Şimdi Ara

(İPHONE 3G TURKCELL) WİRELESS, EDGE ve GPRS sorunu (çok önemli) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
2
Favori
23.779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • turkcell shopdan genpa garantili ve anlasmasiz aldim iphone3g mi suanda avea ile kullaniorum hicbir sorun yasamadim. postlardan birinde anlatildigi gibi apn username ve password alanlarini yanlis girebilirsiniz. Ben hic bi sorun yasamadim cunku wifi disinda hic kullanmadim kullanmaya calissamda hata verdi. mart nisan gibi 3g servise acilcakmis sanirim o zaman limitsiz yada limitli secenekler cikacaktir o zamana kadar edge kullanmak pek mantikli gozukmuyor neyseki artik cogu yerde wifi var ev isyeri okul disinda cafeler alisveris merkezleri vs. edgein surekli acik olmasi kotu birsey degil aslinda turkiyedeki kullanim olanaklari acisindan kotu olabiliyor birtek o da zaman icinde uygun bi sisteme oturacaktir nede olsa vodafone ve turkcell rekabet icersinde bunlarin yaninda aveada 3gye gecerse zaten cok uygun hizmet verilecektir o zamana kadar bu kullanici adi sifre ile kapatamiyorsaniz ve kontleriniz gidiyorsa vodafone veya avea kullanin.
  • yaa geçen bir arkadaşla iddialaştım bende gerçekten aveada apn kısmı varda turkcell demi yok.yani aveada kapatabiliyoruzda turkcelldemi kapatamıyoruz
  • stock version yani telefonun ilk turkcellden alindigi versiyon olan 2.02'de apn olayi var ama 2.1 yukselttiyseniz yok... ben bilsem yukseltmezdim napalim artik.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Jabba

    Merhabalar,

    Arkdaşlar 2.1 versiyonlarında jailbreak yapılmadan EDGE kapama şansınız YOK ! İmkansız ! Bu tartışmaya açık olmayan birşey bir kere.. Bunu bir kenera koyalım.. Dün arkadaşımın 60 kontor'ü gitti aynı maduriyeti yaşadı.. Ben kampanyalı aldığım için bir sıkıntı çekmiyorum..

    Üst düzey bir Turkcell yetkilisinin bana dediği bire birde APPLE firması daha çok anlaşmalı satmamızı istiyor internet olayından dolayı dedi.. Belkide adamlar EDGE v.s gibi bir olayı artık kapatma seçeneği koymucaklar ve böyle bir bildirim yapmış olabilirler diye şuan ciddi ciddi düşünüyorum.. Burası yoruma açık tabikide..

    Onun dışında bu maduriyeti turkcell halledemez APPLE firmasına gidin dava açın böyle bir seçenek nasıl olmaz diyin.. 2.1 versiyonunda otomatik ayarlıyor alet ve giriyor yani.. Turkcell'in bunu engelleme gibi bir seçeneği telefonun özelliğinden dolayı yok..

    Sevgiler



    İmkansız degil iş inada bindiyse müsteri hizmetlerini arayıp data hattını kullanıma kapatabilirsiniz.




  • Merhabalar,

    Arkadaşlar benim bi sorum olucaktı ben telefonu 2.1 versiyonda kullanıyorum settings>general>network kısmına girdigimde cellular data network diye bir bölüm yok yani edge,gprs ayarlarını göremiyorum değiştiremiyorum ama turkcellin getirdiklerine baktıgımda orada cellular data network diye bir bölüm war bilgisi olan bir arkadaş varsa bana yardımcı olabilir mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anlozn -- 3 Ekim 2008; 13:14:13 >
  • Turkcell' in sattığı cihaz hali hazırda 2.0.2 versiyon olduğu için EDGE menüsü aktif, 2.1 versiyona yükselttiğin zaman deaktif oluyor..
  • peki 2.1 de ayarları nasıl yapabilirim?
  • Arkadaşlar;
    wifi bağlı iken kontör düşmez bu imkansız bir durum kesinlikle başka etkenler mevcut.
    iPhone cihaz 3 temel yapıdan oluşur bunlar;
    Telefon
    iPod
    İnternet
    İnternet telefonu olduğundan bu cihaz internet olmadan birşey ifade etmez bu nedenle bu cihazı kullanıyorsanız internet paketi almanızı öneririm aksi taktir de bu cihazın internet kısmını kullanamazsınız wifi ile kullanırım diyenlere bişey diyemem ama her yerde wifi yokki.
  • Arkadaşım;

    Öncelikle yazılımını 2.1 yap sorunun düzelecektir.

