Şimdi Ara

KABLONET [ANA KONU] (2382. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: baymore , Z3U5 , Z3U5 Daha Az
3 Kayıtlı Üye (2 Mobil) ve 7 Misafir (1 Mobil) - 7 Masaüstü3 Mobil
5 sn
63.427
Cevap
387
Favori
3.381.849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23802381238223832384
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • erhan850 kullanıcısına yanıt
    Benim eski 46lı ve 24lü ip aralığında 4 ms pingim olurdu, SOL alt yapısından çıkardı o aralıklar. Şimdi türk telekom gelip duruyor. Pingler 97 den aşağıya inmiyor. Ama ben gidip farklı bloktan aldım 15 ms düştü tam şansa döndü
  • erhan850 kullanıcısına yanıt
    Hocam o dediğiniz pingleri görebilmek için belli bir platformun türkiyede serverı var. Esea platformu araştırabilirsin ama oyuncular çok toxic oluyor.
  • hocam farkli blok sansa mi oldu yoksa sizin talebinizle mi oldu?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • erhan850 kullanıcısına yanıt
    çok yüksek ihtimalle o türkler avrupada yaşayan türklerdendir. sunucunun avrupa sunucusu olduğunu varsayıyorum elbette. hatta 5ms ping için doğrudan o ülkede olması lazım mesela polonyalılar polonya serverında 5ms alıyor. almanlar falan 20 30ms alıyor.
  • Arkadaşlar modem stok sıkıntısını çözebilen var mı? 2 hafta önce başvurdum hala giden gelen yok, internetsiz kaldım :(

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 Ocak 2019'da Kablonet'ten kira ücretini ödemek üzere yeni olan model seri Infinity 401 talebinde bulundum.
    Bu akşam 23 Ocak 2019 dediler ki gelip akşam kurulum yapacağız. Eyvallah dedim sonunda 21 gün sonunda koskoca sözde "internet sağlayıcısı" firma dedim sonunda modem kurabilecek. Eti olmayan kasap neden dükkanı açık tutar bilemiyorum ama bunların ki o hesap!

    Hayır biliyorsunuz tüm piyasayı "tekele" çevirdikleri için parayı basıp adam gibi 0 kaliteli bir kablo modem mağazadan satın alamıyoruz da. 2019'da böyle bir rezilliği anca bu dolandırıcı internet sağlayıcısında bulabilirsiniz. Çünkü biliyorsunuz modem aylık kirası da 6tl sürekli ödüyorsunuz. Neyse devam edelim akşam geldi eleman... Bu arada tabi akşam gelecek diye işten erken izin alıp çıkmış olmamın vs. gibi durumları bir kenara not alalım.

    Kapı çaldı, hoşgeldin, elinde ne var beğenirsiniz Netmaster ZN model, 3-4yıl öncemi ne dağıttıkları modem bir de ne göreyim aynı zamanda 2. el yani başkasında çıkma, çöp, eski püskü kim bilir kimin çöplüğünden getirmiş gelip kuracakmış. Yani gelin görün ki 6tl kira parası alacakları modem 1- eski; 2- başkasından çıkma 2. el dökülüyor.

    Bu şirketin Türksat Kablonet ile Netmaster ortaklığının karşılıklı dolandırmak üzerine kurulu olduğunu bir kez daha anladım. İnternet sağlayıcısı olduğunu iddia eden bir şirket daha modem temin edemezken hangi kaliteli internet servisini sağlayacağını düşünebiliyoruz ki! Yaşlı ya da bu işlerden anlamayan ya da ne olup bittiğini bilmeyen sıradan birine afedersiniz çakarlar 2. el çıkma modemi hangi arızaları var bilinmez, üstüne bir de "KİRA" parasını çatır çatır alırlar!

    Bu akşam itibariyle Turksat Kablonet'in ve Netmaster'ı ikisinin de ne denli dolandırıcı olduklarına bizzat şahit oldum. Bir kez daha onların adına utandım!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ataman5 -- 23 Ocak 2019; 22:27:35 >




  • mamutss M kullanıcısına yanıt
    1- PS4 üzerinden oynadığım tüm oyunlarda son 4-5 yıldır ister Telekom ister Superonline çıkışları olsun, ister sabit ip ister CGN olsun sürekli olarak muhteşem ping spikeları, jitter ve paket kayıpları mevcuttur. Günden güne sabahtan akşama hiç bir standart yoktur.
    2- Bilgim yok.
    3- Turknet'i bizzat tecrübe etmedim ne olduğu hakkında bir şey söyleyemem ama Kablonet ile yıllardır çektiğim çileyi bir tek ben bilirim.

