Şimdi Ara

İstanbul — Sinop Arası Uzun Yolculuk Tavsiyeler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
7.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Çarşamba günü 3 gibi İstanbul çıkışlı eşimin memleketi Sinop’a gideceğiz. Daha önce İstanbul Ege arasında mekik dokumuş biri olarak Karadeniz bölgesine ilk defa gideceğim. Ve Sinop’a giderken tecrübeli olan arkadaşlardan yol güzergahı ( navigasyondan baktım ama lakin tecrübeli bilenden duymak daha iyidir.) - mola verilmesi ve görülmesi gereken yerler - dikkat edilmesi gereken hususlar ve eds ye dikkat edeceğim yerler ( hep dikkat ederim malum gizli ve sıkıntılı olan yerler var.) gibi naçizane tavsiyelerinize ihtiyacım var. Yardımcı olursanız sevinirim. Tavsiyeleriniz benim için önemlidir. Şimdiden Allah razı olsun .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozz75 -- 29 Temmuz 2018; 20:7:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • nasipse bende cumartesi gideceğim sinopa. hanımköye. :)



    çok bilmesem de yol üstünde safranbolu ve ılgaz var bildiklerim. tabii sinop da daha çok gezilecek yer var.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • xweser X kullanıcısına yanıt
    Kazasız belasız gidin gelin hocam, hanımköye :)) Sinop için baya yer var. Giderken Safranbolu aklımda. Mola yerleri ve kesin yiyin denilen yerler varsa alırım bir Öneri.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bolu'dan sonra dikkat etmeye başlayabilirsiniz. Karabük-kastamonu istikametini kullanacaksınız muhtelemen. Gerede gişelerden çıktıktan sonra hemen kenarda EDS var devamında yine var dikkat edin. Kastamonuda yol çalışması ve eski yol olan bazı kısımlar var özellikle Kastamonu en dikkat edilesi yer. Virajlarına hızlı girmeyin çakıla kaptırabilirsiniz şehiriçlerinden geçeceksiniz dikkat edin. Kanlıgöl diye bir mevkiden geçeceksiniz yol bilmeyen şöförü pek affetmez. 10 gün sonra bende gidicem kısmetse hayırlı yolculuklar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ByGkhan57 kullanıcısına yanıt
    Tavsiyeleriniz içim çok teşekkür ederim. Benim için önemli bilgiler. Aynen hocam Kastamonu Karabük yolunu kullanacağım. Kanlıgöl dediğiniz yer yol bakımından mı yoksa eds bakımından mı dikkat edilmesi gerekir ? Karadeniz bölgesi yollarında en fazla 80 90 yaparım diye düşünüyorum. . Virajlı yollar da genel olarak 50 geçmem prensipten ötürü. İnşallah hocam Rabbim sizin de kazasız belasız gidip gelmenizi nasip eylesin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozz75 kullanıcısına yanıt
    Yol olarak göründüğünden daha sert ama o hızlarda sıkıntı çıkacağını zannetmiyorum. Çakıla kaptırma durumu olabilir o yönden dikkatli olunması lazım sürekli yol çalışması olan bi yer Kastamonu malum :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ah keşke benim uzun yolum da 600 km olsa, türkü söyleyerek akşam yemeğine yetişirim. :)

    Hayırlı yolculuklar size. Benimde hanımköy Sinop :)
  • Sinop / Ayancıkta Oturuyorum yol gayet güzel zaten sıkıntı olmasın kastamonu taşköprüde durup kuyu kebabı yiyebilirsin eğer geçersen efsane kuyu kebabı var etli ekmeğide çok güzel ayrıca konyayı aratmaz sarımsak alabilirsin Taşköprünün sarımsağı meşhurdur Sinopta cezaevi var gezilebilecek bektaşağa göleti var onun dışında erfelek şelalerine gidebilirsin pek uzak değil
  • ByGkhan57 kullanıcısına yanıt
    Eyvallah Çok sağ olasın , kanlıgölden geçerken aklımda olacaksın :))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eyvallah Sağ olasın, niye ki hocam çok mu uzaktasınız :)) Rabbim tez zamanda türkü söylerken gidip gelmeyi nasip etsin. :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozz75

