Şimdi Ara

İstanbul Yeni Havalimanından İlk Uçuş Deneyimim - Yol - Ücretler - Kapılar ( Fotoğraflı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
3.910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selamlar.

    İşim gereği çok sık seyahat etmekteyim. Bildiğiniz üzere Atatürk Havalimanı İstanbul Havalimanına taşındı bu sebeple Yeni Havalimanını kullanmak durumundayım. Sabiha Gökçen Havalimanı da var fakat Avrupa Yakasındayım bu nedenle burası daha yakın.

    Varış - Checkin - X-Ray Süreci Vs Fikirlerimi Paylaşıyorum

    Ben Taksimden Havalimanına Ulaştım ve HAVAİST isimli otobüsü kullandım. HAVAİST 18 TL ve nakit, kredi kartı geçmemektedir. Sadece İstanbulKart ile ödeme yapabiliyorsunuz. Araçlar tam dakikasında kalkıyor. Ben uygulamasını indirdim ve beğendim uygulamasını. Tavsiye ederim.

    Yol sabah erken saatte geldiğim için dakikası değişebilir ben 45 Dk da geldim. Trafik olsa max 20-25 dk değişir. Çünkü Hasdaldan sonra trafik olma ihtimalini görmüyorum.

    İlk x-Ray ve İkinci X-Ray aramalarından hızlı geçiliyor. Çok fazla kişi olmaması sebebiyle yoğunluk yok. Güvenlikte de kişi sayısı oldukça az. 5 dk da geçiliyor arama tarama yeri.

    Havalimanı içerisi cidden modern mimarisi ile göz kamaştırıyor. Heryerde danışabileceğiniz kişiler mevcut.

    Olumsuz yerlere gelecek olursam tüm gidiş kapıları tek yerde ve arama yerlerine yürüyerek 10 Dk mesafede. Ciddi bir yol katediyorsunuz kapılara gidiş için.

    Uçağıma 1 saat varken kapım belli değildi ve son DK ya kadar ekranı takip etmek zorunda kaldım. Bu kapının önünde beklemediğimiz için riskli bir durum. Anons şuanda yok ve yapılmıyor. Sorduğumda yapılmayacağını söylediler.

    İçerideki restaurant ve cafeler ise inanılmaz pahalı. Örnek vermem gerekirse bir Büyük Boy Kahve 35 TL

    Fotoğraf atıyorum. Video da çektim ancak telefondan yazıyorum. Nasıl yükleniyor bilmiyorum.

    Eğer bilmek istediğiniz görmek istediğiniz birşey olursa fotoğrafını çekmeye çalışırım yarın yine bir uçuş için burada olacağım 😁


    İstanbul Yeni Havalimanından İlk Uçuş Deneyimim - Yol - Ücretler - Kapılar ( Fotoğraflı)

    İstanbul Yeni Havalimanından İlk Uçuş Deneyimim - Yol - Ücretler - Kapılar ( Fotoğraflı)

    İstanbul Yeni Havalimanından İlk Uçuş Deneyimim - Yol - Ücretler - Kapılar ( Fotoğraflı)

    İstanbul Yeni Havalimanından İlk Uçuş Deneyimim - Yol - Ücretler - Kapılar ( Fotoğraflı)

    İstanbul Yeni Havalimanından İlk Uçuş Deneyimim - Yol - Ücretler - Kapılar ( Fotoğraflı)

    İstanbul Yeni Havalimanından İlk Uçuş Deneyimim - Yol - Ücretler - Kapılar ( Fotoğraflı)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EgeBeyiniz -- 8 Nisan 2019; 7:2:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Bu kadar büyük havaalanı yerine şehre yakın ama işlevsel bir yer yapılması gerekirdi. Öyle devasa büyüklükte olmayacak. Şimdi buraya bilet alsan uçaktan çıkıp istanbulda gideceğin yere varman 2 saati geçer.
    Herşey pratik olacak uçaktan indin biraz yürüyüp çıkışa varacaksın ama görünüşe göre öyle değil.
    Cumaertesi akşamı yeni hava alanına indik. Uçak 19:10'da kalktı. Yeni hava limanına ise iniş saati tam 20:10 du. Buraya kadar herşey normal.
    Uçak indikten sonra 30-35 dakika yerde dolandı durdu. Uçaktan anca 20:45 de inebildik. Olabilir dedik, ilk iniş dedik, körüğe yanaşır dedik ama yanaşmadı. Otobüs geldi.

