Şimdi Ara

istanbul trafiginden bezdim izmire yerlestim. (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
327
Cevap
8
Favori
11.257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
120 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: otomobilci_x

    quote:

    Orijinalden alıntı: zorradam


    quote:

    Orijinalden alıntı: INTRUDERTR

    bencede izmir bozmuş iyice gerci bozulmayan nerwsi kaldı.

    buyuk sehirlerden.en.sevdigim yer samsun.sahilide yapildi artik .trafik yok denecek kadar az. nerde olursaniz olun 5 dk da sahildesiniz.500 bin3 denize sifir evde yasayabilirsiniz 200 bine 5 dk yurume mesafesinde hayat ucuz .

    kesinlikle tavsiye ederim dolmuscular disinda abuk subuk arac kullananda yok.



    Izmirde ankarada istanbulda samsunda trabzonda bir çok yerde yasamis 81 il görmüş biri olarak bende tr de olsam Samsun tercihlerim arasında olur

    5 ay önce bende kendi tercihimle samsuna taşındım ve cok memnunum gerçekten güzel bir şehir heleki benim gibi hafta sonu evde oturamayanlar için bire bir.

    Tr geri dönmem umarım




  • Istanbulun sikintisi yanlis kentlesme.
    Beylikduzune yapilan 100 binlerce konut ve bu konutlari 2 seritli bir yol ve metrobuse mahkum etmek. Veya maslak 4 levent civarina tuzlerce gokdelen ve ofis kurup insanlari burada calismaya mecbur etmek. Konutlar ve isyerleri duzgun planlanip dagitilsaydi insanlar hergun ayni yone gotmek zorunda kalmazdi. Metrobus iskenceye dondulce trafik daha da patladi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Plaka 45?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • izmir i görmesem inanacağım ama çok fazla abartmışın be hocam
  • adam benim hayallerimi çalmış resmen :) şimdi beddua mı etsem tebrik mi etsem çözemedim.

    Malesef iş nedeniyle 2045 e kadar istanbuldayız emekli olunca bizde böyle bir şey düşünüyoruz.

    18 yıl kocaeli de yaşadım 6 yıldır istanbula alışamadım gitti. Her gün trafikte sinir harbi yaşıyoruz.
  • ben istanbul trafiğine değil de istanbulun kendisinden bıktım. benim de urlaya yerleşmek gibi bir düşüncem var. ama biraz cesaretim eksik sanırım..
  • 5 senedir izmirde yaşıyorum tamamen abartılmış bir konu. O kadar büyütülecek hiç bir yanı yok. Akşam 6 ile 7 arası hatay- fahrettin altay güzergahını bilmeyen, gaziemir ışıkları bilmeyenlerin yorum yapması kolay tabiki. Neymiş insanları çok sıcakkanlıymışta filanda. Gelin sizi kadifekaleye, bucaya götüreyim de biraz sıcak kan hissedin. Elit ve düzgün tek yeri izmirin alsancaktır o da zamanında yahudilerin oralara yerleşip ticaretle o bölgeyi zenginleştirmesinden dolayı. Onun dışında şu son 4-5 senedir özellikle ergenlerin abarttığı koca bir balon bence izmir.
  • Merhaba izmire hoş geldiniz öncelikle
    Ben doğma büyüme izmirliyim, şu an güzelbahçede oturuyorum ve AOSB çiğlide çalışıyorum.Günde 70 gidiş 70 dönüş toplam 140 km yol yapıyorum, sabahları 1 buçuk saatde akşamları 1saat 45 dakidada eve varıyorum.
    Eğer arabamla gidersem aynı mesafe sabah 50 dakka akşam 1saat 10 dakka bu dediklerim izmirde yaşamayı güzel kılan şeyler eğer istanbulda otursaydım günde o kadar mesafe yol alabileceğimi hiç sanmıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kaygerya

    Istanbulun sikintisi yanlis kentlesme.
    Beylikduzune yapilan 100 binlerce konut ve bu konutlari 2 seritli bir yol ve metrobuse mahkum etmek. Veya maslak 4 levent civarina tuzlerce gokdelen ve ofis kurup insanlari burada calismaya mecbur etmek. Konutlar ve isyerleri duzgun planlanip dagitilsaydi insanlar hergun ayni yone gotmek zorunda kalmazdi. Metrobus iskenceye dondulce trafik daha da patladi.

