Şimdi Ara

iOS 8.1.1 Performans Yorumu ve Pil Testi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
2
Favori
2.485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, iPhone 5 kullanıcısıyım ve Apple'ın sunduğu bütün güncellemeleri telefonuma kuran biriyim, çünkü her güncelleme bir öncekinin hatalarını giderir. iOS 8 daha çok yeni olduğu için sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Güncellemeler ile git gide daha stabil olduğunu düşnüyorum. iOS 8.1'de telefonumda aşırı negatif bir performans sorunum yoktu fakat 7.1.2 versiyonuna göre biraz daha ağırdı. 8.1.1 ile bu hantallığın giderileceğini düşünüyordum ki öylede oldu. Özellikle Spotlight araması ve AppStore'da kendisini ciddi bir şekilde belli ediyor. iOS 8.1'de hafif takılarak açılan spotlight düzeldi, AppStore'un ise ilk açılış hızı bariz bir şekilde arttı uygulama listesi ekrana daha hızlı gelmeye başladı. iOS 7.1.2 kadar kusursuz olmasada iOS 8.1.1 kesinlikle kullanılabilir bir güncelleme olmuş. Aslında kusursuzluk beklemekte yanlış olur sonuçta eski bir cihaz ve yavaş yavaş miyadını dolduruyor. Akıcılık konusunda iPhone 5S'ten pek bir fark göremedim açıkçası. Bazı yerlerde 5S A7 işlemci kendini belli ediyor tabi fakat günlük kullanımı kesinlikle etkilemiyor. iPhone 5'te iOS 8.1.1 ile birlikte 5S kadar hızlı ve stabil çalışıyor. Şimdi gelelim batarya mevzusuna. iOS 8.1.1 çıktığı anda iTunes ile Geri Yükle diyerek güncelledim ve bataryayı %100 doldurduktan sonra kullanmaya başladım. Test Etmek için telefona sadece WhatsApp ve Aviary kurdum.

     iOS 8.1.1 Performans Yorumu ve Pil Testi

    Telefonu Geri Yükleme yaptığım için ayarlarım sıfırlanmıştı, bu sebeple kendi kişisel ayarlarımı yapmak için ayarlar bölümünde bayağı dolaştım. WhatsApp'ta mesajlaştım. Biraz'da Safari'de gezindim sonra uyudum. İlk 10 saat kullanımım bu şekildeydi.

     iOS 8.1.1 Performans Yorumu ve Pil Testi

    Uyandıktan sonra, günüm WhatsApp'ta mesajlaşmak ve Aviary ile fotoğraf editlemekle geçti. Çok fazla kurcalamadım görüldüğü gibi, tam bir günüm dolduğunda kullanım sürem 3 buçuk saatti.

     iOS 8.1.1 Performans Yorumu ve Pil Testi

    2. günde AirPlay kullandım ve WhatsApp'te mesajlaştım. Son 24 saatte görülen Ana Ekran ve Kilitli ekran oranının yüksek olması AirPlay kaynaklı. Telefon ekranını bilgisayara yansıttım ve bir süre öyle kullandım. Çok az telefon konuşması yaptım.

    Sonuçlar bu şekilde. Güncelledikten sonra ilk defa bugün şarja takacam telefonu. Elimden geldiğince herkese hitap edecek şekilde kullandım telefonu. Tabi ki herkesin telefondan beklentileri farklıdır ben bu şekilde kullandım. Sizlere referans olması için ayrıca batarya ve cihaz bilgilerimi de paylaşayım.

    Cihaz: iPhone 5 iOS 8.1.1 Alınış Tarihi Mart 2013

    Orijinal Batarya Kapasitesi: 1430 Mah, Şu An Ki Batarya Kapasitesi: 1287 Mah, Batarya Sağlığı: %90

    Döngü Sayısı (Circle Count): 260

    Batarya bilgilerini iOS 8.1 Jailbreak ve BatteryLife isimli tweak ile aldım.

