Şimdi Ara

iPhone 11 Pro Max'in maliyeti 490 dolar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • kymelria kullanıcısına yanıt
    Hayır ben değilim. Haberde belirtilmiş. Ben editörün yalancısıyım. Batarya fabrikadan çıkıp montaja gidene kadar altınla kaplanmıyorsa batarya başına maliyet de 20 doların üstüne çıkmıyordur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Angel of the Lord kullanıcısına yanıt
    Her yazılanı sorgulamadan, araştırmadan inanıyorsun yani üstüne bir de güzel iş diyorsun.
    Tamam ben sana 100$verme konusunda hala ısrarcıyım. 5 tane imal et hepsi senin olsun. Yok 100$a beş batarya imal edemezsen her yazılana körü körüne inanmamayı öğrenmiş olursun

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hayallerinizi süsler ancak iPhone 11 gece rüyanızda görürsünüz. Türkiye şartlarında artık 3000 tl üstü telefon alımı %5 geçmez

  • Bazen ciddi ciddi düşünüyorum, bu kadar cehalet insanı rahatsız etmiyor mu diye. Adam girmiş Android telefonundan, pil değişim ücretine bakmış; "10 dolarlık pil yea, bizde 450'ye değişiyor" diye şikayet ediyor.


    Apple pili satmıyor. Pili değiştiriyor. Yani tuttuğu o dükkana kira veriyor, personel çalıştırıyor ve randevu alıp gidip değiştirtiyorsunuz. Çıkarsın o zaman bizim personeli, kapatsın mağaza ve servislerini; internetten pil satsın. 10$ verip kendisi değiştirsin insanlar.


    Bakın aşağıdaki ekran görüntüsü de amerika fiyatları. Gayet makul görünüyor değil mi? Fakat biz Euro bölgesindeyiz ve kabaca 70€ fiyat üzerinden hesaplayınca şu an 430TL gibi bir şey yapıyor zaten.



    Kardeş, elinizdeki kıytırık Android telefonlar yurt dışında komik fiyatlarla satılıyor. Amiral gemisi statüsündeki Android'leri de adamlar neredeyse yarı maaşlarına alıyorlar. Keza iPhone'lar da öyle. Servis ücretleri de bize kıyasla makul kalıyor. Bak aşağıda bir Samsung kullanıcısına servisin iteleme olayı var;



    Oturup klavye başında işkembeden sallayan arkadaşlar hayatları boyunce hiçbir şey yapmamış insanlar. Sıfırdan bir ürün geliştirmemiş, ürüne yatırım yapmamış, ürüne AR-GE yapmamış, reklam vermemiş insanlar. Batarya 10$ modundan çıkın artık. O bataryayı sıfırdan geliştirip sonra da malzeme maliyetine satar mısınız? Yahut değişime gelen telefonda yaptığınız işlemleri "hayrına" hediye edip, 10$ mı istersiniz batarya değişimine? Bu telefonlarda işlem yapılıyor, bunlar su geçirmeyen ürünler. İki gün sonra damla su girse o servisi yıkarsınız ama batarya için 10$. Mantık? Yok.





  • Şaka mı bu? Ne yani Samsung'u, Huawei'si 5000 TL'ye mi çalıştırıyor mühendislerini? Keza hepsi Çinli, Japon da değildir, o adamlara da Japon Yeni üzerinden falan mı maaş veriyor?

  • e doğal bu , adamlar kar etmesin mi ? bir de garanti veriyorlar , tr fiyatlarını karşılaştırmayın , o devletimize katkı olarak verdiğimiz vergilerden oluşuyor
  • Huawei ile Samsung cihazları 800$ a mâl etmiyor. Onlar da bu civardaki rakamlara mâl ediyor. Ucuza da satmıyorlar, aşağı yukarı aynı fiyata, hatta Huawei daha pahalıya bile satıyor.

  • Portraitclub kullanıcısına yanıt
    3000 değilde 5 bin bence o miktar peşin fiyatına 12 taksit kampanyaları destekliyor.

  • khaos kullanıcısına yanıt
    Bu işte uzman gibi görünüyorsunuz. Sizin maliyet hesabınız nedir?

