Şimdi Ara

KABLONET [ANA KONU] (2408. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
63.425
Cevap
387
Favori
3.381.765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 24062407240824092410
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • EnemyTerritory E kullanıcısına yanıt
    Hatta Türk Telekom'dan ayrılıp Turksat da bunlarla çalışmayınca bu firmalar isyan bayrağı çekip site falan açmışlardı ö dönemler. Bence bu da çok yanlış bir uygulamaydı. Baştan şimdiki gibi hareket etmeliydiler bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pisburun44

    technicolor modem yarın çoğu firmaya gelecek,pazartesinden itibaren türksat taşeronlarından alınabilir.
    Geçmiş sayfalarda bu modemin kabloses desteklemediği söylenmişti. Bu konuda bir çalışma yapılacak mı? Yoksa kabloses desteği olmadan böyle mi kalacak?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uydunet çalışanlarına zorla mesaj atırmaya başladı. haberiniz olsun. Çocuk ekmeği için mesaj atmış ondan dolayı ismini gizledim. Bir o kadarda taktir ettim dürüstce yazmış. Firma bizim gibi insanları yalancı durumuna düşürmeye çalışmıyor değil hani... Adamlara bela oldum. Ama anladım ki adamlarda çözemiyorlar teknik ekibi takmayan bir yönetimleri var. Çünkü maliyetten dolayı işlerine gelmiyor.

    Önce bu mesaj geldi. Bende memnunsan sana devredebilirim dedim. Sonra profiline baktım zaten fake hesap olduğu belli



    Sonra bu mesaj geldi.



    Profilindeki fake olduğu belli



    Bu diyologun üzerine ne diyebilirsin ki. Müşteri hizmetleri şikayeti alır teknik ekibe iletir. Teknik ekip ne yapar üst yönetime yazar hizmet kaldırmıyor diye. Üst yönetimde ilgilenmezse ne yapabilirsin...




  • EnemyTerritory E kullanıcısına yanıt
    bununla alakalı bir çalışma yok, ama modemler çoğunlukla ses aboneliği başvurusu yapmayan abonelere öneriliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pisburun44

    bununla alakalı bir çalışma yok, ama modemler çoğunlukla ses aboneliği başvurusu yapmayan abonelere öneriliyor.
    Anladım hocam. Kabloses çalışsaydı iyi olurdu ama yapacak bir şey yok. Anlaşılan türksat modemi kendi getirmediği sürece kabloses desteği vermesi zor gözüküyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BlackLead kullanıcısına yanıt
    hocam ben de fatihten birisini arıyordum aynısı bana da oldu frankfurttan 44 ms alıyorum rocket leuge'de 50-75 arası alıyorum ki eskiden 100 mbps ile bile 75-120 arası alıyordum şaşıyorum doğrusu
  • Benim ankara cankaya ping ve upload kotu hala...

    Beyler kablo net calisanlarina boyle mesajlar artiriyor. sanirim interneti artirmaya calisiyorlar...

    Sonunda bu sahsin mesajlarini btk atacam uyandirmadan bekliyorum...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni eve taşındım. Eski evimdeki kablo neti taşımak istemediğim için eski evdeki kablo nete hala boş yere para ödüyorum. Taahuutum olduğu için iptal de edemiyorum.
    İki tane farklı internet sağlayıcısina iki ayrı fatura ödüyorum şu anda.
    Kablo neti cezasız iptal etmenin bir yolu yok mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • h_k_yavuz H kullanıcısına yanıt
    yeni taşındığınız yerde kablonet yoksa cezasız iptal edebiliyordunuz sanırım. kablonet varsa taşıyın? kendi isteğinizle taşımak istemiyorsanız haliyle hizmet devam ettiği için ödemeye devam edersiniz normal olarak bunda bir sorun yok. iptal edebilirsiniz ama cayma bedelini ödemek şartıyla, zaten bunu da imza atarken okuduğunuzu belirterek imza atıyorsunuz yani yine sorun yok.
  • evet taşındığınız yerde kablo yoksa cezasız iptal edebiliyorsunuz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ö1f1

    Genelde sabit olsun, mobil olsun Avrupa standartı modülasyonaları kullanılırken kabloda Amerikan standartı kullanmalarına hayret ettim. Gerçi bir bildikleri vardır. Ya da hatalı bir kararsa bile bu saatten sonra değiştirmek maliyetli olacaktır muhtemelen.