    Yaptığım test boyunca: Wifi, iCloud Senkronizasyon, Hareketi Azalt ve Otomatik Parlaklık sürekli açıktı (Parlaklık seviyesine hiç dokunmadım). Arkaplanda Uygulamaları Yenile, Konum ve Hücresel Bağlantı kapalıydı (Hattımda internet paketi olmadığı için maalesef 3G ile deneyemedim)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PCNerd -- 20 Kasım 2014; 15:18:06 >







  • Bence cihazı iOS 7.0.x veya iOS 8.0.x dışındakilerin kurmasına gerek yok. Şimdilik iOS 7.1.x stabil bir konumda. iOS 8'in toparlanmak için zamana ihtiyacı var. Keza uygulamaların büyük bir kısmı da iOS 8 üzerinde çökme yapacaktır. Uyumluluk sıkıntısı mevcut çünkü.

    iOS 6 kullanıcılarının hiçbir şekilde güncelleme yapmamalarını öneriyorum. Telefonunuz özellikle iOS 6.1.4 ise ikinci el pazarında net +300 lira daha yüksek fiyat biçebilirsiniz.

    quote:

    Orijinalden alıntı: PCNerd
    Apple'ın sunduğu bütün güncellemeri telefonuma kuran biriyim.




  • OsbourneReynolds kullanıcısına yanıt
    Açıkçası telefonu kullanırken ikinci eli acaba ne kadar eder diyerek kullanmıyorum, tedirginlik yaşamadan telefonumdan olabildiğince faydalanıyorum. Madem sizin için telefonun ikinci el piyasası önemli hazır şimdi alıcısı varken satın telefonunuzu ve gidip kendinize bir 3GS alın, hem kar etmiş olursunuz hemde iOS 6 kullanmaya devam edersiniz. Sonuçta iOS 6 yüklü iPhone 5 ile 3GS arasında yazılım olarak hız farkından başka ne var? Ben iOS 6'da kullandım ama siz belli ki iOS 8.1.1 kullanmamışsınız, zaten kullansaydınız bu kadar ön yargı ile dolu bir yorum yapmazdınız. Sık sık uygulama çökmesi diye bir şey yok insanları yanlış bilgilendirmeyin. Ben iOS 8.1'de bile çok nadir çökme yaşamışımdır. iOS 6'yı bende beğenirdim güzel bir işletim sistemiydi ama artık demode oldu. iOS 8 dolu dolu bir işletim sistemi günlük kullanımda çoğu şeyi pratikleştirdi. Sırf denetim merkezi için bile kullanılır. iOS 6 ile yapabileceğiniz herşeyi iOS 8 ile yapabilirsiniz fakat iOS 8 ile yapabildiğiniz bir çok şeyi iOS 6 ile yapamazsınız. Handoff ve Devamlılık fonksiyonları sayesinde benim için şu an iOS 8 ayrı bir keyif. Salonda sessizde unuttuğum telefonum çaldığı anda yerimden kalkmadan bilgisayarımdan cevaplayıp konuşabiliyorum. OS X kullananlar bilir, iPhone ile Mac arasında dosya transferi yapılamıyordu, iOS 8 ile gelen AirDrop sayesinde Apple bu işide çözdü (Her ne kadar geçte olsa). Bu sadece bir örnek, iOS 6 ile iOS 8 arasında fonksiyonel olarak çok fark var. Telefonum iOS 8'i gayet rahat çalıştırıyorken ve Apple'ın biz kullanıcılara iOS 8 ile sunduğu bunca yenilik varken neden iOS 6 kullanayım ki?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PCNerd -- 20 Kasım 2014; 4:59:28 >




  • Teşekkürler tecrübelerinizi paylaştıgınız için. Benim telefonda 5 biraz daha bekleyelim bakalım..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OsbourneReynolds

    Bence cihazı iOS 7.0.x veya iOS 8.0.x dışındakilerin kurmasına gerek yok. Şimdilik iOS 7.1.x stabil bir konumda. iOS 8'in toparlanmak için zamana ihtiyacı var. Keza uygulamaların büyük bir kısmı da iOS 8 üzerinde çökme yapacaktır. Uyumluluk sıkıntısı mevcut çünkü.

    iOS 6 kullanıcılarının hiçbir şekilde güncelleme yapmamalarını öneriyorum. Telefonunuz özellikle iOS 6.1.4 ise ikinci el pazarında net +300 lira daha yüksek fiyat biçebilirsiniz.

    quote:

    Orijinalden alıntı: PCNerd
    Apple'ın sunduğu bütün güncellemeri telefonuma kuran biriyim.


