışık sucuk yaptırıyorum kendime özel, 380tl kilosu.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.