    Yani bu kadar şansa bırakılmamalı bence, gerekirse pahallı da olsa geçici olarak cihaz temin etmeliler. Tamam belki modem dağıtmak sorumlulukları değil ama bu işi sen yürütmezsen, özel sektöre de ön ayak olmazsan cihaz tedriği için aboneler ne yapsın.
    Hele mayısa kadar gelmeyecekse geçmiş olsun, hayırlı işler...
    hocam burada standart önemli değil ki zihniyet önemli. şirket modemi temin etmedikten sonra ha abd docsis ha avrupa docsis hiiç farketmiyor açıkcası. ha bizim için şahsi gayretlerle temin etme zorlukları olabilir ona birşey diyemem.

    ama teknik olarak 2 modem arasında aman aman bizleri etkileyen bir fark yok.


    @EnemyTerritory
    hocam 2005 öncesi kablo üzerinden tv internet hizmetleri farklı firmalar üzerinden gelir paylaşım ortaklığı ile veriliyordu ama ana işletme türk telekoma aitti. burada farklı olan sadece firmalardı. modülasyon veya teknik altyapıda farklılıklar yoktu. türksat telekomun özelleşmesi ile kablotv yi üzerine aldı ve firmalara bir şekilde el çektirerek olaya el koydu. daha sonra altyapı yatırımları yaparak abone kazanımlarını artırmaya başladı. oldu olasıda modemlerde abd docsis modemleri tercih etti ama bu 2 modem arasında öyle aman aman da bir farklılık yok açıkcası.

    geri yönleri 5-42, 5-55 vs derler ama mesela türksat altyapısında bulunan tüm cihazlar(sahadaki fiber ve yukselteç cihazlar) 5-85mhz'e göre ayarlıdır. hatta docsis 3.1 modemler kullanılmaya başlanırsa 5-200mhz geriyön kullanımlar bile mümkün olacaktır.

    özetle teknik olarak docsis-eurodocsis çok farketmiyor ve bunun türksat öncesi işletme şekilleri ile de alakası yok.

    Saygılarımla..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: MC.CYBER_

    Benim ankara cankaya ping ve upload kotu hala...

    Beyler kablo net calisanlarina boyle mesajlar artiriyor. sanirim interneti artirmaya calisiyorlar...

    Sonunda bu sahsin mesajlarini btk atacam uyandirmadan bekliyorum...

    nedir bu ben anlamadım? açıklayabilir misin hocam?

    türksat kimseye mesaj attırma o pazarlama taşeron firmaları işidir diyeceğim ama mesajıda anlamadım ne atıyorlar?




  • Paylaştığınız bilgiler için teşekkürler hocam. Türksat en kısa sürede modem temin etse çok iyi olacak. İkinci el fiyatları artmaya başladı. Geçen sene modem satışı durduğunda, rahatlıkla kiralamaya aylık 6 tl verilmez, 50-75 tl'ye ikinci el satın alırım diyebiliyorken şimdi fiyatların artmasıyla kiralama daha mantıklı hale gelmeye başladı.

    Bazı türksat bayileri technicolor modem getirmeye başlamış ama modemin telefon portu olmasına rağmen kabloses çalışmıyor. Türksat da dışarıdan alınan modemlerde kabloses çalışma garantisi, yazılım garantisi vermiyoruz demiş. Büyük ihtimalle kabloses çalışmadan öyle kalacak. Yani bir şekilde dışarıdan modem alınsa bile kabloses konusunda türksat'ın getirdiği modem olmazsa çalışmayacak gibi gözüküyor.

