Şimdi Ara

İşsizlik iyice patlayacak (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
200
Cevap
5
Favori
29.593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
135 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • yıllardır söylerim. türkiyede nüfus max 30 milyon olması gerekli. %50 si üretmeden sadece hizmet sektöründe çalışan bir toplumuz, %5 zengin kesim kaymağını yiyor..hizmet sektörüne memurlar dahil.. memurlar sadece vergi kesip vergi ile maaş alıyorlar.. bu döngü kısır döngü oldu..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi focusrite -- 9 Kasım 2019; 18:49:26 >
  • Yeni istihdam ve teknolojik yatırım olmazsa malesef işler daha kötü olabilir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bekirin

    Bu mesaj silindi.
    ahhh be genç dostum .

    18 senede üretimi %20 seviyelerine gerileten yani üretimi bitiren. bütün devlet kuruluşlarını özelleştiren . İstihdam yaratıcam diye Taşeronu özal hükümetinden bile daha beter hale getiren AKP hükümeti mi istihdam saglayacak ?

    Sen memurlara gelene kadar yukarıda saydıklarımı düşünüceksin.
  • 2020 Nisan ayını bekleyin. Kaos ortamı olacak. Tarihin en büyük ekonomik krizi kapıda olacak. Zaten yankılarını şuan hissediyoruz. Kağıt para tarihten silinecek. Altın ve Gümüş muazzam patlama yapacak. Zaten gelişen süreçte 2 sene içerisinde de dijital para devrim olacak. Altın-Gümüş ve Dijital para arasında bir uyum olacak. Eski dünya yok oluyor. Yeni dünyanın doğuşu sancılı olacak. Fakat sonunda zenginlik bugünkü gibi olmayacak. Ulaşılması çok kolay olacak. Dışarıdaki dünya sadece hoş bir yemeği mideye götürmek olacak. Geriye kalan bütün zamanın evde geçtiği bir dünya olacak. 2024 yıllarına doğru ise teknolojide çığır açılacak. Her şey şu bulunduğunuz sanal alemde olacak. Bilim-kurgu gibi geliyor. Fakat bir kaynağım var. Tarihe not düşün. O gün söylediklerimi daha iyi anlayacaksınız. Efendilik, kölelik devri bitiyor. Fakat sancıları çekiyoruz, yapacak bir şey yok. İşsiz geziyoruz, kimimiz borç batağında, kimimiz zor geçiniyor. Politik liderler bile bunun farkında emin olun. Güçlü liderler zaten çöküşü iyi hissedecek. Yönetim sistemleri bile yıkıma uğrayacak. Benim söylediklerimi ister ciddiye alın, ister almayın. Sabredin görelim.

    09.11.2019



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Göz- -- 9 Kasım 2019; 19:10:14 >




  • Alen Doğu Gencer kullanıcısına yanıt
    Ahh be yaşlı dostum.

    Aynen onlar da devlete baglı dünyalarca işci çalıştıran fabrikalar vardı 1 kişinin işini 30 kişinin yapıp devlete yük olan.

    Akp den öncekilet sahladıgı istihdamı da biliyoruz kahveye gelip kamyonun üstünde bir adam amele seçtigi zamanlar falan işte :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kamuda inanılmaz bir kadro şişikliği var anlatamam. 3/1 oranında azaltılsa yine kamu çalışmaya devam eder. Personel maaşları hazineye ciddi yük oluyor (Yıllık bütçenin yüzde 30u kadar)

    Gençler ara eleman olmak istemiyor. Hizmet elemanı olmak zaten sıkıntı günde 12 saat ayakta, haftada 1 gün hafta içi tatil asgari ücretle kimsenin çalışmamak istememesine hak veriyorum.

    Bizim ülkede şuan en büyük sıkıntı işin zorluğu arttıkça, özellikle bedenen alınan maaş düşüyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İşsizliğin sebebi nüfus değil devletin doğru düzgün yönetememesi. En önemlilerini sıralarsak

    - Çalışma saatleri çok uzun bu da insanların sosyalleşmesini ve para harcamasını engelliyor. Bir pazar tatili olan kişi nereye gitsin nerede para harcasın. Yıllık izinlere hiç değinmiyorum bile. Buda yeni işletmeler açılmasını engelliyor.

    - Ticarette olan inanılmaz haksız rekabet. Sen düzgün dükkanını açıyorsun,kaliteli hizmet vereceğim diye uğraşıyorsun ama köşede kaçak,göçek faturasını kesmeyen esnaf senin işini baltalıyor.

    - Devletin işletme şartlarını belirlememesi. Ben ustayım diyen usta oluyor, 5m2 dükkanda dönerci açabiliyorsun vs vs böyle saçma iş mi olur.