    2 sene eski bir sürüm kullanmayı göze alıyorsanız, 3 sene önceki telefonu kullanmak sizin limitiniz olmalı. Gözünüz asla iphone 5'e BİLE kaymamalı. Bırakın artık şu ios 6 geyiğini, kullandık, güzeldi ve yenisi geldi. Önemli olan 8.1.1 ile stabilitenin yakalanması.




  • 2 sene eski bir sürüm kullanmayı tercih ediyorum. Göze almak demiyorum. Göze almalık bir durum yok. Çünkü yeni çıkan uygulamalardan hiçbiri benim açımdan olmazsa olmaz değil. Örneğin WhatsApp "iOS 7 ve üstü" gibi bir sınırlandırma getirirse o zaman güncelleme yoluna gidebilirim. Onun dışında var olan uygulamaların eski sürümlerini kullanmaya devam ediyorum. Herhangi bir sıkıntıyla da karşılaşmadım halen. Hatta konuyu açan arkadaşa da başka bir başlık altında verdiğim örnekteki gibi(gerçi kendisi onu da inkâr etmişti) Facebook uygulamasının iOS 6 için sunulan son sürümü, mevcut Facebook uygulamasından daha başarıldır. Facebook Messenger yükleme zorunluluğuna dikkat çekmek istiyorum burda.

    Bir diğer söylediğiniz "3 sene önceki telefonu kullanmak" derken ne kastettiğinizi anlayamadım. iPhone 5'ten önce kullandığım telefon Nokia N97 idi. 4 yıl kullandım ve artık elime aldığımda yakacak derecede ısınır hale gelmesi, bazı durumlarda titreşimde takılı kalması ve bunun gibi eskime belirtilerinden ötürü değiştirmek zorunda kaldım. Şüpheniz olmasın ki, iPhone 5'i de eskiteceğiz. İhtiyaçlarımızı karşılamaktan aciz hale gelene kadar kullanacağız. Rahat olun. 1 yıla bir telefon da değiştirecek gücüm var. Maddiyat olarak bir sınırlamam yok. Yine de ihtiyacım olmadığından ötürü yenisini almıyorum. Ama mesela sırf merakımdan gidip eski iOS cihazlarını almışlığım vardır. Nasıl birşey olduğunu, nereden nerelere geldiğini görmek açısından bu cihazları aldım ve yeteri kadar vakit geçirdikten sonra geri sattım.

    iOS 6 için geyik nitelendirmesi yapmanız komik. Benzer komiklikleri yine konu sahibi arkadaş da yapmıştı. İlginç bir ortak özellik. Ben bunu insanın içinde kalan ve kendisine bile itiraf edemediği bir kuyruk acısı olarak nitelendiriyorum. Sorsan hayır der. Ama yine de tertemiz kullandığı, kız gibi cihazının zaruriyet içermeyen birkaç özellik uğruna bu denli performans kaybına uğraması kişiye batar. Zaten söylemeye çalıştığım şey de bu; o kadar gidip telefonlarımıza binbir koruma aksesuarı alıyoruz. Kaplar, jelatinler bumperlar... Yeterki cihazımız ilk günkü gibi temiz kalsın, çizilmesin, darbe almasın ve keyifle kullanalım diye. Ama öbür taraftan öyle yazılım güncellemeleri sunuluyor ki; RAM, performans ve en önemlisi batarya düşmanı. Dolayısıyla kız gibi baktığımız telefon kısa sürede eskiyor. İhtiyaçlarımızı karşılayamayacak duruma geliyor. Tanıdık geldi mi bilmiyorum. Ama emin olun bir iPhone 4 kullanıcısına veya şimdilerde yeni yeni bir iPhone 4S kullanıcısına tanıdık gelmiştir bu söylediklerim. Çünkü bu cihazlar hep eskitme poltikalarının sonuçları. Ben şahsen telefonumu daha uzun süre tam verimle kullanmak açısından elimden geldiğince güncelleme yapmayı reddedeceğim. Olur da cihazımı swap'lamam gerektiğinde elime iOS 6'dan başka bir sürüm geçerse yapacak birşey yok, güncellerim. Onun dışında zorunda kalmadıkça güncelleme yapmayacağım. Yapmış olan arkadaşlara da geçmiş olsun diyorum ve kendinizi kandırmayın, kabul edin: Siz de pişmansınız.

