Şimdi Ara

KABLONET [ANA KONU] (3170. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
63.425
Cevap
387
Favori
3.381.768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 31683169317031713172
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • EnemyTerritory E kullanıcısına yanıt

    Tamam şimdi oldu. Kendi modemini kullanıyorsanız sorun yok. Diğer firmalar internet fiyatı içinde geçiriyor.


    O yüzden ben sorun bulmuyorum. Türknet dışında ont şifreleri veren başka firma yok sanırım. Ben görmedim. Keşke hepsi öyle olsa. Ama fiberin girdiği router da dünyanın parası kaç kişi verecek. Ont izin verseler ben 2.5 gbit portlu ont cihazı alırım veya fiberin girdiği router. 940 mbit sınırında kalıyor çünkü

  • MC.CYBER_ kullanıcısına yanıt

    ONTnin OLT ile uyumlu olması gerekiyor. Onun için ONT'de aftermarket işi şuan zor. Gelecekte PON altyapıda Open çözümler yaygınlaşırsa o zaman kolaylaşabilir.

  • Herkese merhabalar , iyi bayramlar


    15 aydır sorunsuz kullandığım kablonet maalesef son 5 gündür eziyet oldu bana . 3 defa modem değişti ( Sanki sorun modemde değil ) yine de aynı hata oluyor.


    Modem kendi kendine ya kapanıyor sürekli tekrar açılıyor ve aşağıda attığım konuma alıyor kendini. 2.4 ghz ve 5ghz ışıkları yanmıyor ama telefonda vs bu tanımlı ağlar görünüyor ama internet yok , gelen saha çalışanları da bir şey anlamadı başına böyle bir sorun gelen var mı arkadaşlar?


    Teşekkürler

    KABLONET [ANA KONU]




  • okitai kullanıcısına yanıt
    Modemi değiştirirken adaptörü de değiştirdiler mi? Bende farklı bir kopma sorunu yaşamıştım, modem değişti olmadı en son sorun adaptörden çıktı. Onu değiştirmemişlerdi modem değişirken.
  • arguman2022 A kullanıcısına yanıt

    Vakit ayırdığınız için teşekkürler , evet değiştirdiler . Bir şeyle mi çakışıyor ne oluyor anlayamadılar . Bilgisayarla gelip bakacağız dediler ( Her halde yazılım çalışacak ) çözülmezse mecbur iptal ettireceğim bunlarda ceza yansıtacaklar sonrasında thh ile vs uğraşmak zorunda kalacağız sanırım

  • KABLONET [ANA KONU]

    Arkadaşlar bu tarihten itibaren ne kadar internet kullandığımı göremiyorum müşteri hizmetleride yardımcı olamadı aynı durum sizde de var mı bu arada kotasız internet kullanıyorum
  • okitai kullanıcısına yanıt

    Resimdeki konuma benim modem de geliyordu, birebir aynısı. Kapatıp açınca düzeliyordu en son hatırladığım kadarıyla.


    Bu sorunu nasıl çözdüğümü sorarsanız, router alarak kendi wifi ağını kapatıp köprü moduna aldım. Sadece interneti routera aktarmak için bu modemi kullanmış oluyorum.

  • 2 Gündür PON ışığı rastgele olarak git gel yapıyor, 10-20 sn de olsa internet kesintisine sebep oluyor. Arıza kaydı açmak şart oldu bir baksınlar fiberin ışığı neden gidiyorsa artık.


    Logu da şöyle bırakayım köşeye



    KABLONET [ANA KONU]paste.ubuntu.com
    Ubuntu Pastebin
    https://paste.ubuntu.com/p/W7v2zfvMXR/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertcangokgoz -- 13 Nisan 2024; 10:20:25 >
  • Yahu bu Türksat Kablonetten başka internete geçiş başvurusu yapan var mı ? Türknete geçmek istiyorum Türknetteki arkadaşlar sebepsiz yere red verdiklerini söylüyor 6 nisandan beri uğraşıyorum bir tane çağrı merkezi çalışanı var daha önce hiç böyle bir istek gelmediğini falan söylüyor saçma sapan konuşuyor hiçbirşey bilmiyorlar kimse bana yardımcı olmuyor bu konuda yetkili birisi var mı? İnternetim DSL altyapısında kendi altyapılarında değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R0ED -- 13 Nisan 2024; 12:7:1 >
  • Durumu takip edeceğim buraya da yazarım. Modem değişti yeni modem eskisi ile aynı kutusundan yeni çıktı sadece, bu modem ile değerler daha iyi duruma geçti şimdiden.

    KABLONET [ANA KONU]


    eski değerler


    Optik Alış Gücü (dBm) -17.496

    Optik Çıkış Gücü (dBm) 2.276


    1. Bridge modda kullandığım için ekip ondan şüphelendi, ikinci olarak adaptörden şüphe edildi.
    2. Sorun devam ederse Bridge moddan çıkartıp birazda öyle denemek lazım, cihazın davranışlarını bilmiyor kimse (ne ekip ne internette sonuç var)