    Sorunun nedenini kısaca açıklıyayım;
    wifi a bağlanmadan önce cihaz otomatik olarak EDGE bağlantısı yapıyor daha sonra sen wifi bağlantısı yaptığında cihaz EDGE bağlantısını koprayıor bu kopma sonrası Turkcell Köntör bilgisi gönderiyor ama sen wifi a bağlısın bu arada aradan 2 dk geçmiyor bir köntör mesajı daha daha sonra tekrar tekrar geliyor köntör bir düşüyor bir çıkıyor haliyle sende diyorski wifi ile bağlıyken nasıl olur köntör gider.
    Sorunun asıl nedeni cihaz köntör bilgilerini EDGE kapandıktan sonra defalarca göstermesi normalde 1 kez göstermesi gerekirken 2 dk arayla 10 kez filan gösteriyor bu durum da senin wifi üzerinden köntörlerin gittiği algısı yaratıyor.

    Bu yaşanan sorun 2.1 versiyon ile düzeltimiş durumda.





    quote:

    Orjinalden alıntı: bcanpolat

    merhabalar (lütfen dikkatle okuyun ve başınıza geldiyse mutlaka peşine düşün)

    2 gun once turkcell ekstradan sozleşmesiz olarak iphone 3g 16gb aldım
    yanında hediye olarak verilen 100mb interntet paketini henuz yuklemedim. (çünkü evimde wireless mevcut ve bayramdada seyehate çıkıcam için bu paketten tatilde yararlanmaya başlamak istiyorum)
    telefonu alıp evime geldim ve wireless hattımdan iphone uzerinden internete girdim.
    ancak internete wirelesstan baglandığım halde kontorlerim azalamaya başladı..
    daha sonra turkcell musteri hizmetlerini aradım.
    Turkcell musteri hizmetlerinde telefona çıkan kişiye derdimi anlattım ve bana networkte 3g ayarını on konuma getirdiğinde boyle bi sorun olmayacagını cunku şu an turkiyede 3g'nin kullanılmadığını soyledi
    adamın dediğini yaptım fakat bi değişiklik olmadı... yine konterlerim çope gitti...
    iyice sinirlendim ve turkcell'i tekrar arayarak ortalama 70 kontorumun bu sekilde gittiğini anlatım. ve kontorlerimin geri verilmesini istedim musteri temsilcisi ise kendisinin boyle bir yetkisin olmadığını bunun için yetkili birime bir form oluşturacaklarını ve beni daha sonra yetkili birimden arayacaklarını soyledi. tamam dedim ve kapattım telefonu..

    Daha sonra beni turkcellden bi bayan aradı,(yetkili birim arıyor) bayana durumu tekrar anlattım 3g olayından felan bahsettim, beni dinleyen kişi, bana yanlış bilgilendirildigimi soyledi...
    (bu arada bu bayan ust duzey bir musteri temsilcisi, (soyadını vermedi ve bu bolumunde zaten 3-4 kişi çalıştıklarını ve kendinden başka aynı isimli çalışanın olmadığını soyledi))

    Neyse asıl şimdi ilginç bolume geliyorum burası çok komik iyi dinleyin :))

    Bu ust duzey turkcell temsilcisi bana wirelestan internete bağlansamda wirelesa turkcell gprs uzerinden bağlandıgımı o yuzden kontorlerimin gitmesinin normal oldugunu soyledi.
    bende saçmalamayın boyle bişey imkansız dedim ve tartışmaya başladık, bana simkartınız takılı olmazsa o telefonla wirelestan nete baglanabilirmisiniz diye sordu. bende herhalde baglanırım dedim. Denemek için telefonu kapayıp beni evden aramasını istedim. Hanımefendi dediğimi yaptı ve beni ev telefonumdan aradı. Simkartı çıkarttım ve iphone dan internete bağlanmayı denedim. İphone internete bağlandı ve Uzman musteri temsilcisi bunu duyunca hemen kıvırdı ve turkcelin wirelestanda para aldığını soyledi :)))). ama yaptıgı laf kalabalıgına inanamazsınız öyle çaçeron bir hanımki laf yetiştiremiyorsunuz, neler neler anlatıyor bir wireless diyor, bir blutooth diyor, bir ara bu turkceli ilgilendirmez GENPA'yı arayın diyor. Bense hanımefendiye ısrarla yanlış bildiğini soyledim o ise ısrarla haklı oldugunu soyledi. Bu telefon konuşması 1 saatten fazla sürdu ve daha hatırlamadığım birsürü hikaye anlattı...