    Eyvallah Sağ olasın, niye ki hocam çok mu uzaktasınız :)) Rabbim tez zamanda türkü söylerken gidip gelmeyi nasip etsin. :)
    git gel 2400 km. Amin.
  • gastimneydimoni kullanıcısına yanıt
    Not aldım , Taşköprüden geçerken inşallah tadacağım kuyu kebabını. Daha önce Nevşehir’de baktım ama beğenmemiştim. Bakalım Karadeniz bölgesinin nasıl :).

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Usta nerdesin sen öyle :) :) Alamancı mısın 😂😂

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşın etli ekmek önerisini ben de destekliyorum, çok lezzetli idi. Sarımsak alırsanız da iyi paketletin, sağlam kokuyor

    Hayırlı yolculuklar olsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 30 Temmuz 2018; 1:28:25 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozz75 kullanıcısına yanıt
    Herkez yönünü batıya dönmüş ben doğuya döndüm üstad. Çook uzaktayım çoook. Ölüyorum desem 3 güne bulurlar beni :)

    Boyabat sırık kebabı mükemmeldir. Eğer yolun düşerse mutlaka tatmanı tavsiye ederim. Haber verirsen de iyi tarafından ayarlatırım sana. Ahh ahh gözümde tüttü şimdi oralar. Neyse birkaç haftaya benimde yolum düşer inşallah. Sinop koyundan atıcam kendimi denize, 3 gün çıkmam herhalde. :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozz75

    Not aldım , Taşköprüden geçerken inşallah tadacağım kuyu kebabını. Daha önce Nevşehir’de baktım ama beğenmemiştim. Bakalım Karadeniz bölgesinin nasıl :).
    Taşköprüye gelince haber verin ben taşköprülüyüm akrabalarım yol kenarında sarımsak satıyor indirimli aldırabilirim belki.
  • vırajları cok keskın olur,seklıne aldanır yavaslarsın,bakmıssınkı u vırajı gıbı vıraj,sarampol kazaları cok haber olur,her zaman onunde araba olsun gece gıtme
  • seyirli bir yolculuk için ılgaz yolunu tercih edebilirsin ama virajları fazla olabilir. karabük'e yaklaştığın anda ve karabük içinde hız uyarılarını çok dikkatli takip et anında ceza kitliyorlar. kastamonudan sonra dikkatli ol her an yola çıkan büyülbaş hayvanlarla karşılaşabilirsin. ayancığa gideceksen sakın ama sakın devrekani yolunu kullanma yolu biraz uzatsa da sinoptan doğru dolaş çok daha iyidir. devrekani yolu inanilmaz virajlı inişli çıkışlı bazı yerlerde yarım yol var araçlar karşılıklı birbirini bekleyip geçiyor.

    taşköprüde sırık kebabı yiyebilirsin yolu çok az uzatıp boyabat da kuyu kebabı yiyebilirsin hatta boyabat atomu denilen ezme şekerlerinden (sinopta da şubesi var) alabilirsin. kanlıgölden geçeceksen parça et alabilrsin eti güzeldir yol üstünde satarlar taze kesilmiş. sinopta katmer çok iyidir, sinop mantısı ye muhakkak kervan pastanesinin dondurması çok güzeldir burma kadayıf üstüne de alabilirsin kadayıf da fena değil, barınak pizza vardır meşhur ama son yediğimde o kadar tad alamadim.

    ayancık tarafında akgöl'ü , erfelek'de şelalaleri ziyaret edebilirsin. gerze de güzeldir. sinopta akliman karakum hamsilos u gezebilirsin.

    son olarak sinop da hiç trafik ışığı yoktur o yüzden trafikte nezaketi elinizden bırakmayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi remotion -- 30 Temmuz 2018; 9:53:22 >




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.