Şimdi Ara

İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği konusundaki R gecikmedi (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
178
Cevap
2
Favori
6.744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
58 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _turbo_

    Benimde bahsettigim konu bu. Hatirlayin 2010 yili idi sanirsam, Türkiye Kibris sorunu dahil olmak üzere AB ye girmek icin kararli adimlar atmasina ragmen müzakerelerin baslamasi iki gün boyunca Avusturya tarafindan bloke edilmis ve 48 saatlik görüsmenin sonucu anlasmaya katilim tarihi ucu acik olmak uzere ve Hirvatistanla müzakerelerin baslatilmasi sartiyla AVuaturya tarafindan onay verilmisti. O dönem Avusturyali bakan halkina müzakere surecinin uzatilip TR yi almamak icin ellerinden geleni yapacaklarini söylemisti. Diger yandan Merkel Türkiyeye tam üyelik yerine ayricalikli anlasma diye birsey önermisti. SImdi yolumuza tas döseyenlere karsi ayni kararlilikla hareket edemez isek gelecekte üye oldugumuz yerlere bizi istemeyen bu ülkelerin katilimiyla ordaki avantajlarimizida kaybedebiliriz. Natoya üye olmayan ülkelerin halki sanki NATO AB nin askeri kanadi imis gibi Isveci veto ettigimizde bizim Natodan atilmamizi istemislerdi, yani adamlarin kafa yapisi bu. Ilerde bu ülkeler Natoya girince ordada bizim Nato üyeligimizi sorgulamaya baslayacaklardir.

    Aynen öyle hocam 👍 İsveç ve Finlandiya özellikle İsveç' in NATO' ya üye olması net hata tarihi fırsatı kaçırdık tıpkı 80 darbesi sonrası Yunanistan ' ın tekrar NATO askeri kanadına dönmesi ve ülkemizin onay vermesi gibi

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Bu anlaşmayla o ülkelerin desteği hepten keseceklerini sanmıyorum.

    Ama bi umudum var: eğer ki oradaki şımarık pkklılar, bize bunu yapamazsın deyip isveç ve finlandiyada kanlı eylem yaparlarsa, dünyayı çiçek böcek zanneden süt çocuğu kuzeyliler uyanabilirler. Uyanmazlarsa da 20 sene sonra ülkeleri çöplüğe dönünceye kadar uyumaya devam ederler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Surekli ayni hatalari yapiyoruz. Cunku basimizdakilerin elleri kirli ve kolayca baski altina aliniyorlar. Siradan bir mafya babasinda birtakim kasetler varsa ABD yonetiminde bizi yonetenlerin tum konto hesaplari nerde ne yaptiklari hepsi kayit altindadir. Eger yasalara uyan duzgun siyasetciler bizi yonetiyor olsa bunlari yasamazdik. Isvec PKK nin Avrupa merkezi olmus bir ulkedir. Anlasmayi imzalamasi hicbirseyi degistirmeyecek formaliteden sert davraniyormus gibi yapacaklar. Hollandada PKK nin egitim kamplari var ornegin bunlar sir degildir. Resmen teroristlere kamplarda egitim veriyorlar. Isvec alinmamaliydi hicbirsekilde.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _turbo_

    Surekli ayni hatalari yapiyoruz. Cunku basimizdakilerin elleri kirli ve kolayca baski altina aliniyorlar. Siradan bir mafya babasinda birtakim kasetler varsa ABD yonetiminde bizi yonetenlerin tum konto hesaplari nerde ne yaptiklari hepsi kayit altindadir. Eger yasalara uyan duzgun siyasetciler bizi yonetiyor olsa bunlari yasamazdik. Isvec PKK nin Avrupa merkezi olmus bir ulkedir. Anlasmayi imzalamasi hicbirseyi degistirmeyecek formaliteden sert davraniyormus gibi yapacaklar. Hollandada PKK nin egitim kamplari var ornegin bunlar sir degildir. Resmen teroristlere kamplarda egitim veriyorlar. Isvec alinmamaliydi hicbirsekilde.
    Aynen hocam dünkü anlaşmadan dakikalar sonra Finlandiya Cumhurbaşkanı "Finlandiya kendi kanunlarını uygulayacaktır" diye demeç veriyor basına

