Şimdi Ara

iPad 5'den beklentilerimiz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
1.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  iPad 5'den beklentilerimiz


    2013 Bahar aylarında 5. nesil iPad 5'in tanıtılacağına dair dedikoduları sık sık duyuyorduk. Ama yeni dedikodulara göre sonbahar ekim ayı civarı çıkması kesinleşmiş durumda. iPad modern tablet pazarını yaratmakla kalmayıp açık ara farkla liderliğini sürdürüyor şuan. Fakat rakipler de boş durmuyor. Geçtiğimiz yılın son aylarında tanıtılan Nexus 10 tablet 2560*1600 çözünürlükte pls panel ekranı, cortex a15 tabanlı işlemcisi, android 4.2 işletim sistemi ve 400 dolarlık fiyatıyla iPade bir çok yönden yetişmiş, bazılarında geçmiş durumda. Bu ay CES fuarında tanıtılan vizio'nun yeni tableti de nexus 10 ile benzer özelliklere sahip: 2560*1600 ekran, tegra 4 işlemci, ince ,hafif kasa yapısı. Bu sene başta surface olmak üzere bir çok tabletin tegra 4 ile güncelleneceği ve daha yüksek çözünürlüklü, kaliteli ekranlara kavuşağını bekleyebiliriz.

    Aksesuar zenginliği, native app sayısı, stabilite, güvenlik gibi konularda iPad hala çok önde olmasına karşın bence performans ve fiziksel yapı olarak geride kalmamak için radikal değişiklikler yapılacağını düşünüyorum. iPad 1'den 2'ye geçişte tasarım, boyutlar, ağırlık, işlemci, kameralar gibi büyük değişiklikler yapıldı. iPad 2'den 3'e geçişte ise retina ekran başlı başına çok önemli bir yenilik olduğu için başka bir şey eklenmedi pek. 4 çekirdekli sgx543mp4 gpu zaten retina ekranın yükünü kaldırması için konuldu, ram arttırıldı, isight kamera güçlendirildi vs. iPad 4 de iPad 3'ün üzerine ufak güncellemeler yapıldı. Aslında iPad 3 ile gelmesi gereken ama yetiştirelemeyen A6X işlemci, 720p facetime kamera, lightning portu.

    Artık retina ekran gibi insanları etkileyebilecek bir yenilik koyamayacakları için iPad 1'den 2'ye geçişte olduğu gibi cihazın tasarımı, ağırlığı, boyutları, performansında büyük geliştirmeler yapılacağını düşünüyorum.

    Benim olmasını istediğim özellikler şöyle:

    -iPad miniye çok benzer tasarım ( bu artık kesinleşmiş durumda)
    -küçülen çerçeve sebebiyle eninde ve boyunda kısalma
    -daha ince ve hafif 7.4 mm incelik, 500 gram ağırlık
    -daha az parlayan ve daha sağlam gorilla glass 3 cam
    -Sharp IGZO panel teknolojisi
    -stereo hoparlörler
    -16, 32, 64, 128 gb kapasiteler
    -A7X SoC (Tamamen Cortex A15 mimarisi 4 çekirdek CPU, Power VR 6 serisi GPU)
    -2gb ram
    -802.11ac desteği
    -8 mp isight kamera, safir lens koruyucu, led flash
    -yeni aksesuarlar: gamepad, stylus

    Bu özelliklerden bazıları gelebilir, bazıları 6. nesile ertelenebilir ya da hiç gelmeyebilir. Ama benim olmasını istediklerim bunlar. Forumda gördüğüm kadarıyla iPad kullanıcıları cihazı hayatlarına entegre etmiş, bilgili, ne istediğini bilen insanlar. O yüzden flash desteği , usb portu, micro sd kart girişi gibi hiç olmayacak şeylerin yazılmayacağından eminim. Sizin iPad 5'den beklentileriniz neler?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dark-knight -- 5 Şubat 2013; 13:46:37 >







  • Zaten herseyi yazmissiniz daha fazlasini beklemek sacma olur.
  • Vala süper özellik ler yazmışsınız birazda fiyatı çekerlerse tam olacak :))
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sagy

    Vala süper özellik ler yazmışsınız birazda fiyatı çekerlerse tam olacak :))
    İos 7 ile beraber tasarım tamamen değişmiş halde gelir umarım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sagy

    Vala süper özellik ler yazmışsınız birazda fiyatı çekerlerse tam olacak :))

    aynı fiyatlardan çıkar yine orası kesin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cool Boy

    İos 7 ile beraber tasarım tamamen değişmiş halde gelir umarım.

    iOS 7'nin yazın tanıtılması bekleniyor.
    yazın veya sonbaharda kullanıcılara sunulabilir.
    iPad 5 baharda çıkarsa iOS 6 yüklü gelecektir.
    Jony Ive işin başına geçtiği için iOS 7'ye karşı da baya bir beklenti oluşmuş durumda şuan.
    yabancı forumlarda bir sürü konsept videoları paylaşılıyor. umarım bekleneni verebilir iOS 7



