Şimdi Ara

(İPHONE 3G TURKCELL) WİRELESS, EDGE ve GPRS sorunu (çok önemli) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
2
Favori
23.779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: umutciftci

    arkadaşım,
    öncelikle bilip bilmeden konuşman ve bu şekilde konu açıp insanları yanlış yönlendirmenden dolayı bence dikkate alınmamalısın!!!
    Neden?
    Açtığın konuya sebep olan sorununun açıklamasını zaten "metehan72" arkadaşım gayet güzel açıklamış. Birde bu yetmezmiş gibi yeniden bir şeyler yazıp durumu iyice kötüye sokmuşsun. Yahu bu şekilde karalama çalışması yapmadan önce bir araştırsaydın yada aklını çalıştırıp mantığınla olayı kavramaya çalışsaydın.

    Öncelikle aşağıdaki linkte yazılanları bir okumanı tavsiye ederim:
    http://www.turkcell.com.tr/bireysel/kampanyalar/iphone3G/iPhoneinternetkampanyasi
    Bu linkte derki hazırkart kullanıcıları için sınırsız (3GB) interneti kullanabilmek için cihazınızı aldıktan sonra IPHONE yazıp 7090'a kısa mesaj gönderin, gönderdinmi?
    Daha sonra yine bu linkte derki : Sınırsız internet paketi aylık 3GB kullanımı içerir. Paketin aylık fiyatı 59 YTL yerine 29,5 YTL (KDV dahil, ÖİV hariç) (71,5 YTL yerine 35,75 YTL KDV ve ÖİV dahil olarak) ve 600 kontör yerine 300 kontördür.
    Aslında sana bunu söylemişler ama sen anlamamışsın sanırım: yahu %50 indirimli paketi 300 kontöre alıyorsun daha ne olsun?
    haa 1 kontör bedeli:yaklaşık tüm vergiler dahil 0,160 YTL civarında bu durumda 300*0,165=48 YTL
    Uzun lafın kısası bilip bilmeden ne insanları yanlış yönlendir nede beddua et çünki o beddua gelir yine seni bulur benden söylemesi


    48 ytl ile 35 ytl arasındaki ne farkmı var... 13 ytl var 3 ayda 39 ytl eder... o kadar yazı yazmışsınız ama bunuda hesaplasaydınız iyi olurdu...
    sizin akıl çalıştırmanız ve mantığınızla kavramanız bumudur ??

    neyse ben kimseyi karalamıyorum... hala telefonum wirelestan bağlıyken kontorlerim düşüyo...
    o yuzden edgeyi yuklediğim bir programla kapamak zorunda kaldım... açmak için wireless gerkiyor bi sürü saçma sapan şey...

    kontor gitme olayını defalarca turkcellle konuştum adamlar ekstraya gitmemi istediler orda deneyin ordaki urun temsilcisi dogrulasın dediler...
    gittim denedim ekstradaki bayanda olayı gordu ve 440532 yi arayıp durumu anlattı...
    adamlar kendileri kabul ediyorlar durumun boyle oldugunu...

    ayrıca bu aylık 600 kontor olayı ben telefonu alırken yoktu.. eminim çunku iki hattım var sozleşmeli mi alyım yoksa sozleşmesiz mi alıyım diye çok düşündüm... aldığım yerde turkcell bu arada. ve aylık 35 ytl lik internet paketinin daha mantıklı olacagını dusundum. hatta ordaki çalışanlarda bana "bizcede haklısınız nakit daha mantıklı felan dedi" (o yolladığınız linkte yazanlar ben alırken oyle yazmıyordu yani) neyse 1 hafta sonra bi baktımki kampanya değişmiş... aynı zamanda 3 ay sonrada bu kampanyada bitiyomuş yani aylık paket yok hazır kartta diyolar.. ayıp değil mi bu sizce ???