    Şimdi gelelim sonuca; yaşananların başında ortalama olarak soyledigim 70 kontorum turkcell tarafından hattıma geri yuklendi...
    bakın burası çok onemli ortalama olarak yüklenen bu sayıyı ben soyledim..
    yani iki tane seçenek var

    a) 150 deseydim demekki 150 yukleyeceklerdi, 200 deseydim 200 yukleceklerdi

    b) belkide 80-90 tane konturumu hortumlamışlardı, belki daha fazla, sayamadım çünkü. Ben, ilk başta 70 dediğim için ses çıkarmayıp 70 kontor yukleyelim 15-20 kontor daha kar edelim diye düşündü... Eger 50 kontorum gitseydi zannetmiyorum bana 20 kontor ekstradan hediye edeceklerini. Birde giden kontorlerimin kayıtları önlerindeki ekranda yazıyor...

    Bence b şıkı ama bu konuda kesin bir yargım yok

    bakınız burası çok onemli...

    Düşünün kaç tane iphone sattı Turkcell. eger bu sorun herkezde varsa herkezden 70-80 kontur haksız olarak alınıyorsa, sadece iphone uzerinden elde ettiği rant haricinde bide bu şekilde ne kadarar para kazanıyorlar... Yani bizleri dolandırıyorlar. Arkadaşlar, eger boyle bi sorun başınıza geldiyse sakın peşini bırakmayın, kontorlerinizi geri isteyin. Eger faturalı hat kullanıyorsanız fatura dökümlerinizi çok iyi inceleyin... Yok boyle bi şey diyorsanız, o zaman gerçekten bende bi sorun var. Lakin müşteri temsilcisinin anlattıklarıda böyle,

    Bu konuyla ilgili bilgilerinizi ve düşüncelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim...
    vakit ayırdıgınız için çok teşekkur ederim...




  • Bu konuda biraz kafa karıştı..

    Şimdi 2.1 kullanıpta "ben böle bir sorunla karşılaşmıyorum" diyebilen var mı merak ediyorum..

    Ben bugun teknosadan aldım, cihaz 2.0.2 ve bi problem yok.

    Teşekkürler..
  • ben 4 gün önce teknosadan aldım 3g yi.var olan turkcell hattımı taktım. aldığım andan itibarende 100mb lık paketi yükledim. bu forumu okuduktan sonra msj atıp kalan mb ımı öğrendim ve 5 mb kullanmışım ki wi-fi dışında msn ve app download da yapmıştım edge üzerinden. bu arada 3g ayarı da açıkdı. bilmiorum siz bu sorunu neden yaşıyorsunuz ama bende bir problem yok.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: yyayman


    quote:

    Orjinalden alıntı: cbenlidayi

    işte bu yüzden iphone dan korkuyorum şu anda iphone 3g sahibi degilim ama apple iphone yakından takip ediyorum
    BİR KERE TÜRKCELL SİZDEN WİFİ KULLANIMI DİYE PARA ALMIYOR GPRS SERVİSİNİ KULLANDINIZ DİYE PARA ALIYOR. STEVE JOBS BİR KONFERANSDA İPHONE EGİLİMLERİNDE BAHSEDİYORDU rakamlar sallama ama böyle bir cetvel var hatırlıyorum 10 mb altında bir programı appstore dan indirmek istediginiz zaman GPRS DEN indiriyor yani bu şekilde gprs<10MB<WİFİ İPHONE DA YASAL OLARAK EDGE KAPATILAMIYOR DİYE BİLİYORUM
    İPHONE ALIRKEN BUNLARI BİLMENİZ GEREKİYORDU BEN SIRF BU GİB SEBEBLER YÜZDEN ÇEKİNİYORUM İPHONE TAM BİR PARA TUZAGIDIR ALIRSAM 2G OLANI MAKUL BİR FİYATA ALIP JB YAPTIKTAN SONRA KULLANIRIM