  • Arkadaşlar yaklaşık 13 aydır 75/4 e kadar (türk telekom altyapısı) vdsl paketi kullanıyordum. Hiçbir sorunum yoktu sabit 60mbps hız alıyordum. 2 gün önce sokakta bulunan beyaz renkli internet panosuna Türk Telekom çalışanı gelip bir şeyler yaptı ve 30dk kadar internetim gitti ve internet geldiğinde hızım 18 e sabitlenmiş, müşteri hizmetleri arayıp sorduğumda altyapiniz 25mbps kadar destek veriyor malasef dedi. Yöneticinin dediğine göre ertesi gün Türk Telekom çalışani bu sefer binaya gelmiş bina içindeki internet kutusu ile oynamışlar. Yani benim internetime bir şekilde müdahale olmuş.Daha sonra birkaç kere Kablonete bunu bildirdim bana şöyle bir cevap geldi, Türk Telekom A.Ş. alt yapısı üzerinden iletilmekte olduğundan, arızanıza istinaden Türk Telekom A.Ş. ekiplerinin yaptığı çalışma neticesinde, Bölgeniz üzerinde bulunan şebeke altyapısının Portlardaki doluluk oranı nedeni ile, maksimum 25 mbps'e kadar download hızı desteklediği belirlenmiş olup, tarafınıza daha yüksek download hızı verilememektedir. Yani adamlar benim portu söküp muhtemelen başkasına taktılar. Bunu kime şikayet edip düzeltireceğiz daha 1 yıl taahhüt var. Bu arada turknet den altyapi sorgulada 90 mbps vdsl destekliyor diyor.




  • f0rester kullanıcısına yanıt

    T.t VDSL tarafında hep bunu yapıyor hocam, maalesef şikayet dahi etseniz birşey değişmez. Port değişimi istiyorum derseniz de tüm portlar dolu cevabını alacaksanız her zaman. Muhtemelen birisi, Türk Telekom uzerinden hizmet aldığı için, sizin portunuzu arjk portu(sorunlu port)'a taktılar, bu bir ihtimal tabikide, tam olarak bilemeyiz.. Turknet'in sitesindeki altyapı doğru değil artık.(Yenilenmemis) Port doluluğu da olabilir bu doğru fakat sizin t.t müdürlüğüne gidip, portlarin dolu olduğunu ve bağlantı sıkıntısı çektiğinizi söylemeniz gerek. Portlara müdahil eden tek firma t.t'dir. kablonet,turknet vb. İss'ler porta müdahale edemeyecektir zaten.

  • Keevo kullanıcısına yanıt
    Hocam tam olarak dediğiniz gibi oldu, binadan birisi yeni internet bağlatmış. Bizim internet vdsl den adsl çevirdiler bazen 5 mbps hızı bile alamıyorum. Madem böyle kafasına göre portu değiştirecekse neden taahhüt yapıyorlar. Bu arada ben Türk Telekom müşterisi değilimki nasıl gidi TT müdürlüğüne şikayet edeceğim.
  • f0rester kullanıcısına yanıt

    T.t altyapısından hizmet alıyorsunuz, kullandiginiz ISS kablonet sadece dolayisiyla muhattap t.t'dir. Yukarda da dediğim gibi portlara sadece t.t müdahale eder, başka hiç kimse edemez. fakat tabikide gidip kablonet kullanıyorum demeyin sakın. Türk Telekom kullanıyorum diyin, sokak ismi ve bina numarası isterler, port durumuna bakarlar. Siz kablonet kullanıyorsunuz olmaz falan demezler hocam merak etmeyin.

  • Keevo kullanıcısına yanıt
    Tamam hocam dediğinizi yapacağım. Bu arada comnet ve netspeed üzerinden altyapı sorguladım onlarda da 84mb vdsl altyapı var gözüküyor acaba onlarında mi güncel değil
  • f0rester kullanıcısına yanıt

    Port durumu daha yeni yasandigi için, sorgulama yaptığınız hiç bir iss'de şuan doğru sonuç göremezsiniz. Sizin sadece Türk telekoma gidip, bilgi almanız gerekmekte hocam. Onlar tüm bilgileri sisteme en son girilen bilgiler ile görmekte. Siz t.t müdürlüğüne gidip, hat durumunuzun vdsl'den adsl'e alındığını, portun degistirildigini söyleyin, onlar bilgi verecektir, dediğim gibi sadece kablonet kullanıyorum demeyin, türk Telekom kullanıyorum diyin.

  • Keevo kullanıcısına yanıt
    👍
  • Son 15 gündür acayip sorunlar yaşıyorum kablonette. 15 senedir kullanırım çok da memnunum. Ama 2 haftadır ne olduysa bağlantı bir anda 1-2mbit DL ve resmen 0 mbit uploada dönüyor. Teamspeak'te mesela konuşulanları çok iyi alıyorum ancak konuşamıyorum. Packet loss %60'ları buluyor. 2 defa arıza kaydı bıraktım en sonuncusunda eve gelip bakıcaz dendi ancak sorun santralden benimle bir ilgisi yok. Aynı sorunu yaşayan var mı?

  • Aylar önce aldığım aşağıdaki arkadaşı o5 durumuna zar zor getirebildim stabil kalır mı bilmiyorum biraz deneyeceğim, aşırı ısınması dışında şimdilik sorun yok, biraz kullanıp detayları belirtirim. Alacaklar satıcıya "SC/APC uyumlu gönder" demeyi ihmal etmesin.

    KABLONET [ANA KONU]
    KABLONET [ANA KONU]aliexpress.com
    1248.97TRY 39% OFF|MAC SC konnektörü ile 1.25G/2.5G XPON sopa SFP ONU 1310nm/1490nm DDM Pon modülü 20 20KM Modem OLT ONU MAC XPON = EPON/GPON| | - AliExpress
    https://www.aliexpress.us/item/3256805190362975.html?gatewayAdapt=tur2usa4itemAdapt&_randl_shipto=US
  • kablonet upload sorunu ile ilgili cimere yazan oldu mu acaba? yıl 2024 olmuş 5mb upload nedir KABLONET [ANA KONU] 

  • 
Sayfa: önceki 31683169317031713172
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.