    Aslında Avrupa yakasına mülk sahiplerine evlerini mesken olarak kiraya verdiklerinde vergi avantajı verip, Anadolu yakasında mülk olarak kiraya verildiğinde biraz daha yüksek vergi ödenmesi gerekse, mevcut binalarda Anadolu'da iş, Avrupa'da mesken olarak kullanılan daire sayısı artsa, çalışanların iş yerlerine yakın ev tutması da bir şekilde desteklense, Yengemin de bıyığı olsa, eniştemin de biraz memesi...

    Bence çok kasmadan ışınlanmayı keşfetsek İstanbul'un sorunu çözülecek ya, neyse, ya sabır arkadaşlar...

    Ağaoğlu'na soruyorlardı, "herkes her yere rezidanslar gökdelenler yapıyor; ama İstanbul'da trafik problemi artmaya devam ediyor, ne düşünüyorsunuz?" diye. Adamın cevabı: "Öyle mi oluyor, ben helikopterle gidip geldiğim için bilmiyorum."

    Dünya üzerinde nüfusu 6 milyonun üzerinde olup, trafik problemi olmayan bir şehir de yok. İStanbul tamam çok ekstrem bir örnek; ama Newyork, Londra, Moskova trafiği ile meşhurdur. Bence söylenip söylenip harekete geçmeyenler sadece mızmızlanmış oluyor. Aksiyon alın. Trafik sizi yoruyorsa taşının. Taşınmayacaksanız da susun, kaderinize razı olun. Kaçınılmazsa zevk alacaksın muhabbeti biraz.

    Bu bağlamda sizi tebrik ederim. Ankara'dan taşınmam gerekse, İzmir yaşayabileceğim illerin başında geliyor.

    Bazen de şafak atıyor, "al başını git Edirne'ye Üseyin! Demlen er gece er gece! Gırnata çalmayı da biliyon! Aç kalmazsın be ya! Gidersin Meriçe, koyarsın torbaya 70'liği, ağzını iple bağlayıp sallarsın torbayı meriç'e... Yanına karpuz peynir... Mis... Sınırdan pisiklet kaçakçılığı yaparsın be ya! (Edirne'nin efsanesi: Bir adam her gün günde bir kere otobüsle Bulgaristan'a geçip, yaya geri dönüyor. Yıllar sonra gümrük polisi değişince, yeni polis herifin farkına varıyor ve işkilleniyor. 1 yıl boyunca her geçişinde adamın üzerini arıyorlar. Herif birşey kaçırıyor ama ne? Gümrük polisinin parlak zekasından kaçmıyor tabi, 1 yılın sonunda çözüyorlar. Herifçioğlu her gün otobüsle gidip, bisikletle dönüyor...

    Çanakkale'yi de çok sevmiştim; ama Çanakkale çok hüzünlü. 300.000 şehidin hüznü şehrin üzerinde. Herkeste onun ağırlığı. Prag gibi memleket. "Bu bina Naziler tarafından bombalandı, tek tek taşları bulup yeniden yaptık." "Bu taşlar normalde kum rengidir; ancak bombaların etkisi ile karardılar." "bu köprü var ya..." "dur tahmin edeyim, Nazi'ler bombaladı!" "Yok hayır, naziler geçemesin diye kendimiz bombaladık..."
    Enteresandır, Edirne Balkan savaşında düştüğünde sonra geri alındığında, iki savaşta toplam 300.000 şehidimiz de orada var. Üstelik Edirne bölgesinde sivil ölümleri de çok olmuş. Ama eski başkent olmasından mıdır nedir, Edirne'de Çanakkale'deki hüzün yok. Edirne düştüğünde saray ve içindeki mühimmat düşman eline geçmesin diye imparatorluğun ilk önemli sarayını havaya uçurmuş olmamıza rağmen, Edirne'de insanlar enerjik, mutlu. Ama Çanakkale bir buruk. Ama buralar da güzel memleket. Buraları da düşünebilirim.




