Şimdi Ara

İTU Uzay Mühendisliği Düşünenlere Yardımcı Olabilriim (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
210
Cevap
21
Favori
85.573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • hopelesscase kullanıcısına yanıt
    Tekrardan iyi günler, o konuyu araştırdım ve dediğiniz gidi bölümler arası değişince kayıp olarak sayılmıyormuş, öbür türlü saçma olurdu açıkçası...

    Benim merak ettiğim konu ben henüz kontrol otomasyon, uzay ve bilgisayar konusunda kesin bir karar veremedim çünkü ilgi alanım bunları içeriyor. Uzay mühendisliği beni zorluğu dolayısı ile (ingilizce eğitim vb.) biraz daha geriyor. Kontrol otomasyon seçersem daha geniş bir alana hitap edebileceğimi düşünüyorum. Eğer kontrol otomasyon seçersem ilerde havacılık alanına yönebilir miyim? Veya kodlama alanına yönelebilir miyim?

    Bir de uzay mühendisliği ya da kontrol otomasyon seçsem plaza tarzı alanlarda çalışabilir miyim? Endüstriyel alanı seviyorum ancak daha çok proje geliştirme, tasarlama, yönetim istiyor gibiyim.

    Kesin bir hedefim olmadığı için zorlanıyorum umarım bu sene sonunda kesin bir karar verebilirim. Vermek zorundayım da




  • aLoNeanqeLL A kullanıcısına yanıt
    Kusura bakmayın mezun olduktan sonra yeni fırsat bulabildim. Anca yazabildim bu sebeple.

    1) Astronomi apayrı bir bilim dalı olması sebebiyle bu konuda ders planında fazla bir ders bulamayacağını söyleyebilirim.
    2) Bu senin yönleneceğin dalla alakalı. Deneysel mühendislik alanında yönlenirse lablarda çalışma ihtimalin de olabilir. Veya ekip yönetiminde bulunup insanlarla da daha içli dışlı olabilirsin.
    3) Yine tercih ettiğin kısma bağlı. İlla mekanik tasarım yapmak zorunda değilsin. İtki sistemleri gibi farklı konularda da çalışabilrisin. Bu arada evet roketler üzerine çalışabilirsin ama uçak ve iha konusunda çalışma ihtimalinin daha yüskek olduğunu belirteyim.
    4) Uyygulamadan kastını daha net açıklayabilir misin? Kurumsal büyük firmalarda daha çok belli bir iş alanında çalışmanı beklerler. "Hem tasarla hem üretim sürecinden sorumlu ol" gibi bir durum olmaz. Demek istediğin buysa.
    5) Yani ana kampüste bulunuyor Uçak ve Uzay bilimleri fakültesi. O yüzden ana kampüsü gördüysen yaşam alanın orası oluyor. Fakülte ise diğer fakültelere göre oldukça küçük. Ama kampüs içinde olduktan sonra fakültenin çok da önemi olduğunu düşünmüyorum.
    6) Sadece derslerini çalış bu konuda çalışmak istiyorsan. Yaşın daha çok ufak ve erkenden bu işlere girmenin çok gerekli olduğuna inanmıyorum. Ama lisenin sonlarına doğru belki bir çizim programını (CatiA) inceleyip temel mekaniklerini öğrenebilirsin. Bir de yabancı dilini geliştirmeye çalışman büyük kolaylık sağlar.

    İyi dileğin için teşekkür ederim. İyi günler dilerim.




  • MissMuhendis M kullanıcısına yanıt
    Çok da korkutmasın ya dil olayı biraz zorluyor olsa da üstesinden gelinmeyecek bir durum değil.

    Evet kontrol otomasyon ile farklı dallarda çalışma imkanı bulabilrisin. Havacılık da bunlardan biri olabilir. Kodlama alanında da tabiki ilerleyebilirsin.

    Yani beyaz yakalı biri olursun tabi de direkt bir plazada çalışabilir misin bilmiyorum. Bu çalışacağın şirketin ofisi nerede tuttuğu ile alakalı. Daha çok şehrin biraz dışında teknopark teknokent gibi yerlere hazırlıklı ol derim. Hangarı olan bir yyerde çalışırsan ise üniversite kampüsü gibi bir alan bekleyebilirsin.

