Şimdi Ara

Istanbul Ataşehir Cafe Locale Vale Rezaleti (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
3.425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 1-2sokak öncesinde arabayı parkedin ve yayan olarak gidin bence bu en mantıklısı.
  • O parayı yatırırlarsa 70 80 tane gakir fukara doyurun siz çünkü imkansızı bekliyorsunuz
  • Kötü bir durum geçmiş olsun. İnsana koyan ise suçlarını kabül etmemeleri. Yukarıda arkadaşın biri yazmış bende ona katılıyorum sen bu konuyu ekşi sözlüğe taşı bence.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valeye araç vermemek lazım kati suretle. İsterse 10 dakika uzaklıktaki yere çeker iner yürür geri dönerim mekana yine de vermem aracı. Sıkıntılı nokta iş ahlakı olmaması, her yerde kısa yoldan para kazanmayı uyanıklığı empoze eder dürüstlüğü tukaka gösterirsen bize geri dönüşleri de böyle olur işte maalesef. Valesi alır aracı sürter, teknik servisteki teknisyen servise bırakılan aracı alır akşam kaza yapar perte çıkarır vb.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıkıldım akşam akşam şu yazıyı okuyunca...
    Neden böyle oluyor,neden bizim ülkemizde insanlar insan gibi yaşayamıyor?
    Dünyanın en yüksek vergilerini ödeyen bu insanlar neden vergileri ile besleyip karnını doyurduğu,adeta saltanat yaşattığı devletten hizmet alamıyor?
  • Üst düzey bir mekan değilse valeye günah bile vermem, yoldan çevirmişler vale olmuş çoğu ortalama mekanda durum bundan farksız,arkadaşın bahsedeceği olay ve aracınıza gelebilecek diğer problem ihtimalleri göz önüne alındığında her insan bu sonuca varıyor.
  • şu vale denilen hizmetten istanbul belediyesi isimli resmi mafya kurumu da faydalandığından bu şerefsizlik bitmez.
  • Olaya tekil olarak bakmayın.Küçük çoçukları olan aileler kış aylarında özellikle çocuğun üşümemesi için valeleri tercih edebiliyorlar.Ayrıca Yabancı müşterinizi yemeğe götürmek zorunda kaldığınızda siz inin ben aracı park edip geleyim mi diyeceksiniz :) Vermemek bir tercih ama bazen zorunlu kalıp vermek zorunda kalıyorsunuz.Vale şirketinin çakallık yapıp ödememesinde işletmeler baskı yapıp müşterisinin yanında dursa valeler böyle davranamayacak. Düşünsenize aracınız 100 bin TL , gidip 150-200 TL hesap ödeyebilecek duruma sahipsiniz ancak hasarlı aracınızı valeye yaptırmak için bu tip numaralar yapıyorsunuz !!
  • Ben yetkili servise verirken bile içim rahat etmiyor, daha önceki vukuatlarıda belliyken iyi cesaret böyle insanlara araç teslim etmek.
  • üniversite yıllarında valelik yapmış biri olarak kendi aracımı zorunda kalmadıkça valeye vermem, valeye verdiğiniz her zaman riski göze almak durumundasınız, bu ülkedeki valelik sistemi aynı bu örnekteki gibi çalışıyor bu tarz yerlerde
  • şikayetvar.com
  • işi bilen bir avukatla görüşün bence yoksa tazminat ödemek zorunda kalırsınız kamera kaydıda yok nasıl ispatlayacaksınız ona güvenerek size cevap vermiyorlar işte bunu unutmayın onlarında şirket avukatı vardır konuşmuşlardır bile
  • Arkadaşlar elimde tutanak var. Tutanakta işletme müdürü ve vale yetkilisi olarak görünen şahısın tutanakta imzaları var.Önce kendi ustamız var ona yaptıracağız dediler kabul etmedim , aracın garantisi olması ve renk tutmaması gibi durumlarda muhatap bulmak açısında yetkili serviste yaptırmayı istedik.Vale yetkili önce kabul etti , yetkili servise gidip ön hasar tesbiti yaptırdım ve vale yetkilisine durum iletildi.Servisin hesap numaralarını karşı tarafa ilettik ve ödemelerini istedik.Servise herhangi bir ödeme yapılmadı bu yüzden elimizde durumu özetleyen tutanakla bugün ihtarnameyi gönderdik.Cafe lokasyonundan dolayı merkezi bir yerde o çevrede mutlaka mobese kameraları vardır.Mahkeme kararı olmadan mobese kayıtları incelenemiyormuş.Bu tip tavırlardan dolayı araçtaki değer kaybı , aracın serviste kaldığı sürece ikame araç masrafları gibi tüm masraflar karşı taraftan hukuki yönden istenecek.