  • 2011 de istanbuldan ankaraya yerleşmiş biri olarak diyorumki ''BENİ BURDAN ALDIRIIIIN !!! ''

    Trafikte saygı denen birşey yok. İnsanlar maço genel kültür bu ve bununla övünüyorlar. Herkezin suratı asık çok çekilmez bi şehir. Otobandan transit geçilecek bir şehir benm gözümde ilk fırsatta denizi olan bir ile yerleşmeyi düşünüyorum...
  • İzmire hoşgeldiniz de İstanbulun eğlencesine alışan burada yapacak bir şey bulamaz.
    Ve bir müddet sonra buradaki olmadığını düşündüğünüz trafiğe alışıp İzmir de İstanbulu aratmıyor diyebilirsiniz..
    İstanbul dan İzmir e taşınan bir forum üyesi :)
  • Hocam ben İstanbullu değilim, 2-3 senedir İstanbuldayim ama senin anlattığın şehirde yaşamıyorum. Metro evet şehrin bi kısmına gidiyor. Metrobüs, ayakta binmek için savaşmak gerekiyor. Otobüs, ayakta binmek için savaşmak gerekiyor. Otobüse bindin, 1 saat yol normal. Yarım saatte eve gidiyorsan evin işinin dibinde olmuş oluyor. İstanbullu olduğunu söyleyen birisine bunları anlatmamak lazım, değil mi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hoşgelmişsin de bu şekilde trafiği bir tek haftaiçi ölü saatlerde herkesin okulda işte olduğu vakitte bulabilirsin. İş yeri ev arasını kabaca düşündüğümde hele kışın yağmurlu havada 1,5 saat ve üstünde yol tutar. Benim 2 saati buluyor normalı 1,5 saat ev iş. Ve burada istanbuldaki kadar araç da yok. Tek sorun dar yol, sel alan altgeçitler ve sayısız kaza. Yine de istanbuldan iyidir ama maalsef cennet de değil. Allah toplu ulaşıma düşürmesin diyorum ve tekrardan hoş geldiniz.

    ben şahsen izmirden kaçmak için fırsat arıyorum, zaten bir süre sonra sizde hissedeceksiniz ki bu kent terk edilmiş koca bir getto gibi :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cesc_

    Hoşgeldiniz hocam. Kendiniz, eşiniz ve çocuğunuz adına çok doğru bir karar vermişsiniz. İstanbul'dan geldiğiniz için inanılmaz rahatlamışsınızdır gerçekten. Ancak İzmir'de yaşayan biri için son 3-4 yıldır trafik çok arttı malesef eskiye göre. İnsanlar İzmir'e taşınmak için sebep arıyor, bulanlar hemen geliyor. Böyle giderse yakında İstanbullaşacak iyice.

    Bir de, İzmir'in asıl sorunu araç sayısı değil, saçma sapan tasarlanmış yollar, kavşaklar. Asıl trafiği onlar yapıyor. Bir uyarı, trafikte 45 plakalı gördüğünüzde İstanbul'da 41 plakalı gördüğünüzde ne yapıyorsanız onu yapın. Türlü türlü süprizler sizi bekliyor olabilir.

    Yazın İzmir merkez inanılmaz rahatlayacak. Hele hele hafta sonları hayalet şehir gibi olacak. Siz de Çeşme, Alaçatı, Foça vb. yerlere gitmezseniz bomboş yollarda keyifle dolaşabilirsiniz.