    BİR ARKADAŞ DEMİŞ BİLMEMNE RADİO DİNLİYORUM SONRA 14 KONTURUM GİTTİ DİYE İPHONE DA RADİO YOK VE DEDİGİNİZ PROGRAM ŞEBEK ÜZERİNDE BANGLANIYOR BİR ARKDAŞIM AMERİKADA SINIRSIZ DATA PLANI İLE KULLANIYOR O SÖYLEMİŞTİ BENDE VAZGEÇTİM İPHONE DAN


    bi kere caps'i kapat once! sonra yazilanlari tekrar oku, mesajinin ne kadar gereksiz oldugunu anliycaksin umarim... Sonrada silip silmemek sana kalmis tabii...



    ne bu 10 mb olayı yaa ben aldığım ilk günden beri 100 mb dan yemesin diye appstoreden yükleme yaparken airplane modunda wifi ile yükleme yapıyorum neden bana izin veriyor o zaman appstore




  • Bana da eşim Teknosadan iPhone 3G hediye almış. (Sözleşmesiz tabiiki) . Direkt olarak AVEA hattımı takarak aktifleştirdim telefonu. Genelde wifi ile internete bağlanıyorum. Ancak wifi çekim gücü azalırsa hiç sormadan direkt Edge ye geçiyor. Fakat, EDGE ayarları tanımlı olmadığı için, "şebeke ayarlarını kontrol edin" gibi bi uyarı çıkıp internete bağlanamıyor. Hatta özellikle wifi kapalıyken hava durumunu açıyorum. Update yapamıyor Edge ile. Zaten bu durum da benim işime geliyor. Genelde wifi ile nete giriyorum ben. Faturamın kabarması da önlenmiş oluoyr. Ayrıca 1-2 mesajda sözü geçen ayarlar da ben de değiştirilebiliyor. Settings--> General--> Network--> Cellular Data Network kısmındaki APN, username, password üzerinde istediğiniz kelimeleri girmenize izin veriyor. Sizdeki problem Turkcelle alakalı olmasın?
  • arkadaslar selamlar ben 3g v2.1 kullanıcısıyım ve alete jb yaptım. fakat edgeyi nasil kapatacagım hakkında herhangi bir bilgiye ulasamadım. kimi bossprefs yazmıs ama o v2.1de olmuyormus sanki bi yerde winscp ile kapatma yazıyodu ama o forum nerdeydi tekrar bulamadım.. bilen yada bulabilecegim adres bilen varsa ve yardımcı olursa sevınırım. saygılarımla..
  • arkadaşlar settings den

    location services i OFF
    enable 3g i OFF
    data roming OFF
    wi-fi i OFF

    yaptım yani netle ilgili hepsi off bi sorun yaşamam dimi.?
  • merhaba ben iphone 3g mı turbo sım ıle bırlıkte kullanıyorum.gprs/edge ayarlarını nasıl yapabılırım ?
  • telefonu ilk çıktıgı gun aldım
    internette yazan ve ekstranın soylediği konturlu hatlar içinde aylık paket 49 ytl ilk uç ay yarı yarıya indirimli
    100mb hediye paketi yukledim bitirdim...
    1 hafta sonra ekstraya gittim paket alayım diye yok oyle bişey dediler...
    e dedim alırken boyleydi... kaldırdık dediler... ama ilk uc ay 600 kontor yerine 300 kontor dediler.. uc ay sonra oda kalkacak dediler
    49 ytle nere 600 kontor nere..
    aradım adamları bu kazanılmış haktır dedim nasıl kaldırırsınız... turkcellin kampanyaları değiştirme konusunda her zaman yetkisi vardır dediler

    ama ben hakkımı helal etmiyorum bunlara... bi yerden çıkar inşallah... allah belalarını versin. haram zıkkım olsun...
  • arkadaşım,
    öncelikle bilip bilmeden konuşman ve bu şekilde konu açıp insanları yanlış yönlendirmenden dolayı bence dikkate alınmamalısın!!!
    Neden?
    Açtığın konuya sebep olan sorununun açıklamasını zaten "metehan72" arkadaşım gayet güzel açıklamış. Birde bu yetmezmiş gibi yeniden bir şeyler yazıp durumu iyice kötüye sokmuşsun. Yahu bu şekilde karalama çalışması yapmadan önce bir araştırsaydın yada aklını çalıştırıp mantığınla olayı kavramaya çalışsaydın.