    kazanılmış hak diye bir şey duydunuzmu hiç ???
    tamam şu anda durum boyle (600 kontor) bunu bende biliyorum o linkte yazanları. ama ben telefonu alırken boyle değildi??? ben butceme uygun olanı aldım ama değiştirildi.. tamam kampanya değiştirebilir, fakat kampanya değişmeden once satılan telefonlar için değiştirilmez... atıyorum 01 kasımda değiştirildi, 2 kasımdan sonra alınan telefonlar için bu kampanya geçerli olur... 1 kasımdan onceki alınan telefonlar için ise eski kampanya geçerli olur..
    arkadşım benim aklım ve mantığım konuyu bu şekilde kavrıyor... ben sana şikayetimi eleştirme demiyorum. ancak iyice otur düşün ve tekrar eleştir...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bcanpolat -- 2 Kasım 2008; 4:48:51 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: iPhoneShake

    Arkadaşlar;

    Konuyu açan arkadaşın başına gelenler, Turkcell'in ya da herhangi bir diğer operatörün problemi değil aslında. Her ne kadar temsilcilerin bu işi bilmediklerini söyleseler de aslında belki de bu işin teknik kısmınıçok da iyi bilmedikleri için kontörleri iadet etmişler. Şöyle ki;

    Arkadaşımız aslında, internet'e bağlandığında hem Wireless hem de EDGE aynı anda kullanıp kontörlerini tüketmemiştir. Bu zaten teknik olarak imkansızdır. iPhone varsa önce Wireless bağlantısını varsayılan iletişim yolu olarak seçer ve o sırada EDGE üzerinden erişim zaten yapılmaz.

    Buradaki detay şudur. Arkadaşımız Wireless bağlanmadığı durumlarda, iPhone üzerinde kullandığı uygulamlar EDGE' üzerinden internete bağlanmış ve kontör tüketmiştir. Zira, EDGE ya da internet bağlantısı gerektiren tek uygulama Safari ya da benzerleri değil, aksine "Wallpaper" seçeneği bile internete bağlanan bir uygulamadır. Ve hatta resim çekmeye kalksanız bile iPhone kamera yazılımı bulunduğunuz yerin lokasyonunu öğrenmek ister.

    Yani size istemesenizde gün içinde kullandığınız çoğu uygulama EDGE ile internete çıkıyor, istemli bir şekilde Wireless üzerinden internete çıktığınız durumlar elbette ki buna engel değil.

    Özetle konuyu açan arkadaşımız belki wallpaper uygulamasını açtı, belki resim çekti belki maps açtı... Wireless'e bağlı olmadığınız ve EDGE erişiminizin açık olduğu her an neredeyse her uygulama sizi internete bağlar. Burada Turkcell haklı gibi geldi bana, bu onların problemi değil gibi gözüküyor.

    Lütfen ön yargılı olmadan önce elimizdeki cihazı biraz daha yakından tanıyalım.

    Ayrıca EDGE uygulamasını kapatmak için, Turkcell'i arayıp EDGE mevzusunu sonsuza dek kapattırabilirsiniz. İkinci ve deneyimli seçenek ile Bossprefs uygulamasını yükleyip kapatmaktır. Bossprefs'iJailbreak'li ve Cydia kurulu telefonunuzda Cydia üzerinden yükleyebilirsiniz (2.1'de de çalışmaktadır, aksini iddia edenleri ciddiye almayın)

    iPhoneShake.com



    soylediginiz mantıklı fakat evimde wireless var zaten... yani telefon wirelesa bağlı oldugu halde edge devreye giriyor... gece yatarken telefon yanımda kontorler gidiyor oysa telefon wirelese bağlı... sorun burda zaten hadi tamam dışarda wireless olmadığı yerde gidenede bi şey dediğim yok o konuda haklı olabilirsiniz ama evimde wireless olmasına ragmen gidiyo kontorler...




  • quote:

    Orjinalden alıntı: yimmasabi

    quote:

    Orjinalden alıntı: ekostros

    arkadaşlar settings den

    location services i OFF
    enable 3g i OFF
    data roming OFF
    wi-fi i OFF

    yaptım yani netle ilgili hepsi off bi sorun yaşamam dimi.?