    Onun dışında, benim yeni iOS sürümleri konusunda yeterli bilgiye sahip olmadığımı söylüyor PCNerd arkadaşımız. O zaman elinden hemen tüm iOS cihazları geçmiş olan ve buna rağmen kendi şahsi telefonunda iOS 6.1.4 tercih eden bir arkadaşımızı da konuya çağıralım, o da düşüncelerini bizimle paylaşsın: @MuratbanK




  • Ios 8'e 8.1 güncellemesiyle birlikte geçenlerdenim, 8.1.1'i de kurdum telefona çıkar çıkmaz. Performans konusunda şimdilik bir şikayetim yok, şarj konusu da bir müddet kullanımdan sonra değerlendirme yapmanın daha sağlıklı olacağını düşünüyorum...
  • İphone 5 kullaniyorum
    Geriye kalan sorunlar sunlar
    -Bazi yuzdelerde 2 ser sarjin dusmesi,
    -Calan telefonu actigimda 1 saniye daha calmadi,
    -Sarj performansi dustu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OsbourneReynolds kullanıcısına yanıt
    Açıkcası iOS 6 ios8 den iyidir diyemeyiz
    Ama şu olabilir 512 mb ram bir telefonda ios6 daha makuldür daha kararlı ve daha stabil çalışacaktır. Ben 5c kullanıyorum
    8.1 yüklü durumda Güncelleme yapma gereksinimi duymuyorum şuanda çünkü çok şükür bi sıkıntı çekmiyorum şarj durumu eğer oyun oynarsam(ki çok düşkünüm bu konuda kızmayın ) 1,5 gün , oynamaz sosyal Ağlar ve foto video çekimle yetinirsem( ki orta sıklıkla tel görüşmedi yaparım) 2 gün gidiyo Kullanım süresi 5-10 saat arası değişim gösterdi
    Satış ve eskitme politikasına katılmakla beraber Güncelleme iyidir diye de düşünüyorum ama hep son sürümle kullanacaksın diye bişeyde yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OsbourneReynolds kullanıcısına yanıt
    Benim hep söylediğim şey: Apple cihazları açısından bir cihaz her zaman ya kendi çıktığı iOS sürümünün son versdiyonunda ya da bir üst iOS sürümünün en üst versiyonunda hız, stabilite, pil tüketimi gibi konularda en optimal çalışma aralığına sahip oluyor.
    iPhone 2G: iOS 1-2
    iPhone 3G: iOS 2-3
    iPhone 3GS: iOS 4.3.5
    iPhone 4 ve 4S: 5.1.1
    iPhone 5: iOS 6.1.4
    iPhone 5S: iOS 8.x.x
    iPhone 6 ve 6+ için şu an bir şey söylemek zor; iOS 9'daki durumlarına bakmak lazım.

    Burda iPhone 5S'ye dikkat çekmek istiyorum: Maalesef ki iOS 7 fiyaskosundan ötürü kendi çıktığı majör sürümde iOS 6'lı bir iPhone 5 gibi olamadı. iOS 8'de ise çok daha iyi olduğunu belirtmeliyim. Sonuçta iOS 7 yeni nesil bir sistemin ilk versiyonu olmasından kaynaklandı bu durum.

    iPhone 4 ise iOS 4'e göre iOS 5.1.1'de en optimal değeri alıyor; çünkü iOS 5.1.1 tamamen iPhone 4-4S için aynı anda düzenlenmiştir bana göre.