    Akşam trafiği 30 dakika sürmüyor malesef. Bornova'da 3-4 gibi başlıyor, 8'e kadar sürüyor yoğunluk. Ancak dediğim gibi genelde belli başlı kavşaklar yüzünden oluşuyor bu yoğunluk. Özellikle Ege Üniversitesi hastanesi önündeki kavşakla henüz tanışmadıysanız dünyanın en saçma kavşağına bir merhaba deyin. :) Hafta sonları 14.00-20.00 saatleri arasında Forum Bornova ve civarından uzak durun. İnanılmaz bir kaos oluyor hem yol üzerinde hem de otoparkında. Ayrıca yağmur yağınca İzmir direkt kilitleniyor nedense. Yine de İstanbul'dan gelen biri için pek bir şey değil bunlar.

    Trafik dışında, İzmir insanının güleryüzlülüğü ve sıcakkanlılığına bir süre alışmakta zorluk çekeceksiniz. Siz de güleryüzünüzü insanlardan esirgemeyin, güleryüzlülüğün getirdiği mutluluk halkasına katılın. İzmir'de size sıkıntı verecek insanların %98'i İzmirli değil İzmir'e belli yerlerden göç eden biri olacaktır. Futbol konusu hariç tabi. Konu futbol (Göztepe & Karşıyaka) olunca o nezih insanlar insanlıktan çıkıyor, görebileceğiniz en vahşi holiganlara dönüşüyorlar malesef. Bunlar dışında İzmir'in tabiki çok sinir olduğum yönleri de var ama İstanbul'dan gelen birine bunları anlatsam dalga mı geçiyorsun der mutlaka. Bu yüzden hiç bahsetmeyim, İstanbul'dan kurtuluşunuzun keyfini çıkarın.

    Tamam çok güzel yazmışsınız fakat bir noktaya değinmek istiyorum. 45 plakalı görünce kaçın gibi bir algı oluşturmaya çalışmışsınız. Gençliğime kadar İzmir'de kaldım, sonra Manisa'ya geçtim ve yaşamımı Manisa'da devam ettiriyorum. Öncelikle aracımla (45 plaka) İzmir'e gittiğimde trafik beni çok yoruyor. Yol vermeyen sürücüler, önüne kıran taksiciler, saçmasapan saniyede 10 kez kornaya basan dolmuşçular, saygısız şöforler vs.. 45 plakalı aracımla İzmir'e gittiğimde sürekli sıkıştırmalarla vs karşılaşıyorum. Fakat 2 aydır aracım 35 plaka ve İzmir'e gittiğimde hiçbir problem yok. Yani siz aslında kendi kendinize "yabancı plakaysa sıkıştır" durumuna girmişsiniz. Manisa'ya yolunuz düşerse buyrun gelin ve gerçek saygı, sürüş keyfi nasıl olur kendiniz görün. Burada önünüze kıran, makas atan, saçmasapan hareketler yapan araçların TÜMÜ, yanlış anlamadınız TÜMÜ ya 35 ya da 34 plaka. Deneyebiliriz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: golf

    2011 de istanbuldan ankaraya yerleşmiş biri olarak diyorumki ''BENİ BURDAN ALDIRIIIIN !!! ''

    Trafikte saygı denen birşey yok. İnsanlar maço genel kültür bu ve bununla övünüyorlar. Herkezin suratı asık çok çekilmez bi şehir. Otobandan transit geçilecek bir şehir benm gözümde ilk fırsatta denizi olan bir ile yerleşmeyi düşünüyorum...