    Otobüse bindiğimizde 20:54 gibi hareket edebildik. Otobüs çok yavaş ilerledi. Otobüsün 30 km hızı geçmesi yasakmış. € cinsinden cezası varmış(yetkili personel söyledi)! Neyse otobüsten 21:00 gibi indik. Sorna valizleri beklemeye başladık. Valizler geldiğinde saat tam 21:20'di.

    Apar topar dışarıya çıktık. Atatürk hava limanına giden İETT otobüslerine bindik. Otobüs 21:35 gibi hareket etti. Nitekim saat 22:10 civarı Atatürk hava limanına geldik. Eve vardığımda ise saat 23.30'du.

    Bodrum-İstanbul arası ortalama hava limanına gidiş-geliş vs. ortalama 6-6.30 saat sürdü. Demem o ki ortalama 700 km den aşağı mesafe olan yerler için bu hava limanını kullanmayın. Aksi halde bu şekilde Arabayla veya otobüsle hemen hemen aynı saatte varırsınız.

    Metro gibi alt yapılar yapılmadan bu tür yerlerin yapılması kardan çok zarar getirir. Önce alt yapı ve ulaşım çözülür sonra tesis kurulur. Ama bizde durum tam tersi. Önce inşaatlar yapılır yollar falan daha sonra açılır, asfaltlanır.
  • Trafiksiz 45 dakikada ulaştım dan sorasını okumadım.
    Kullanacaklara Allah sabır versin.
  • İstanbul Havalimanı açıldı: Medeniyet çok uzakta!


    Şehrin merkezine kilometrelerce uzakta olan İstanbul Havalimanı’na ulaşım 12 TL’den başlayıp 270 TL’ye kadar çıkıyor. Kişisel araçlarla gidebilmek için de yalnızca gişe ücretlerine toplam 32 TL ödenmek zorunda. Havalimanı içindeki yemekler fahiş fiyatlara satılırken yolcuların havalimanına yakın bir otelde gecelik konaklama ücretleri de kahvaltı hariç 957 TL’yi buluyor.


    Yeni havaalanına ilk inen uçaklardan birindeyim. Atina’dan dönüyoruz, kafamızda bin tane soru. Acaba gece yarısı ineceğimiz İstanbul Havalimanı’ndan evlere nasıl gideceğiz? Para da kalmamış, ATM var mıdır?

    Bir hovardalık yapıp taksiye binsek Kadıköy ne kadar tutar? Onun yerine bir Atina gezisi daha yaparız deyip bu seçenekten çok çabuk vazgeçiyoruz! Pilotun “inişe geçtik” anonsuyla kendimizi akışa bırakmaya karar verip camlara üşüşüyoruz ama boşa! Yoğun bulut tabakasından aşağıyı görmek imkânsız. Neyse sonunda tekerlekler piste değdi, yolculuk bitti. Hostes, “Dünyanın buluşma noktası İstanbul Havalimanı’na hoşgeldiniz” dedi ama uçaktan inmek daha uzun süre kısmet olmayacak, pist çok uzun!

    Özellikle uzun uçuştan sonra yolcuların yürekleri pır pır bekledikleri bir an vardır: Körüğe mi yanaşacağız? Yoksa otobüs çilesi mi çekeceğiz? Körüğe yanaştık, mutluyuz! Ama mutluluk kısa sürdü, bitmek bilmez “uzun yürüyüş” başladı. Çok geniş, boş, devasa alanlardan geçip duruyoruz. Sağdan soldan cümleler çarpıyor kulağımıza. “Milyarlar çar çur olmuş, Atatürk ihtiyaca yetmiyorsa büyütselerdi”, “Üstelik çok daha ucuza mal olurdu, güzelim alanımızdan da olmazdık”, “Bu alanın yakın olduğu hiçbir yer yok, medeniyet uzakta”, “Hadi illaki ormanı katledecek yeni alan yapacaksın, bari önce buraya metroyu getirseydin”.

    Bu alanın ruhu yok
    Pasaport kontrolünden geçtik, yürümeye devam! Duty Free’de alışveriş yapan yok, canlılık yok, ruh yok ama altında yürüdüğümüz büyük bir kubbe var!
    Istanbul Grand Airport (İGA) sitesinde “İstanbul Havalimanı terminalinde İstanbul camilerinin, hamamlarının, kubbelerinin ve daha birçok tarihi yapının zenginliği, proje mimarisine ince ince işlenecek. Türk-İslam sanat ve mimarisinde kullanılan motifler, güzellik, doku ve derinlik sağlayacak” deniyor. Kubbeyi gördük ama “ince ince işlenmiş” bir şeyler gözümüze çarpmadı, belki uykusuzluktandır!

