Şimdi Ara

İTU Uzay Mühendisliği Düşünenlere Yardımcı Olabilriim (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
211
Cevap
21
Favori
85.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • hopelesscase kullanıcısına yanıt

    çok teşekkür ederim cevabınız için ben de senelerdir araştırma yaparak kararımı vermiştim kafamda bu bölümü isteyip istememekle alakalı en ufak bir şüphe bile yoktu şu an olabildiğince fazla insandan bölümle ilgili fikir almaya çalışıyorum artık ailem de bu bölümü okumamı kabullenmek zorunda tekrardan teşekkür ederim umarım yerleşirim bu bölüme

  • Iyi günler uzay müh okuyacagim ama nasil bi laptop alacagima karar veremedim öneriniz var midir

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Selamlar abi, öncelikle böyle bir başlık açıp hala sorulara cevap verebildiğin için teşekkürler. Ben 21 Yksde mezuna kaldım ve bu sene İTÜ uzay mühendisliği için çalışıyorum. Benim de uzaya ilgim var yani o alanda iş yapmayı çok isterim. Ama Türkiye'de bunun için pek ışık göremiyorum yani bir şeyler duyuruldu ama açıkçası güvenemiyorum ama duyurulduğu an çok mutlu olmuştum. Yurtdışı imkanlarının ise kısıtlı olduğunu duydum. Yani birinci sorum uzayın Türkiye'deki geleceğini ne kadar açık görüyorsun uzay müh. olarak? Ya da yurtdışı imkanlarını nasıl görüyorsun?

    Bi de mühendislik ne kadar zordur? Mezuna kalmayı düşünürken ünide de zaten çalışıcam diyip bari iyi bi yerde çalışayım diye düşünüp karar verdim. Yani eminim zordur ama Uzay Müh. okuyacak biri neleri göze almalı? Bi de itüde sosyal hayat nasıl onu merak ediyorum.

  • Merhaba iyi günler,


    Şu anda ne yapıyorsunuz nerde calisiyorsunuz?

    İşinizin artı ve eksileri nelerdir?

  • Çalışma saatlerin nasıl acaba

  • Elirazo E kullanıcısına yanıt

    Selamlar,

    Artık eskisi kadar aktif cevap veremiyorum iş yoğunluğu ve hayat kaygıları sebebiyle. Ama teşekkür ederim.

    Artık tercihini yaptığını bildiğim için umarım istediğin yeri kazanmışsındır öncelikle. Yine de başka okuyan arkadaşlar olma ihtimaline karşın cevaplamaya çalışacağım.

    Eğer uzay mühendisi olarak illa uzay alanında çalışacağım diyorsan yerli imkanlar akademik ve bir kaç bilindik büyük proje ile sınırlı bu doğru. Fakat proje sayısı az da olsa unutulmamalı ki bu projelerde çalışmak için en büyük aday yine itü uzay mühendisliği mezunları olacaktır. Bunun dışında havacılık alanında da çalışmak isteyen birisi için imkanlar oldukça genişleyebilmekte.

    Uzay alanında yurt dışı imkanları hakkında çok fazla bilgim yok. Ancak bu anlamda kendini geliştiren biri dünyada da sayılı bir insan olacaktır. Belki mezun olur olmaz değil ancak ilerleyen süreçlerde yurt dışı ihtimali de ciddi olarak yer alabilir.

    Türkiyede uzayın ise gelişim sürecinde olduğunu söyleyebilirim. Bana kalırsa yeterli hızda gitmeyen bir süreç bu. Daha çok yatırımlar havacılık alanında ilerliyor. O yüzden havacılığa da tüm kapıların kapatılmaması daha iyi olabilir.

    Yurt dışı için ise dediğim gibi uzay spesifik bir alan olmakta. Bu alanda yörünge hesabı gibi konulara hakim insanlar fark yaratabilmekte. Ancak benim kendimi geliştirdiği aşan havacılık oldu bu zamana kadar. Bu sebeple yanlış yönlendirmek istemem.

    İtüde mühendislik kolay değildir tabi. Ama gözde çok da büyütmemek gerek. Türkiye de herkes üniversiteyi bitirir sadece ne kadar iyi bitirdiğin önemli. Bunun için de çalışmak önemli bir parametre. Kesin olarak söyleyebileceğim YKS dönemi kadar çalışan pek yok ünide. Ama derslere girmeden de adam akıllı mezun olan yok.

    İTÜ güzel bir kampüs okulu. Bir çok öğrenci kulübü aktif olarak yer alıyor. Eğer aktif biri olursan kesinlikle kendine göre bir kulüp bulacaksındır. Ayrıca okulun konumu kampsülerin konumu oldukça iyi. Benim içinde bulunmaktan zevk aldığım bir yer oldu her zaman.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BerkayKaya09 B kullanıcısına yanıt

    Merhabalar iyi günler. Savunma sanayide tasarım mühendisi olarak çalışıyorum. Artı ve eksikler her zaman mevcuttur ama bunları burada açıklamam iş etiği açısından doğru olmayacaktır. Sadece yaptığım işten memnun olduğumu söyleyebilirim.


    İki tane ekstra soru olmuş. Tekrar cevap yazmak yerine bu mesajda belirteceğim onları.


    Bir arkadaş bilgisayar sormuş yani bu konuda yorum yapmam çok mümkün değil. Çok büyük analizler döndürmedikçe ortalama bir bilgisayar yeterli olacaktır.


    Bir arkadaş da iş saatini sormuş. Türkiyede iş hukukundan daha iyi bir çalışma saati bulmak çok kolay değildir. (bir kaç sektör dışında) Hakkımızı aldığımızı söyleyebilirim sadece.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hopelesscase kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkürler. İtü uzay yine gelmedi ytü elektronik ve haberleşmeye gidiyorum ama uzay alanında çalışma hevesim hala devam ediyor çalışmaya devam edicem. Tekrar teşekkür ederim cevap verdiğin için çoğusu bunu yapmaz. Umarım kariyerinde çok başarılı olursun kolay gelsin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, ben de yaklaşık iki sene sonra YKS'ye gireceğim ve benim de bir sorum var; acaba Türkiye'de (mesela Boğaziçi Üniversitesi'nde) fizik okuduktan sonra yurtdışında mesela Amerika'da okuyup uzay mühendisi olmak mümkün mü? Mümkünse bu nasıl olabilir, lütfen açıklayabilir misiniz? Bu arada uzay mühendisliği ile ilgili yazdığınız yazı için teşekkür ederim, çok açıklayıcı olmuş.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Almanya ya üniversite geçiş yapmak istiyorum İtü uzay mühendisliğinden geçiş imkanları nasıl olur bir bilginiz varmıdır


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.