Şimdi Ara

Isıdan dolayı kapanma sorunu .

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar az buçuk donanım bilgim vardır ancak burada takıldım. Şöyleki bilgisayarda herhangi bir video açtığımda yada fotoğraflara baktığımda 1-2 dk içinde pc ısınıp kapanıyor. Ama sitelerde gezerken herhangi bir sıkıntı yok. Bundan 4-5 ay önce 2. el anakart alıp anakartımı değiştirmiştim önceki anakartta böyle bi prroblem varmıydı bilmiyorum. Sormak istediğim şu: cpu ısınmasından kapandığına eminim ama sorunu anakartmı çıkartıyor yoksa işlemcimi bilemiyorum. bunu bilsem gidip işlemci veya anakart alıcam.
    Pc özellikler şu şekilde: amd athlon x2 4200 cpu msi k9ngm-2 am2 anakart.
    Not: pc nin cpu ısınmasından kapandığını cpu sıcaklık gösteren bi prgramdan teyid ettim. İşlemci fanında herhangi bir problem yok. Fan a termal macun kullandım değişen bişey yok. Kasanın içine vantilator tutarak çalıştırıyorum yine aynı :)
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >



  • kardeş sen aida64 veya everest gbi programlala bi sıcaklık al buraya koy b bakalım.
  • amd işlemcilerde hep böyle oluyor.
  • Sıcaklığı görmek lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • işlemci fanı çalışıyormu ? kapak açıkken bilg. açıp bir bakın bence. bir de aşırı tozlanma da bu hataya neden olur. elinizden geliyor ise kartları ve işlemciyi sökün temizleyin ve takın eğer fan dönüyor ise temizlik sonrası %80 düzelecektir.
  • İşlemci fanı çalışıyor ondan problem yok, tüm parçaları söktüm temizledim termal macun sıktım yine aynı. Sıcaklık olarak henüz sorunlu pc ye geçemediğim için ekran görüntüsü alamadım ancak şöyle bi seyir izliyor: pc açılırken msi ın sıcaklık gösteren programıyla beraber açılıyor orda gördüğüm ilk değer 50 derecelerde oluyor pc açılmayı yani sistemi hazır hale getirene kadar 63- 64 dereceyi buluyor. video veya fotoğraf açtığımda 80 lere dayanıyor ve kapanıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.