    Çok şükür “çıkış”a yaklaştık, önce ATM bulmamız lazım, Sağa mı gitsek, sola mı? Yanlış yöne saparsak bir yarım saatimiz kesin gider, uçsuz bucaksız yollar göz korkutuyor. En yakındaki görevliye soruyoruz, aldığımız cevap, “bilmiyorum daha bugün işe başladım” oluyor! Ortalıkta tişortlerinde “ask me, bana sorun” yazılı gençler dolaşıyor ama önleri kuyruk! Herkes bir şeyler soruyor. Sonunda ATM alanını da, toplu taşıma katına nasıl gideceğimizi de bu şekilde öğreniyoruz.

    Yeni alanda toplu taşımadan kasıt -en azından şimdilik- sadece “Havaist” gibi görünüyor. Ortalıkta İETT otobüsü yok. 4 hat olduğunu biliyorum; Mahmutbey, Mecidiyeköy, Halkalı ve Atatürk Havalimanı ama belli ki gece çalışmıyorlar. Saat 01.00’e gelirken tek seçeneğimizin “Havaist” olduğunu nihayet anladık! Kadıköy’ün saati uymayınca, “nasılsa metrobüs sabaha kadar” diye düşünerek Mecidiyeköy otobüsüne bindik. Yol uzun ve karanlık. Otobüs Hasdal kavşağına kadar hiç durmadan gidiyor. Neredeyse hiç ışık görmeden, “bilinmez”e doğru giderken, Mecidiyeköy’a yaklaşıp, tanıdık yerler görmeye başlayınca güven duygusu geri geliyor! Yok her seferinde bu çile çekilmez, Sabiha Gökçen’den vazgeçilmez!

    Pahalılığa mahkûm etti

    Atatürk Havalimanı’nın kapanmasıyla bugün itibarıyla tamamen faaliyete geçen İstanbul Havalimanı, ulaşımından yeme içmesine ve konaklamasına kadar vatandaşa pahalıya patlayacak.
    Avrupa Yakası’ndaki yurttaşı şehrin ücra köşesine mahkûm eden Yeni Havalimanı’nın ulaşım ve konaklama olanaklarını ve ücretlerini şöyle özetledik:

    ULAŞIM 300 TL’YE KADAR ÇIKIYOR: Atatürk Havalimanı’na en yakın mesafeden gelenler 2.60 TL’ye, Anadolu Yakası’ndan metrobüs ve metro olmak üzere iki aktarma ile gelenler 6.25 TL’ye ulaşabilirken; İstanbul Havalimanına en yakın mesafeden ulaşım 12 TL’den başlıyor. Buraya Anadolu Yakası’ndan Havaist ile gelecek yurttaşlar ise en az 25 TL’yi gözden çıkarmak zorunda. Havaist ücretleri Kadıköy’de 25 TL iken Pendik’te 30 TL’ye çıkıyor. İBB’ye ait 46 kişilik Havaist otobüslerinde yalnızca İstanbul Kart geçiyor ancak bu otobüsler her ilçeden geçmediği için yol güzergâhındaki bir durağa gitmek için de yine metrobüs, metro ya da İETT’ler kullanılmak zorunda. Bu araçların yol güzergâhları ve sefer saatlerini öğrenmek için akıllı telefonlara ‘Havaist’ uygulaması indirilebilir.
    Kendi aracıyla gitmek isteyen yurttaşlar ise üst üste zamlanan akaryakıt ve benzinin yanı sıra yalnızca gişe ücretlerine 16 TL’den toplam 32 TL ödemek zorunda.

    Taksiyle ulaşım ise Bahçelievler’den 114 TL, Şirinevler-Ataköy ve Mecidiyeköy’den 120 TL, Avcılar, Bakırköy ve Beşiktaş’tan 140 TL, Beylikdüzü’nden 150 TL, Maltepe’den 180 TL, Silivri’den 250 TL ve Şile’den 270 TL’ye mal oluyor. Bu ücretlere otoyol ve köprü ücretleri ile trafikte bekleme süreleri de eklendiğinde sadece havalimanına ulaşma ücreti, uçak bileti fiyatını bile geçiyor.

