Şimdi Ara

İTU Uzay Mühendisliği Düşünenlere Yardımcı Olabilriim (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
210
Cevap
21
Favori
85.573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Küçük bir şey daha sormak istiyorum üniversite sınavına kaçıncı sınıfta çalışmaya başladın ve nasıl çalışıyordun biraz öneri verebilir misin?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi öklidinoglu -- 15 Temmuz 2019; 14:3:33 >
  • hopelesscase kullanıcısına yanıt
    İyi günler tekrardan,

    benim için yatay geçiş dönemi yaklaşmış durumda. İlk başta Kontrol otomasyon ve bilgisayar arasındayken kontrol otomasyon ne kadar yazılım içerse de kontrol mühendisliği okuyan bir arkadaşımdan onların öğrendiklerini daha farklı uygulamaya koyduklarını öğrendim. Yani benim pek ilgimi çekmeyen kısım içerisinde :D

    Şu ansa geriye İTÜ uzay mühendisliği ve Yıldız bilgisayar arasında kaldım. Küçüklüğümden beri uzay ve havacılık şeylerine ilgi duymuş olmam ve uzayın ders programına baktığımda içime sinmiş olmasından dolayı uzaya daha çok yatkın olduğumu söyleyebilirim. Tek tedirgin olduğum nokta tıp okuyorum ve tıp zaten yeterince zorladı beni. Uzay mühendisliği çok ağır bir bölüm mü bilgisayarla karşılaştırırsak? Şu an açıkçası ikisini de okuyabileceğimi düşünüyorum. Uzay'ı seçersem mesela programlamaya ait seçmeli dersler seçebilir miyim? İTÜ'nün sitesinde uzay mühendisleri Microsoft'ta çalışabilir diyor. Tam olarak hangi alanında?




  • hopelesscase kullanıcısına yanıt
    Bir şey daha soracağım,

    Makinenin bir alt dalı olduğunu öğrendim uzay mühendisliğinin. Ben makine bölümünün çok zorlu olması sebebiyle istemedim hiçbir zaman. Uzay makine kadar zorlayıcı mı?

    Açıkçası zorluktan çekiniyorum biraz. Günübirlik çalışan birisiyim ancak, yine tedirgin olmadan duramıyor insan :D

    Bir de örnek olarak sadece uzay araçları tasarımı mı yapabiliyor uzay mühendisleri yoksa uçak tasarımları da yapabiliyor mu? Uçaklarla mı ilgileniyor yoksa motorlar benzer olduğu için uzay mühendisleri havacılık alanında sadece uçak motorlarında çalışıyor?
  • 11'in ikinci dönemi üniversite sınavı hazılığı için ekstra çalışmaya başladım diyebilirim. Tabi ufak ufak tempo arttırmıştım. Onun dışında, önceki senelerde de konuları çok eksik bırakmamak adına çalışıyordum.
  • MissMuhendis M kullanıcısına yanıt
    İyi günler dilerim,
    Gözünün korkmasına gerek yok. Çok kolay bir bölüm olmasa da halledilemeyecek bir bölüm de değil.
    Bilgisayar ile de karşılaştırırsak üç aşağı beş yukarı aynı yere çıkar.
    İtünün ders planında seçmeli dersler de yazmakta. Ancak direkt yazılım dillerinden çok kontrol ve elektronik dersleri daha çoktur uzay seçmelilerinde.
    Ancak ben yazılım alanında geliştirmek istiyorum dersen kendini uzay yerine bilgisayar seçmen daha iyi olabilir aradığını bulmak konusunda. Çünkü uzay mühendisliğinde ilgimi çekmeyecek bir çok yapısal dersler bulunmakta. Üstüne yine yazılım ile alakası olmayan akışkan dersleri de bir diğer önemli çalışma konusu uzayın. Böyle sıralarsak yazılım ve kontrol konuları çok daha geri planda kalır.
    Microsoft soruna gelecek olursak da asıl çalışma alanımız olduğunu söyleyemem. Ancak her mühendis kendini geliştireceği alana göre, çok farklı alanlarda çalışma başarısı gösterebilir. Mühendislik çok fazla kısıtlamaz insanı. O kişi de yazılım konusunda geliştirmiştir kendini veya tecrübesi ile yönetim kadrosuna girmiştir. Tanımıyorum kendisini ama her şey mümkün.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • MissMuhendis M kullanıcısına yanıt
    Yani alt konusu olarak görülebilir uzay mühendisliği, makinenin. Bu doğru. Ben de bazen öyle tanımlarım. Ancak aslında makinenin çalışamadığı bir kaç özel çalışma konusu da bulunmaktadır. Yörünge mekaniği gibi.
    Bana kalırsa zorluk konusunda birbirine denk bölümler. Ancak gözünü çok korkutmamalı bu. Zorluk biraz da derslere olan ilginle alakalı olmakta. İlgini çekmeyen en kolay ders bile oldukça zorlayabilirken, ilgini çeken en zor ders çok daha kolay olabilmekte bazen.
    Günü gününe çalışırsan rahat halledersin. Telaşe gerek yok.
    Uzay mühendisleri her türlü araç tasarımında rol alabilir. Sonuçta 3D tasarım bilen, yapısal analiz ve akışkan konusunda eğitimli kişiler olarak mezun oluyoruz okuldan. (Tabi hepsi derste gösterilmiyor kendini geliştirmekle alakalı bu saydıklarım.) Bunlar yanında temel de olsa yazılım, programlama da görmekteyiz. Bu saydıklarım sadece uzay alanında işe yaramıyor tabiki. Hatta ülkemizde daha çok uzay yerine havacılık konusunda çalışıldığını söylemek de yanlış olmaz. Yani uçak, helikopter, iha, siha, uzay araçları temel çalışma alanı olmakla beraber; otomobil, beyaz eşya gibi sektörlerde de çalışabilmektedir uzay mühendisleri. Tabi bu saydıklarım teknik çalışma alanları. Bunun yanında sivil havacılık gibi konularda da çalışmak mümkündür.