  • Erasmus78 kullanıcısına yanıt
    Uzman filan değilim bu ölçüde hacimli alımda (ki bazı firmaların üretim bantları deyim yerindeyse satın alınıyor) maliyetin çok daha uyguna geldiğine inanıyorum. Sonuçta bu kişisel fikrim saygı duyduğum bazen fikir aldığım bir üyenin ti ye alması da hiç hoş değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anlaşılmayan şey şu bu bir maliyet hesabı değil tahmini olarak parça maliyet hesabı. tahmini diyorum çünkü hem her 4000mAh batarya aynı para değil hem de Apple perakedende müşteri değil yüzbinlerce alım yapıyor yani sizin bireysel olarak aynı fiyatları almanız imkansız.

    Gerçek maliyet hesabı için ürünün arge maliyetini, nakliye, montaj, vergi maliyetini personel giderlerini reklam giderlerini falan hepsini bilmeniz lazım.

    sırf parça maliyeti gerçekten 490 Dolarsa satış fiyatı bence gayet uygunmuş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu anda mi 9t pro 6-128 model yurt dışı fiyatı (ABD) 399 dolar.

    Mi 9t pro her alanda yarışır durumda tepe bir cihaz. Kamerası, işlemcisi, ekranı, bataryası ya daha iyi ya da aynı seviyede.

    Ülkemizde ise kaçak yolla çok rahat 2700 2800 liralara alınabilir durumda.

    Sıfır, kutusuna, açılmamış iPhone 11 pro max 3000 liraya getir alalım. Aynı fiyata satılıyor dedin ya ondan diyorum. Getir 3 binden alalım biz.

    Efendim. Yok değil mi? Olmadı.

    Demek ki aynı cihazı 300 dolara üretip son tüketiciye gelene kadar 100 dolar farkla ulaştırmak mümkün.

    Anlam veremiyorum. Bir markanın, para verip aldığın bir ürününü böylesine nasıl kölesi olabilir bir insan? Aklım hayalim almıyor.

    Eskiden Xperia severdik. Fiyat arttı by by dedik.

    Huawei severdik. Fiyat arttı by by dedik.

    Verdiğimiz paraya en çoğunu sunan kimse onu tercih edeceğiz elbette. Kim bu markalar? Babamın oğlu mu? Ben onların kölesi değilim, müşterisiyim. Ben seçerim.

    Yarın Xiaomi de kıçı başı dağıtır ona da yol veririz. Kimse benim parasını verip aldığım ürüne mecbur olduğumu düşünemez. Siz hariç.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • zunerall kullanıcısına yanıt
    Senden önce kendim yazdım. Dolar bazında fiyatı 69 dolar diye. Bataryanın maliyeti Apple'a 10 dolar. Biri gidip "benim bataryamı değiştirir misiniz?" Diye sorduğunda Apple oradan 59 dolar daha kazanıyor yani. Apple batarya değiştirdiğinde ekstra nasıl bir prosedür uyguluyor? Tüm işçilerin maaşı, dükkan kirası sadece bataryadan gelen kara mı bakıyor da 6 katı ücret çıkıyor ortaya işçilik için? Hadi olsun 20 dolar. Neden 59 dolar oluyor? Sadece bataryada değil zaten bu fiyat artışı. Gözüme en ucuz onu kestirdim oradan örnek verdim. 66 dolar maliyeti olan ekranın tamir fiyatı 329 dolar mesela.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Angel of the Lord kullanıcısına yanıt
    Bakın, her bir ürünün bir geliştirme aşaması var. Bugün oturup ben ürün geliştireceğim deseniz, bir sürü maliyet kalemi çıkıyor. Şöyle örnek vereyim, 5 kişi bir ürün geliştirmeye karar verdiniz. Bu ürünü satıp bu işten para kazanacaksınız. Geçim kaynağınız bu ve hedefiniz maksimum kazanç.

    Ürünün geliştirmesine başladınız. Bir dünya masraf kaleminiz var. Kullandığınız donanımdan tutun yazılıma kadar, danışmanlardan vs. tutun da başka firmanın patentine vereceğiniz lisans bedeline kadar.

    8 aylık bir geliştirme yaptınız ve sonunda ürünü ortaya çıkardınız. Ne harcadınız? Ciddi bir emek ve ciddi bir vakit ayırdınız. Zamanınız harcandı. E bu işe para yatırdınız; paranız harcandı. Belki de özel hayatınızdan vakit ayırıp ekstra çalıştınız; ailenizden harcadınız. Ama en kötü 8 ay cebinizden yediniz.

