Şimdi Ara

İzmir'de hangi lastik tercih edilmeli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,


    4x2 Kia Sportage aracım için lastik önerisine ihtiyacım var.


    İzmir'de yaşıyorum. İşe git, gelin dışında nadir de olsa yaz kış Ege- Akdeniz şehirler arası ve spil, bozdağ seyahatlerimiz oluyor.


    Yazlık mı yoksa 4 mevsim mi ve 225 mi yoksa 235 mi tercih etmeliyim? Lastiklerim bitik durumda ve yazlık + kışlık 2 set yapacak durumum yok.


    Marka model önerisi de sunabilirseniz çok makbule geçer. Bütçem 3500 x 4 civarlarında. Şimdiden teşekkürler.




  • yazlık alın geçin. en kötü kar zamanı dağa çıkacaksanız kışlık lastik kiralayıp çıkarsınız. bütçe yetiyorsa cpc7, yetmiyorsa cpc6 çok güzel lastikler. yanak ve çap ölçüsünü de yazarsanız daha isabetli öneriler gelir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben İzmir gibi bir yerde yazlık lastik kullanırdım ama kışın dağa çıkamaz tabi. Eskişehir gibi bir yerde bile yazlık lastikleri bitirdim ama kışlıkların dişlerini yarıya kadar bile indiremedim. Bu defa da yıldan dolayı eskidiği için çöp oluyor. Lastik kiralama gibi bir şey çok pahalı değilse öyle yapmak daha mantıklı olabilir. Sıcak iklimde olan şehirler için kışın bile kolay kolay lazım olmuyor artık, kar yağmasını geçtim doğru düzgün soğuk bile olmuyor. Yine de karar sizin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de izmir'deyim. Her zaman yazlık lastik yakılı.Bozdağ'a kar yağdığı zaman gidiyorum sıkıntı yok.Lastikler bridgestone. 

  • Manisada ikamet ediyorum. Yazlık kullanıyorum hocam. Yazlık tavsiye ederim. Spil ve bozdağ için dört mevsime gerek yok.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • yazlik. daga filan giderken de her ihtimale karsi bir de zincir bulundursaniz yeterli. izmir cevresinde dag yollari bile kolay kolay kapanmaz zaten.

  • Teşekkür ederim öneriler için.
    Aracım için ideal ölçü 225/60/17

    Continental all season contact 4 mevsim düşünmüştüm ama herkesin yazlık önermesi kafamı karıştırdı tekrar.

    Yılda ortalama 12-13 bin km yapıyorum. Yani aldığım lastik dişten önce yıl ömrünü bitirecek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alkyrie A kullanıcısına yanıt
    Merhabalar izmirden evliyim manisaliyim ve Kütahya da oturuyorum 😄 izmirde 4 mevsim lastik her an yarım bir yaz lastiği demek ki 11 ay hava 10 derecenin net üstünde. Ki 6 ay 35 derce üzerinde seyredebiliyor. Manisada keza öyle. Kütahya da oturmasam kar ve kış-20 leri gördüğümüz yillar oldu. Kış lastigi takmazdim. 4mevsim ise izmir ve manisaya gore kisin sehirlerarasi sik ve ic kesimlere doğru seyahat etmiyorsaniz gerek olmayan bir tür. 4 mevsim icin ic kesimlerde oturup sehirlerarasi seyahat etmeyen kullanıcılar veya kiyi da oturup kisin ic kesimlere gelebilen kullanicilara hitap ediyor.
    Linkte belirtilen testte islak ve kuru zeminde frenlemede ve kuruda yol tutuş da yaz lastikler 4 mevsim lerden gayet iyi. Yolda su tahliyesi ve karda frenleme de ise doğal olarak dış yapısı gereği 4 mevsimler daha iyi yazliklardan.tercihiniz simdiden hayırlı olsun.

    https://www.tyrereviews.com/Article/2022-Auto-Bild-SUV-All-Season-Tyre-Test.htm

    Yaz lastigine ve kis lastigine gore lastiginizi kiyaslayabilirsiniz "referance summer" "referance winter"

    Bir cok lastik ebatinin ve türünün test edilib uluslararası yayinlandigi verimli bir site hep lastik almada inceler ona gore karar veirrim daha realist bir yaklaşım diye düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mhmmd.239 -- 24 Nisan 2023; 5:16:36 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.