Şimdi Ara

İzmir de konut fiyatları aşırı yükselmiş (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
286
Cevap
1
Favori
10.462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
38 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • tüm ülke çaycı olsa ne olur? afrika olur işte

  • Smoke34..... S kullanıcısına yanıt

    Tüm ülke çaycı nasıl olacak? Maaşını kim verecek... Bari tüm ülke memur olsa desen daha mantıklı birşeyler yazmış olurdun?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • afrikada öyle zeki adam yok dolayısıyla herkes mal

  • Smoke34..... S kullanıcısına yanıt

    Afrika kendini koruyamıyor ki sömürgeciler geldi kendilerini köle olarak kullandı... Bizide musuldan tek kurşun atmadan çıkardılar


    Zeka sana sunulan imkanları geliştirmeyle oluşan birşey . Fizik kimya öğrenmeyen insanın nükleer santral yapmasını bekleyebilir miyiz? Hatta bunları bilen kişinin de yine nükleer santral yapma imkanı yoktur. Bazen Afrikalı gibi çalışan amele olan insanlarda gerekir. Hindistan nükleer enerji kullanıyor ama Türkiye yapamıyor... Ameliliği o kadar küçümsememek gerekir. Amele olmasa Türkiye'de tekstil sektörü oluşmazdı


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendi verdiğin örnek beni doğruluyor işte. Eğer şu anda araç üretiminde sıkıntı olmasa araç fiyatları da şişmez zaten (dolara bağlı olduğundan dolayı artar tabii ama konu o değil. Hem dolardan fazla arttı, hem de sıfırdan pahalıya satılan ikinci eller var).

    Bayiye gidince araç yok diyor, böylece galerici 400e aldığını 450ye satabiliyor işte. Çünkü arz az, araba almak isteyen de fazla verip alıyor. Sıfır fiyatı şişince otomatikman ikinci el de şişiyor, bu kadar basit.

    Muhabbetim olmasa da 300 tane evi olan adam biliyorum ya 300 tane. Bu adam hakikaten karlı olmasa, benim dediğim gibi vergi verse bunları satmak zorunda kalacak bu kadar basit.

    Mültecileri gönderirsin, bu da talebi düşürür, bunların neyine itiraz ettiğini anlamadım.

    Bu dediğim de çözüm0n bir parçası dedim. Sadece bununla bütün dertler çözülür demedim ki ben, domatese bibere kadar gitmişsin.

    Mesela herkes mütait oluyor, engellensin. Çarpık kentleşme, sağlıksız ev/sokaklarda yaşamak istemiyorum.

    Devletin arsasına çöken adam yattığı yerde 5 daire alıyor, ben ömür boyu çalışıp 1 tane alıyorum. Bunu adaletsiz buluyorum yahu.

    Ben 3 kuruş gelirime hayvan gibi vergi veriyorum, herifler ferrariye biniyor 1 kuruş vergi vermiyor.

    Mütait zorda kaldım deyip vergi sildiriyor, üzerine teşvik alıp borcunu ödemiyor, ben 1 gün geciktirmiyorum borcumu, dokunuyor ya bana.

    Mesela yabancılara ev satışı demişsin. Tüm dünyada var, ama ben karşıyım. Vay efendim herkeste var. Bana ne yahu! Ben para için benim milletimin faydalanabileceği şeyi yabancıya satmak istemiyorum.

    Bi defa eşit şartlarda kazanmıyoruz. Herif topraktan petrol çıkıyor diye, emek harcamadan ayda 20 bin dolar kazansın. Ben eşşek gibi çalışıp alamadığım toprağı ona satayım. Benim küçük bi sahilde, kalabalık bir parkta azıcık faydalandığım doğa güzelliğinden adam faydalansın. Benim oğlum adamın evi için hayatından fedakarlık yapıp gavurun kirasını ödeyecek, oteline zar zor gidecek, herif çar çakalı getirsin yanında, benim ülkemde kral olsun.

    İstemiyorum arkadaşım. Bunların hepsi ayrı konu. Bu başlıkta 2 tanesini yazdım sadece. Konuyu saptırmanın alemi yok.

    Eylül ayında arkadaşa ev tuttuk, gözümün önünde 1 haftada fiyatlar nerdeyse 2 katına çıktı. Yeterli sayıda ev olsaydı bu olur muydu?