    Bu nedenle kesinlikle cihazlarımızı zaruri bir durum yoksa haddinden fazla sürüm yükseltmeye gitmemeliyiz. Hatta mümkünse ve en optimal değerlerde çalışıyorsa kendi çıktığı iOS sürümü en güzelidir.

    Bugün iOS 7-8 ile yapılıp da iOS 6 ile yapamadığımız birkaç özellik var. Aslında çok fazla özellike farkı olsa da o farkı jailbreak aracılığıyla ciddi anlamda kapatıyoruz. En büyük sorun: Uygulama desteklerinde karşımıza çıkıyor. Onda da benim hiçbir işime yaramayan 5-10 tane uygulama ve açıp da 2 kez oynamayacağım 500 oyun için geçtiğime değmez.

    Kendi iPhone 5'imle her ne sebepten olursa olsun iOS 6.1.4'ten başka sürüme geçme niyetinde değilim. Jb ile de ihtiyaç duyduklarımı yapamaz hale gelmişsem gidip yeni model bir iPhone alırım, hiç sorun değil. Olayın parasal boyut olduğunu bir türlü anlayamayan iOS 7-8 severler, işte bunu anlayamıyor. Şu anda gidip hem kendime hem de eşime iPhone 6+ 128 GB alabilecek maddi gücüm var çok şükür ki. Lakin ihtiyacımız yok. O zaman neden tüketim çılgınlığı yapayım ki? Bunun yerine 2 annemize de iPhone 4 aldık. Bazen kendimizden başkasını da düşünmek daha güzeldir.

    Sürekli kullandıklarıma bir bakıyorum da: Sygic, İBB, Yandex, Twitter, Whatsapp, Facebook (messenger saçmalığı benim için bir şey ifade etmiyor), Foursquare (Swarm saçmalığı benim için bir şey ifade etmiyor), Bitstrips, Safari, USB Drive, Tubebox, kamere-fotoğraflar, Cydia, Game Center (iOS 7-8'deki gibi neyin ne olduğunun belirsizliği ya da başkasının başarılarıyla benim başarılarımın gözükmemesi saçmalığı benim için hiçbir şey ifade etmiyor), Digiguide, ebebek, Central, gittigidiyor, sahibinden, bankacılık uygulamaları, radyo, youtube, sinemalar, hasenat, haber siteleri ve CKZ 2: Zombies, Six Guns, Contract Kill 2, NES A.D.X+, Robocop, Capcom Game, Dino Hunter, Dino Hunter, Jurassic Park, FL Commando ve Sinbad oyunları...

    iOS 7-8'de olup da yav keşke bu da cihazımda olsaydı dediğim herhangi bir uygulama şu anda yok. Olur da bir gün olursa o zaman da cihaz yenilemeye giderim. Lakin bu iPhone 5 en optimal sürümü olan iOS 6.1.4'te kalacak. En kötü ihtimalle iPhone koleksiyonumdaki yerini alır.

    Şunu da belirteyim: Facetime iOS 6.1.4'te artık çalışmıyor. Apple kurnazlıklarından birisi. Ancak Facetime benim için hiçbir şey ifade etmiyor. O da eksik kalıversin; sorun değil.

    Airdrop müthiş bir özellik olsa da benim gibi kullanıcılar için olup olmaması çok şey değiştirmiyor. Lakin çalıştığı sektöre göre bazı kesim bir çalışan için bulunmaz nimettir; ona bir şey diyemem.