    Uzay araçları ile hava araçlarının motorları çok da benzer değildir bu arada :D ancak motor da dahil olmak üzere uçağın her noktasında çalışabilir uzay mühendisleri. Uçak mühendislerinden bu noktada ayrılmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Malum Yks açıklandı Odtü Havacılık ve Uzay Mühendisliğine gideceğim büyük ihtimalle.Hem şehir olarak İstanbul pahalı ve karışık geldiği için direkt Ankara istiyorum.Bölüm de çok rahat tutuyor.
  • Merhaba, ben savunma sanayi yerine sivil havacılıkta uçak üzerine çalışmayı daha çok istiyorum ama sıralamam uçak bölümüne yetmiyor. Benim de aklımda uzay mühendisliğine gidip uçağa yatay geçiş yapma fikri var ama yazdıklarınızda iki bölümün çalışma alanlarının çoğunlukla aynı olduğu anlaşılıyor. Eğer ben uzaydan uçağa geçersem uçak bölümü bana uzay bölümüne göre daha fazla sivil havacılık için ne katabilir ? Ve sizce uzaydan uçağa yatay geçiş yapmak ne kadar mantıklı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tebrik ederim öncelikle. Özellikle savunma sanayi düşünüyorsanız bence güzel bir tercih yapmış olacaksınız. Umarım dilediğiniz gibi olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 0wizard 0 kullanıcısına yanıt
    Yatay geçiş yapma şansı bulursanız tabi yapabilirsiniz. Yani sivil havacılık istiyorsanız ufak da olsa bir attınız olur. Ancak yapamasanız bile sivil havacılık in uzay mühendisliği de güzel tercih olabilmekte.
    Sivil havacılık için stajlarınıza ve seçmeli olarak alacağınız derslere dikkat etmenizi tavsiye ederim ama.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pardon PM atmayı denedim ama posta kutuma düşmedi gözüküyor, siz atmayı deneyibilir misiniz bir de? Konuyla ilgili sorularım olacak da :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hopelesscase kullanıcısına yanıt
    Sağ olun. Umarım öyle olur hem benim hem sizin için hocam

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben 12. sınıfı yeni bitirmiş, sınav sonucu taze olan bir öğrenciyim. Ankara'da yaşıyorum. Sınav sonucum 8985 ve ben bir yıla yakın bir süredir ODTÜ Havacılık Uzay ile İTÜ Uzay Mühendisliklerini hedefim yapmıştım. Bu sonuca göre ODTÜ benim için hayal oldu. Başka da bir şey yazmayı düşünmediğimden artık ailem de dahil İTÜ'lü oldum psikolojisindeyiz şu an :)
    Sormak istediğim, il dışından gelecek olmam herhangi bir sıkıntı teşkil eder mi? Ayrıca yurt başvuru olayı tam olarak nasıl gerçekleşiyor bahseder misiniz?
    Onun haricinde eğitim kadrosu hakkındaki düşünceniz ve sizin kendi çizmiş olduğunuz öğrenci profili neydi? Ben bu zamana kadar kendini bir şeyleri başarmak için fazla sıkan birisi olmadım. Böbürlenme olarak da görmeyin ama, zekamın ekmeğini yedim bolca. Çalışmayı istemek zorunda olmaktan bahsetmişsiniz, bu durum ne kadar çalışmayı içeriyor? Biliyorum kişisine göre değişiyor, o yüzden genelleme yapmak tam doğru değil ama yine de bir yorum alayım istedim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Merhaba. Şuan 12.sınıf oldum ve önümüzdeki sene sınava gireceğim. İstediğim bölümlerden biri İTÜ Uzay Mühendisliği.Size birkaç sorum olacak.