    Merhaba, ben de sonunda yeni ikinci el bir iPhone 3G aldim. Versiyon 2.1 (5F136).
    Turkcell hatlı bir model. Neyse ben kendi hazırkartımı taktım takar takmaz çalıştı. "Turkcel E" yazıyor du.
    Dedim hazır kart internete girmez diye düşündüm ama sonra bir de baktım Safari, email vs. derken.
    Yuh bir baktim -18 kontörüm kalmıştı. 100 kontör daha yükledim o da gmail hesabındaki verileri yüklerken gitti.

    Neyse sonra arkadaşın da en üstte yazdığı gibi herşeyi kapattım. Safari, email, youtube gibi yada internete erişim yapan
    programları kullanmazsanız kontör gitmiyor.

    Hakkaten haklısınız EDGE'i kapatma özelliği yok. Turkcell'de şu an bunu herkese açmış, bence açması iyi birşey, geçmişte
    Palm ile ineternete bağlanabilmek için bi yığın kod vs. yazıyor bir sürü ayar, abonelik vs. oluyordu. çok zordu. Yeni sürümde
    sanırım bu EDGE opsiyonu gelecektir. Ya da siz Turkcell'e gidip komple EDGE'i kapatabilirsiniz ama bu da kullanışlı değil.

    Öte yanda WiFi sorunu ben de olmadı. Dün gece E sembolü varken laptop'un Wireless'inden bağlandım, hiçbir problem yaşamadım.
    Kontör'lerde öylece durdu. Ama acemilikten başta 100 den fazl kontörüm gitti.


    Şimdi menuler ingilizce olunca anlaşılmıyor olabilir o nedenle yukarıdaki arkadaşın sorduğu maddeleri de açıklayayım.


    Settings -> General-> Location Services (Konum Servisleri) : yani GPS'in ta kendisidir. GPS denilmemiş nedense. Bunu açarsanız çok pil yer, o nedenle kapalı olsun (OFF).
    Google Earth, GPS Tracker gibi programları kullanıyorsanız açın derim. Fakat Googleearth aynı zamanda resimleri de internetten indirecektir.

    Settings -> General-> Network -> Enable 3G (3G Açma): yani 3G servisi . 3G ülkemizde yok açmanın da bir anlamı yok. Bu opsiyon EDGE'i kapatmaz o nedenle kontörler gitmektedir.

    Settings -> General-> Network -> Data Roaming (Veri Kontrolü): Özellikle maillerin her yarım saatte kontrol edilmesini ve bildirilmesini istiyorsanız bunu açık bulundurun.
    Wireless bir alanda WiFi bağlantısı yapmış iseniz bu kontör yemez ama yoksa EDGE üzerinden bağlanarak kontrol edecek ve her veri alımı veya kontrolü ile kontörleriniz azalacaktır.

    Settings -> General-> Network -> Wi-Fi (Kablosuz Wifi Bağlantı) : Kablsozu interente bağlanabilmenizi sağlar. EDGE ve GPRS gibi operatör özellikleri kullanmadığından bunun açık olması kontör harcamaz. Ancak yüksek ölçüde pil'den enerji yer o nedenle internet kullanmıyorsanız kapalı tutunuz.

    Settings -> General-> Bluetooth (Kablosuz Bluetooth Bağlantı) : Şu an için sadece BT kulaklık ile kablosuz iletişim için kullanılıyor, internete buradan erişmek mümkün ancak iPhone henüz yazılım olarak desteklemiyor. BT kulaklığınız yoksa bunu açmayınız bu da yine pil'den enerji yiyen bir özelliktir.

    Settings -> General-> Network -> VPN : Güvenli bağlantı yapmak için kullanılır, şu an için buna ihtiyacınız yok, forumda bununla ilgili geniş açıklama mevcut

    Settings -> General-> Restrictions (Kısıtlamalar) Buradan Safari gibi bazı internet programlarına erişimi şifreli yaparsanız, çozuğunuz ya da bir başka internete bağlanamaz. Ancak bu menude eksiklikler var, mail, google earth gibi programlara sınırlama getiremiyorsunuz.