    Son olarak da: iOS 6 çöptür, halen taş devrinde yaşıyorlar, flat tema daha iyi, ıyyy iğrenç gibi terimler kullananlar ya iOS 4-5-6'yı hiç kullanmayanlar ya da en ufak bir fırsat eline geçse anında iOS 4-5-6'ya dönecek bir kesimi temsil ediyorlar. Yapmayın arkadaşlar; hepimizin kendince nedenleri vardır iOS 5-6-7-8'de bulunmasında. Biribirimze saygı duymamız yeterlidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuratbanK -- 20 Kasım 2014; 11:10:04 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: OsbourneReynolds

    O zaman elinden hemen tüm iOS cihazları geçmiş olan ve buna rağmen kendi şahsi telefonunda iOS 6.1.4 tercih eden bir arkadaşımızı da konuya çağıralım, o da düşüncelerini bizimle paylaşsın: @MuratbanK

    İşin bu kısmına da ayrıca değineyim: iPhone 2G, 3G, 4, 4S, 5 ve iPad 2 koleksiyoncusu-kullanıcısı olarak kesinlikle yeni nesil iOS 7-8 benim tarzıma uymuyor. Kötü demiyorum; tam tersine getirdikleri özelliklerle çok iyiler. Lakin jb ile aradaki hemen hemen tüm farkı kapatabilirken benim tarzıma uymayan bir sisteme geçmek istemiyorum.

    Bu arada iPhone 5S alacağım birkaç gün içerisinde ve ne enteresandır ki kullanmak için değil de koleksiyon yapmak için. iPhone 5'i kullanmaya devam edeceğim. Muhtemelen eşim kendisindeki iOS 7.0.6'lı ve jbli cihazını iPhone 5S'yi görünce bana verip onu da o kullanacak. Lakin seneye fiyatları düşünce iPhone 6-6+ alınca da bu iPhone 5S bana geri dönecek ve koleksiyonuma katılacak. Elimdeki iPhone 5'ten sonra çıkıp daha güncel olan bu iPhone 5S cihazı benim tarafımdan kullanılmadan koleksiyonuma dahil olacak. Bakın, bu bir tercih meselesidir.

    Elinize hepsi 32'şer GB olan iOS 5.1.1'li bir iPhone 4S, 6.1.4'lü bir iPhone 5 ve iOS 7.1.2'li bir iPhone 5S alın ve hepsini de sıfırlayın; içleri bomboş kalsın. Sonra sırayla aynı uygulama-oyunları yükleyin. Ardından hepsinde bu uygulama-oyunları sırayla açın ve kullanın-oynayın. Çok ilginç bir şekilde her ne kadar arada çok küçük optimal farklılıklar olsa da 4S ile hem 5'ten hem de 5S'den daha optimal değerler alacaksınız. 5 ile de 5S'den daha optimal değerler alacaksınız. iOS 8 ile olan herhangi bir tecrübem olmadığından o konuda bir yorum yapmam şu etapta doğru olmaz.

    Burda biraz da uygulama-oyunların yeni versiyonlarının daha kapsamlı ya da daha yavaş olmasından da kaynaklı bir durum olabilir. Özellikle Facebook gibi uygulamaların her güncellemede kullanıcılarla dalga geçer gibi daha da ÇÖP durumuna gelmesini de olaya katarsak neden iPhone 4S ile iOS 5.1.1 ve iPhone 5 ile iOS 6.1.4'te kaldığım daha net ortaya çıkacaktır.

    Diğer taraftan her zaman söylediğim şey: En güncel cihaz her zaman daha iyidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuratbanK -- 20 Kasım 2014; 11:07:07 >




