Şimdi Ara

İş/Dizi/Slayt için Macbook Air/iPad Air 5. Full Paket/Farklı cihaz mı almalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. Günlerdir izlemediğim video, bakmadığım forum kalmadı, ancak hala karar veremedim. Ben az-orta yoğun küçük bir ilçe acil servisinde çalışıyorum, nöbetlerde boşluklarımda şu amaçlar için kullanacağım bir cihaza ihtiyacım var, ancak ilk önceliğim uzun pil ömrü, hafiflik/taşınabilirlik:


    -PDF kitapları indirip (mümkünse) üzerine not almak.*

    -Akademik anlamda sunumlar ve konferanslar.*** (powerpoint hazırlama/düzenleme, zoom/skype üzerinden sunum paylaşımı vs)

    -Ara sıra dizi-film izlemek.*

    -Dil öğrenimi ve reçete güncellemeleri için notlar almak/not uygulaması kullanımı vesaire.***

    -Gün içinde şarj aletine ihtiyaç duymadan cihazı çantama atıp rahatça taşımak.***

    -Zaman zaman 10+ tarayıcı sekmesi kullanımı.*

    -En az 4-5 sene yeni cihaz almakla uğraştırmaması.***

    -Klavye + (gerektiğinde) mouse desteği. (touchpad bile kullanamıyorum) ***

    -YouTube kullanımı.***


    Evimde Casper Excalibur G650 var, ancak malumunuz üzere hem çok büyük hem de çok ağır, ek olarak klavyesi sorunlu, tuşlar bazen basmıyor bazen çift basıyor, değiştirmekle uğraşmadım. Dolayısıyla sunum hazırlarken çok uğraştırıyor, whatsapp'ı da evdeyken bilgisayardan kullanırım o yüzden çok yoruyor beni bu klavye, hastaneye de götüremiyorum bilgisayar çok yer kapladığı için.


    Netflix/Prime video/Spotify gibi takıntılarım yok sadece YouTube kullanırım, ara sıra normal dizi sitelerinden denk geldiğim 1-2 bölümü izler geçerim. iPad'lerde bu konuda sorun yaşayabileceğimi söyleyen bazı gönderiler mevcuttu (flash desteklemiyor vs), kafamda soru işaretleri bıraktı.


    İleride iPhone almayı düşünmüyorum, o yüzden cihaz etkileşimleri/iCloud gibi ekosisteme ihtiyacım yok. Depolamanın yüksek olması da şart değil, diğer bilgisayarımdan pdf ve slaytları aktarabilirim?


    Youtube, sunum, pdf kısımları benim için önemli. Powerpoint veya benzeri slaytlar hazırlayıp düzenleyebilmeliyim ya da word gibi bir uygulamaya uzun metinler yazabilmeliyim. Kendim PDF kitap indirip üzerine not almak ya da sadece okumak yeterli olabilir. (Kalem-mouse ikilisinde seçim yapacaksam önceliğim her zaman mouse. Ekstradan Kindle gibi cihazları alıp taşımakla uğraşmayayım diye iPad'e yöneldim)


    Kesinlikle oyun amaçlı ya da rendering/editing gibi ağır amaçlar için kullanmayacağım, zaten evimde laptop mevcut, ancak mekanik klavye olması şart ve slayt düzenleme için mouse desteği olması gerekiyor.


    Ekran takıntım yoktur (amoled olsun, led olsun, retina olsun vs). Dediğim gibi önceliğim uzun pil ömrü, taşınabilirlik ve işlevsellik.