    OTOPARK 20-60 TL: Kapalı otoparklarda 0-1 saate 19.75 TL alınırken, 1-3 saat aralığına 24 TL, 3-6 saate 37.75 TL, 12-24 saate ise 60 TL alınıyor. Abonman otomobiller için 4 gün 173.50, aylık 423 TL. Açık otoparklarda ise ücretler şöyle: 0-1 saat:15 TL, 1-3 saat 18 TL, 3-6 saat 27.25 TL, 6-12 saat 30.50 TL, 12-24 saat 42.25 TL, abonman aylık ise 316 TL.

    KONAKLAMA 1113 TL

    Şu anda Yeni Havalimanı yolcularının konaklayabileceği tek yer, havalimanı içinde bulunan YOTEL. Bugün itibarıyla bu otelde kişi başı tek gece konaklama ücreti toplamda 151.2 Avro. Kahvaltıyla birlikte 176.2 Avro’ya, yani 1113 TL’ye geliyor. Atatürk Havalimanı çevresindeki otellerin ise kahvaltı dahil kişi başı tek gecelik konaklama ücretleri 80 Avro idi.
    Londra, Amsterdam ve Paris’te toplamda 4 havalimanında otel işletmecisi olan İngiliz merkezli Yotel, havalimanı yatırımcısı İGA ile 15 yıllık sözleşme imzalamış, bu anlaşma da gelir garantisi modeli ile yapılmıştı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CE44A8738 -- 8 Nisan 2019; 8:29:29 >




  • Havaİst'te de ne rant dönmüştür var yaa!!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hava taksi şart artık, gelecekse gelsin gelecek, ha bize gelir mi bilmem.

    Çamlıcaya en büyük camiyi diktik artık gelsin bu bilim! Camiye bile millet zor ulaşıyor.
  • Bu kadar büyük havaalanı yerine şehre yakın ama işlevsel bir yer yapılması gerekirdi. Öyle devasa büyüklükte olmayacak. Şimdi buraya bilet alsan uçaktan çıkıp istanbulda gideceğin yere varman 2 saati geçer.
    Herşey pratik olacak uçaktan indin biraz yürüyüp çıkışa varacaksın ama görünüşe göre öyle değil.
  • Yeni Türkiye!

    Parayla hizmet!

    "Paran kadar hizmet" daha doğru bir tabir olabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yuuuuh diyorum.

    Tamam bu havaalanı lazım belki ama ne bileyim neden bu kadar uzak bir yere yapıldı, neden bu kadar büyük yapıldı, belki kademe kademe yapılsaydı. Modüler sistem gibi. Atatürk Havaalanının yükünü alsaydık.

    Niye hep büyüğünden yapıyoruz!

    He partili arkadaşlar gelin hele savunun bu güzelliği :D
  • Havalimanları Türkiye'de acayip pahalı. Fırsatçılık konusunda üstümüze yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Havaist başlamışsa yine iyi 40 gün önce ist yerine uyku sersemi isl den bilet alıp ulaşım konusunda rezil olduğu hava alanı. Araç bulmaya çalıştığım yer ise İstanbulun göbeği taksim saat 21

    Zor bela araç bulup son dakika da maraton koşusu ile ucağa yetiştim içerde bi 15 dakika koşmuşumdur sanırım.



    O dönemde hava alanının boş olmasından mıdır müşteri memnuniyetinden midir bilinmez THY yetkilileri nerede kaldınız sizin için 5 10 dk kapıyı kapatmadık diyip gönlümü kazanmışlardı.Ki ben girer girmez kapı kapandı adamlar harbi beklemiş

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: astegon

    Yuuuuh diyorum.

    Tamam bu havaalanı lazım belki ama ne bileyim neden bu kadar uzak bir yere yapıldı, neden bu kadar büyük yapıldı, belki kademe kademe yapılsaydı. Modüler sistem gibi. Atatürk Havaalanının yükünü alsaydık.

    Niye hep büyüğünden yapıyoruz!

    He partili arkadaşlar gelin hele savunun bu güzelliği :D
    Şu an ki hali tüm projenin %40 ı anca zaten . İlk etabı bu açılan kısmı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://www.gercekgundem.com/siyaset/84171/istanbul-havalimanini-parsellemisler-erdoganin-cocuklarindan-sonra

    quote:

    İstanbul Havalimanı'nı parsellemişler! Erdoğan'ın çocuklarından sonra...
    İstanbul Havalimanı'nda Erdoğan'ın çocukları Bilal ve Sümeyye'nin restoran ortağı olduğunun ortaya çıkmasından sonra şimdi de havalimanındaki tek eczanenin Erdoğan'ın avukatı Abdullah Demirhan'ın kızı Melike Sultan Demirhan'a ait olduğu ortaya çıktı.