    Son olarak Settings'in altında birçok programın ayarları var. Eğer sürekli olarak internetten veri kontrolü yapan bir program var ise bu ayarlardan onun özelliklerini kapatabilirsiniz.

    Tüm bunlara rağmen hala olay devam ediyorsa tek tek şüphelendiğiniz programları silin.

    Açıkçası Turkcell burada buna şöyle bir önlem getirebilirdi. Örneğin "EDGEOFF" yazip "3333" e gönderirdik kapanırdı sonra da "EDGEON" yazar gönderirdir, açılırdı.

    Özetle yukarıdaki ayarları iyi bilin ve gerekmedikçe internete girmeyin, şüphelendiğiniz program varsa silin.

    Yeni sürümde EDGE ON/OFF seçeneğinin geleceğini umuyorum.

    Kolay Gelsin !




    Açıkçası Turkcell burada buna şöyle bir önlem getirebilirdi. Örneğin "EDGEOFF" yazip "3333" e gönderirdik kapanırdı sonra da "EDGEON" yazar gönderirdir, açılırdı.
    cunku tel açıp yaptırmak 2 kontor, kapatmak 2 kontor.
    totalde 4 kontor...
    hadi msj olmadı musteri temsilcisine bağlanmadan yapılan işlemler kısmına koysalar yine sorun yok.
    turkcelin bunu yapacak sistemi yokmu...

    bu konuyu 15 gun once turkcele 1 sayfa yazı yazarak mail attım (aynen bunları yazdı, maileerime baktım şimdi silmişim mesajı oldugu gibi yazcaktım yoksa buraya)...
    bana verdikleri cevap: boyle bir uygulamamız yoktur teşekkur ederiz gibi bir şeydi...
    :)sanki ben olmadıgını bilmiyorum...

    http://www.turkcell.com.tr/bizeulasin/sizidinliyoruz
    eger inanmayan varsa ve hala turkcell iyi niyetli diyosanız bu linkten mesaj atın ve yazdıkları cevabı gozunuzle gorun arkadaşlar???




  • 3g 2.1 var ve 2 gündür kullanıyorum herşeyi kapamama rağmen,kontörler bendede uçtu, sayfanın hepsini okudum, anlaşılan trcell ve iphone anlaşmış, siz seçenekleri of yapsanızda edge devreye giriyor ve hava durumu safari vs. tıklasınız,,,, hata ile, dııııt mesaj.. kalan kontör 18
    umarım trcelli arayıp edge denilen zımbırtıyı kapatırabilirm yrn, sinirlerim bozuldu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iagartan -- 4 Kasım 2008; 3:30:06 >
  • Arkadaşlar Trcell İ aradım ve edge servisimini yani hattım üstünden internet erişim noktalarını kapattırdım, artık iphone um wireless bağlantısı yokken istesede internete giremiyor ve kontörüm gitmiyor....
  • iPhone üzerinden “wifi” ile bağlanıldığında “GPRS” üzerinden gitmesi imkansız çünkü “wifi” bağlantısı gerçekleşir gerçekleşmez cihaz GPRS bağlantısını beklemeye alır “wifi” ile bağlıyken kesinlikle “GPRS” üzerinden bağlanması söz konusu olamaz.


    Bunu test ederek görebilirsiniz örneğin wifi ile bağlı iken “ Settings->General->Usage “ altında “Cellular Network Data” miktarının hiç değişmediğini görürsünüz bunun anlamı “wifi” ile bağlı iken “GPRS” bağlantısı yapmadığını gösterir.


    Başka bir test ise GPRS ile bağlı iken safaridehttp://www.ipgoster.com/ sayfasını açın ve ip adresini bir yere kayıt edin daha sonra “wifi” ile bağlanın ve ip adresi değiştiğini ve karşısına ip adresi ve ttnet adsl üzerinden bağlı olduğunu görürsünüz.

