Şimdi Ara

KABLONET [ANA KONU] (2409. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
63.414
Cevap
385
Favori
3.380.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 24072408240924102411
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: coolman7

    Yüzde 50 nin kabloses hizmeti açık olabilir. Ama aktif olarak yüzde kaçı kullanıyor demek istemiştim.
    Onu tahmin edebilmek çok zor 2017 yılının sonuna kadar 50-100 dk kabloses içeren kampanyalar, kabloses içermeyenlere göre daha ucuza satılıyordu. Haliyle o yüzden kabloses hizmeti açık olan kişi sayısı fazla olabilir. 50-100 dk kabloses şu anda taahhütlü 3-4, taahhütsüz 5-6 tl. Her ay fazladan 5-6 tl vermemek için il müdürlüğüne/bayiye gitmeye ya da faks çekip kapatmakla uğraşmaya değer.

    BTK verilerine göre kabloses aboneliği sayısı en yüksek 2017-4.çeyrekte 498 bin olmuş. Son rapor 2018-3.çeyrekte 462 bin gözüküyor. Aşırı bir düşüş yaşanmamış. En son ücretsiz kabloses kampanyasına katılanların taahhütünün de 2019 sonuna kadar biteceğini, bunlardan kullanmayanların da kapattıracağını düşünürsek sonraki çeyreklerde abone sayısı biraz daha düşer ama en kötü abonelerin hala %25'i kullanmaya devam eder diye düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnemyTerritory -- 11 Mart 2019; 14:18:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yusuf1653

    kabloses kullanıcılarının o kadar olmasına şaşırdım valla. önceki yıllara kıyaslarsak müthiş artmış.
    örneğin 2016 ilk çeyreğinde 1.16 milyon kablotv kullanıcısı varken sadece 36 bin kabloses kullanıcısı var.
    2018 3. çeğreğinde ise 1.22 milyon kablotv kullanıcısı varken 462 bin kabloses. her çeyrekte 60-100bin artmış neredeyse. bunun sebebi ne olabilir acaba? gerçi 2017 son çeyreğinden sonra artış hızı durmuş hatta azalma var.

    Geçmişte Türksat kabloses'i ücretsiz veriyordu. Bazı kampanyaların kabloses içeren halleri daha ucuza geliyordu

    Örnek 2017'deki Tv + internet kampanyası :https://www.turksatkablo.com.tr/internet-Kampanyalari,525,tv-internet-kampanyasi 24 mbps 50 gb akn + temel paket 50 tl.

    Konuşturan tv + internet kampanyası ise:https://www.turksatkablo.com.tr/internet-Kampanyalari,517,konusturan-tv-ve-internet-br-kampanyasi 24 mbps 50 gb akn + temel paket + 50 dk kabloses 47 tl