  • @OsbourneReynolds

    Siz zaten en başından konuya geliş amacınızı belli ettiniz. Ben iOS 8 için kendi tecrübelerimi paylaştım ve iOS 6'nın konusunu bile açmadım. Siz gelir gelmez iOS 6 - iOS 8 savaşı başlattınız. İnancınız olsun içimde bir gram pişmanlık yok iOS 8 için. Elimde bu gün iOS 6 yüklü bir iPhone 5 daha olsa ilk işim iOS 8'e yükseltmek olurdu. Ne kuyruk acısı ne pişmanlığından bahsediyorsunuz? Söyledikleriniz o kadar mantıksız ve ön yargı ile dolu ki. iOS 8'de RAM kullanımı tabi ki artacak. Adamlar tonla yeni özellik ekliyor RAM %10 artsa ne olur benim telefonum en az 5S kadar hızlı çalışıyorken? Batarya düşmanı diyorsunuz. Paylaştığım resimlere bile bakmamışsınız. 2 günde 8 saat ekran süresi alabiliyorum. Sizin cihazınız bu kadar süre verebiliyor mu bilmiyorum. iOS 6 benim için bir ayrıcalık değil şu an için bir eziyetten başka bir şey değildir. Kullanıp tercih edenlere saygım sonsuzdur ama siz umarım bir gün ön yargılarınızı yıkarsınız. Hala bilginizin sınırlı olduğunu düşünüyorum ve iOS 8.1.1 kullandığınıza inanmıyorum. Zaten tersi olsaydı mahallede dayak yiyen küçük çocukların abilerini çağırması gibi Muratbank isimli üyeyi çağırmazdınız.

    Son olarak iyi ki MuratbanK isimli üyeyi buraya çağırmışsınız, söylenecek her şeyi söylemiş. Murat beyin söylediği herşeye katılıyorum. Bir kaç şey hariç, iPhone 5 için optimal sürümün iOS 6 olduğunu düşünmüyorum. Bence en az iOS 7'dir. Tabi bu da kişiye göre değil bana kalırsa iOS 8'de gayet optimal performans sunuyor. Ayrıca iOS 6 ile iOS 8 arasında çok fazla özellik farklı var. Mesela FaceTime Murat beyin aksine benim için çok önemli. Çünkü Handoff ve Devamlılık özellikleri FaceTime olmadan çalışmıyor. Elbette özellik farkı jailbreak ile kapatılır ama bu ayrı bir konu herkes jailbreak kullanmaz ve bu sizin için risktir, telefonunuzu bilmediğiniz insanlara açıyorsunuz sonuçta (Böyle desem bile bakmayın bende sıkı bir jailbreak kullanıcısıyım:). Eğer olursa telefonu çökertiseniz mecbur güncellemek zorunda kalacaksınız. Diğer bir durumda çok uzun süre temiz kurulum yapmadan iOS 6 kullandığınız için, sıfırdan kurulu bir iOS 8'in daha verimli çalışacacağına inanıyorum. Onun dışında Murat Bey tamamen objektif konuşmuş güncellemeler iyidir ve bu bir tercih meselesidir demiş. Sizin söyledikleriniz ile Murat beyin söyledikleri arasında nitelik açısından dağlar kadar fark var. Murat beyin söyledikleri kesinlikle mantıklı, ona saygı duyarım. Keşke sizde bu kadar ön yargılı bir insan olmasanız. Ama siz sadece buraya maalesef iOS 6'lı telefonum var demek için gelmişsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PCNerd -- 20 Kasım 2014; 13:04:45 >




  • PCNerd P kullanıcısına yanıt
    Bence olayı art niyet boyutlarına taşımak yanlış olur. Başta saygı duyduğunuzdan bahsediyordunuz. Sanırım fikriniz değişmiş. Ben önyargılı değilim. Gerçekleri konuşuyorum. Ayrıca neden iOS 6'lı telefonum var demek isteyeyim? Onu anlayamadım.

    Son olarak konunun başında yazdıklarınızın tamamını okuduğumu ve ona göre yorum yaptığımı belirtmek istiyorum. Sadece devamında gelen cevaplara karşı açıklamalarıma bakarak konuyu saptırdığımı falan düşünmeyin.