    Ürün hazır, üretime verdiniz. Nerede üretilecek? Diyelim ki Çin'i seçtiniz. E orada ürettiğiniz ürün buraya nasıl gelecek? Diğer ülkelere nasıl gidecek? Nakliyeniz var. Gümrük geçecek sonuçta, gümrük vergileriniz var (her ülkede farklıdır, bizimkini kötülemek için demiyorum bunu, maliyet kalemi olarak yazdım). Ülkeye girdi, diyelim ki İstanbul'da gemiden indirdiniz. Ankara'daki adam bunu nasıl alacak? Oraya da yollamanız lazım.

    Ha bu arada, bu ürünü satmanız da gerekiyor. Reklamını yapmanız lazım ki satılsın. E satılacak ürün, bu işin muhasebesi olacak. Sattınız gitti, arıza olursa ne olacak? Satış sonrası hizmet vermeniz lazım. Ürün tamir edildi ama ilk üretildiği gibi mi? Belirli bir kaliteyi yakalaması lazım, yoksa risk grubundadır, değişim yapmak zorundasınız. Gibi gibi gibi...

    Sonunda ortaya çıkan ürünün parça maliyeti diyelim ki 100$ olsun. Yukarıdaki maliyetleri de dikkate alınca, siz bu ürünü 100$'a satar mısınız? Veya 110$'a mı satarsınız?

    Satış fiyatınız; yukarıdaki kalemlerin ürünün üzerinde oluşturduğu maliyetleri ve kârlılığınızı eklediğinizde ortaya çıkar.

    Benim anlatmak istediğim, bu batarya için 10$ maliyet sadece parça maliyeti. Çin'deki fabrikadan telefonu üreten firmaya çıkış fiyatı. Ne Apple, ne Samsung, ne Huawei ne de başka X bir marka parça maliyetine ürün vermez. Bu batarya olsa dahi.

    Bunu yazarken de Apple'ı savunma gibi bir niyetle yazmadım. Bu sadece Apple için değil hepsi için geçerli. Anlatmak istediğim bu.




  • gcb1903 kullanıcısına yanıt
    Öncelikli olarak;
    quote:

    Aynı fiyata satılıyor dedin ya ondan diyorum. Getir 3 binden alalım biz.
    bunu nasıl çıkardınız gerçekten çok merak ettim. Yani ben hala böyle bir anlam/cümle çıkaramadım kendi yazımdam.

    Yani yanlış anlamışsınız diyeceğim ama yanlış anlaşılacak bir şey de yok. Üstüne de kendiniz sorup "Efendim. Yok değil mi? Olmadı" diye kendiniz cevap vermişsiniz. Gerçekten olmamış yani.

    Neyse yine de tane tane izah edeyim.

    Ben demişim ki;
    quote:

    ... elinizdeki kıytırık Android telefonlar yurt dışında komik fiyatlarla satılıyor. Amiral gemisi statüsündeki Android'leri de adamlar neredeyse yarı maaşlarına alıyorlar. Keza iPhone'lar da öyle.


    Buradan 3000TL bir fiyat belirlemişsiniz. "Getir iPhone 11 Pro Max bu fiyata alalım" demişsiniz. Yani ben fiyat iddiasında bulunmadım. Yani 2000$ maaş alan adam gidip 1000$'a (bakın burası çok kritik; 2000$/2=1000$, yarısı yani) iPhone alıyor demişim (böyle daha rahat anlaşılır sanırım sizin için). Yanlış mı?

    Ha bu iPhone olur, Samsung olur, Huawei olur, olur da olur yani. Genelleme yapmışım. Kaldı ki 400$'a telefon alsa adam, maaşının %20'si eder (400$/2000$=0.2 -> %20) ki yine ucuza alıyor bize kıyasla. Yanlış mı? Bu arada size sıkıntı olmasın, kafanız karışmasın diye işlemleri de ekliyorum.

    quote:

    Demek ki aynı cihazı 300 dolara üretip son tüketiciye gelene kadar 100 dolar farkla ulaştırmak mümkün.

    İşte benim eleştirdiğim kısım da bu. Cehalet burada diyorum. Sizin verdiğiniz örnek üzerinden gideyim. Madem 300$'a üretilen bir cihazı 100$ farkla ulaştırmak mümkün, ben de onu kullanayım örnek olarak.

