Şimdi Ara

KABLONET [ANA KONU] (3171. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
63.427
Cevap
387
Favori
3.381.877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 31683169317031713172
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 5 gün sonra taahhüt bitecek elimde 10 yıllık modem var arada download yaparken kendi kendine reset atıyor çok kötü durumda değil ama sizce yeni modem kiralayayım mı? 2. ellere hiç güvenemiyorum

  • Apartmandaki DOCSIS altyapıyı GPON ile değiştirmişler ancak fiyatlar biraz tuzlu geldi. 50 mbps VDSL kullanıyorum Comnet'le. Önden ödemiş olduğum 1 senem var yaklaşık bu yüzden şimdilik geçmeyi düşünmüyorum. 1000 mbps kulağa çok iyi geliyor ama 75tl sabit ip ücreti ile birlikte 800 tl'ye denk geliyor.

  • Fedhirweg F kullanıcısına yanıt

    Hangi şehir hocam?

  • The Anonymous T kullanıcısına yanıt

    Bursa hocam.

  • mertcangokgoz kullanıcısına yanıt

    Ürün iki gün stabil kalmadı, bu tarz ürünlerin zaten ana sorunu bu bir kez çalıştırırsın güzel gidiyorken kendiliğinden bozulur gider bağlantı om3 moduna geçer. Her ne kadar uyumlu bile olsa sıkıntı oluyor.


    Turksat'ın ont modem yerine direk onu vermesi için darlayacağım kendi routerım var inatla modem veriyorlar çok gereksiz bir şey.

  • Fedhirweg F kullanıcısına yanıt

    fibere donusumde nereye oncelik verdiklerini anlamaya calisiyorum ama klasik turksat iste. Hic bir mantiga oturmuyor. Ne yaptiklarini kendileri bile pek anlamiyor olabilir.

  • bizim bölgede bütün binalara fiber altyapı çektiler ancak binalara konulan kutular doccis sistem dairelere anten kablosuyla hizmet veriliyor hem binalara fiber çek ve doccis sitem kur max 100mbps ve yüksek ping sorunu olan bir sistem turknetin bölgede giga fiberi varken bunu kim alır

  • mertcangokgoz kullanıcısına yanıt

    Turksat damlayan bile imkansız gibi ama olursa valla ben turksat tekrar geçmeyi düşünürüm çünkü o gpon cihazları bana stabil iss verdiği için

  • B-2 Spirit kullanıcısına yanıt

    2.el de 401 infinity alip + cok iyi bir router ile devam etmek en mantıklısı ..



    kiralamanın sonu yok ...5-10 Yıllık maliyet neredeyse 5 bin tl 'nin cok üstünü bulabilir değmez ..(simdi ayda 40 sonraki yıllar 80-100-150-200 tl diye artarsa ne yapacaksiniz )




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi streamin -- 21 Nisan 2024; 16:58:25 >
  • streamin S kullanıcısına yanıt

    şu anda router var zaten yoksa wifi hiç çekilecek gibi değil kiralamayı yapmadım eskiyi kullanacağım şimdilik patlayana kadar


    şu docsis denen beladan en kısa sürede kurtulmak dileğiyle




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 21 Nisan 2024; 11:19:4 >
  • B-2 Spirit kullanıcısına yanıt
    Selam,

    Yaklaşık 8 ay önce adres değişikliği yaptım ve yeni taşındığım binada altyapı olmadığı için Kablonet aboneliğimi iptal ettirdim.Şu anda aboneliğim Türk Telekom’da ve Türksat’ın verdiği CBW-383ZN model modem kutusunda öylece duruyor.Kozmetik anlamda pırıl pırıl diyebilirim ama satmaya kalksam edeceği rakamda az çok belli fakat günümüzdeki kargo ücretleri de malum.Dolayısıyla satmaktan vazgeçtim.

    Ben kullanırken hiçbir sorunu yoktu ama zaten bu modemlerin Wi-Fi problemi oldum olası iyi değildir , sizde biliyorsunuzdur.Kopmaz ama iyi de çekmezdi yani.