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dark-knight -- 18 Ocak 2013; 21:18:43 >
  • Görünüm adına ipad mini ile benzerlikler taşıyacağına eminiz. Özellikle ekranın kenarları inceltilip, uzunluğu daha fazla olacaktır. Tabi avuç algılama sistemi de olur. Yeni renkler konusunda şüpheliyim. Renkli ürünleri piyasaya sunmak için bence yeni bir sınıf açığa çıkartırlar. Ayrıca mini de ki gibi çift hoparlör olacağından eminim. Yanında kalem verilmezse tek nedeni aksesuar üreticilerinin olumsuz düşüncesi olacaktır. 3d olayına girmezler. Bu tip teknolojilerden bir süre kaçınıp daha iyisini yapıp sonradan piyasaya sokmayı adet edinmişler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi odaneolaki -- 19 Ocak 2013; 15:02:48 >
  • Belki retina ekran ile gövde gösterisi yapmak için ekran üzerinden parmak izi okuyucu olur. Böylece daha güvenli hale getirebilirler. Mini sd gibi teknolojilere kesinlikle girmez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi odaneolaki -- 19 Ocak 2013; 15:02:12 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: odaneolaki

    Belki retina ekran ile gövde gösterisi yapmak için ekran üzerinden parmak izi okuyucu olur. Böylece daha güvenli hale getirebilirler. Mini sd gibi teknolojilere kesinlikle girmez.
    O özellikler ile gelsin piyasıyı siler geçer.Gpu zaten aşmış olur yakalaşan başka mobil gpu bile olmaz bu sene.
  • Guzel calışma ama bence gelmez..hani hepsi bi an da gelmez gelemez çünkü Apple stratejisi sana kısıtlayarak verir elindeki dunyanın suan en iyisi bu der fakat sen bilirsin daha iyi şeklindedir yapılabilir bu özellikler gelebilir hatta geldiginde en üstün güç olabilir Apple bununda farkında istese telefonun tabletin en Kralı'nı yapar ama o zaman hiç bir manası kalmaz o teknolojiyi o imkani verdigin de elinde hiç bir sey kalmaz ve yavaş yavaş sona gelir aslında yapamicagi sey yok su an icin fakat gelecekte sıkıntı yaşamamak icin böyle yapıyor o yüzden bahsedilen özelliklerin bir cogu gene ertelenecek.(şahsi fikrim yanlışım varsa duzeltin)
  • benim en buyuk beklentim islemcide ipad4 beni tatmin etsede daha iyi olabilir. en az iki kati daha hizli islemci olsa yeterlidir benim icin :)
  • Ben işlemci ve performans artışı istemiyorum.Bendeki ipad 2 bile hiç kasmıyor,alet 1-2 salise daha hızlı olsa ne fark eder. Benim isteklerim: batarya 4 saatte dolsun ama 20 saat gitsin.Alet yere düşünce kırılmasın,ekranı çizilmesin. Tv ye bağlayınca ekranda boşluklar kalmasın.Max 50 dolara satılan bir aparat ile tv ye kablosuz bağlansın. 100/200 liralık navigasyon cihazı gibi internet olmadan navigasyon imkanı sağlasın.
  • İos ile okadar ram ve işlemci fazla gereksiz degil mi ?
  • İpad 2 kullanıcısı olarak ipad 5 ten beklentim çıkmaması :) bu kısır döngünün içinde kıvrına kıvrına adamları dünyanın en zengini yaptık.
  • Yaninda gamepad versin ipad 4 ün aynisi olsun yeter
  • Gamepad, stylus gelmez bence
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Saydam

    İos ile okadar ram ve işlemci fazla gereksiz degil mi ?

    şuan için 2 gb ram gereksiz gibi görünüyor ama iOS 7 veya 8 de nelerin geleceğini bilmiyoruz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JakSocket

    Gamepad, stylus gelmez bence

    Apple ın galaxy note dakini benzer stylus teknolojilerinin patentine aldığına dair haberler vardı. Ama belli olmaz belki 2,3 sene sonra ancak görürüz meyvelerini.
    Apple kendi gamepad yapmasa bile 3. parti üreticilere iOS cihazlarla uyumlu bluetooh gamepad yapma imkanı sunsa çok güzel olur bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dark-knight -- 20 Ocak 2013; 16:33:14 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: antonidas

    Ben işlemci ve performans artışı istemiyorum.Bendeki ipad 2 bile hiç kasmıyor,alet 1-2 salise daha hızlı olsa ne fark eder. Benim isteklerim: batarya 4 saatte dolsun ama 20 saat gitsin.Alet yere düşünce kırılmasın,ekranı çizilmesin. Tv ye bağlayınca ekranda boşluklar kalmasın.Max 50 dolara satılan bir aparat ile tv ye kablosuz bağlansın. 100/200 liralık navigasyon cihazı gibi internet olmadan navigasyon imkanı sağlasın.

    cellular bir iPad'de gps modülü olduğu için offline navigasyon applerinden birini yükleyip navigasyon cihazı gibi kullanabilirsiniz zaten
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dark-knight


    quote:

    Orijinalden alıntı: antonidas

    Ben işlemci ve performans artışı istemiyorum.Bendeki ipad 2 bile hiç kasmıyor,alet 1-2 salise daha hızlı olsa ne fark eder. Benim isteklerim: batarya 4 saatte dolsun ama 20 saat gitsin.Alet yere düşünce kırılmasın,ekranı çizilmesin. Tv ye bağlayınca ekranda boşluklar kalmasın.Max 50 dolara satılan bir aparat ile tv ye kablosuz bağlansın. 100/200 liralık navigasyon cihazı gibi internet olmadan navigasyon imkanı sağlasın.

    cellular bir iPad'de gps modülü olduğu için offline navigasyon applerinden birini yükleyip navigasyon cihazı gibi kullanabilirsiniz zaten

    ama paralı onlar.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.