  • https://www.gercekgundem.com/istanbul/84208/iste-istanbul-havalimani-uzak-ve-pahali

    quote:

    İşte İstanbul Havalimanı: Uzak ve pahalı
    6-7 dakika

    Şehrin merkezine kilometrelerce uzakta olan İstanbul Havalimanı’na ulaşım 12 TL’den başlayıp 270 TL’ye kadar çıkıyor.

    Kişisel araçlarla gidebilmek için de yalnızca gişe ücretlerine toplam 32 TL ödenmek zorunda. Havalimanı içindeki yemekler fahiş fiyatlara satılırken yolcuların havalimanına yakın bir otelde gecelik konaklama ücretleri de kahvaltı hariç 957 TL’yi buluyor.

    Cumhuriyet'ten Figen Atalay yeni havalimanını anlattı


    Yeni havaalanına ilk inen uçaklardan birindeyim. Atina’dan dönüyoruz, kafamızda bin tane soru. Acaba gece yarısı ineceğimiz İstanbul Havalimanı’ndan evlere nasıl gideceğiz? Para da kalmamış, ATM var mıdır?

    Bir hovardalık yapıp taksiye binsek Kadıköy ne kadar tutar? Onun yerine bir Atina gezisi daha yaparız deyip bu seçenekten çok çabuk vazgeçiyoruz! Pilotun “inişe geçtik” anonsuyla kendimizi akışa bırakmaya karar verip camlara üşüşüyoruz ama boşa! Yoğun bulut tabakasından aşağıyı görmek imkânsız. Neyse sonunda tekerlekler piste değdi, yolculuk bitti. Hostes, “Dünyanın buluşma noktası İstanbul Havalimanı’na hoşgeldiniz” dedi ama uçaktan inmek daha uzun süre kısmet olmayacak, pist çok uzun!

    Özellikle uzun uçuştan sonra yolcuların yürekleri pır pır bekledikleri bir an vardır: Körüğe mi yanaşacağız? Yoksa otobüs çilesi mi çekeceğiz? Körüğe yanaştık, mutluyuz! Ama mutluluk kısa sürdü, bitmek bilmez “uzun yürüyüş” başladı. Çok geniş, boş, devasa alanlardan geçip duruyoruz. Sağdan soldan cümleler çarpıyor kulağımıza. “Milyarlar çar çur olmuş, Atatürk ihtiyaca yetmiyorsa büyütselerdi”, “Üstelik çok daha ucuza mal olurdu, güzelim alanımızdan da olmazdık”, “Bu alanın yakın olduğu hiçbir yer yok, medeniyet uzakta”, “Hadi illaki ormanı katledecek yeni alan yapacaksın, bari önce buraya metroyu getirseydin”.
    Bu alanın ruhu yok

    Pasaport kontrolünden geçtik, yürümeye devam! Duty Free’de alışveriş yapan yok, canlılık yok, ruh yok ama altında yürüdüğümüz büyük bir kubbe var!
    Istanbul Grand Airport (İGA) sitesinde “İstanbul Havalimanı terminalinde İstanbul camilerinin, hamamlarının, kubbelerinin ve daha birçok tarihi yapının zenginliği, proje mimarisine ince ince işlenecek. Türk-İslam sanat ve mimarisinde kullanılan motifler, güzellik, doku ve derinlik sağlayacak” deniyor. Kubbeyi gördük ama “ince ince işlenmiş” bir şeyler gözümüze çarpmadı, belki uykusuzluktandır!

    Çok şükür “çıkış”a yaklaştık, önce ATM bulmamız lazım, Sağa mı gitsek, sola mı? Yanlış yöne saparsak bir yarım saatimiz kesin gider, uçsuz bucaksız yollar göz korkutuyor. En yakındaki görevliye soruyoruz, aldığımız cevap, “bilmiyorum daha bugün işe başladım” oluyor! Ortalıkta tişortlerinde “ask me, bana sorun” yazılı gençler dolaşıyor ama önleri kuyruk! Herkes bir şeyler soruyor. Sonunda ATM alanını da, toplu taşıma katına nasıl gideceğimizi de bu şekilde öğreniyoruz.