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu 2 ülke Nato üyesi oldu iş bitti diye konuşuyoruz ama bu bir süreç. Washington anlaşmasına göre Önce Eylem planı çıkacak, söz konusu ülkelerin bu plana göre ilerleyip ilerlemediklerini teyit için Bağımsız Gözlemci heyeti kurulacak ve ayrıca her ülkenin parlemantosuna onay için gelecek. Süreci İzleyip görmek lazım

  • Peki akıllarda tek soru kandırıldık açıklaması ne zaman gelir ?

  • -Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD başkanı Bİden'ın bu akşam yapacağı görüşme öncesi Madrid'deki Nato zirvesi etkinliğinde bir araya geldi.



    İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği konusundaki R gecikmedi
  • -The Economist: "Erdoğan eve zaferle dönüyor.Türkiye, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya katılmasına izin verdi.Bunun karşılığında Türkiye ile ortak bir muhtırada, 2 İskandinav ülkesi “terörizme karşı her türlü ve tezahürde mücadelede sarsılmaz dayanışma ve işbirliği” sözü verdi.


    İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği konusundaki R gecikmedi



    -Türkiye yapılan anlaşma ile ilk etapda İsveç ve Finlandiya'dan 33 kişinin iadesini istedi.Adalet Bakanı Bekir Bozdağ "Finlandiya'da 6 PKK'lı, 6 FETÖ'cü, İsveç'te 10 FETÖ'cü, 11 PKK'lının dosyaları bekliyor. Mutabakattan sonra bunların iadesi hususunu yeniden yazacağız ve hatırlatacağız." açıklaması yaptı.


    -İsveç Dışişleri Bakanı Linde: "İsveç Kürt örgütleri olan YPG, PYD veya Gülen hareketini desteklemeyecek. Türkiye’nin güvenliğini tehdit edecek hiçbir örgüte silah veya para vermeyeceğiz."


    -İsveç Bağımsız Milletvekili ve PKK-YPG destekçisi Kakabaveh: "İsveç'te yaşayan kürt halkı için kara bir gün..Bildiriye imza atan İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde hakkında gensoru önergesi vermek için çalışmalara başlayacağız."


    İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği konusundaki R gecikmedi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARTH_BLACK -- 29 Haziran 2022; 14:40:15 >




  • -Cumhurbaşkanı Erdoğan, İspanya’daki NATO Zirvesi kapsamında Emmanuel Macron ile bir araya geldi.


    İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği konusundaki R gecikmedi
  • OPTİMİST kullanıcısına yanıt

    Niye bunlar pkk yı resmi olarak terör örgütü olarak tanıyorlar ama hertürlü pkk lıya ülkelerini açıyorlar, uymuyorlar işte anlaşmaya?

    Şimdi bu karardan sonra oradaki pkk lıların azması orayı burayı yakması lazım değilmi sonuçta Türkiye ile teröristler konusunda mutabakata varıldı?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok yanlış bir karardı İsveç ve Finlandiyanın Nato üyeliğinin önünü açmak. Değişen bir şey olmayacak ve Türkiye'nin istekleri bu ülkeler Natoya katıldıktan sonra uygulanacak. Türkiye'nin eli çok güçlüydü, bu kadar çabuk geri dönülmemeliydi. Bu ülkeler yıllardır PKK'ya destek vermiş ve pkklıların ülkelerinde özgürce gezmelerine müsaade etmiş ülkelerdi. Rusyanın bu ülkeleri işgal etmesine tarafsız kalırdım. Bize düşmanlık yapanları kendi elimizle korumaya alıyoruz...

  • -Bloomberg: ABD Savunma Bakanı Asistanı Celeste Wallander:"Savunma Bakanlığı, Türkiye'nin F-16 filosunu modernize etme planlarını kesinlikle destekliyor.ABD bunu destekliyor, zira bu NATO ve böylece ABD güvenliğine de bir katkı sağlayacak."