    -Yukarıda yazdığınız her şeyi okudum ve şu aklıma takıldı açıkçası.. İş olanakları Ankara'da daha çok var demişsiniz. İlk sorum şu: Acaba İstanbul'daki iş olanakları neler? İstanbul'da İTÜ Uzay Mühendisliği mezunu ve kendini geliştirmiş biri iş bulma konusunda sıkıntı yaşar mı, hangi sektörlerde, şirketlerde iş bulabilir? Mezun olup da İstanbul'da iş bulabilen tanıdıklarınız var mı?

    -İkinci olarak, her ne kadar bölümü isteyerek, hoşlanarak hedeflesem de mezun olduktan sonra alacağım maaşı düşünmemek elde değil. Maaşlar konusunda herhangi bir bilginiz var mı? Siz de yeni mezun olarak işe başlamışsınız ve eğer sizin için de uygunsa piyasadaki maaşlardan, kendi maaşınızdan söz edebilir misiniz?

    Şimdiden teşekkürler. Cevaplarsanız çok sevinirim..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Merhabalar ben bir lise öğrencisiyim ve İTÜ'de Uzay Mühendisliği bölümünü okumakta gerçekten çok istiyorum. Bu bölümde okuyabilmek için hangi lise türünde mezun olak daha yararlıdır ve Anadolu Lisesinden mezun olmak bu bölüm için yeterli midir?
  • MetehanKlc24 M kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,
    İl dışından gelmek tabiki sorun teşkil etmez. Niye etsin zaten. Okulun çok büyük bir kısmını, il dışından gelenler öğrenciler oluşturuyor. Tek sorun yurt çıkmaması olabilir bu konuda. Bir B planının olması iyi olur. Yüzde 80-90 gibi bir oranla şehir dışından gelenlere yurt ilk dönemlerinde çıkmasına rağmen bazen sarktığı olabiliyor. Başvuru sürecini unutmuşum doğrusu. İnternet sitesinden oluyordu ama. Üç farklı yurt tercihi yapıyordun. Hangisi gelirse. Tabi bu sistem 6 yıl önceydi şuan değiştiyse bilmiyorum.

    Eğitim kadrosu için ise Türkiye standartlarına uygun olduğunu söyleyebilirim. Bir çoğu akademik anlamda değerli hocalar. Ancak akademik anlamda başarılı olsalar da öğretme becerileri bazı hocaların tartışılabilir. Ama her üniversitede mutlaka bunu yaşarsın zaten. Kesinlikle sevdiğin de sevmediğin hocalar da oalcaktır eğitim hayatın boyunca.

    Ben eğitim hayatım boyunca kayda değer bir ortalama tutup elimden geldiğince projelerde aktif olmaya çalıştım. Bunu yaparken de sosyal hayatımı es geçmemeyi tercih ettim.

    Üniversitede zekanın ekmeğini yiyemezsin bunu rahatça söyleyebilriim. Ben çalışmadan başaran bir kaç istisna dışında kimseyi görmedim üniversitede. Lise gibi olmuyyor üniversite. Çok daha kompleks konular görüyorsun. Ve çalışma istiyor. Ama gözün de korkmasın. Ortalama bir düzenli çalışma ile her şey daha kolay olacaktır. Sınav dönemleri bu ortalama çalışma çok fazla çalışmaya mutlaka dönecektir. Ama sen sen ol son güne bırakma sınavları :D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • krmsvml K kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,
    İş olanakları savunma sanayi adına Ankarada daha büyük iş imkanı sağlıyor. Ancak sivil havacılıkta ise İstanbul daha büyük bir iş kapısı. Tabi bunun yanında irili ufaklı bir çok firma bulunuyor İstanbulda da. Herhangi birinde tasarım mühendisi olarak iş bulman oldukça olası. Ancak mezunlara baktığımda çoğunluğu şuanda TUSAŞda ankarada çalışmakta. İstanbulda kalanlar da THYde. Tabi bunu derken çoğunluğu kastediyorum. Baykar, GE veya teknoparklarda daha ufak firmalarda da iş bulan tanıdıklarım var.

    Maaş için diyebileceğim diğer mühendisliklere göre daha doygun bir maaşın söz konusu olmasıdır. Tabi bunun sebebi uzay mühendisliğiden çok havacılık sektöründe çalışıyor olmak. Bir makine mühendisi de havacılık sektöründe çalışıyor olursa da aynı maaşı alacaktır. Özellikle havacılık adına, savunma sanayii maaşları mutsuz etmez insanı. Bunu rahatlıkla söyleyebilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • htolga-y H kullanıcısına yanıt
    Merhabalar kardeşim,
    Hangi lisede okuduğundan bağımsız olarak sayısal alanda gerekli sıralamayı yaptıktan sonrası gerisi önemli değil. Bu sıralamayı da istersen endüstri meslek lisesinde, istersen fen lisesinde istersen de Anadolu lisesinde yap. Bir tek, okul birincileri için üniversitelerde bir kontenjan olabiliyor. Ancak ayrıntısını bilmiyorum araştırabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hopelesscase kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim cevabınız için..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hopelesscase kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkür ederim.
    İyi günler dilerim.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.