Şimdi Ara

Islami cennet ve pedofil (sübyancilik) Nebe 33. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
48
Cevap
0
Favori
3.497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • lawbreaker kullanıcısına yanıt
    deve sidiği hadisini sahih kabul eden 1 milyon kişi bulabilirsin.peki bu içeriğini doğru kabul etmene bir kanıt mı?sayılarla bu din işi çözülemiyor.siyaset futbol ve din konularını ayrıca değerlendirmek gerekli.40 küsür çeviri yapan her kişinin dini eğitimi aynı ise farklı bi ses çıkmasını bekleyemezsin.elmalılı hamdi yazırın bi fatiha suresi çevirisi var.büyük oranda, arapça kelimeleri türkçe karakterlerle yazmış.okuduğundan anlamıyorsun.üstelik fatiha suresinde 7 ayet var.
  • lawbreaker kullanıcısına yanıt
    Caner Taslaman Din satar, baska birsey yapmaz. Ortada egitimsiz, dinden habersiz cahil bir kitle var, milyonlari olusturan bir kitle, Caner Taslamanda sacmaliklari ile, ki kendiside dediklerinin yalan yanlis oldugunun farkinda, bu kitleyi hedef aliyor.

    Caner Taslaman gercekleri konusan degilde, onu dinleyen kitlenin duymak istediklerini konusan birisidir. Bu sekilde söhret arayan birisidir.

    Nebe 33 Ayetinin mealleri ortada, 95% ayni sey yaziyor. Hadi Türkce meali sana yetmedi yürü git X dildeki mealini oku ayni sey yaziyor, cünkü Ayet'de anlatilan bu.

    Burdaki bazi Müslümanlar duymak istediklerini degilde, hakikati kabul etmek zorunda artik.
  • Acepi A kullanıcısına yanıt
    Duymak istedikleri ve gerçekler ve cennet ve huri.



    Duymak istemek kabul ancak gerçek kısmına cenneti ve huriyi inanan biri olarak ben bile sığdıramam.



    Demek istediğim duymak istenen hakikatin gerçellenmesi surecinde benim dünya ahiret don juan olmak istediğimi soylediğini soylediğim bi kitabın gerçekliği olamadığım yonunde olurasa, halen duymak istenen şey gerçek olabilir mi?



    Ben bi erkek olarak kadının sexsualizm den ne anladığını nerden biliyim? Onun hoşuna gitti diyelim. Onun adına laf ederken kadın mı oluyoruz da hissiyatını bizmiş gibi yaşadı diyoruz.



    Bence erilin hurisi ile dişilin hurisi kavramında duymak istediğimiz şey ben kadın olmam diyen erilin sesidir ve bu gerçektir.



    Gerçek en nihayi gözün önünde olandır ve huri ve cennet gerçeği varsa ya nerdedir ya da dünya cennet ise huri kimdir?



    Bana kalırsa bi gerçeğin en uygun kesim yeri varsa bu kesimden sonraki kopyala yapıştır kısmı gerçeğin devamına yönelik olmalıdır.



    Dünya cennettir cehennemdir ancak inanan kimse dahi bu gerçeği kabulde huri gerçeğine rağmen neden kabul edemez? Bence kimsenin kadın olmak gibi bi derdi yoktur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • yav birakin caner taslamani oryantalistlerin uydurdugu meallerle ahkam kesip durmayin cahillik te biryere kadar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nebe/33



    Hepimiz Kuran çevirisi okuyoruz. Arapça bilenler arapça okuyor ancak herkes arapça bilmiyor. Çevirilere bakıyor ve ne anlıyor ise ona inanıyor. Hiç araştırmıyor ve farklı sonuçlar elde ediyor. Bu ilgili ayet de aynı şekilde. Ancak buna bir açıklama getirmek gerekiyor. Çünkü çevirilerde haklı olarak kültür ve gramer gibi bilgiler yer almıyor zaten onlar yer alıyor olsa her biri yıllar süren eğitimler sonucu öğrenilen konular olduğu için bir iki açıklama kimseye yetmeyecektir. Peki ne diyor bu ayet.

    Çoğunun bildiği nedir?



    "Memeleri tomurcuklanmış yaşıt kızlar"



    Orijinal yazılışı nedir?



    "kevaibe etraben"



    Peki kelimenin anlamı nedir?