  • ne basiretsiz ülkeymişiz yahu

  • DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt

    Iran-Kürt asilli Milletvekilinin derdi halen daha Terör gruplari. Asil hata bunlari MV yapan Avrupa ülkelerinde. Kadin tüm ülkeyi tek basina rehin almis. Bagimsiz MV üzerinden YPG-PKK lehine istedigi gibi at oynatmakta idi. Simdi hayalleri yikilmaya basladi. Bagimsiz MV nin tek basina Meclislerde olmamasi gerekir. Bu bir örnek teskil etmelidir. Her ülke ayni durumu yasayabilir. Demokrasiyi tek basina rehin alma olanagi saglar bu durum. Isvec icin kara bir gün demis ve Iavecin dünyadaki sayginligi ve demokrasisini korumak adina Isvec Disisleri bakani hakkinda sorusturma acilmasi icin destek istemis. Ruslar Isvece girse geriye Isvec diye birsey kalmaz ama kadinin derdi Isvec degil zaten onun derdi YPG ve PKK Terör örgütleri. Isvec halki bunlari iyi görmeli, onlari yanlis yönlendiren politikacilari yüzünden terör destekciligi ve Türk düsmnligindan vazgecmeleri gerekir.

  • -Rus medyasından Kommersant:"Cumhurbaşkanı Erdoğan, anlaşma sonrası zirvenin ilk gününde haberlerin ana odağındaki kişi haline geldi. Bu; Ankara'nın Batı ile Doğu arasındaki savaşın ortasında, bağımsız bir güç merkezi olarak uluslararası statüsünü yükseltmesini sağlıyor."


    -Fin medyasından YLE: "Finlandiya ve İsveç, ülkenin ulusal güvenliğine yönelik tehditler açısından Türkiye'yi desteklemeye kararlı olduklarını vurguladı. Anlaşma, PKK'ya ek olarak FETÖ, YPG veya PYD'nin de desteklenemeyeceğini belirtiyor. PYD-YPG ilk defa terör örgütü olarak damgalandı."




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARTH_BLACK -- 29 Haziran 2022; 15:59:58 >
  • bindiği uçağın jet motorunun pervanesi bu kadar hızlı çark etmiyor yahu.

  • Okuduğunu anlayamayan bu kadar genç olamaz burada. Arkadaş bu adam ne dedi? Önce şartları belirtti. Bu şartlar yerine gelmediği, yazılı ve somut adım atılmadığı sürece ben başta iken natoya giremez dedi.

    Önce hayır çeken, pyd ve ypg terör örgütü değildir diyen İsveç ve Finlandiya dün ne yaptı peki? Bırakın onları Fetöyü dahi terör listesine alıp, tüm iade taleplerimizi de kabul etti.

    Dünyada her ülke bağırarak manşet atıyor Erdoğan istediğini aldı diye. Burada kendini bilmez muhalif başlamış R diye. Kardeşim siz ne sanıyorsunuz? Devlet pazarlığı en üst perdeden açtı ve istediğini aldı? Devlet bu karı mı trip atacak, alacağını almaya bakar.

    Şimdi ypg ve pyd nin resmileşmesi sonucu bize güneyin resmi olarak da yolu açıldı. Güneye operasyon başlayacak.

    Körler sağırlar misali R de R diyorsunuz hayret ediyor insan. Devlet ne dediyde almış bunlar okuduğunu anlamaktan aciz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği konusundaki R gecikmedi
    İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği konusundaki R gecikmediyeni çağ gazetesi
    Yine kandırıldık diyecekler. Türkiye İsveç ve Finlandiya blokajı kaldırdı. Erdoğan’ın eski sağ kolu Turhan Çömez anlaşmadaki 8. Madde’nin 3. Fıkrasını açığı yakaladı
    https://www.yenicaggazetesi.com.tr/turkiye-isvec-ve-finlandiya-blokaji-kaldirdi-erdoganin-eski-sag-kolu-turhan-comez-anlasmadaki-8-maddenin-3-fikrasini-acigi-yakaladi--yine-kandirildik-diyecekler--556953h.htm?utm_campaign

