Şimdi Ara

İşveren:%15/İşçi:%20/Devlet:%14. Bu Hak mı şimdi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
137
Cevap
2
Favori
8.667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
135 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zarangoz

    En zor ve ağır şartlarda çalışanlar 1600 tl ye mahkum! En az ve en kolay şartlarda çalışan vekiller 15000 TL ile keyif sürerken, asgari ücret 1603 lira çok iyi diyor!
    Neyin kafasında lan bunlar?
    İşveren:%15/İşçi:%20/Devlet:%14. Bu Hak mı şimdi?
    Bundan sonra size 2002 fiyatlarini ödeyecem bakin reis 9 kat artti alim gucu diyor.demek ozamanin fiyatlari geciyor hala!!


    Milletvekili olmamanız için önünüzde engel yok sanırım. Adaylığınızı koyun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 2 3 nesil sonra inanıyorum çok güzel günlere geleceğiz ben 21 yaşındayım çocuğumun çocuğu (ODA BENİM GİBİ YURTDIŞINDA YAŞAMA HAYALİ KURMAZ İNŞALLAH)
  • Aslında önemli olan zammın 199 tl olması değil. 1404 kalsaydı da herşey ekonomik olsaydı. Millet geçinebilseydi aldığı para ile.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi capo di capi -- 31 Aralık 2017; 16:27:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah reisimizi başımızdan eksik etmesin. Kuru ekmeği reisimizin resmine banıp yeriz, bu bize yeter.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşveren:%15/İşçi:%20/Devlet:%14. Bu Hak mı şimdi?

    İşveren:%15/İşçi:%20/Devlet:%14. Bu Hak mı şimdi?

    İşveren:%15/İşçi:%20/Devlet:%14. Bu Hak mı şimdi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tamamen boş yazıyorsun. Sana tavsiye vaktini derslerine ver. Sosyal devlet eğittiği bütün vatandaşlarına iş imkanı yaratmak zorunda. Ama senin gibi bunu idrak edemeyecek yaşta olanlar var. Biraz büyü farkına varacaksın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Bende aynı şekilde 100 lira yapıp olayı kapatırlar dedim ama yinede iyi yaptılar. Memur zammını tokatladı geçti bu sene. 199 tl zam yapıldı. Bence güzel bir artış buda. Keşke daha fazla verselerde insanlar biraz daha mutlu olsa fakat buda güzel.En düşük memur 110 lira civarı zam aldı bu arada.
  • bende etiketli bir üniv.deyim phd bitmek üzere ama atladığın bir şey var o da ateş olmayan yerden duman tütmez, ev geçim modunda, birden fazla çocuk, örnek olacak okumuş kimse yok aile çevresinde, ek eğitim şansın da yoksa öyle direkt para edecek mühendislik filen kazanamazsın, sallama he sen aşırı azimli inek öğrencisindir o ayrı, o zaman istisnasındır, ee okul okuyupta en iyi ihtimalle istisnayı genel geçer diye sunuyosan boşa okumuşsun, "ben şurada okuyorum" ergenliğinden kurtulamamışsın :) iki durumda da alakasız örnek verdin, batırdın:)
  • Zam yapılacağına alım gücü arttırılmaya çalışılsa daha iyi olacak. Asgari ücrete zam gelecek diye piyasadaki her şey pahalılaşıyor.
  • Rakam olarak baktığımızda bence yeterli, fakat ülke şartları için az...



    Misal verelim asgari ücret 2000 TL olsaydı bu seferde daha önce 2000 TL maaş alan kişi de 2500 TL isteyecektir. Bloklama sistem gibi düşünürsek zaten yapılan zammın üstünü düşünmek mantıksız olacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sissil

    Tamamen boş yazıyorsun. Sana tavsiye vaktini derslerine ver. Sosyal devlet eğittiği bütün vatandaşlarına iş imkanı yaratmak zorunda. Ama senin gibi bunu idrak edemeyecek yaşta olanlar var. Biraz büyü farkına varacaksın.

    Boş olan bir şey var ama kesinlikle o ben değilim. Benim gelecek kaygım yok. Olanlar düşünsün. Umurumda değil.
  • Kendileri begenmeyenler icin gözünüze dizinize dursun dedi.Çok tartışmanın gereği yok.Eğer bu zamı beğenmediyseniz avrupa ajanı veya feto cu ilan edilirsiniz ona göre