    Türksat kabloses için ayrı modem aktive edebiliyor mu? Bir bilginiz var mı? Yurtdışında ses için ayrı, internet için ayrı modem aktive edebilen sağlayıcılar var. Örneğin docsis 3.0 yeni çıktığında çoğu modem ses desteklemiyormuş. Bazı sağlayıcılar da docsis 3.0 kullanıp ses abonesi olanlara ses için ayrı modem vermişler. İnternet için docsis 3.0 modemi, ses için ayrı verdikleri modemi aktive etmişler. Hattı splitter ile ayırıp hem docsis 3.0 modeme, hem de ses modemine bağlamışlar. İkisi aynı anda çalışıyormuş. Docsis 3.0 modem sadece internet için, ses modemi sadece ses için kullanılıyormuş. Günümüzde de yeni aldığı modem ses desteklemeyenler eski ses destekli modemleriyle birlikte bu şekilde hala kullanıyormuş.

    Bu şekilde internet ve ses için iki ayrı modem aktivasyonunu Türksat yapabiliyor mu? Etrafta bol miktarda CBW-700V mevcut. Docsis 2.0 olduğundan günümüzde pek kullanılmıyor ancak ses desteği mevcut. Kabloses desteği olmayan modemlerle birlikte cbw-700v'yi kabloses için kullanabilseydik çok iyi olurdu. Hem kabloses kullanıcıları türksat'ın getirdiği modemlere bağlı kalmazdı, hem de docsis 2.0 olduğundan kullanılmadan atıl durumda duran cbw-700v'leri kullanılabilir hale gelmiş olurdu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: HeroTech

    nedir bu ben anlamadım? açıklayabilir misin hocam?

    türksat kimseye mesaj attırma o pazarlama taşeron firmaları işidir diyeceğim ama mesajıda anlamadım ne atıyorlar?

    Alıntıları Göster
    Konuyu baştan anlatıyım hocam. Ben twich.tv yayın yapıyorum. Arkadaşım superonline kullanmakta 5 mbit upload var. 4500bitrate yayın kalitesi veriyor ping dalgalanması vs olmuyor.

    Nedeni superonline cihazları daha geniş bant sunduğu için rahat yayın yapabiliyor. Benim tarifem 50mbit 5 mbit upload var. Akşam saatleri upload 1.5 mbit düştü. Aradım sorun var dediler ekip gönderelim. Tamam dedim gönderin. Sonra aradım dedim ki ben upload paketi almak istiyorum. Upload paketi aldım ve 1.5mbit upload hızı 9.8 mbit çıktı 15 dk içerisinde. Bende o sinirle instagram hesabına yazdım.

    Şikayet mesajımın altına mustafa24kn adlı arkadaş önce normal kullanıcı gibi yorum yazdı.



    Daha sonra ben cevap olarak memnunsan sana devredebilirim yazdım. Bu sefer bu kişi bana özel mesaj attı. Türksatta çalışıyorum şöyle böyle aşağıdaki konuşma başladı...



    Sonra bende kişiyi izlemeye aldım. 30 liraya internet veriyorsunuz pahalı olsun iyi olsun bence gibi yorumlar yazdı. Buradan anladığım benim internet fiyatlarını yükselmesini istiyorlar.

    Ben şunu gördüm sesiz kaldıkca upload hızım 0 mbit kadar düştü ve artık sesiz kalmıyorum.