    - Herkes okusun diye şu saçma kesintisiz eğitim. Kardeşim bağ,bahçede çalışacak amele de lazım bu ülkeye, gerçekten okumak isteyene de mani oluyorlar.
  • Mühendislik okuyanların % kaçı mühendisliğe uygun ya da yeterli eğitimi alıyor ki? Bir tek tıp kaldı o da gitgide düşüyor kalitesi. 28 şubat sürecine kızdık ama bu hükümet daha da beter yaptı işleri. İşin kötüsü temeller de sarsılırsa işimiz iyice zorlaşacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim firmalardan birinde bir kiz ise baslamisti bir kac ay oldu, markette kasiyer ve raf falan diziyor. Gecen yemekte denk geldik abi birakacagim amais bulmak cok zor ekonomi bitirdim diyor. O kadar okudum kasiyerlik yapiyorum diyor. Ulke git gide daha kotu olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • asıl kölelik 2020 sonrası. kölelere suan efendilerini seçme hakkı verildi bu sadece daha üretken kılmak için bu güruh ve cenahı. artık bizim için dijitalleşmiş her bir bulgu direkt ID kart görevi görecek ve sistemde domain olarak bulunuyor olacak. asıl kaos 2020 sonrası. bu dünyayı bizimle paylaşmak istemeyecekler. onlar. elitler. suan bize sunulmuş bütün iletişim veri kaynakları poliçeler bazında karşılıklılığı ve dönüştürülebilirliği önceden öngürülmüş şeyler. bedel ödeyeceğiz cünkü birçok hizmeti karşılıksız olduğunu sanarak alıyoruz. %70-80 robot üretimi olursa zaten insanların çoğu işsiz kalacak.
  • Baraji gecen muhendis mimar vs oluyorsa suç biz de degil

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • şakşakcıları saymazsak ekonomi cok bozuk
    ve bozulmaya devam edecek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birde tuturmuslar kendini yetistirecen , herkes 10 dil,100 program bilse ne olacak yine kontejan disi kalacak. Arz talep dengesi,ustalikta kontejanlar dolu kimse usta aradigi yok, bir usta aradiğinda 1000 tane basvuruyor. 8 milyondan 80 milyon yaptik sikintiyi burada arayin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehxpal -- 10 Kasım 2019; 0:21:48 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mehxpal

    Birde tuturmuslar kendini yetistirecen , herkes 10 dil,100 program bilse ne olacak yine kontejan disi kalacak. Arz talep dengesi,ustalikta kontejanlar dolu kimse usta aradigi yok, bir usta aradiğinda 1000 tane basvuruyor. 8 milyondan 80 milyon yaptik sikintiyi burada arayin
    8000 başvuru gördüm. Geriye kalan 7999 ve ben ?
  • Kesinlikle haklisin,fazla nufus ucuz isgucu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehxpal -- 10 Kasım 2019; 0:20:33 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lise bile olmayacak yerlerin üni. yapılması ile niteliksiz mezun sayısı oldukça arttı. Düşünün adamlar binayı kapatıp uni diyorlar. Uni. bu değil aslında. Kısacası, üretim olanaklarını bilimsel veriler ışığında öğreten kurumdur. Öyle dershaneden bozma yerlerle üni. olmaz.
  • Ben işsiz ziraat mühendisiyim. Kimse yeni mezunum diye is vermiyor herkes tecrübe arıyor, is verenler de asgari ücret veriyor ben okadar sene okul okumusum muhendis olmusum asgari ucretle calismak zoruma gidiyor. Okurken bir teknoloji markette tam zamanli calisiyordum 3000 tl maas aliyordum simdi 2020 vercez diyorlar üzülüyorum. Ben calisirken yanimda lise mezunu hic bir vasfi olmayan arkadaslarla calistim onlari kucumsemiyorum adamin meslegi yok okumadim serserilik yaptik diyor pisman ama aslinda mutlu olmasi gereken o is begenmeme luksu yok cunku mesleği yok. Ben muhendisim ama issizim gecen bir is ilani yayımlandı yuksek lisans mezunu tecrübeli mühendis ariyor verdiği para 2250 tl şaka gibi resmen. Demem o ki lisedeyken bu kafam olsa kesinlikle üniversite okumazdim okursamda dil bölümü okur dilimi gelistirir bir meslek sahibi olurdum kesinlikle. Okuyacaksaniz 2 yillik elektirik tip mühendislik alt dallarindan birisini okuyun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sorun şu ki artık tıptan başka bölüm okunmayacak seviyeye geldi ülke. Şu an mühendislik eğitimine yeni başlayan öğrencilere yüzde 80 işsiz gözüyle bakıyorum ki benim bakmam bir şeyi değiştirmiyor öylelerde.

    Bununda asıl nedeni prezervatif değil ülkede ki fabrikaları ve kurumları satmak gelen parayıda suriyelilere olsun başka şeylere olsun harcamaktır şu orantıyı mala anlatsan anlar çünkü.

    Fabrika azalıyor, Yeni üniversite açılıyor. Yakında tesisatçılık yapan makine mühendisi dolacak ülke.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hangi eyaletler ? Yazın bunlar napıyor peki nasıl geçiniyor ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.