    Sana yazmaktan hakkaten sıkılıyorum. Seni sanki eski cemaatçilerdendin diye hatırlıyorum, yanlış olabilir. Ordan gelen farklı bir tartışma şeklin var gibi. Ama hakkaten bayıyorsun bazen. İlla yazacaksan bana eylül ayında kiraların uçmasının sebebini söyle. 2 milyon tane fazla ev vardı da neden uçtu kiralar. Ve biz neden koca ankarada kiralık ev bulamadık?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asderty -- 31 Ocak 2022; 0:16:7 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yarına çıkmaya kimsenin senedi yok sürekli kendi canınızı sıkıp duruyorsunuz. Biz üzülsek de fiyatlar inmez, sevinsek de fırlamaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendi ülkemizde mületeci olduk, Mülkü yabancı alır taitli yabancı yapar biz anca onlara hizmet ederiz.

  • asderty A kullanıcısına yanıt

    malesef durum bu, keriz doktor 30 sene çalışıyor, bir tane gecekonduya konmuş çakal üstüne apartmanı dikiyor ve o doktorun 30 senesini elinden almış oluyor.

  • Forumda millet malla mülkle kafayı bozdu artık eşleri aileleri nasıl baskı yapıyorsa

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • asderty A kullanıcısına yanıt

    Otomobilde %50-80 ÖTV var .Konutta ÖTV var mı? Otomobilde ÖTV matrahları değişiyor konutta böyle bir şey var mı? Otomobilde chip krizi var konutta var mı? Otomobillerin parçaların çoğu yurtdışından gelir peki konutta yüzde kaç ithal ürün girdisi var


    Ben forumun oto bölümünde Memurlar, çift maaşlı emekliler oto fiyatlarından şikayet ediyor derken Otomobil ile konutta aynı sorun var demek istemedim devletten çift maaş alanlar hem beleş ev hem de beleş oto almak istiyorlar demek istedim. Devletten çift maaş alanlar doğru dürüst çalışmadan ev-araba alacak biber 3 lira patates 1 lira olmasını istiyor kendi maaşlarının devamlı enflasyon üstü artmasını istiyor forumlarda da devamlı bunun propagandasını yapıyorlar çünkü yaptıkları bir işte yok


    mülteciden bahsetmedim, herkes müteahhit olmasından bahsetmedim, çarpık kentleşmeden bahsetmedim, devletin arsasına çöklmesinden bahsetmedim. Bunlara karşı olan yok ama biz onu tartışmadık zaten.


    biz sadece 1 evi olanın 2.ev almasının sana zararını anlatmanı istedim bunun 30 olmasının da bir anlamı yok %30-40 vergi var üstelik 10 tanesinin kirasını devlet alıyor


    o kadar alakasız şey yazıp ''İstemiyorum arkadaşım. Bunların hepsi ayrı konu. Bu başlıkta 2 tanesini yazdım sadece. Konuyu saptırmanın alemi yok.'' demişsin .Alemsin valla


    fiyatlar 2 ye çıkmış diyorsun da 2 senedir zam yoktu zaten üstelik %36 enflasyon varken emekliye-memura-asgariye yıllık %33-40-66 zam yapmışken kiralarda maksimum zam %19...Ev sahibi kiracısı çıkacakta sonra gerçek fiyattan kiraya verecek .Enflasyonun yarısı kadar zam yaptığında 3-4 sene sonra kira gerçek ücretin yarısı bile olmuyor... Yeterli sayıda ev var ama kiralar ucuz diye kiraya vermiyor ev sahipleri . Boşu boşuna yıpranmasın 5-10 yıl sonra gelinim damadım geçer temiz kalır diyorlar


    bir kaç mesajdan sonra alakasız şeyler yazıp sonra da devamlı sen eski cemaatçiydin diye konuları bitirmende ilginç .Bunu cevap verdiklerinle dediklerimi çürütememene bağlıyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Smoke34..... S kullanıcısına yanıt

    Çakal sadece doktorun hakkını mı yiyor o şehirdeki ülkedeki herkesin hakkını yiyor... Kupon arazi kovalayan lider hangi ülkede %52 oy alabiliyor?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ülkede artık üniversite okumak boşa. Dil okuyup yurt dışına kaçmaya çalışması gerek bütün liselilerin. Aksi halde burda mühendis doktor olsa bile alacağı 8 10k maaş ile ne ev sahibi olabilecek ne araba. Araba fiyatları olmuş 350 500k evler de dediğiniz gibi en dandik evler bile 500k büyük şehirlerde o da manzarasız eski 15 20 yıllık binalarda 500k fiyatı var dairelerin. Bu ülkede artık yaşanmaz... ne yapıp ne edip avrupaya kaçmaya çalışmak gerek.