    300$'a mâl ettiniz diyelim ki. Ürün çıktı fabrikadan, hatta ucuza gelsin diye Çin'de ürettirdiniz. Ben de size sorayım o zaman;

    • Ürün paketlemesi ve nakliye için hazırlanması nasıl olacak? Tek tek fabrikadan verecek değilsiniz sonuçta. Satış yapacağınız ülkelere bir şekilde ulaşması lazım. E tek tek konteynıra koyacak hâliniz yoktur değil mi? Bir kolileme felan, bir istifleme.
    • Nakliyeyi ne yapacaksınız? Çin'de size teslim ettiler bunu. Ama limana gitmesi lazım. Elde mi taşıyacaksınız? Ortada milyonlarca ürün var sonuçta. Hani tek tek götüreyim deseniz, size zor olur. Git gel, liman-fabrika arası.
    • Vardınız limana. Gemi hayrına mı götürecek ürünleri diğer ülkelere? Kaptana "canımsın" deyip, iki tatlı dille götürtmeniz pek mümkün değil. Sonuçta konteynır var ortada. Adam kaptan köşkünde kenara atacak değil ya.
    • Ulaştınız diğer ülkeye. Daha bismillah gemi geldi etti ürün gümrüğe girecek. Hadi diyelim ki çok "kral" bir ülkeye geldi. Ne gümrük vergisi aldı, ne başka bir vergi. Kara kaşınıza, kara gözünüze baktı; hayrına almadı vergileri. Yırttınız diyelim, bu maddeyi geçelim. Bütün ülkeler öyle "kral" mı?
    • Çıktınız gümrükten. İyi de liman A şehrinde ama siz B şehrine de satış yapacaksınız. Hadi kolaylık olsun; ürün indi İstanbul'da bir limana ama siz Sivas'ta da satış yapacaksınız. İstanbul'dan Sivas'a neyle gidecek bu ürünler? Kendileri yürür mü?
    • Koydunuz dükkana, e dükkanda hiç mi gideriniz yok? Kira, personel, elektrik, su vs. ödemiyor musunuz?
    • E bu ürünleri satıyorsunuz, bunlardan kâr yapıyorsunuz. Para kazanıyorsunuz. Bu kazandığınız paranın vergisi ne olacak? Devlet "sat aslanım, sen yeter ki sat; senden kuruş vergi almam, parçala" mı diyecek?

    quote:

    Anlam veremiyorum. Bir markanın, para verip aldığın bir ürününü böylesine nasıl kölesi olabilir bir insan? Aklım hayalim almıyor.

    Yani aklınızın, hayalinizin almadığı şey şu; markayı savunmuyorum. Parça maliyeti üzerinden ürün satış fiyatına yorum yapmanın yanlışlığını savunuyorum. Fakat sizin ufkunuz marka fanatikliğinin ötesine geçemediği için markayı savunduğumu iddia ediyorsunuz. Aynı haberi bugün Note 10 için yapsınlar, denk gelirsem yine aynı tepkiyi verip aynı şeyi savunurum. Parça maliyeti üzerinden ürünün satış fiyatını doğrudan değerlendiremezsiniz.

    quote:

    Eskiden Xperia severdik. Fiyat arttı by by dedik.

    Huawei severdik. Fiyat arttı by by dedik.

    Verdiğimiz paraya en çoğunu sunan kimse onu tercih edeceğiz elbette. Kim bu markalar? Babamın oğlu mu? Ben onların kölesi değilim, müşterisiyim. Ben seçerim.

    Yarın Xiaomi de kıçı başı dağıtır ona da yol veririz. Kimse benim parasını verip aldığım ürüne mecbur olduğumu düşünemez. Siz hariç.

    Yani istediğiniz markaya yer verin, istediğinize yol verin. Beni bağlayan bir şey yok. Ben marka savunmuyorum. Yine anlamadan cevap vereceksiniz bana ama benim savunduğum şey; "Apple 10$'a mâl ediyor ama 70$'a değiştiriyor; Apple haklı, az bile alıyor" değil. Ben sizin para verip aldığınız ürüne mecbur olduğunuzu da imâ etmedim aslında ama siz epey bir saldırı modunda bekliyormuşsunuz.

    Son kez diyorum. Adam 300$'a mâl etti diye size 320$'a satamaz. 300$ parça maliyetinin üzerine diğer gider kalemleri de eklenmek zorunda. Konu üzerinden çıktığı için yine bataryayı örnek vereceğim ama 10$'a batarya için parça maliyeti varsa bunu size 10$'a veremez. Üzerine diğer maliyetleri de eklemek zorunda.

    iPhone'u 450$'a üretti diye size 500$'a satamaz. Keza bu Samsung için de geçerli, Sony için de, x firması için de...

    Şimdi oldu mu?




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.