    Kevaibe = Muhteşem görünümlü, Endamlı, Göz alıcı, Şahane



    Etraben = birbirine denk, Yaşıt



    Yani nedir normal asıl çevirisi?



    "Muhteşem görünümlü yaşıtlar."



    O zaman bu kadar ilahiyatçı yanılıyor mu?

    Elbette ki hayır.



    O zaman neden böyle çeviriyorlar?



    Bunun için küçük bir hikaye anlatacağım.



    Kuzenim aracılığı ile Irak ve Suudi Arabistan'a gittim. O dönemler ateisttim ve kuzenimle birlikte gitmemin sebebi açık aramaktı. Arapça gramer dersleri, dinler tarihi dersleri almıştım bomba gibiydim. Her şeyi bilip Allah'ın olmadığını kanıtlamaya gidiyordum. Ha şunu da söyleyeyim oraya gidip gelmek beni dindar yapmadı. Sadece Nebe Suresi 33. Ayet'inin aslında ne olduğunu anladım. Bir şeyin doğrusunu öğrenmekle o şeyi bütünüyle kabul etmiş olmuyorsunuz. Bunu neden söylüyorum. Ateistken çok bencil ve egoisttim. Bana doğruyu gösteriyorlar ancak kabul etmiyordum. Sonra ciddi bir araştırma yapmaya karar verdiğim zaman durum lehime de olsa aleyhime de olsa bir şey doğru ise kabul etmem gerektiğini anladım. Bu bana hiç bir eksi getirmeyecekti. Yani siz evrimi savunuyorsanız kambriyen patlamasını evrimin hızına oran ile bi anda çeşitlendiğini kabul etmenin size bir zararı yok tam aksine yararı olur. Çünkü bir gerçeği reddetmek sizin savunmanızı da zayıflatır. O yüzden öğrendiğim bu gerçek beni dine de yaklaştırmadı kabul ettiğimden dolayı ateizm görüşümü de zayıflatmadı. Daha sonra başka sebeplerden dolayı müslüman oldum. Anladığım şey şuydu."Kevaibe" kelimesi normalde “Kusursuz, endamlı, değerli” tarzında anlamları vardır. Ancak araplar bu kelimeyi kalıp halinde kullanıyor. Yani mecaz olarak kullanıyor. "Kevaibe" kelimesini ergenliğe yeni girmiş kızlar için de kullanıyorlar, kaliteli bir elbise için de kullanıyorlar, çok yakışıklı karizma ve heybetli bir adam için de kullanıyorlar. Yani birden fazla anlamı var.Bizde aynı şeyi yapıyoruz. Şimdi size bir örnek vereceğim ve bana hak vereceksiniz.Ben size desem ki benim bir odam var çok büyük ve orada leş kokan bir köpek var.Siz buradan hiç şüphe etmeden büyük bir odada kötü kokan bir köpek olduğunu anlarsınız. Ancak kimse demez büyük bir odada ölü bir köpek var. Çünkü "leş" kelimesi kokmuş durumdaki hayvan ölüsü demektir. "Benim çok büyük bir odam var ve odada leş kokan bir köpek var." cümlesini yabancı bir kimseye söylediğinizde onu çevirir ve der ki ölü bir köpek ve bir odadan bahsediyor. Neden böyle der çünkü bizim kültürümüzde sıfat olarak leş kelimesini farklı bir anlamda kullandığımızı bilmiyor. Araplarda da aynı şekilde. Güzel kaliteli kusursuz bir şey gördüklerinde kevaib kelimesini kullanıyorlar.



    Şimdi siz diyebilirsiniz ergenliğe girmiş kızlar için de kullanılıyormuş ondan bahsediyor olamaz mı?



    Olamaz!



    Hemen açıklayayım.



    Bunu anlamak için de cümle ve kelime yapılarını gramer bakımından incelemek gerekiyor. Arapça gramerinde bizden farklı olarak dişi ve erkeklik takıları vardır. İngilizcede "he" "she" gibi cinsiyet belirleyici takılar Arapça'da da mevcuttur. Dişilik zamirleri kullanıldığı kelimelere dişilik özelliği kazandırır. Yani o nesne veya kişinin cinsiyetini gösterir. Bu iki şekilde kullanılır. Aslında bildiğim dört farklı anlamı var ancak yazı uzamasın zaten işimize yarayacak iki tane var.