    Bilginiz olsun, bunlar benim şahsi tecrübelerimdir, tabi ki karar sizindir hocam. (Unutmadan evimde 3 farklı isp ile çalışıyorum, sayısız donanım ve isp ile uzun yıllar online oyun tecrübem vardır özellikle konsollarda.)

    Yok ben ortalama bir internet kullanıcısıyım akşam youtube izlerim(ki onda da ara ara baya sıkıntı oluyor.), bir kaç şey download ederim, sosyal medyada dolaşırım diyorsanız bir sıkıntısı yoktur. Bu tip günlük internet uygulamalarında kablonette sıkıntı olmuyor.

    Sadece 19 Ocaktan beri bu tip vb. konularda açtığım şikayet kayıtları sayısı 6 hala cevap dönemedikleri, attığım detaylı mail sayısını hatırlamıyorum bile. Çözüm diye de acayip komik cevaplar alıyorum başlığıda çözüldü oluyor. Ama içerikleri bizim yapabileceğimiz bir şey yok şeklinde, düşünün çözüm kalitelerini.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ataman5 -- 23 Ocak 2019; 22:47:4 >




  • ataman5 kullanıcısına yanıt
    selam arkadaşım.
    sitemini anlıyorum ama ürün satınalmamışsın ki, kiralamışsın.
    haliyle sana ikinci el ürün getirebiilrler,
    araç kiralama firmalarına bak sıfır arabayı kim kime veriyor? bu absürd bir örnek olsa da mantığı kiralama olduğu için adamlar ne yapsa haklı.
    sadece eski değil yeni cihaz vermek durumundalar.

    çözüm: modemin dibine zyxel ya da tplink bi router koymak.
  • mamutss M kullanıcısına yanıt
    1- Genelde Ping 80-97 Arasında, IP aralığına göre değişiyor güzel birşey denk gelirse 45 kadar düştüğü görülür. Ama belirsiz
    2- 7 gün vardı, şimdi var mı bilmiyorum.
    3- tabi ki kablonet
  • mamutss M kullanıcısına yanıt
    turknet gop genelinde aktif altyapı olduğunu iddia ediyor ama verdikleri hız max 16mbps bak aklında olsun arkadaş taahhütsüz diye kullanıyor binasında kablonet sıkıntılı olduğu için, aktif altyapı falan hikaye yani, kablonet bu civarda hız anlamında rakipsiz konumda
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-C3C676FE9

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    Bu testi nereden yaptınız?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: inan_ed

    Bu testi nereden yaptınız?

    Alıntıları Göster
    https://www.meter.net/ping-test/ adresinden .
  • merhaba arkadaşlar, ttnet kullanıyorum taahhüt mart ayında bitiyor, bugün müşteri hizmetlerinden arayıp sınırsız 16 mbps adsl pakete 79 dediler (bir ay önce 85 demişlerdi, bu gidişle 50'ye kadar düşecek herhalde ) ben 24 mbps hız olursa fiyat ne olur diye sordum, maalesef adsl en fazla 16 mbit hız alabiliyormuşum ki zaten onun da ancak 13 mbit kadarını kullanıyorum.

    neyse binda fiber optik hat ve uydu veya kablo net hat mevcut durumda, bana hem tv hem de internet lazım, şu linkte 250 gb kotalı 50 mbps hız cihaz hariç 80 civarı sanırım cihazla birlikte 90'ı geçiyor. kota konusunda adsl'de 150 gb hiç geçemedim zaten ama hız yükselirse 250 gb dolar mı bilmiyorum.

    bundan başka uygun önerebileceğiniz paketler var mı? (akıllı sınırsız hariç)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mozzika -- 24 Ocak 2019; 22:30:6 >