    Öncelikle aşağıdaki linkte yazılanları bir okumanı tavsiye ederim:
    http://www.turkcell.com.tr/bireysel/kampanyalar/iphone3G/iPhoneinternetkampanyasi
    Bu linkte derki hazırkart kullanıcıları için sınırsız (3GB) interneti kullanabilmek için cihazınızı aldıktan sonra IPHONE yazıp 7090'a kısa mesaj gönderin, gönderdinmi?
    Daha sonra yine bu linkte derki : Sınırsız internet paketi aylık 3GB kullanımı içerir. Paketin aylık fiyatı 59 YTL yerine 29,5 YTL (KDV dahil, ÖİV hariç) (71,5 YTL yerine 35,75 YTL KDV ve ÖİV dahil olarak) ve 600 kontör yerine 300 kontördür.
    Aslında sana bunu söylemişler ama sen anlamamışsın sanırım: yahu %50 indirimli paketi 300 kontöre alıyorsun daha ne olsun?
    haa 1 kontör bedeli:yaklaşık tüm vergiler dahil 0,160 YTL civarında bu durumda 300*0,165=48 YTL
    Uzun lafın kısası bilip bilmeden ne insanları yanlış yönlendir nede beddua et çünki o beddua gelir yine seni bulur benden söylemesi




  • quote:

    Orjinalden alıntı: ekostros

    arkadaşlar settings den

    location services i OFF
    enable 3g i OFF
    data roming OFF
    wi-fi i OFF

    yaptım yani netle ilgili hepsi off bi sorun yaşamam dimi.?


    Merhaba, ben de sonunda yeni ikinci el bir iPhone 3G aldim. Versiyon 2.1 (5F136).
    Turkcell hatlı bir model. Neyse ben kendi hazırkartımı taktım takar takmaz çalıştı. "Turkcel E" yazıyor du.
    Dedim hazır kart internete girmez diye düşündüm ama sonra bir de baktım Safari, email vs. derken.
    Yuh bir baktim -18 kontörüm kalmıştı. 100 kontör daha yükledim o da gmail hesabındaki verileri yüklerken gitti.

    Neyse sonra arkadaşın da en üstte yazdığı gibi herşeyi kapattım. Safari, email, youtube gibi yada internete erişim yapan
    programları kullanmazsanız kontör gitmiyor.

    Hakkaten haklısınız EDGE'i kapatma özelliği yok. Turkcell'de şu an bunu herkese açmış, bence açması iyi birşey, geçmişte
    Palm ile ineternete bağlanabilmek için bi yığın kod vs. yazıyor bir sürü ayar, abonelik vs. oluyordu. çok zordu. Yeni sürümde
    sanırım bu EDGE opsiyonu gelecektir. Ya da siz Turkcell'e gidip komple EDGE'i kapatabilirsiniz ama bu da kullanışlı değil.

    Öte yanda WiFi sorunu ben de olmadı. Dün gece E sembolü varken laptop'un Wireless'inden bağlandım, hiçbir problem yaşamadım.
    Kontör'lerde öylece durdu. Ama acemilikten başta 100 den fazl kontörüm gitti.


    Şimdi menuler ingilizce olunca anlaşılmıyor olabilir o nedenle yukarıdaki arkadaşın sorduğu maddeleri de açıklayayım.


    Settings -> General-> Location Services (Konum Servisleri) : yani GPS'in ta kendisidir. GPS denilmemiş nedense. Bunu açarsanız çok pil yer, o nedenle kapalı olsun (OFF).
    Google Earth, GPS Tracker gibi programları kullanıyorsanız açın derim. Fakat Googleearth aynı zamanda resimleri de internetten indirecektir.

    Settings -> General-> Network -> Enable 3G (3G Açma): yani 3G servisi . 3G ülkemizde yok açmanın da bir anlamı yok. Bu opsiyon EDGE'i kapatmaz o nedenle kontörler gitmektedir.

    Settings -> General-> Network -> Data Roaming (Veri Kontrolü): Özellikle maillerin her yarım saatte kontrol edilmesini ve bildirilmesini istiyorsanız bunu açık bulundurun.
    Wireless bir alanda WiFi bağlantısı yapmış iseniz bu kontör yemez ama yoksa EDGE üzerinden bağlanarak kontrol edecek ve her veri alımı veya kontrolü ile kontörleriniz azalacaktır.

    Settings -> General-> Network -> Wi-Fi (Kablosuz Wifi Bağlantı) : Kablsozu interente bağlanabilmenizi sağlar. EDGE ve GPRS gibi operatör özellikleri kullanmadığından bunun açık olması kontör harcamaz. Ancak yüksek ölçüde pil'den enerji yer o nedenle internet kullanmıyorsanız kapalı tutunuz.