    Sonuç olarak;
    Wifi ile bağlandığında “GPRS” ile bağlanması konusu olamaz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metehan72 -- 6 Kasım 2008; 16:34:04 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: metehan72

    iPhone üzerinden �wifi� ile bağlanıldığında �GPRS� üzerinden gitmesi imkansız çünkü �wifi� bağlantısı gerçekleşir gerçekleşmez cihaz GPRS bağlantısını beklemeye alır �wifi� ile bağlıyken kesinlikle �GPRS� üzerinden bağlanması söz konusu olamaz.


    Bunu test ederek görebilirsiniz örneğin wifi ile bağlı iken � Settings->General->Usage � altında �Cellular Network Data� miktarının hiç değişmediğini görürsünüz bunun anlamı �wifi� ile bağlı iken �GPRS� bağlantısı yapmadığını gösterir.


    Başka bir test ise GPRS ile bağlı iken safaridehttp://www.ipgoster.com/ sayfasını açın ve ip adresini bir yere kayıt edin daha sonra �wifi� ile bağlanın ve ip adresi değiştiğini ve karşısına ip adresi ve ttnet adsl üzerinden bağlı olduğunu görürsünüz.

    Sonuç olarak;
    Wifi ile bağlandığında �GPRS� ile bağlanması konusu olamaz.




    3g 2.1 versiyon
    Settings->General->Usage � altında �Cellular Network Data network diye bi şey yok bende
    aynı zamanda dediğiniz testi turkcell ekstrada yaptılar ve gidiyo yinede




  • 2 iphone parası fatura ödeyen tanıyorum
  • Benim sinir oldugum nokta, gorusme yaptiktan sonra ardarda gelen onlarca "kalan internet paketi x mb" uyarısı. Hatta bikeresinde gorusme yaptiktan sonra telefonu bi kenera biraktim, yarim saat sonra elime aldigimda bahsettigim uyaridan en az 20-25 tane gelmisti, "Dismiss" demekten usandim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Edita

    Benim sinir oldugum nokta, gorusme yaptiktan sonra ardarda gelen onlarca "kalan internet paketi x mb" uyarısı. Hatta bikeresinde gorusme yaptiktan sonra telefonu bi kenera biraktim, yarim saat sonra elime aldigimda bahsettigim uyaridan en az 20-25 tane gelmisti, "Dismiss" demekten usandim.


    evet aynısı bendede oluyodu adamlara soyluyorum yok efendim imkansız boyle bi şey diyolar sankl biz yalan soyluyoruz
    bu aptalca mevzu yuzunden edge kullanamıyorum...

    sabah kalktıgımda telefona bi bakıyodum 30 tane dismiss
    dışardayım devamlı dıt dıt dismiss
    msj geldi zannediyorum
    bakıyorum dismiss
    çok sinir bozucu bi durum,
  • Yalan söylüyorsun takmışsın kafana könter gidiyor diye USAGE altında tüm ayrıntılarıyla görebilirsin.

    Bence ön yargılı davranıyorsun istersen ekran görüntüsünü göndereyim.

    Extradakiler yaptı demişsin extradakiler iphone uzmanı değiller işi bilmiyor olabilirler kendin denedinmi ?

    Ben denedim öyle bir sorun yok burada sorun var diyerek insanları yanıltma lütfen bu cihaz tüm dünyada kullanılıyor sadece Türkiyede değil senin dediğin gibi olsa herkes tepki gösterirdi.

    Forumda bu konuyla ilgili teknik arkadaşlar açıklama yapmış ama nedense dikkate bile alınmıyor bunun artniyetli yapıldığını düşünüyorum.

    Lütfen insanları yanlış bilgilerinizle yanıltmayın !!!!.




    quote:

    Orjinalden alıntı: bcanpolat


    quote:

    Orjinalden alıntı: metehan72

    iPhone üzerinden �wifi� ile bağlanıldığında �GPRS� üzerinden gitmesi imkansız çünkü �wifi� bağlantısı gerçekleşir gerçekleşmez cihaz GPRS bağlantısını beklemeye alır �wifi� ile bağlıyken kesinlikle �GPRS� üzerinden bağlanması söz konusu olamaz.