  • WatchAndLearnn kullanıcısına yanıt
    Hee avrupada pok temizleyip uber yaparak sana ev satıcaklardı

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • morpheus.00 kullanıcısına yanıt

    Bulgaristanda bile yeni yapılmış sıfır daireler 40 45 bin leva arasına satılıyor. Asgari ücreti ise yaklaşık 1000 leva falan. Bu da 45 ayda bir ev sahibi olabilirsin anlamında. Yani yaklaşık 4 senelik birikim gerektirir. Ki bu en alt sınır. Mesleğin varsa çok daha fazla para kazanabilirsin yani toplumun en alt tabakası bile 4 senede ev sahibi olabiliyor bulgaristanda diğer ülkeler daha iyi koşulları var. Sen türkiyede asgari ücret ile market alışverişi yapamaz hale gelmişsin. Nereye ev alacaksın. Arabalar bedavadan az pahalı avrupada. Türkiyede ise döküntü 15 20 yıllık arabalar bile 100k ya satılıyor...Türkiye her anlamda ekonomide sınıfta kalıyor.

  • Mesele ev fiyati defil ki kiralar da uctu 3 bin altinda daire kalmadi hatta yemek icme de aldi basini gitti bugun pizza en dadik 80tl iskender desen 60 restoranlar da minimum paketi 60 a cekmis valla pek tadi tuzu kalmadi memleketin ama ahali memnun🤣

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • asderty A kullanıcısına yanıt
    Bir de bu kiralar bankaya yatıyor devlet stopaj kesiyor muhabbetlerine çok gülüyorum. Yüzlerce kiralık dairesi olup elden kira toplayan adamlar tanıyorum. Reel hayatı bilmeyenler gerçekten çok komik geliyor. Bu arada muhasebeciyim devlete vergi veren esnaf yok. Devlette işte elektrikten, sudan almaya çalışıyor..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sence bu süreç lojistik sektörüne yansır mı? Konuyu gemi açısından soruyorum. Dolar artsa ihracat artıyor, dolar düşse ithalat artıyor. Karada kamyoncular sıkıntı çeker ama deniz açısından kriz bu sektöre pek işlemez gibi gözüküyor.

  • Aberrant Warden kullanıcısına yanıt

    evleri alması gereken insanlar alamıyor yalnız. ne kadar satıldığı değil kime satıldığı daha önemli. ayrıca kimse alamıyor evet, kaç tane yakınım varsa hiçbirinin ev almaya maddi gücü yetmez bu şartlarda. bundan 20 sene önce ev almak basit bir şeyken şimdi ev almayı imkansız hale getirdiler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • WonderCx W kullanıcısına yanıt

    evin değer artışı + kira geliri ile altın değer artışı arasında çok az fark vardır... İnsanlar ev almak yerine altın alsa bundan altın alan değil kiralık ev arayan zarar görür müteahhit ve inşaatta çalışanlarla birlikte çünkü ev yapımı azalır olan evlerin kirası daha fazla artar...


    Vergi piyasanın gelişmesine en büyük engellerden birisidir. Devlet %30-40 vergi almamalı zaten imkanı olan da vermemeye çalışır veya başka yollar arar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne desek boş, bu ülkenin zihniyetine de ekonomisine de lanet olsun. Bu ülkenin emlak sektörünü de s2yim.


    Alt tarafı oturmak için 120m2 ışık alan bir ev istiyoruz belki de hobi işi yapmak için atölye garaj ama


    insanların alabildiği anca skkodan teyyare 90 metrekare ahır. Yıllar geçtikçe de her şeyin değeri balon şekilde artıyor.


    Bir araba 500k olur mu insafını sktklerim.


    Bu mesajımı okuyan gençlere tavsiyem aidiyet hissedip de ülke için çalışıcam diye düşünmeyin.


    Sizin kendi hayatınız var siz bu ülkenin malı değilsiniz o kadar okuyup bir dünya ömrünüzden yitiriyorsunuz


    tutup da tepedekiler çalıp çırparken 10-15k maaşa patron zengin ederek siz mi kurtaracaksınız ülkeyi?


    Bu ülkeyi kalkındırma masalı Türk insanının eli cebinde akıl verirken başkalarına iyi görünme amaçlı takındığı maskedir.


    Kimi der meslek lisesi memleket meselesi, alır seni 5-6k maaşa senelerce çalıştırır, yatında purosunu tüttürür fenerbahçeye yardım toplar.


    kimi esnaf çıkar gençler iş beğenmiyor der devlete vergi vermez sana ödediği sigortayı bile çok görür.


    Böyle yaşayıp inleye inleye geberip gideceğiz. Kimse de kimseyi zaten şeyine takmıyor, kollektif bir insanlık yok hepsi göstermelik.





  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.