    Kapalı te ile biten kelimeler elif-i Maksure



    1. "ö" ye benzer 2. si "5" i andırır.



    Yani kelimenin sonlarında bu zamirler yok ise dişi ya da kadın yani "she" değildir. Bu kelimelerin sonlarında dişilik takıları yoktur. o yüzden kızdan bahsediyor olamaz.



    Peki neden herkes öyle yazıyor?



    Bu çeviri yazmalarındaki sebep, çevirinin anlamının “göğüsleri tomurcuklanmış kız” olması. Ancak anlamının o olmamasıdır. Asıl anlamı muhteşem görünümlü yaşıtlar (birbirine denk) demektir. Arapça bilen kimseler de yani o çeviriyi yapanlar da zaten böyle algılar. Ancak art niyetli birçok insan bunu kötü amaçla kullanıp insanların kafalarını karıştırıyor. Kısacası bu kadar net kanıtlar ile cennette tomurcuklanmış kız var demek oldukça yanlış olur.



    -Özgür Güçlüoğlu



    Daha objektif yaklaşmanızı ve daha kapsamlı araştırma yapmanızı öneririm...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Acepi A kullanıcısına yanıt
    Ayrıca şunu da söylemek istiyorum ki madem Caner Taslaman saçma sapan konuşuyor o halde bu din yalandır diyen Celal Şengör neden karşısına çıkmıyor.



    Sen git Boğaziçi Üniversitesi'nden mezun ol, Marmara Üniversitesi'nde yüksek lisans yapıp üzerine git Tokyo Üniversitesi'nde ve Oxford Üniversitesi'nde doktora çalışmaları yap. Bununla yetinme, Harvard ve Cambridge Üniversitelerinde "misafir öğretim görevlisi" olarak ders ver. Sonra da DonanımHaber denen platformda sırf tanrı inancı olmadığı için kendini bilim adamı sanan, bir adamın peşinden "o diyorsa doğrudur" mantığıyla şeyhine bağlanan mürit misali koşan ve kendini "celalist" olarak tanımlayan, filozof tavırları takınan biri gelsin seni kadir mısıroğlu ile bir tutsun; ılımlı islamı savunduğunu iddia etsin. sana din satar desin saçmalıklarıyla taraftar elde ediyor desin.



    Dönüp dolanıp Caner Taslaman hakkında söyleyebildiğiniz tek şey şu Cihan Saçlıoğlu ile olan tartışması. O da "Benim gibi düşünen sorgusuz sualsiz haklıdır" mantığı sonucu programda yapabildiği tek şey habire "Benden iyi mi bileceksin" şeklinde argümanlar sunan Cihan Saçlıoğlu'ya hak vermenizden.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • vTeck kullanıcısına yanıt
    Abi rica ediyorum böylesine kolpa alıntılar paylaşmayın. Ateist adamın Arabistan'da "Allah'ın olmadığını kanıtlamaya" ne işi var. Bu kadar gerizekalılık olur mu? Ateiste göre olmayan şey nasıl kanıtlansın. Kaldı ki tüm bilgilerde olduğu gibi olguyu ortaya atan ispat ile yükümlü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeş cennet ile bu dünyayı kıyaslamak yanlış . Cennette istediğini yapabilirsin tüm zvkler hatta bilmediğin bir çok tatlar var . O zaman ben dünyada bu zevkleri yaşamıyorsam ccennette niye yaşayayım ? Bir mantığa göre de cennette ki birisinin Allah ı inkar etmesi durumunda ne olur o zaman ?
  • Caner taslamanmı yoksa cübbeli ahmet mi konunun uzmanı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vTeck kullanıcısına yanıt
    Her TV konusmasinda sacmalayan birisinin önüne neden ciksin ? Neden ciddi alinsin ? Bakiniz ben bilim adami degilim ben bilem ama bu adamin sacmaladiginin farkinda olan birisiyim.

    Haa sizde sacmaliyorsunuz, hala yok su Arapca kelimenin anlami su, yok bunun bu, orda bu yazmiyor su yaziyor diye sacma sapan kivirma cevaplar vermeye calisiyorsunuz. Burda geliyorsunuz, yerli yabanci meallerin tamami yanlis, benim yazdigim dogru diye sacmaliyorsunuz.