    Bunu test ederek görebilirsiniz örneğin wifi ile bağlı iken � Settings->General->Usage � altında �Cellular Network Data� miktarının hiç değişmediğini görürsünüz bunun anlamı �wifi� ile bağlı iken �GPRS� bağlantısı yapmadığını gösterir.


    Başka bir test ise GPRS ile bağlı iken safaridehttp://www.ipgoster.com/ sayfasını açın ve ip adresini bir yere kayıt edin daha sonra �wifi� ile bağlanın ve ip adresi değiştiğini ve karşısına ip adresi ve ttnet adsl üzerinden bağlı olduğunu görürsünüz.

    Sonuç olarak;
    Wifi ile bağlandığında �GPRS� ile bağlanması konusu olamaz.




    3g 2.1 versiyon
    Settings->General->Usage � altında �Cellular Network Data network diye bi şey yok bende
    aynı zamanda dediğiniz testi turkcell ekstrada yaptılar ve gidiyo yinede






  • MÜJDE arkadaşlar
    2.1 - 2.2 versiyonunda EDGE, otomatik olarak ayarlanır.

    Kapatmak için BossPrefs uygulamasını yüklemeniz gerekiyor. Tabii ki bunun için de cihazınız jailbreak'li olmalı. Cydia'dan yükleyebilirsiniz
    bende 2.2 var yükledim edge yi kapattım hayırlıs olsun
  • Arkadaslar ıste gercek cozum Bizzat kendım uygulladım safariyi acıyorum ve baglanmıyor 2 . nesıl ıphonelardakı ayar bozmayla aynı olayı goruyor
    iphone 3g nizdanhttp://www.iphoneedge.net/ giriyorsunz ve sorun morun ortadan kalkıyor
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Tokyo2006

    Arkadaşlar ben de iphone aldım... wireless olan yerde zaten onu kullanıyor olmayan yerde de edge de faydalanıyor. faydalanmasını istemezsem ayarlardan kapatıyorum istediğim ayarı. bu yasadıgınız problemlerin turkcell ile degil aldıgınız telefonu incelememenizle alakası var..



    aynen bende bu şekilde kullanıyorum ve bir sorunla karşılaşmadım ama 2.0.2 sürümlerde bu seçenek var sanırım
    iphone yeni alan arkadaşlar bu şekilde kullanabilir
  • arkadaslar wireless acik yaninda onay isareti var nike amblemi yani ancak bn internete girdigim anda general settings usage bolumunde cellular network data artiyor.. telefonum faturali o yuzden anlamiyorum para yazıyor mu ancak wireless ile baglaninca da o cellular network kısmındaki verilerin artmasi normal mi ? acil yardımlarınızı bekliyorum..
  • quote:


    Şimdi menuler ingilizce olunca anlaşılmıyor olabilir o nedenle yukarıdaki arkadaşın sorduğu maddeleri de açıklayayım.


    Settings -> General-> Network -> Data Roaming (Veri Kontrolü): Özellikle maillerin her yarım saatte kontrol edilmesini ve bildirilmesini istiyorsanız bunu açık bulundurun.
    Wireless bir alanda WiFi bağlantısı yapmış iseniz bu kontör yemez ama yoksa EDGE üzerinden bağlanarak kontrol edecek ve her veri alımı veya kontrolü ile kontörleriniz azalacaktır.






    Kolay Gelsin !



    data roaming:roaming yapılınca,yani yurt dışına çıkıldığı zaman veri transferini açıp kapatmaya yarayan bi menüdür.yani mail kontrolleri ile ilgili bir menü değildir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi advancedmobile -- 24 Aralık 2008; 14:55:55 >
  • sorun çözüldü...
    iphone üzerindewww.iphoneedge.net sayfasına girip EDGE iptal edebiliyorsunuz .Tekrar kullanmanız gerektiğinde ayarlar-genel-profil den turkcell kısmını sildiğinizde tekrar bağlanabiliyorsunuz .
    Bu güzel oldu :)
  • hocam iştecell hattıyla hat değiştirmeden kampanya ya girebiliyormuyuz... peşinat + aylık para ödemesi olanlardan??
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.