    İstanbul ve Ankara'da daha önce ikamet ettim şuan İzmir'deyim. Trafik konusunda sıralama yaparsam İzmir, Ankara ve en son İstanbul olur. Bugün Uludağ'dan Bursa'ya indim şehir içinde trafik yoğundu, Balıkesir merkeze girdim gene öyle İzmir e geldiğimde Bornova dan 90-100 km hızla geçtim, sadece altınyol dan konak bölgesine kadar az bir yoğunluk vardı, sahil yolu malum yeşil dalga 70 le geçtim, otobanda da 120 km hızla devam ettim. İzmir i özlemişim, iyi ki İZMİR de yaşıyorum. Balıkesir de araçtan çok yayalara dikkat etmekte fayda var.




  • Istanbul'da yasayip da eviyle isi arasinda 30-40 km mesafe olanlara anlam veremiyorum yillarca ben de kucukcekmece-eminonu arasi gidip geldim 1,5 saat git 1,5 saat gel su an pendikteyim is yerimde pendikte arada 2 km mesafe var su,dogalgaz,askerlik subesi vs. bana en uzak mesafede olani 5 km belediyede calisan arkadasim var birinin pendik-silivri arasi gidip geldigini soyledi direk kafayi yemis o adam dedim cekilecek cile mi? Is yerin nerdeyse evini de oradan tut zor mu bu kadar seni oradan koparamayan sey ne ki sanki?
    Kararinizdan dolayi kutlarim ama ben istanbul'u seviyorum birakip gidebilecegimi sanmiyorum sakin yerler bana gore degil demekki kalabalik seviyorum benben

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaygerya kullanıcısına yanıt
    Öncelikle hakkınızda hayırlısı olsun, insanın yaşadığı ve ekmeğini kazandığı şehri değiştirmesi hayatındaki dönüm noktalarından biridir.


    İstanbul un keşmekeşliği malum ama, Akçay ımız da malesef son yıllarda çarpık yapılaşma, aşırı göç ve yetersiz alt yapı vb yüzünden gitgide eski nezih halinden uzaklaşan bir tablo çiziyor, yine de büyük şehirlere nazaran çok daha rahat elbet.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: otomobilci_x

    quote:

    Orijinalden alıntı: zorradam


    quote:

    Orijinalden alıntı: INTRUDERTR

    bencede izmir bozmuş iyice gerci bozulmayan nerwsi kaldı.

    buyuk sehirlerden.en.sevdigim yer samsun.sahilide yapildi artik .trafik yok denecek kadar az. nerde olursaniz olun 5 dk da sahildesiniz.500 bin3 denize sifir evde yasayabilirsiniz 200 bine 5 dk yurume mesafesinde hayat ucuz .

    kesinlikle tavsiye ederim dolmuscular disinda abuk subuk arac kullananda yok.



    Izmirde ankarada istanbulda samsunda trabzonda bir çok yerde yasamis 81 il görmüş biri olarak bende tr de olsam Samsun tercihlerim arasında olur

    5 ay önce bende kendi tercihimle samsuna taşındım ve cok memnunum gerçekten güzel bir şehir heleki benim gibi hafta sonu evde oturamayanlar için bire bir.

    Sinop'a gittiniz mi?

    Gitmediyseniz, mutlaka gidin. Hiç unutamadığım anılara sahip.
    Rahmetli babam 3 yıl kadar görev dolayısı ile orada bulunmuştu, benim 10-12'li yaşlarıma denk gelir.




  • İzmirden Ankaraya taşınmış biri olarak şunu söyliyim, hayatınızın en doğru kararını vermişsiniz. İmkanım olsa 1 dakika ankara da durmam hemen izmire yerleşirim tekrar. Ayrıca yeni başlangıcınız hayırlı olsun.
  • golf kullanıcısına yanıt
    İzmirden Ankaraya geldim ve içimden geçen herşeyi tek tek yazmışsınız, aynı şekilde katılıp eklemek istediğim şu var, lütfen ankaraya sonradan gelen herkesi direk pavyona götürmeye çalışmayın. Abi Ankarada hayatın büyük bir parçası malesef bu, Ankaranın yerlisiyle sohbet etmeye başladıysanız bilin ki 5 dk sonra pavyon muhabbeti başlayacaktır.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.