    Yeni alanda toplu taşımadan kasıt -en azından şimdilik- sadece “Havaist” gibi görünüyor. Ortalıkta İETT otobüsü yok. 4 hat olduğunu biliyorum; Mahmutbey, Mecidiyeköy, Halkalı ve Atatürk Havalimanı ama belli ki gece çalışmıyorlar. Saat 01.00’e gelirken tek seçeneğimizin “Havaist” olduğunu nihayet anladık! Kadıköy’ün saati uymayınca, “nasılsa metrobüs sabaha kadar” diye düşünerek Mecidiyeköy otobüsüne bindik. Yol uzun ve karanlık. Otobüs Hasdal kavşağına kadar hiç durmadan gidiyor. Neredeyse hiç ışık görmeden, “bilinmez”e doğru giderken, Mecidiyeköy’a yaklaşıp, tanıdık yerler görmeye başlayınca güven duygusu geri geliyor! Yok her seferinde bu çile çekilmez, Sabiha Gökçen’den vazgeçilmez!
    Pahalılığa mahkûm etti

    Atatürk Havalimanı’nın kapanmasıyla bugün itibarıyla tamamen faaliyete geçen İstanbul Havalimanı, ulaşımından yeme içmesine ve konaklamasına kadar vatandaşa pahalıya patlayacak.
    Avrupa Yakası’ndaki yurttaşı şehrin ücra köşesine mahkûm eden Yeni Havalimanı’nın ulaşım ve konaklama olanaklarını ve ücretlerini şöyle özetledik:

    ULAŞIM 300 TL’YE KADAR ÇIKIYOR: Atatürk Havalimanı’na en yakın mesafeden gelenler 2.60 TL’ye, Anadolu Yakası’ndan metrobüs ve metro olmak üzere iki aktarma ile gelenler 6.25 TL’ye ulaşabilirken; İstanbul Havalimanına en yakın mesafeden ulaşım 12 TL’den başlıyor. Buraya Anadolu Yakası’ndan Havaist ile gelecek yurttaşlar ise en az 25 TL’yi gözden çıkarmak zorunda. Havaist ücretleri Kadıköy’de 25 TL iken Pendik’te 30 TL’ye çıkıyor. İBB’ye ait 46 kişilik Havaist otobüslerinde yalnızca İstanbul Kart geçiyor ancak bu otobüsler her ilçeden geçmediği için yol güzergâhındaki bir durağa gitmek için de yine metrobüs, metro ya da İETT’ler kullanılmak zorunda. Bu araçların yol güzergâhları ve sefer saatlerini öğrenmek için akıllı telefonlara ‘Havaist’ uygulaması indirilebilir.
    Kendi aracıyla gitmek isteyen yurttaşlar ise üst üste zamlanan akaryakıt ve benzinin yanı sıra yalnızca gişe ücretlerine 16 TL’den toplam 32 TL ödemek zorunda.

    Taksiyle ulaşım ise Bahçelievler’den 114 TL, Şirinevler-Ataköy ve Mecidiyeköy’den 120 TL, Avcılar, Bakırköy ve Beşiktaş’tan 140 TL, Beylikdüzü’nden 150 TL, Maltepe’den 180 TL, Silivri’den 250 TL ve Şile’den 270 TL’ye mal oluyor. Bu ücretlere otoyol ve köprü ücretleri ile trafikte bekleme süreleri de eklendiğinde sadece havalimanına ulaşma ücreti, uçak bileti fiyatını bile geçiyor.

    OTOPARK 20-60 TL: Kapalı otoparklarda 0-1 saate 19.75 TL alınırken, 1-3 saat aralığına 24 TL, 3-6 saate 37.75 TL, 12-24 saate ise 60 TL alınıyor. Abonman otomobiller için 4 gün 173.50, aylık 423 TL. Açık otoparklarda ise ücretler şöyle: 0-1 saat:15 TL, 1-3 saat 18 TL, 3-6 saat 27.25 TL, 6-12 saat 30.50 TL, 12-24 saat 42.25 TL, abonman aylık ise 316 TL.
    KONAKLAMA 1113 TL

    Şu anda Yeni Havalimanı yolcularının konaklayabileceği tek yer, havalimanı içinde bulunan YOTEL. Bugün itibarıyla bu otelde kişi başı tek gece konaklama ücreti toplamda 151.2 Avro. Kahvaltıyla birlikte 176.2 Avro’ya, yani 1113 TL’ye geliyor. Atatürk Havalimanı çevresindeki otellerin ise kahvaltı dahil kişi başı tek gecelik konaklama ücretleri 80 Avro idi.