  • mekan önüne gelindiginde, hooop aninda anahtari isteyecekler, arabayi vuruncada herkes topu birbirine atacak. ne ala memleket.. geçmis olsun, elinizden geleni ardina koymayin..
  • Arkadaşımıza Geçmiş Olsun Cafe adını paylaştığı iyi oldu bir daha gitmeyiz. Ataşehir de bir çok iş arkadaşım oturuyor.

    Gelelim Valet Parking işine. Bu Valet hikayeleri dünyanın dört bir yanında aynı, Bu işi layığı ile yapanlar vardır elbet ama 1 elin hadi diyelim 2elin parmaklarını geçmeyecek kadar.

    Mümkünse Valet Park Tercih etmeyin, Benim misafirim de olsa, bebekte olsa, bırakmamaya gayret ediyorum duruma göre Onları bırakıp yürüyorum ya da Park edip onlar ile yürüyorum. Birçok yabancı ülkede misafir edildim. Bazıları yürüttü bazıları valet verdi ama kimseye yürüdüm diye darılmadım. Aynısını bende beklerim. Tabi bu benim tercihim olurdu, Eğer zorunluysa Tavsiyem Aracı verirken de alırken de Videosunu çekerek vermek ve almak ödemede de fiş istemek ama video da olsa bu işler mahkemeye kadar gidiyor. Mahkeme de o video'u kanıt kabul eder mi bu da ayrı.



    Ek olarak konulardan biri de, ne kadar sağlam arabanız ve ünvanınız var ise bu konularda o kadar şanslısınız. bir AVM Valet Parkında 100KM'de olan Range Rover'ı duvara vuranı bilirim. Pek tanınan birisiydi arabanın sahibi. Bir şekilde Valet Park işletmesi o arabayı satın aldı ve yerine 0.KM yenisini verdi. (ki Tampon ve FAR hasarı vardı)



    Biz arabadır hasar olur deriz, ödeyin deriz pişkinlik yapanlar adama çattıklarında 0.KM ile paşa paşa değiştiriyorlar.



    Herkese göre değil yani arabayı valet'e emanet vermek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 29 Aralık 2016; 0:44:43 >




  • Gecmis olsun, yazdiklarinizdan ve olayin gidisatinindan, kanunlara riayet eden ve guvenen birisi oldugunuz irtaya cikiyor. Mahkemeyle vs bisey elde etmeniz zor, bir avukata danisarak, elinizdeki tutanakla birlikte ilamsiz icra dosyasi acin, onlar ugrassin.
  • Arabayı alıp sorumluluk kabul etmemek nasıl bir iş ya ? Düzenbazlık denir buna.
  • Güncelleyelim,kim görürse kardır,o kadar az kişi gider
  • Valeye vermek yerine eşimi ve çocuklarımı cafenin önünde indirip aracımı arka sokaklarda bir yere park edip geliyorum. Vale de mal mal bakıyor
  • En sevmediğim mesleklerden birisidir valelik. Vasıfsız, ne idüğü belirsiz tiplerin yaptığı araç parketme işine meslek denebilirse o da. Sokakları parselle insanlar parkedecek yer bulamasın sonra da aldığın arabayı hayvan gibi kullan ve oraya buraya sürt. Sorumluluk da kabul etme iyi walla süper meslek..

    Ekşide rezalet başlığı açılsa daha çok ses getirir diye düşünüyorum. Elinizdeki belge ile muhtemelen yasal yolla da sonuç alırsınız zaten de yine de şikayetvardan, envai çeşit forumlara, mekan sitelerine kadar her yere yazın da ayaklarını denk alsınlar.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.