    Eğer kodlama gibi bir konu düşünüyorsan uzay mühendisliğini tavsiye etmem sana. Bence bilgisayar veya kontrol üzerinden düşün tercihini. İlla havacılık diye de sınırlandırma kendini. Robotik alanında çalışmak da mühendislik becerilerini gerçekleştirmede yararlı olacaktır.
  • K

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Itünün yabancı dev şirketlere referans olabiliyor mu? Benim hedefim türkiye katar ilişkilerinin iyi olmasında dolayı Qatar airways Fly Emirates gibi dev şirketlerde çalışabilmek bunun icin üniversitenin bize ne denli bir katkısı oluyor oralara girebilmek için Yoksa kendi çabalarımızla mı girebiliyoruz çoğunlukla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hopelesscase kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler tekrardan.

    Birkaç bir şey daha sormak istiyorum. Uzay mühendisliğinde elektrik elektronik var mı, varsa ağır mı?

    Ders içeriğine baktım da (kontrol ve otomasyon) elektrik elektronik dersleri var. Bunlar elektronik mühendisliğindeki kadar ağır mı yoksa daha basit mi? Şahsen kodlamayı sevmeme rağmen elektroniğe pek ilgim olduğunu söyleyemem.

    Bir de çok ayakta durmayı gerektiriyor mu? Malum bazı rahatsızlıklarım var ve çok uzun süre ayakta durmam uygun değil. Okuduğum tıp bölümünde bile bu yüzden seçebileceğim alanlar sınırlı...
  • Mühendis ve mimar olucam M kullanıcısına yanıt
    O kadar etkili sivil havacılıkta referansı olan bir hoca bulabileceğini düşünmüyorum. Kendin çabalaman lazım diyeceğim ama sivil havacılıkta da hiç bir uluslararası firma Türkiye'den yeni mezun almaz bu da bir gerçek. Belki seneler boyunca tecrübe kazanırsan başarırsın bunu.
  • MissMuhendis M kullanıcısına yanıt
    Program yeni değişti itü Uzay'ın. Bir kaç elektrik ders igeldiği doğru ancak hala ağırlığın yapsıal ve aeroda olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Şahsen kendi aldığım otomatik kontrol dersinin koaly olduğunu söyleyebilirim.

    Ayakta kalma durumu çalışma alanına göre değişir. Bu konuda çok net konuşamam. Ama masa başı çalışmayı tercih eedersen bu konuda imkanlar bulabileceğini söyleyebilriim. Şahsen ben masabaşı çalışıyorum şuanda.
  • Merhaba,İTÜ uçak mühendisliği okumak isteyen bir lise son sınıf öğrencisiyim.Kapalı olmam buna engel olur mu? Olmazsa da bana getireceği zorluklar hakkında bilginiz varsa paylaşır mısınız?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Shoker S kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,
    Herhangi bir engel veya zorlukla karşılaşmayacağına emin olabilirsin. Sen başkasının yaşamına karışmadıkça kimse de sana karışmaz merak etme.
  • Çok teşekkür ederim. Ben de öyle düşünüyordum ama bir öğretmenim tercihlerimin mesleğimi icra etmeme engel olabileceği ve seçim yapmadan önce bunu araştırmamı söyledi. Açıkçası öncesinde hiç böyle bir şey aklıma gelmemişti ama içimi çok rahatlattınız ilginize teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Shoker S kullanıcısına yanıt
    Yok bu konuda herhangi bir zorlukla karşılaşmayacağın konusunda rahat olabilirsin.

    Ancak yine de mesleği de dikkatli incelemeni tavsiye ederim. Biz Dünyyanın oluşumu veya evrenin oluşumu ile ilgilenmiyoruz. Onlar fizikçiler konusu. Hocan belki bu konuda soru işareti yaşamıştır. Biz var olan uzay sisteminde kullanılacak araçları tasarlıyoruz sadece. Bu ayrımı çoğu insan yapamıyor. Yani big bang veya yaratılış olması çok önemli değil bizler için. Var olan sisteme uygun araçları tasarlayalım yeterli :)
  • Hocam şöyle bir uplayım öncelikle okulu bitirdiniz mi
    Stajınızı nerde yaptınız yaptıysanız eğer
    Okul bittiyse iş başvurusunda bulundunuz mu
    Uçak müh. İle çok farkı var mı
    Uzaydan uçağa geçmek zor mu itüde bölümler arası geçiş kolay demişlerdi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben n. Erbakan uçak mühendisliği düşünüyorum.