    Eğer kullanmak isterseniz kargosunu karşılamanız karşılığında ücretsiz göndereyim , kullanın ve evde bir kenarda atıl vaziyette durmaktansa bir işe yarasın…



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 21 Nisan 2024; 21:15:38 >
  • Son 3 haftadır Bakırköy'de Akşam 8 sonrası internet leş gibi. Ya hepten gidiyor ya da 3-5mbps download ve 0 mbps upload oluyor. Sayısız arıza kaydı bıraktım ancak sonuç yok. Modeminizi değişin diyorlar ancak modem tüm gün çalışıp akşam 8 de mi bozuluyor diye sorunca cevap veremiyorlar.


    Yıldım valla ne yapacağımı bilmiyorum. Modem Motorola SB6120E.

  • Saat bazlı sorun modemin kanal sayısı yetersizliği ile ilgili olabilir Türksatin modemlerinin kanal sayısı ile sizin modemin karşılaştırın aynı ise sorun modemde değil farklı ise modemdedir
  • Erwin kullanıcısına yanıt

    Benimde kesiliyordu hep aynı saate sonra modemi değiştirdim bana verdikleri modemin wifisi bağlanır bağlanmaz reset atmaya başladı. Eski modem daha iyidi. Router mode kullanmaktan başka sansım kalmamıştı. İyi bir router alıp bir tık rahatlatmıştım. Bende api yazdım. Kesilir kesilmez internet gelir gelmez. Arıza kaydı bıraktırıyordum. :=)) Resimleri duruyor. Hep aynı saat ve dk kesiliyordu. Ama sorun modemde diyorlardı halbiki otomatik kesiyorlardı.


    Çözüm istiyorsan türksat modem kiralamak için seni zorluyor. Niye zorluyor bu güne kadar bir şey yoktu şimdi mi oldu :=) Modeminizde eskimiş olabilir tabiki ama dediğim gibi benim mağazadan yıllar önce 0 olarak aldığım modem bana getirdikleri yeni modemden den daha stabildi. İki kere reset atıyordu o kadar. Yeni verdikleri modem reset atmaya başlayınca bir daha toparlamadı. Cihazı resetlemem gerekiyordu. Sonra Wifi kapattım öyle stabil çalıştırabildim. Sonra eski modeme geçmek istedim zorluk çıkardılar. Yok önce modemi bize getireceksiniz iptali gerçekleştircez sonra sizinkini aktif edeceğiz Kiraladığın zaman iptal etmek bir tık zorlaşıyor. Modemi iade et vs.


    8 den sonra diye tespit ettiğinize göre sorunu uzun süre yaşamışsınız diye düşünüyorum. Saat örneği veriyorsunuz belki o tam 20:00:00 bile olabilir dk sn bile tutuyordur. Benim yavaşlamanın. Benim kopmaların dk sn tutuyordu. Ben onu 18:30:00 hız testini başlatırdım. 20:30:00 iki gün test ettim. sonucu aynı sn dk yavaşlıyorsa kasıtlı bir durum vardır. 3 gün yaptım. Geliş saatinide hesaplamak için. Hep 19:00 19:01 gibi yavaşlıyordu. Bunu diğer kullanıcıları rahatlatmak için yapıyorlar diye düşünüyorum çünkü ben interneti çok yoğun kullanan birisiyim.


    Birde benim kullandığım router wifide 1 gbit veriyor. Kabloluda da 1 gbit kablo net sorun modeminizde rötarınızda diyordu. O zamanlar 1 gbit güçü olduğunu bilmiyordum cihazın. Yemin ederim şaka gibi şimdi o cihaz mesh olarak kullanıyorum. :=))


    Kasıtlı durum yoksa, bir diğer sorun docsis den kaynaklı komşunun bozulmuş modemi olur dandik kablotv cihazı olur tetikleme yapabilir. Akşam 8 de tv açıyordur bam senin modemin iptal oluyor olabilir.


    Bölgedeki band genişliği yetmiyordur atıyorum 1 gbit veriyorsa o bölgeyi 300 kişiye kaç mbit düşüyordur. Sabah hissetmiyorsun çünkü sabah herkes işte


    Modem kirala vs diye kapatmanı hem zorlaştırıp hem de zaman kazanıyor olabilirler.


    Diyelim kiraladığınız sorunu çözülmedi bu sefer elektirik hatlarınızda sorun var diyecekler. Bilir kişi getirdiniz hatlarınız sağlıklı.


    Bu sefer manyetik alan oluşuyor diyecekler modemin yerini değiştirin.