  • Lamı cimi yok: Türksat bu akşam "Sopron Basket - Fenerbahça Eurolig women" maçında Youtube'a yönelik kısıtlama yaptı ve maçı seyredemedim donmalardan dolayı.
  • mozzika kullanıcısına yanıt
    Akıllı sınırsız hariç yeni aboneler için en ekonomik kampanya paylaştığınız kampanyadır. Akıllı sınırsız için de öyle. 150 GB'ı geçmediyseniz 250 GB'ı geçmezseniz gibi geliyor da yine de belli olmaz. Aynı kampanya olduğu için 100 mbps akıllı sınırsıza geçişte sorun yaşanmayabilir. Yine de taahhüt verirken geçiş yapıp yapamayacağınızı sorun. Yetmezse geçiş yaparsınız. Cihaz kirası 9 TL tutar. 89,99 TL yani 90 TL fatura gelir.
  • serdar_ayberk S kullanıcısına yanıt
    şimdiye kadar son 4 ay içerisinde en fazla 180 gb kullanmışım, ama ortalama 150'yi geçmemiş. Yalnız binada fiber hat da var. fiber internet hız ve bağlantı açısından daha mı iyi olur?
  • mozzika kullanıcısına yanıt
    Binanızda fiber internet var ise fiber internete geçin tabi ki. Bu Kablonet hengamesine girmeyiniz.
  • ataman5 kullanıcısına yanıt
    Sayın ataman5,

    Öncelikle Kablonet ile Netmaster'ın herhangi bir ortaklığı bulunmamaktadır. Servis sağlayıcınız Kablonet'tir. Netmaster ise Kablonet'in modem tedarikçilerinden biridir.

    Kablonet'in abonelerine sunduğu her modem için mutlaka ihalenin kazanılmış olması gerekir. Piyasada alternatif modem bulunamamasının nedeni ise bunun bir dolandırıcılık yaklaşımı değil, arz-talep dengesinin kurulamamış olmasıdır. Piyasaya arz edilen bir mal, satış imkanı bulamadığında elbette satış kanallarına sunulmaktan vazgeçecektir.

    Kablonet'te şu an için yaşanan problem bir stok sorunu yaşanıyor olmasıdır. Bu sorunun nedeni Netmaster değildir. İhalesi açılan her kablo modem ürünü için elbette teklifimizi hazırlar ve kazanmak için çaba sarf ederiz.

    Firmamız hakkında ifade ettiğiniz yorumları duymak son derece rahatsız edici olmakla birlikte, böyle bir algının oluşmuş olmasını da kısmen doğal karşılayabiliriz. Sektörde en büyük kablo modem tedarikçisi olmak, sizler için dolandırıcılık gibi algılanıyor olsa da firmamız için yalnız ticari başarıdır. Anlaşılamayan her konu için "dolandırıcılık" etiketini yapıştırmak ise kolaycılıktır. Kurumsal satış süreçleri salt kullanıcı olan bireylerin anlamak zorunda oldukları bir konu olmadığı gibi, anlaşılamayan ve bilgi sahibi olunmayan bir konu ile ilgili de böylesi yorumlar yapıyor olmak adil değildir.

    Ayrıca "başkasının çöpü" olarak bahsettiğiniz modemler, muhtemelen yenilenmiş modemlerdir. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de yenilenmiş (refurbished) modem operatör tarafından sunulmaktadır. Ancak size gönderilen modemin nasıl göründüğü/yenilenmiş olup olmadığından emin olmak için de ya bize seri numarasını iletebilirsiniz ya da bir başka üyenin de belirttiği gibi ilgili Türksat İl Müdürlüğü'ne şikayette bulunabilirsiniz.

    Bir hatırlatmada bulunmakta fayda var: Yenilenmiş modemlerin üzerinde "...yenilenmiştir" ibaresi mutlaka yer almaktadır.



    Saygılarımızla,




  • mozzika kullanıcısına yanıt
    Onlardan da teklif alın,ona göre kararınızı verin. Fiberde daha iyi ping değeri alabilirsiniz. Fiyatlarını karşılaştırın ona göre kararınızı verirsiniz. Kullamınıza göre kota yetebilir gibi geliyor.
  • NetMASTER_ N kullanıcısına yanıt
    aslında sorun şu sizin gibi piyasayı domine eden bir firmanın daha iyi ve kaliteli ürünleri piyasaya sunsanız daha iyi olur forumda o kadar çok modem mağduru varki bizler amerikadan yaklaşık 1.000₺ civarı modem alıp uğraşmaktansa bu modemleri siz getirip yada kalite ürünleri bu fiyatlara sunsanız sorun çözülmüş olacak aslında. fiyat odaklı ürün getirip böyle şikayet alacağınıza kalite ürün getirip takdir toplasanız daha iyi olmaz mı?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23802381238223832384
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.