    Uçak mühendisliğinde öğrenim gördükten sonra tasarım anlamında bir mesleğe sahip olabilirmiyim?
    Yoksa tasarım adı altındaki dersler sadece yüzeysel anlatılıp geçiliyormu?
    Ben yaratıcılık alanında bir meslek sahibi olmak istiyorum herkes mimarlığı seç demesine ragmen uçak düşünüyorum.
    Tasarım ile ilgili kendimi geliştirmek umuduyla uçak mühendisliğine girsem hayal kıriklığına uğrarmıyım?
    Cevaplarsan cok sevinirim şimdiden teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önceki soruyu aşağıdaki arkadaş sayesinde hallettiğim için düzenliyorum.

    Uzun süredir itü uzay mühendisliği düşünüyorum ama bir sorum var ben buradan mezun olduktan sonra yurtdışında yüksek lisans yapmayı düşünüyorum ama şöyle mezun olduktan sonra 1-2 yıl falan bu şirketlerin birinde çalışıp para biriktirmeyi ardından yurtdışında yüksek lisans yapmayı düşünüyorum kaygım da şu 2 yıl içinde üniversitede gördüğüm dersleri unutur muyum veya yüksek lisansı tamamlayabilir miyim cevaplarsanız sevinirim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi öklidinoglu -- 27 Haziran 2019; 19:52:44 >
  • Jesiaw yök atlas var oradan bakman daha doğru olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elward kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,
    Evet geçtiğimiz ocak ayında okuldan mezun oldum. Şuanda da daha önce stajımı da yaptığım bir savunma sanayi şirketinde havacılık üzerine çalışmaktayım. Bir diğer stajımı da daha önce THK da yapmıştım.

    Uçak mühendisliği ile çok bir farkı bulunmamakta. Ama İlla geçmek istersen yeterli ortalamayı sağlarsan, uçağa geçiş de yapabilirsin tabiki. Sadece uçağın yatay geçiş için istediği ortalama biraz yüksektir onu sağlanan gerekecektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Duyunudilimiye D kullanıcısına yanıt
    Şimdi tasarım derken kastını öğrenmem lazım. Şuan ben de tasarım mühendisliği yapıyorum. Ama benim yaptığım şey yapısal tasarım. Herhangi bir estetik kaygımız pek yok. Havacılıkta da estetik kaygı mimarlık gibi konulara göre çok daha geri plandadır. Eğer tasarımdan kastın bu estetik algıysa istediğini Bulamayabilirsin.

    Ancak mühendislik üzerine bir tasarımı kastediyorsan, yeni konseptler yeni uygulamalar veya olan uygulamaların farklı durumlarda uygulanması gibi, senin istediğin bölüm bu olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Basit cevap yapabilirsin.
    Ancak bu söylediğin bu kadar kolay olmuypor genelde.
    Eğer bir iş hayatını tutturursan o işten ayrılmanın bedelleri olabiliyor. Etrafında insnalar iş ararken sen işi bırakıp tekrar bir öğrenci hayatını kabul edebilirsen mümkün tabi. Bir de işin şu kısmı var işten ayrıldığın vakit o iş yeri ir daha seni alır mı soru işareti.
    Unutma konusuna çok dert etmeye gerek yok bence çgerekli çalışma ile toparlanır konular.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hopelesscase kullanıcısına yanıt
    Merhabalar tekrardan, çok teşekkür ederim bilgilendirme için. Henüz hala daha bir karar veremedim. Mühendislikler arasında gidip geliyorum. Her ne kadar bölüm okumak artık insanların çalışacağı alanı sınırlandırmasa da yine de insan biraz tereddüte düşüyor.

    Teşekkür ederim tekrardan.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.