    Londra, Amsterdam ve Paris’te toplamda 4 havalimanında otel işletmecisi olan İngiliz merkezli Yotel, havalimanı yatırımcısı İGA ile 15 yıllık sözleşme imzalamış, bu anlaşma da gelir garantisi modeli ile yapılmıştı.




  • DOLAR HASTASI KİM?
    https://odatv.com/yeni-havaalaninda-skandal-uygulama-08041911.html

    İstanbul Yeni Havalimanından İlk Uçuş Deneyimim - Yol - Ücretler - Kapılar ( Fotoğraflı)


    quote:

    İSTANBUL HAVALİMANI’NDA UYGULANACAK BAZI CEZALAR İSE ŞÖYLE:

    Genel kurallar ile ilgili olarak havalimanının hava tarafında tahsis edilen (Bina, ofis, hangar, sundurma vb.) alan ve çevrelerinde temizlik (FOD) hususlarına riayet etmemeleri halinde 100 $

    PAT sahalarının kirletilmesi durumunda 100 $

    PAT sahalarının kirletilmesi ve gereken şekilde temizlenmemesi halinde, kirletilen bölge İGA tarafından temizleneceğinden tahakkuk edecek hizmet bedelinden bağımsız olarak 500 $

    Apronlara su ve kimyevi madde dökülmeyecektir. Dökülmesi durumunda ivedilikle yetkililere haber verilecektir. Aksi durumda görülen aksaklıklara 100 $

    Çöpler çöp araçlarına yüklenilecektir. Uçaktan çıkan çöpleri açıkta bırakmayıp poşetleri ağzı kapalı olarak çöp araçlarına yüklenilecektir. Aksi durumda görülen aksaklıklara 100 $

    FOD kutularına çöp atılmayacaktır. FOD kutularına uçak park yeri kontrollerinde bulunması muhtemel pul, cıvata, somun vb. küçük FOD’leri atılacaktır. Aksi durumda görülen aksaklıklara 100 $

    Kullanılan kâğıt, naylon, bardak, pet şişe vb. FOD oluşturacak malzeme çöpe atılacaktır. Sorumluluğunuz altında olan uçabilecek ve yuvarlanabilecek tür malzeme rüzgârda serbest bırakılmayacaktır. Aksi durumda görülen aksaklıklara 100 $

    PAT sahalarında temizlik kurallarına ve FOD hususlarına riayet etmeyen personele 100 $

    Hava aracının park yerlerine giriş/çıkışlarında ilgili yer hizmetleri görevlisi hazır bulunacaktır. Hava aracının park yerine girişinden önce ve çıkışından sonra FOD kontrolü yapılacak. Push-back süreci tamamladıktan sonra push-back aracının arkasından FOD kontrolü yaparak bölgeyi terk edilecektir. Aksi durumda görülen aksaklıklara 100 $

    PAT sahalarında Şirket’e ait uçak çöp taşıma araçlarından yerlere çöpten sızan çöp sızıntı suyunun dökülmesi veya damlaması şeklinde ilgili sahaların kirletilmesi durumunda 500 $

    PAT sahalarında Şirket’e ve/veya tehlikeli atık taşıma yüklenicisine ait endüstriyel ve tehlikeli atık taşıma araçlarından, tehlikeli atıklara ait sızıntıların yerlere dökülmesi veya damlaması şeklinde ilgili sahaların kirletilmesi durumunda (Örneğin atık yağ) 1000 $

    Atıkların uygun olmayan banda dökülmesi halinde her bir poşet başına ceza uygulanacaktır. 250 $

    Havalimanı Başmüdürlüğü/Müdürlüğünce yasaklanan alanlara park eden araca 250 $

    Herhangi bir olaya müdahale eden araçların (ARFF, ambulans, güvenlik vb.) giriş-çıkış ve manevralarına engel olacak yerlerde park eden araca 250 $

    Uçaklara hizmet veriliş sırasında yakıt ikmal aracı ve ARFF aracı önüne, köprü manevra alanına, uçak kabin ve tehlike çıkış kapıları önüne, uçak park sahası çizgisi üzerine ve uçak altına park eden araca 250 $