    100 mbit 5 upload paketi olduğundan beri kablonet kullanıyorum 20 yıldır. İlk yıllar inanılmazdı Bütün firmaları solladı bir numaraydı. Herkes kablonet kullanmak için alt yapısı gelsin diye heycanla beklerdi. bu günün gponu gibi düşünün türkneti gibi düşünün 1 gbit download 1 gbit upload verdiğini öyleydi. Yıl 2021 hala 100mbit 5 upload vardı arada simetri paketler hep vardı ama çok gereksiz pahalıydı. yıl 2022 100 20 paketleri mantıklı güzel fiyattan kullandık. Gpon olmadığı için sonra ttnet superonline her yere gpon getirmeye başladı benim dairemde dahil. 1000 50 Bu firmaların hepsi kablonetin gerisindeydi şimdi en geride kablonet kaldı. 2 bina ötedeki bir tanıdığım. Kablonet ne çektimi bilmez bu bölgede dün mesaj attı kablonet taahütüm bitiyor iptal etmek için ne yapmak lazım biliyormusun diye adama da kablonet ben önermiştim zamanında.



    Ofisimde hala kablonet var kullanıyorum. Gpon olmadığı için ve kesinti yaşatmadığı için değiştirmeyi düşünmedim. İlerde diğer iss lerden gpon gelirse kablonetin gpon da gelmemişse şartlar değişir tabi.


    Bir diğer konu ise bence bu kablonetin verdiği modemler deli gibi log tutuyor. Bu yüzden zorlanıyor. Mesela bana dedikleri modem netmaster daha eski modeliydi ama yeni modelinden daha güzel çalışıyordu. Yeni model 20 üstü kanaldı eski model 8 kanal. Bir gün anlam veremedim. BTk Şikayetime Denon avr kullanıyorsun yurt dışından getirmişsin. Çok net hatırlamıyorum baya oluyor. İnterneti paylaştığımı düşündü göz dağımı vermeye çalıştı anlamadım Böyle saçma sapanşeylerle karışlaşmışlığım var. Anlam veremedim. Modeme bağlı sinama ses sisteminin yurt dışından türkiyeden almışım ne anlamı varki neyin kafasıydı hala anlamadım.


    Bir diğer kızdığım nokta netmaster zamanında interneten mağazadan aldım. Sonuçta ben ürünü almışım. Kafasına göre otomatik güncelleme yaptılar. Mac adresi şu bu girilirdi özelikleri giderek kırpıldı. Hızlı çalışan modem yavaşlamaya başladı. internet yasası ne zaman çıktı hem internet ağırlaştı hemde modemler. Beni takip etmelerine karşı değilim. Ama internetimin modemin yavaşlamasına karşıyım. Ben yeni modemide bu yüzden değiştirmeye zorluyorlar. İstedikleri gibi modemleri kontrol edemiyorlar.


    Bunları ne için yazıyorum böyle bir sorunun varsa iki amacın olsun. Ya yeni modem kirala yanınada router al. Yada iss değiştir. Çünkü hep saat 8 de oluyorsa olmaya devam edecek.


    Bir dikkat etmeniz diğer konuda da şu oluyor. 2 yıllık taahhüt verdiniz. taahhüt verdiğiniz yıl. internet super çalışıyor. ikinci yıla geçtiniz ya, son 6 aya girene kadar zulüm başlıyor. son 4 ay veya 6 ay mükemmel çalışıyor Hep aynımı olur. Bu sefer diyorsunuz son 6 ay sorun çıkarmadı ben devam edeyim. Bunu fark ettiğimde vdsl geçmeyi göze aldım. Gpon gelmese vdsl geçiyordum. Kablonet Gpon kullanları çok merak ediyorum onlarda böyle mi ? Docsis özel bir durum mu?


    Ofisteki kablonet böyle sorun yaşamadım ofis olduğu için o mah hep ofis iş yeri olduğu için mi bilmiyorum.



    Kablonet internetinde genel bir lag var başka iss geçince aradaki farkı anlayacaksınız. İki bilgisayarda denedim. Kablonetin google dışında bazı sitelerde coikes temizledikten sonra 5 sn fark oluyor.