    Ben Caner Taslamanin kuranin celiski ayetlerini alip, kivirip kivirip uydurup uydurup anlamini bozmaya calisip mucize diye insanlara satmaya calistigi görüntüleride biliyorum. Örnegin Dünya düzdür ayetleri hakkinda konustugu Videosu.

    Haaa, soruyorsun ya Celal Sengör neden karsisina cikmiyor diye: Sanada ben cevap vermezdim. Hala yok bunun meali yanlis aslinda arapcada su bu anlama geliyor orda aslinda bu yaziyor deyip olaylari kivirmaya calisan kisileri kimse ciddi almaz.




  • Acepi A kullanıcısına yanıt
    dünya düzdür ayetini daha önce forumda tartışmıştım ve nedense konu iddia eden kişi tarafından sürekli değiştirildi.
  • bazen utanıyorum ancak insanın yanılgıya düşmüş olma ihtimalini kabul etmesi de erdemdir demek lazım. başımda zaten böyle bi bela niteliğinde bi varlık da varken bence bunu düşünmenin ve yazıya dökmenin zamanıdır.

    ruhsal dünyamız var ve bu kesin ancak biz eşeyle üreyen canlılar olarak artık ruhsal dünyanın öğretilerini ne kadar, artık etten kandan oluşmuş bi şeye monte edebiliriz.

    olayın vehameti adına recep ivedik'in ruh güzelliği önemli ancak gelgelelim ruhlar dünyasında da yaşamıyoruz sözü kanttan decartesten daha aşağı bi tespit değildir. hatta belki de felsefenin temel taşı niteliğindedir. sözü ve söylendiği anı ve mekanı da düşünürsek insan ve ruh ikileminde kişisel tercihini açıkça bi kadından yana kullanan kimsenin ruha dair düşünceleri zaten bellidir.

    utanıyorum zira recep ivedik halktan biri. binlerce kitap okuyup sapıtmamış ya da aklını çorba etmek için kitap okumamış ancak çorbaya kaşık atarak hayatı öğrenmiş birisi. hüdaverdi pırtık 2.

    ha bu tespit ivediki decartes mi yaptı dedik. bence ivedik'i decartes yapacak kişi biziz.

    kadın denen nesneye ve kadının nazarıyla eril denen nesneye bu kadar yakınsak bi yaklaşımla o yaklaşımın sonucu olan varlığın ilaha dair ne taşımasını bekliyoruz? bu ilişki türünden(aile) ne gibi ruhsal bi sorun çıkar? çözüm bakımından ortaya çıkan ürün biz isek bu sorunun adı cinseldir (cin denen varlık (ilahiyat), içki de olur(ateizm) ruhsal (cebrail-kitabın ruhu) değildir.

    şimdi din denen aralıkta tartışılan şey ateistin keyfe keder cin içebilmesi ile dindar denenin cin çarpması ve tedavisi denen şeyi koca kitaba teşmil ederseniz, kitabı şeytanlar indirmedi ve indirse idi cin içmek de özgürlük olurdunun dışında başka bi diyni(özgür irade) tartışma zaten yapılıyor olamaz.

    tartışılan ilahiyatın ilahi kavramla ilgisi yoktur. dindar denen kişi bu mikyasla yani eşeye tabi mikyasın sonucu ve devamı olarak bi cinden (ki buna ilah diyor gibi-bu da şeytana tapma eylemidir) ateistte keyfe keder yaşamaktan cin içmeyi yani alkolun faydasını tartışıp kabul ettirmeye çalışan kimseye benzer.

    yani dindar şeytanı ilah gibi kabul ettirme ateistte alkol faydalı deyup deist agnostik olma yolunda ilerlemeye başlar.

    ilk bakışta hep atesit kazanır gibi duruyor ancak determinist düşüncede ateist ancak alkolun faydası ne ise hayatı bundan müteşekkil gören bi yapıya evrilerek hiç bi şey kazanamadığını kendini zehirlediğini anlar. tapsam şeytana tapacam içsem zıkkımı içecem ben ne edeyim böyle diyni ve hayatı diyen kimse asıl zarar ve ziyanda olur.

    ateizmin hayal kırıklığını idrak etmek lazımdır.