    Surface Pro - huawei matebook 15 kullanmışlığım var. Lenovo Yoga Book gibi birkaç ultrabook ile Huawei Matepad 11/Galaxy S7 FE gibi kalemli tabletlere de göz attım. Ancak pil ömrü ve performansın düşmediği ve uzun yıllar kullanıcıyı pişman etmeyeceği söylendiği sebebiyle Apple'a yöneldim diyebilirim. Daha önce Apple tablet/laptop kullanmadım. 2016-17 ve üstü ikinci el Apple da alınabilir deniyor ama daha iyi olacaksa Macbook Air 2022 M1 ya da iPad Air 2022 M1 almayı tercih ederim.


    iPad, magic keyboard-kalem ve (apple mouse?) ile macbook air aşağı yukarı aynı fiyata geliyor. Bazı forumlarda harici bir keyboard ile kalem de bağlayabilirsiniz deniyor ancak bir kere alıyorum, iPad alacaksam orijinal Apple ürünlerini alıp geçmem daha sorunsuz olmaz mı?


    Apple ekosistemi hakkında gerçekten cahilim. Videolar-diziler için AirPods kesinlikle almalı mıyım yoksa bluetooth kulaklıkla işlerimi halledebilir miyim hiçbir bilgim yok.


    Epey detaylı yazdım ancak bulunduğum konumda cihaz görüp inceleyebileceğim bir fiziki mağaza yok maalesef, yakın zamanda Kastamonu merkeze de geçemeyeceğim için Apple'ın sitesinden sipariş vermeyi düşünüyorum, çünkü bir an önce elime ulaşması gerekiyor.


    Son olarak, Apple cihaz olması şart değil. İhtiyaçlarımı daha iyi karşılayacak 20-25k bütçe kapsamında farklı ultrabook veya tablet tavsiye ederseniz onlardan da tercih edebilirim. Zaman ayırdığınız için teşekkürler.








  • Up

  • Ben olsam Air 5 alırdım hocam. Macbook Air’da güzel ama pdf üzerine not alamassınız veya fazla para vermek istemiyorsanız iPad 10.nesil alın geçin hocam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Carter -- 20 Ekim 2022; 10:34:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tablet alın. Klavye filanda alıp, hamallık yapmayın!
    10parmak yazmayacaksanız, ekran kılavyesi işinizi görür.
    Hatta ucuz, 2.el kalem kullanılan ipad alıp, işinizi halledebilirsiz. 3-5 ay kullanın, yetmezse, macbook!

    Ben bu saydıklarınız için(ppt ve not almak hariç) 2017ipad5 kullanıyorum.

    Edit; "Zaman zaman 10+ tarayıcı sekmesi kullanımı.*" bunu şimdi gördüm. Bunu yapan adamın tabletle işi yok!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aksinaletinsan -- 20 Ekim 2022; 23:58:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konunun üzerinden epey bir süre geçmiş ancak iPad'de karar kılıp aldım. Kısaca düşüncelerimi yazayım. Kalem ve klavye ile birlikte evde yatarken rahatça okuma yapabiliyorum, dizi-film izleyebiliyorum. Makale/kitapların üzerine pratik notlar almak çok işime yarıyor, özellikle iş yerindeyken molalarda ve dinlenirken çok kullanışlı oldu. Şarjı da oldukça dayanıyor. Çalışırken klavyeyle arkafon müziği açıyorum, dinlenirken yatağa geçip klavyeyi çıkarıp okuma yapıp not tutabiliyorum. Mouse bir laptop kadar kullanışlı olmasa da epey iş görüyor. Araba almaya giderken de ilanları kontrol etmek için oldukça yararlandım. :D Sunum ve PT dersleri için çokça kullandım ve görüntü&ses kalitesi beni memnun etti. Magic Keyboard sayesinde açıyı da çok güzel ayarlayabiliyorsunuz. Ekranı ikiye bölme olayıyla ilk defa burada karşılaştım, ekranın sol yarısında yabancı dil kitabını açarken diğer yarısında sözlük açabilmek muazzam bir olay. Noteability uygulamasıyla kitaplar çok keyifli hale geldi, aslında gece yatarken karanlıkta okuyabilmek daha güzel; eksi olacak tek yan whatsapp uygulaması olmaması, onu da tarayıcıdan hallediyorum. Kısacası yukarıda bahsettiğim istekleri birebir karşılıyor.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.