    Bir tane internet hızım 1 gbit kabloent 100mbit. modemden 100 mbit sınırlayarak kablolu test ettim. Bu yavaşlama internet yasasından sonra oldu. Modem ara yüzüne girerken ağırlaşma oldu. Son update o ağırlaşma azaldı ama internet hiç bir zaman o ilk bağlatığım gibi değildi.



    Kablonet tek taktir ettiğim bir konu, Kablonet hacklendi vs ama ben hiç zarar görmedim. İkinci taktir ettiğim müşteri hizmetleri bağlanma süreleri. Son zamanlarda kendilerini çok geliştirdiler. En azından kablolu kullanıp sorun yaşayanlara wifi kanal ayarı yaptırmıyorlardı :=)) Ne saçma günlerdi ya off


    Yönetim değişrse gpon cihazı özgür bırakırlarsa geçen konusu vardı. Bölgeme de kablonet gpon gelirse kablonet tekrar ikinci internet olarak dener gözlemlerim. Öbürtürlü bilmediğim yerde kablonet riskine girmem. Düşünsene bölgende 20 sene 1 gbit kullanıyorsun rakipler 10 gbit olmuş. Böyle liderken sonucu olan bir yönetim şeklinde kablonet kullanmak mantıksız geliyor.


    Bunlar bana özel mi bölgeme özel mi bilmiyorum. Benim yaşadığım gariplikler bu şekildeydi


    20 sene de internet hiç bir ilerleme kat edemedi hep uydular yattılar. Benim bölge patır patır bırakıyor. İstanbulda böyle kablonet kullananlar ttnet de. Memnun kişiler bile. Gpondaki fazla hız fazla upload en büyük nedeni.

    Murat gamsız kablonetten çok memnundur oda ttnet geçti.


    Saçma olaylar yaz yaz bitmez miş 20 yılda baya anı birikmiş.





  • Kullandığım modemin aynısını aldım haftasonu bağlayıp Mac adresini değiştireceğim. Bakalım o zaman ne bahaneleri kalacak?

  • Erwin kullanıcısına yanıt

    Aynısı derken yine SB6120E mi aldınız hocam niye öyle bir şey yaptınız ki? bu modem zaten Downstream tarafında 4 kanal destekli yoğun kullanımda darboğaz yaşamanız çok doğal en az 24 kanallı modem kullanmanız lazım.

  • Keevo kullanıcısına yanıt

    Sorunlu porta değil de ADSL porta bağlamışlardır. Eğer saha dolabı eski modellerdense içindeki kartların tamamı VDSL destekli olmuyor.

  • merhabalar adres değişikliği yaptığım için yeni taşındığım yerde kutu olmadığını söylediler 1 aydır gelecekler bekliyoruz binada Türk Telekom fiber var sadece kutu için bu kadar uzun sürmesi normal mi

  • Geçen hafta bakım çalışması ayağına gene 2 farklı günde gece 00.00'dan sabah 9.00'a kadar interneti kestiler her ne yaptılarsa o günden beri internetin anası s**ildi. Güya hız testinde bir problem çıkmamasına rağmen Google hariç doğru düzgün hiçbir site açılmıyor açılsalar bile fonksiyonları çalışmıyor, görseller yüklenmiyor vs... Hücresele bağlandığımda hepsi düzeliyor. Artık sorunun modemde olup olmadığıyla da ilgilenmiyorum, yeni bir modeme para vermeyi de reddediyorum, verecekleri modemin sorunları çözeceğine de inanmıyorum, arıza kaydı da açtırmıyorum. Şu son 1 senede yaşattıkları problemlerle çileden çıkardılar artık. Taahhütün bitmesine 2-3 ay kaldı, ya sabır çekiyorum sadece. Sözleşme biter bitmez tekmeyi vuracağım.



    KABLONET [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canned -- 28 Nisan 2024; 15:33:30 >




  • Netmaster infinity 401 uydunet modemin üzerindeki kağıtta yazan wifi ismi ve şifresi ile 192.168.0.1 arayüzünden giriş yaptığımda modemin görünen ismi ve şifresi birbirinden farklı. Neden böyle olduğunu bilen veya başına böyle bir durum gelen var mı? Resetleme yapınca da aynı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Z3U5 -- 28 Nisan 2024; 19:6:59 >
  • 
Sayfa: önceki 31683169317031713172
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.