    dindarın da ilahi kavrama cin deyip bi cin tarafından çarpılıp çarpılıp durmasından başka bi şey eline geçmeyecektir. müslüman denilen(neye göre deniyorsa artık) coğrafyada olan bu zaten.

    yani bi yere varamayız derken nerede olduğumuzu tespit edersek varsak da nereye varabilirizin cevabını bulmak durumundayız.

    ve bence biraz utanma vaktidir hepimiz için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 28 Temmuz 2017; 13:40:9 >




  • ONY86 kullanıcısına yanıt
    Konu degismedi, siz orda mecazi anlam var deyip ayetleriinkar ettiniz bende tartismayi sürdürmekte anlam bulamadim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Starin

    Abi rica ediyorum böylesine kolpa alıntılar paylaşmayın. Ateist adamın Arabistan'da "Allah'ın olmadığını kanıtlamaya" ne işi var. Bu kadar gerizekalılık olur mu? Ateiste göre olmayan şey nasıl kanıtlansın. Kaldı ki tüm bilgilerde olduğu gibi olguyu ortaya atan ispat ile yükümlü.

    Hocam ne bu ukalalık ? Ben bunu okuduktan sonra bu adamı Facebook hesabından buldum ve görüştüm. Hala daha bazı konularda kendisine danışırım. Ne bu saldırganlık ne bu kesinlikle ben haklıyım bu kesinlikle yalan haber tavırları. O kadar haklı görüyorsan kendini git tartış birileriyle görelim ilmini ne olduğunu. Sizin gibi insanlara cidden laf anlatılmıyor çünkü anlatsak da en ufak bir zahmete girip gerçeğin ve doğru olanın peşini kovalamıyorsunuz bundan 1-2 sene önce burda sayısız ateistle tartıştım bilenler bilir. Bıktım artık buradaki insanlara laf anlatmaktan. Giriyorum foruma 2-3 dolanayım diye yeminle 100 kere açıkladığım şeyleri yeniden aynı kabı ısıtıp ısıtıp önümüze koyan birilerini gördükçe hayattan soğuyorum.



    Paşam istiyor ki kuşlar çıksın gökyüzüne La İlahe İlla Allah yazsın. Öyle olmuyor o işler bazı şeylerin peşinden koşacaksın. Emek olmadan yemek olmaz öğrenemediniz mi bunu hala

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Acepi

    Her TV konusmasinda sacmalayan birisinin önüne neden ciksin ? Neden ciddi alinsin ? Bakiniz ben bilim adami degilim ben bilem ama bu adamin sacmaladiginin farkinda olan birisiyim.

    Haa sizde sacmaliyorsunuz, hala yok su Arapca kelimenin anlami su, yok bunun bu, orda bu yazmiyor su yaziyor diye sacma sapan kivirma cevaplar vermeye calisiyorsunuz. Burda geliyorsunuz, yerli yabanci meallerin tamami yanlis, benim yazdigim dogru diye sacmaliyorsunuz.

    Ben Caner Taslamanin kuranin celiski ayetlerini alip, kivirip kivirip uydurup uydurup anlamini bozmaya calisip mucize diye insanlara satmaya calistigi görüntüleride biliyorum. Örnegin Dünya düzdür ayetleri hakkinda konustugu Videosu.

    Haaa, soruyorsun ya Celal Sengör neden karsisina cikmiyor diye: Sanada ben cevap vermezdim. Hala yok bunun meali yanlis aslinda arapcada su bu anlama geliyor orda aslinda bu yaziyor deyip olaylari kivirmaya calisan kisileri kimse ciddi almaz.

    Tamam kardeş Arapçayı Arap toplumundan daha iyi biliyorsun haklısın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Acepi A kullanıcısına yanıt
    ayet reddettim, çok ilginç.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ONY86 -- 29 Temmuz 2017; 8:55:45 >
  • vTeck kullanıcısına yanıt
    Dostum, iyi misin? Ne diyorsun?



    1- Yalan haber nerede demişim? Nerede buna dayanan bir imada bulunmuşum?

    2- Ateist olduğunu iddia eden adamım tanrının olmadığını ispatlamaya çalışması kadar gerizekalıca bir yazıyı burada niye paylaşıyorsunuz? Bize ne?

    3- Kiminle önceden tartışdığın beni ilgilendirmiyor.