    Sanırım kosova da olmuştu,Başbakan makamıma göre giyinmem lazım diyip maaşına zam yapınca millet konutunun önüne kravatlar gömlekler attı protesto için.Bizde ne oluyor meclis başkanı odasına 100bin tl ye halı alınıyor,meclise 1milyon tl ye masa alınıyor tık yok.Ondan sonra niye boyleyiz Adamlar biliyor tepki göstermeyeceğimizi harcıyorlarda harcıyorlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mendieta58 -- 31 Aralık 2017; 17:59:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: physiecho

    bende etiketli bir üniv.deyim phd bitmek üzere ama atladığın bir şey var o da ateş olmayan yerden duman tütmez, ev geçim modunda, birden fazla çocuk, örnek olacak okumuş kimse yok aile çevresinde, ek eğitim şansın da yoksa öyle direkt para edecek mühendislik filen kazanamazsın, sallama he sen aşırı azimli inek öğrencisindir o ayrı, o zaman istisnasındır, ee okul okuyupta en iyi ihtimalle istisnayı genel geçer diye sunuyosan boşa okumuşsun, "ben şurada okuyorum" ergenliğinden kurtulamamışsın :) iki durumda da alakasız örnek verdin, batırdın:)

    cevap vermeye değmeyecek kadar saçma kelimeler topluluğu. yazı bile diyemiyorum.




  • İsterse devlet %50 zam yapsın, enflasyon yüksek olduğu sürece hiçbir işe yaramayacaktır bu durum.

    Şimdi %14 zam yapıldı, ne olacak ? Devletin yapacağı fahiş zamlar (ulaşım, elektrik, su, doğalgaz vs) haricinde, fırına un getiren adam ununa zam yapacak personel maliyeti arttığı için, fırıncı sattığı ekmeğe zam yapacak hem unu pahalıya aldığı hem de personel maliyeti arttığı için, restoran sahibine sattığı ürünlerde bu fiyat artışını zam olarak direk yansıtacak, yuvarlanan zam topunu restoran sahibi mecburen sattığı ürüne yansıtacak, e ne olacak ? 10 liralık ürünü 12 liraya satmaya başlayacak. %20 artışla dahi zarar edecek mi ? evet edecek. Yemeği gelen %14 zam alan kişi zarar edecek mi ? edecek. Kim kazanacak peki?

    Eyyy Türkiye, asgari ücreti geldiğimizden beri 8 kat arttırdık diyen kişi ve çevresi kazanacak. Peki ne kadar bir süre ? Üretim olmadığı, paranın dönmediği, ihracatın olmadığı, vergilerin toplanamadığı bir ülkede çok kısa bir süre...

    O yüzden %14 müş %34 müş meselesine kafa yormayın, öptüğümüz iki meme , .... giren çıkanın haddi hesabı yok ne yazık ki...




  • magic2 M kullanıcısına yanıt
    Ogretmen sanirsam 1500 lirayla gecinmeye calisan kesime girmiyor. Ve ilkokul lisede rasyonel sayilar yuzdelik kesimler ogrendiyseniz 35000 lira alan adama verilen yuzde 8 in 1400 lira alana adama verilen 14'ten fazla oldugunu bilirdiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pırlantaya servet degerinde takılara %0 vergi, motoryatlar katamaranlar vs. trilyonluk deniz araçları olanlara vergi %0. ya arkadaslar zenginler daha zenginliyor gariban daha garibanlaşıyor ne yazıkki. adam 1400 lira maaş alıyor en kötü dağ başında ki eve 500 lira kira veriyor. bu adam cocukmu okutsun elektirikmi odesin mutfak alısverişimi yapsın dogalgazmı alsın napsın bu adam. ya ben hayret ediyorum millet nasıl geçiniyor.
  • Adamlar 15 senedir ulke yonetiyorlar bazi degisiklerde burada alim gucu 2 kati artmis diye veri paylasiyor ulan degisik artsin bir zahmet 15 yildir ulkenin basindalar dana.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hersene aynı şey. Bi tomar vergi yükü ! yaşam kalitesi yerlerde sürünüyor. Alım gücü yerin dibine battı. Ülkede insan ömrü 60 yıl zaten bişey göremeden yaşayamadan ölüp gitcez öyle. Nasıl düzelecek bu düzen? Hayatı yaşayamıyoruz ıskalıyoruz. Saçma sapan hayatımız var. İstediğimizi alamıyoruz, sevdiğimiz takımın maçına gidemiyoruz, şehirleri ülkeleri gezemiyoruz ASOSYALİZ. Evden işe işten eve Ot gibi yaşıyoruz. Üç kuruş paraya çalışıyoruz 1 aylık maaşımızla cep telefonu bile alınmıyor. Mesai üstüne mesai iş üstüne iş 2 gün izin isteyince mırın kırın yapıyolar milleti zengin ettik yazıklar olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boş konuşuyorsun. Herkesin etiketi olan bir üniversiteye gitmesi mümkün değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CeremiKılarksın

    Boş konuşuyorsun. Herkesin etiketi olan bir üniversiteye gitmesi mümkün değil.

    Tabii ki yok. O zaman isyan etmek anlamsız. Başarılı insanlar emeklerinin karşığını alabiliyor. Suçu biraz da kendinde aramak lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.