    "İmzalanan anlaşmanın 8. Maddesi’nin 3. Fıkrası şöyle:


    8. Türkiye, Finlandiya ve İsveç bugünkü görüşmelerden sonra müteakip somut adımları atacaklarını taahhüt ederler:


    "Terörizmle, örgütlü suçlar ve diğer ortak sınamalarla mücadelede mutabakat temelinde iş birliğini geliştirmek için kolluk kuvvetlerini ve istihbarat kuruluşlarını da içeren her düzeyde hükûmetler arası yapılandırılmış bir diyalog ve iş birliği mekanizması tesis edeceklerdir. Finlandiya ve İsveç, ilgili NATO belgelerinin ve politikalarının hükümleriyle uyumlu biçimde terörizmle mücadeleyi kararlılık ve azim içinde yürütecek ve yerel mevzuatlarını bu doğrultuda güçlendirmeye yönelik gerekli tüm adımları atacaklardır. Finlandiya ve İsveç, Avrupa İade Sözleşmesi'yle uyumlu biçimde, Türkiye tarafından sağlanan bilgi, delil ve istihbaratı dikkate alarak Türkiye'nin terör zanlılarına dair sınır dışı veya iade taleplerini ivedilikle ve bütün boyutlarıyla işleme koyacak ve Türkiye'yle iade ve güvenlik iş birliğini geliştirmek için gerekli ikili ahdi düzenlemeler yapacaklardır."


    Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski sağ kolu Turhan Çömez, sosyal medyadan bir paylaşımda bulundu.


    "YAZIK, YİNE KANDIRILDIK"


    Çömez'in paylaşımı şöyle:


    "Türkiye, Finlandiya ve İsveç arasında bugün imzalanan anlaşmanın 8. Maddesi’nin 3. Fıkrası aşağıda.🖊Tarihe not düşmek için yazıyorum.

    🙅‍♂️🙅Bu maddeye göre Türkiye, bu ülkelerden bir tek teröristin iadesini sağlayamaz.

    Yazık, yine kandırıldık."


    Çömez'in paylaştığı maddenin çevirisi ise şöyle:


    "Finlandiya ve İsveç, terör zanlılarının Türkiye'nin devam eden sınır dışı veya iade taleplerini, Türkiye tarafından sağlanan bilgi, kanıt ve istihbaratı dikkate alarak süratle ve eksiksiz bir şekilde ele alacak ve Türkiye ile iade ve güvenlik işbirliğini kolaylaştırmak için gerekli ikili yasal çerçeveleri Avrupa mevzuatına uygun olarak oluşturacaktır. İade sözleşmesi." "





  • AKP'yi günahım kadar sevmem. Hayatımda bir kere oy vermedim. Şu güne kadar bir kez bile sağ partiye oy kullanmadım, öyle diyeyim hatta. Fakat şu konuda bile yapılan yorumları görünce ülke neden bu halde anlamak güç değil. AKP gitse benzeri gelecek. Anlaşıldı o.


    Ne R'si arkadaş? Memorandum imzalandı heriflerle. Memorandum dışında ABD ile uçaklar konusunda ayrık bir mutabakat olacak mı o da belli değil daha. Yani Türkiye ne kazandı belli değil. Dış politikada kozların olur, pazarlık masası olur. "R yapmak" olmaz. Türkiye yıllar sonra ilk defa adam akıllı bir koz geçirdi eline, nasıl kullandı göreceğiz. CHP militanları damlamış her yere "R yaptıııı" diyor.


    Cahil cühela kahvehane ağzıyla dış politika konuşuyor.

  • Gılışdarı sevmem ama.... şeklinde başlayan cümle ne ise AKP' ye bugüne kadar zerre oy vermedim ama.... cümlesi de aynı kapıya çıkar...

  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.