    4- "İlim" ne demek?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Starin

    Dostum, iyi misin? Ne diyorsun?



    1- Yalan haber nerede demişim? Nerede buna dayanan bir imada bulunmuşum?

    2- Ateist olduğunu iddia eden adamım tanrının olmadığını ispatlamaya çalışması kadar gerizekalıca bir yazıyı burada niye paylaşıyorsunuz? Bize ne?

    3- Kiminle önceden tartışdığın beni ilgilendirmiyor.

    4- "İlim" ne demek?



    1- Kolpa alıntılar yapmayın şöyle demişsin mesajın duruyor orda

    2- Anlamadığın nokta şu ki Allah'ın olmadığını derken İslâm'ın kendi içinde çeliştiğini ve tutarsız bir din olduğunu insanlara anlatmak amacıyla gitmiş

    3- Araştırmadan kolpa falan dediğin için bu sitemim. Bu sitede senin gibi çok kişi var ondan yakındım.

    4- İlim bilimdir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vTeck kullanıcısına yanıt
    Arapcayi benden daha iyi bilenler öyle ceviriyor kardesim. Ha Arap toplumunda bu ayeti inkar eden, edebilecek kisi zaten yok ;)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ONY86

    4- KURAN’DA AHİRETTE “GÖĞÜSLERİ YENİ TOMURCUKLANMIŞ DİLBERLER”DEN BAHSEDİLİYOR MU?

    78-Nebe Suresi-33. ayetteki Arapça “kevaıbe etraben” ifadesine birçok Türkçe mealde “göğüsleri yeni tomurcuklanmış yaşıt kızlar” anlamı verilmiştir, hatta bazıları “dilberler” diye bile çeviriye ilave yapmıştır. Burada “etraben” ifadesi “uyumlu, denk” anlamına gelmektedir; “kevaıbe” kelimesi ise “göğüsleri yeni tomurcuklanmış (dilber) kızlar” olarak çevrilmiştir. Oysa ayette ne “dilber” vardır, ne “göğüs” vardır, ne de “tomurcuklanma” vardır. Öncelikle şunu belirtelim Arapça’da “kevaıbe” kelimesinin de “etrab” kelimesinin de dişili erkeği aynıdır; yani bu kelimeler dişilik ifade etmemektedir. Prof. Dr. Mehmet Okuyan “kevaıbe” kelimesine, bu kelimenin anlamlarından olan “kaliteli, değerli” anlamlarının verilmesini uygun görmektedir; buna göre bir önceki ayette (32. ayet) belirtilen “bahçeler, üzüm bağlarının” veya genel olarak cennet nimetlerinin “kaliteli ve (insanların kullanımına) uygun” olduğu bu ayetten anlaşılır. Eğer bazılarının verdiği anlam olan “genç” anlamı bu ayete verilirse; “erkeklerde bıyıkların terlemesi” ve “kızlarda göğüslerin tomurcuklanması” gençlik alametidir, fakat genç erkeği belirtmek için çeviride genç erkeğin alameti üzerinden “bıyıkları yeni terlemiş” diye çevirirseniz kimse bundan bir cinsel içerik anlamayacakken, genç kızlığın alameti alan “göğüsleri yeni tomurcuklanmış” ifadesiyle çevirirseniz nasıl cinsel çağrışımlar yapacağı açıktır. (Bu tarz çevirileri ateistlerin ve İslam düşmanlarının nasıl istismar ettiğini hatırlayalım.) Dişil bir yapısı olmayan “kevaıbe” kelimesinin, bu ayette “genç kız” olarak çevrilmesi yerine -Okuyan’n yaptığı gibi- “kaliteli, değerli” anlamında alınmasını daha uygun buluyorum ama bu kelimeyi “genç kız” anlamında alanların da, hiç olmazsa, bu kelimeyi bu temel anlamıyla “yaşıt gençler” veya “yaşıt genç kızlar” şeklinde çevirmesi ve ayetin ne öncesiyle ne sonrasıyla ne mantıkla bağdaşmayacak şekilde bu cinsel içerikli çağrışımı yapmamaları gerekirdi.

    http://www.canertaslaman.com/2014/01/cennette-cinsellik-ve-huri-meselesi/

    Ben gayet mantıklı buldum bir agnostik olarak . Çarpıtma degil gerçek bir açıklama yapılmış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.