    Settings -> General-> Bluetooth (Kablosuz Bluetooth Bağlantı) : Şu an için sadece BT kulaklık ile kablosuz iletişim için kullanılıyor, internete buradan erişmek mümkün ancak iPhone henüz yazılım olarak desteklemiyor. BT kulaklığınız yoksa bunu açmayınız bu da yine pil'den enerji yiyen bir özelliktir.

    Settings -> General-> Network -> VPN : Güvenli bağlantı yapmak için kullanılır, şu an için buna ihtiyacınız yok, forumda bununla ilgili geniş açıklama mevcut

    Settings -> General-> Restrictions (Kısıtlamalar) Buradan Safari gibi bazı internet programlarına erişimi şifreli yaparsanız, çozuğunuz ya da bir başka internete bağlanamaz. Ancak bu menude eksiklikler var, mail, google earth gibi programlara sınırlama getiremiyorsunuz.

    Son olarak Settings'in altında birçok programın ayarları var. Eğer sürekli olarak internetten veri kontrolü yapan bir program var ise bu ayarlardan onun özelliklerini kapatabilirsiniz.

    Tüm bunlara rağmen hala olay devam ediyorsa tek tek şüphelendiğiniz programları silin.

    Açıkçası Turkcell burada buna şöyle bir önlem getirebilirdi. Örneğin "EDGEOFF" yazip "3333" e gönderirdik kapanırdı sonra da "EDGEON" yazar gönderirdir, açılırdı.

    Özetle yukarıdaki ayarları iyi bilin ve gerekmedikçe internete girmeyin, şüphelendiğiniz program varsa silin.

    Yeni sürümde EDGE ON/OFF seçeneğinin geleceğini umuyorum.

    Kolay Gelsin !



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yimmasabi -- 1 Kasım 2008; 18:33:37 >




  • Arkadaşlar;

    Konuyu açan arkadaşın başına gelenler, Turkcell'in ya da herhangi bir diğer operatörün problemi değil aslında. Her ne kadar temsilcilerin bu işi bilmediklerini söyleseler de aslında belki de bu işin teknik kısmınıçok da iyi bilmedikleri için kontörleri iadet etmişler. Şöyle ki;

    Arkadaşımız aslında, internet'e bağlandığında hem Wireless hem de EDGE aynı anda kullanıp kontörlerini tüketmemiştir. Bu zaten teknik olarak imkansızdır. iPhone varsa önce Wireless bağlantısını varsayılan iletişim yolu olarak seçer ve o sırada EDGE üzerinden erişim zaten yapılmaz.

    Buradaki detay şudur. Arkadaşımız Wireless bağlanmadığı durumlarda, iPhone üzerinde kullandığı uygulamlar EDGE' üzerinden internete bağlanmış ve kontör tüketmiştir. Zira, EDGE ya da internet bağlantısı gerektiren tek uygulama Safari ya da benzerleri değil, aksine "Wallpaper" seçeneği bile internete bağlanan bir uygulamadır. Ve hatta resim çekmeye kalksanız bile iPhone kamera yazılımı bulunduğunuz yerin lokasyonunu öğrenmek ister.

    Yani size istemesenizde gün içinde kullandığınız çoğu uygulama EDGE ile internete çıkıyor, istemli bir şekilde Wireless üzerinden internete çıktığınız durumlar elbette ki buna engel değil.

    Özetle konuyu açan arkadaşımız belki wallpaper uygulamasını açtı, belki resim çekti belki maps açtı... Wireless'e bağlı olmadığınız ve EDGE erişiminizin açık olduğu her an neredeyse her uygulama sizi internete bağlar. Burada Turkcell haklı gibi geldi bana, bu onların problemi değil gibi gözüküyor.

    Lütfen ön yargılı olmadan önce elimizdeki cihazı biraz daha yakından tanıyalım.

    Ayrıca EDGE uygulamasını kapatmak için, Turkcell'i arayıp EDGE mevzusunu sonsuza dek kapattırabilirsiniz. İkinci ve deneyimli seçenek ile Bossprefs uygulamasını yükleyip kapatmaktır. Bossprefs'iJailbreak'li ve Cydia kurulu telefonunuzda Cydia üzerinden yükleyebilirsiniz (2.1'de de çalışmaktadır, aksini iddia edenleri ciddiye almayın)

    iPhoneShake.com



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iPhoneShake -- 1 Kasım 2008; 22:51:10 >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.