    Personelin PAT sahası içerisinde alkollü veya keyif verici maddeler alarak araç kullanması halinde (İkinci kez tekrarlandığında Hava Tarafı Sürücü Ehliyeti (HSE) iptal edilir ve aprona giriş iptal edilir) 500$

    PAT sahalarında araç içinde veya dışında her türlü tütün mamulleri, elektronik sigara, alkol, uyuşturucu ya da uyarıcı madde kullanan her personel için 1000 $




  • Sırf Atatürk'ün ismi olmasın diye. Allahın unuttuğu yere hava alanı yaptılar. Bu halk bunu unutmaz.
  • https://www.birgun.net/haber-detay/istanbul-havalimanindaki-yemek-soygununun-altindan-bilal-erdoganin-ortaklari-cikti.html

    quote:

    İstanbul Havalimanı’ndaki yemek soygununun altından Bilal Erdoğan'ın ortakları çıktı
    birgun.net
    1-2 dakika

    Yeni İstanbul Havalimanı ile ilgili gündem olan yemek fiyatının arkasından Bilal ve Sümeyye Erdoğan’ın da ortağı olduğu iki isim olan Ali Bahadır Yeşil ve Mustafa Esenkal çıktı.

    İstanbul Havalimanı gösterişli taşınmanın ardından yemek soygunuyla da gündeme geldi. Doğu Orcan adlı yurttaş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda İstanbul Havalimanı’nda açık olan tek restoranda plastik tabakla verilen birer kaşık patates salatası, bir kaşık kısır ve 8 adet yaprak sarmasına 100 lira hesap geldiğini söyledi.

    Havalimanındaki yemek soygununun gerçekleştiği restoranın sahipleri ise şaşırtmadı. Restoranın iki ortağından biri Mustafa Esenkal, diğeri ise Ali Bahadır Yeşil. Bu iki ismin bir diğer ortaklığı “Gülhane Döner” markasıyla bilinen ama ticaret unvanı Doruk Izgara olan şirket.

    Ticaret Sicil Gazetesi’ne göre sermayesi 1,5 milyon TL olan Doruk Izgara’da Mustafa Esenkal’ın 337 bin 500 TL, Ali Bahadır Yeşil’in de 169 bin TL değerinde hissesi var. Daha fazla pay sahibi iki ortak ise 543 bin TL’lik hissesi ile Bilal Erdoğan ile 450 bin TL’lik hissesi ile kardeşi Sümeyye Erdoğan.


    İstanbul Yeni Havalimanından İlk Uçuş Deneyimim - Yol - Ücretler - Kapılar ( Fotoğraflı)




  • dunyanın en buyuk havalimanı diye ovulurken ulasımın bu akdar berbat olması tam bir muamma...trafıksız 45dk suruyorsa gerısını varın sız hesap edın..ulkenın duzensızlıgının en buyuk gostergesı..havalımanı basladıgında aynı zamanda metro da yapılsaydı belkıde dunyanın en ıyı ulasımına sahıp en buyuk havalımanı olacaktı..ama su an tam bır muamma...ayrıca ataturke ve sabıha ulasım ucretlerınden daha pahalı...herseyı pahalı..hey masallah demek lazım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • anons olmaması kötü
    dubaide de yok
    büyük havalimanlarında kötü oluyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: İl teber

    Şu an ki hali tüm projenin %40 ı anca zaten . İlk etabı bu açılan kısmı.

    Alıntıları Göster
    Bu kadar büyük olmanın bir anlamı yok ki.

    HUB olacağız diye yapılan yatırıma bak. Frankfurt avrupadaki hub, dubai de ortadoğudaki hub. Araya bir Hub gerekmiyordu ki.

    Yanlış bir yatırım yaptık bence.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: astegon

    Bu kadar büyük olmanın bir anlamı yok ki.

    HUB olacağız diye yapılan yatırıma bak. Frankfurt avrupadaki hub, dubai de ortadoğudaki hub. Araya bir Hub gerekmiyordu ki.

    Yanlış bir yatırım yaptık bence.

    Alıntıları Göster
    Yatırım ülkeye yapılmadı ki yandaşa yapıldı. Ekstra olarak konut sektörü kötü gitmese o bölgeye milyonlarca konut yapacaklardı. Hem ekonomik krizden bir darbe yediler hem Istanbullu kaybettiler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3qzotix -- 8 Nisan 2019; 11:37:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.