    Haliyle böyle olunca kabloses abone sayısının artması normal Geçen seneden beri kabloses ücretli satılıyor. O yüzden yavaş yavaş abone sayısı düşüyor. Nereye kadar düşeceğini kestirmek zor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • EnemyTerritory E kullanıcısına yanıt
    Hizmet kalitesi iyiyse ve sabit numara taşıma sorunsuz oluyorsa kullanılabilir. İlk devreye girdiğinde çok sorun vardı. Herhangi bir çağrı merkezini aradığında şu tuşa bas diyor, basıyorsun tuşu algılamıyor, ses karşı tarafa net gitmiyor, karşı taraftan ekolu geliyordu ses. Ben de bu sorunları görünce taahhüt biter bitmez kapattım kablosesi, sonraki taahutlerde kablosessiz paket tercih ettim. Çünkü kapattirmak için de ugrastiriyorlardi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar, aboneligimizi başka ildeki bir kişiye devredebilir miyiz?
    Ne yapmam ve yapmamız gerekiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • h_k_yavuz H kullanıcısına yanıt
    Şebeke varsa her yere devredebilirsiniz tabi ki.
    Abone merkezlerine veya il müdürlüğüne gidip form doldurması gerekli iki tarafında.
    Form aşağıdaki linkte mevcut.
    https://www.turksatkablo.com.tr/userUpload/sayfa/formlar/taahhutlu_abonelik_devir_formu.pdf
  • merhaba ttnet 16 mbit sınırsız paket kullanıyorum (80 tl civarı) kablo nete geçmeyi düşünüyorum, bulunduğum ildeki kablo net abone merkezi ile görüştüğümde ellerinde sıfır technicolor ve ikinci el netmaster modemler olduğunu söyledi. her ikisini de 200 tl'den satıyorlar. sizce ikinci el netmaster mı almak mantıklı, yoksa sıfır technicolor mu?
  • mozzika kullanıcısına yanıt
    Technicolor modemi Turksat kendi sitesinde ne satıyor ne kiraya veriyor, ismi cismi bile yok. İkisi de garantili ise Netmaster tercih edin çünkü Turksat ara ara modemleri güncelliyor güncel bir modemle yolunuza devam edersiniz. Bir de yanlış hatırlamıyorsam technicolor modem kabloses yani telefon işini desteklemiyor + pek kullanıcı yorumu yok ama şöyle de sıkıntıları varmış.

    https://eksisozluk.com/entry/87346823



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Riddle of Steel -- 12 Mart 2019; 18:4:39 >
  • Riddle of Steel kullanıcısına yanıt
    şu linkte önerilen modemler içerisinde Technicolor da var, ikinci el cihazlarda garanti var mı sormadım ama olsa bile technicolor marka daha cazip geliyor çünkü ikisi de aynı fiyat, ikinci el pek içime sinmiyor. güvenlik açısından kullanılmış bir modemin sakıncası var mı peki?

    https://www.uydunetkablotv.com/uydunet-uyumlu-modemler/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mozzika -- 12 Mart 2019; 23:11:43 >
  • HeroTech kullanıcısına yanıt
    Hocam peki kablo şebekesi FTTx uygulamalara da elverişli mi? Örneğin CMTS'ler normal bildiğimiz MSAN gibi çalışabiliyor mu? Örneğin GPON kartı taksak fibernode yerine ONT'de sonlandırabilinir mi?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • EnemyTerritory E kullanıcısına yanıt
    Ülkemizde sabit ses çok pahallı bence. Tamam bedel mi almak istiyorlar alsınlar lafım yok ama 100dk,500dk gibi tarifeler yapmasınlar, direkt standart ücret ve sınırsız konuşma yapsınlar. Zaten PSTN ciddi bir trafik de işgal etmiyor. Bir işlevi olur en azından.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mozzika kullanıcısına yanıt
    Güvenlik açısından bir sıkıntısı yok, gerekli sinyali modemin MAC adresi üzerinden veriyorlar. Yani internetiniz bir nevi eve sipariş gibi oluyor sadece sizin modeme özel çalışıyor. Kullanılmış modemin tek sıkıntısı garantisi yoksa arıza durumunda garanti kapsamında değerlendirilmemesidir.


    Bir de linkini verdiğiniz site Turksat'a ait değil. Resmi websitesi adresleri ve destekledikleri-güncelledikleri cihazlarının bulunduğu linkler şunlar ;

    https://www.turksatkablo.com.tr/
    https://www.turksatkablo.com.tr/Cihazlar




  • mozzika kullanıcısına yanıt
    Amazon.com'da fullfilled by Amazon şeklinde Motorola Arris SBG6580'nin 2. elini (kullanılmış ama temiz diye yazmışlar) 29 dolara satıyorlar. kargo ve vergi dahil 48 dolara geliyor. Ortalama 260 lira civarına geliyor. 200 liraya 2. el netmaster veya sıfır Technicolor almak yerine 260 liraya 2. el arris SBG6580 almak mantıklı mı sizce?