    Bu adamlara doların artması internetin kotası kalkmasından dolayı zaten altın tepside zam yapma imkanı sunuldu ve yapıldı. Dertleri 10 yıldır aynı hızda hizmet verip daha pahalı internet satmak. Eskiden internet zamnlanırdı ama hızda artardı. Şimdi tam tersi oluyor. Benim internet parasıylada derdim yok benim derdim daha fazla ödüyorsak veya o hizmet için o üçreti vermeyi kabul ettiysek sende o hizmeti hakkıyla sunmayı kabul edeceksin. Bu adamlara 2 yıl önceden bunun olacağı söylendi ve bu adamlar hiç bir hazırlık yapmadılar. 2 yıl ben bu hizmete mahkum kaldıysam 2 yıl ben bunlarla uğraşırım. Göz göre göre internet kısıtlanmaz bu kabul edilemez.




  • . Haatalı mesaj, silinebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 11 Mart 2019; 2:42:14 >
  • EnemyTerritory E kullanıcısına yanıt
    Kabloses kullanan çok abone var mı ki? İlk çıktığı dönemde bir süre kullanmayı denedim. Ses kalitesi çok kötüydü. Bir daha da kullanmadım. Taahhüt verdiğimde ses hizmeti olmayanlardan seçiyorum çünkü kapattirmak için abone merkezine gitmek gerekiyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: coolman7

    Kabloses kullanan çok abone var mı ki? İlk çıktığı dönemde bir süre kullanmayı denedim. Ses kalitesi çok kötüydü. Bir daha da kullanmadım. Taahhüt verdiğimde ses hizmeti olmayanlardan seçiyorum çünkü kapattirmak için abone merkezine gitmek gerekiyor.
    Btk'nın açıkladığı son pazar payı verilerine göre 881 bin kablonet, 462 bin kabloses kullanan var. Kabloses kullanmak için kablonet'in gerekli olduğunu düşünürsek, abonelerin %52'sinin kabloses kullandığını söylemek mümkün

    Ben de 2-3 sene önce Türk telekom'dan kabloses'e geçtim. Geçtiğim zaman ses kalitesinde bir farklılık hissetmemiştim. Uzun zaman olduğundan Türk telekom'daki ses kalitesini hatırlamıyorum ama günümüz için karşılaştırırsam mobil operatörlerden daha kaliteli olduğunu söyleyebilirim Cep telefonunda ses sık sık kesiliyor, kelimeler anlaşılmıyor, ses derinden geliyor. Kabloses'te böyle sorunlar yaşamadım. Türk telekom'a göre tek eksisi modeme bağlı olduğundan elektrik kesildiğinde çalışmıyor O kadarı da beklediğimiz bir şey, normal sonuçta



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnemyTerritory -- 11 Mart 2019; 9:14:24 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • EnemyTerritory E kullanıcısına yanıt
    Yüzde 50 nin kabloses hizmeti açık olabilir. Ama aktif olarak yüzde kaçı kullanıyor demek istemiştim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • EnemyTerritory E kullanıcısına yanıt
    kabloses kullanıcılarının o kadar olmasına şaşırdım valla. önceki yıllara kıyaslarsak müthiş artmış.
    örneğin 2016 ilk çeyreğinde 1.16 milyon kablotv kullanıcısı varken sadece 36 bin kabloses kullanıcısı var.
    2018 3. çeğreğinde ise 1.22 milyon kablotv kullanıcısı varken 462 bin kabloses. her çeyrekte 60-100bin artmış neredeyse. bunun sebebi ne olabilir acaba? gerçi 2017 son çeyreğinden sonra artış hızı durmuş hatta azalma var.





  • Şaka gibi firma yeminle :) bana abone olurken ucretli olarak modelle sattiklari adaptörün yanlis oldugunu ogrendim şimdi. Modeme uyumlu adaptör 12 1.5 voltluk amperken bumlar 12.1 amperlik adaptör vermisler bu servisin dedigime gore daha dusuk voltajli olduğu icin modemi bozma ihtimali var. Uydumeti aradıgim zaman da tabiki bir sey yapamayiz diyorlar:) Akil sagligini korumak isteyen biraz fazla para versin bunlara bulaşmasın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 24062407240824092410
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.