    https://amzn.to/2Hl7T06

    Arris SBG6580 kullananlardan yorum alabilir miyiz? Türksat tanıtma konusunda sorun çıkartır mı? wifi çekim gücü nasıl?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkede pek sabit telefon kullanan kalmadığından fiyatları da kafalarına göre belirliyorlar. Sabit telefon kullanan çoğu kişi ya dükkan/kurumsal vs için kullanıyor, ya da yaşlılar alıştığı gibi ev telefonunu kullansın, rahat etsin, 20-30 yıllık numara kapanmasın, aktif kalsın yeter gibi nedenlerle kullanıyor. Haliyle kullananlarda genelde arama almak için ya da 50-100 dk gibi az konuşma için kullanıyorlar. Çoğu gsm operatörü 500 dk + 2 gb internet vs gibi paketler verdiğinden, uzun konuşmaları çoğu kişi cep telefonundan yapıyor.

    Onun dışında türk telekom'un pstn tarifesi felaket. Her yöne 100 dk 40 tl. Türknet 65 tl'ye internet + her yöne 1000 dk veriyor. (Gerçi türk telekom çoğu kişiye telefonu bağlamıyor. İnternet yalın gibi çalışıyor, telefon bağlayınca çevir sesi gelmiyor. Aylardır telefonu bağlanmayanlar var, telefon için arıza kaydı bırakınca telefonu bağlıyorlar internet kesiliyor. Bu sefer internet için arıza kaydı bırakınca interneti bağlayıp telefonu kesiyorlar. Forumda aylarca uğraşıp telefonu bağlatamayanlar var. En son lanet olsun deyip telefonsuz kullanıyor millet.)

    Sadece telefon gerekliyse extranet her yöne 1000 dk'yı 30 tl'ye veriyor. Gsm aranmayacaksa gsm hariç her yöne 3000 dk'yı millenicom 14 tl'ye veriyor. Türk telekom'un her yöne 100 dk'ya 40 tl istemesi garip. Voip olarak fiyatları daha normal. 100 dk'yı 2,90'a veriyor. (Sınırsız konuşmayı 24,90'a veriyormuş, şimdi gördüm.)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • EnemyTerritory E kullanıcısına yanıt
    İşte hocam zaten kim kullanır 40 lşraya sabit telefon. Desinler ki 15 lira-20lira ama sınırsız bari manası olsun. Gerçi bu bedeller de fazla da.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • instagram engellemişler bu gün iyimi... Bütün bu sorunları bir tek ben mi görüyorum yahu
  • İstanbul Bostancı’da 1 haftadır çok sıkıntılı internet. Her gün gidiyor böyle yapmazdı hiç. Bilen var mı acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya birader ne instagram engellemesi global bir sorundu boş boş mesaj yazma suraya

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • cadavaros kullanıcısına yanıt
    hakkaten manyak manyak yazanlar var bloklayıp geçiyorum. dün akşam whatsapp facebook tarafında bi upload sorunu vardı, türksat engelledi diyor hey allam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cadavaros

    Ya birader ne instagram engellemesi global bir sorundu boş boş mesaj yazma suraya
    Türkiye içi çalışan beyninle boş boş mesaj yazma... Globallin ne demek olduğunu öğren önce sen....

    Ben senin gibi sadece türkiye bakmıyorum kardeş... Dünyaki arkadaşım takır takır kullanırken biz kullanamıyordur. Resimde bunun kanıtı kardeş... Ben kime konuşuyorum o başka

    Siz uyuyun bebekler gibi...





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yusuf1653

    hakkaten manyak manyak yazanlar var bloklayıp geçiyorum. dün akşam whatsapp facebook tarafında bi upload sorunu vardı, türksat engelledi diyor hey allam
    Ben Türksat engelledi yazmadım. Konuyu saptırma kardeş . İnsanları zan altında bırakma...
  • 
Sayfa: önceki 24072408240924102411
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.