    Madem pil kullanım sürelerinden bahsediyoruz ben de 6.0.1 deki kullanım süremi paylaşayım. Bakın 6.1.4 bile değil ama nelere kâdir:


     iOS 8.1.1 Performans Yorumu ve Pil Testi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • OsbourneReynolds kullanıcısına yanıt
    Konuya ilk mesajı atan sizsiniz. Bir yazdıklarınıza bakın benim konumla alakası var mı? iOS 6'tan bahsetmişsiniz 2. el telefon piyasasından bahsetmişsiniz. Benim tecrübelerimle ilgili tek bir kelime konuşmamışsınız ve hala konuyu saptırmadım diyorsunuz. İlginç gerçekten. Batarya konusuna gelince ben nasıl kullandığımı birer birer yazdım. Sırf müzik dinleyerek 24 saat kullanım süresi yapılabileceğinide bilirim. Ama kabul etmek lazım muhtemelen iOS 6 şarj süresi daha iyidir. Şu an bana kendi kullanımım hayli hayli yetmektedir. Tüketim topluluğunun bir üyesi değilim, iOS 8 sağ olsun iPhone 6'lardaki bütün özellikleri bizimde cihazlarmıza getirdi. ApplePay ve TouchID dışında pekte bir fark yok. Zaten telefonumdan aşırı memnun olmasaydım gider 6 veya 6 Plus alırdım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PCNerd -- 20 Kasım 2014; 12:17:41 >
  • PCNerd P kullanıcısına yanıt
    Yani mantıken performans ve pil konusunda inceleme yapmak başka sürümlerdeki kullanıcıların kafasındaki "güncellemeli miyim?" sorusuna bir nebze olsun cevap verme niteliğindedir. Hali hazırda sizle aynı iOS sürümünü kullanan kişiler için değil yani. Ben de hangi şartlar altında güncelleme yapılmalı veya yapılmamalı kendi düşüncelerimi belirttim. İkinci el satışları iOS sürümleri bakımından önemli bir konu olduğundan bir de dipnot geçtim. Şu noktadan sonra da sizin art niyet aradığınızı düşünür oldum. Art niyet aramak da art niyetliliğin kendisidir aslında.
  • OsbourneReynolds kullanıcısına yanıt
    Art niyetli değilsiniz benim düşüncem, ön yargılı ve kabasınız. Kimseye güncelleyin diye baskı uygulamıyorum burada herkesin kendi tercihidir. Bırakın isteyen istediği sürümü kullansın veya güncellesin niye baskı yapalım ki? Ama sizin eminim ki iOS 8.1.1 tecrübeniz yok, olsa bile iPhone 5 için yok, bu sebeple sağlıklı yorum yapamazsınız, insanlara faydanız dokunamaz. O kadar ön yargılısınız ki hiç kullanmadığın bir sistem ile diğerini karşılaştırabiliyorsunuz. Ne diyeyim ben iOS 8'den çok memnunum sizde iOS 6 dan memnunsunuz yapacak bir şey yok herkesin kendi tercihidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PCNerd -- 20 Kasım 2014; 12:29:07 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PCNerd
    Ama kabul etmek lazım muhtemelen iOS 6 şarj süresi daha iyidir.

    Aslında iOS 6 ile 7 arasında iOS 6 lehine en fazla 25-30 dakikalık bir kullanım süresi farkı oluyor ki malumumuz ki tüm iPhone serileri için (belki 6+ hariç tutulabilir) öyle ya da böyle gün içerisinde cihazımızı şarja takmak zorundayız aktif bir kullanım durumunda. Her ikisinde de bekleme süresinde gözle görülür bir fark yok ve kullanımda da en fazla 30 dakikalık bir fark çok bir şey ifade etmiyordur çoğu kullanıcı için. Lakin elbette ki şarjın gün içerisinde yetmesi için o 30 dakikalık farka ihtiyacı olan birisi için iOS 6'da kalmak eğer ki İOS 7-8'in getirdiklerine ihtiyacı yoksa daha mantıklıdır.

    iPhone 5 için bence iOS 6.1.4 en optimal sürümdür. iOS 8 belki daha da iyidir; denemediğim için bir şey diyemem ama yeni nesil iOS versiyonlarının ilki olan iOS 7 serisi bence hiçbir cihaz için; buna kendi çıktığı sürüm olan iPhone 5S de dahil optimal değildir.




  • MuratbanK kullanıcısına yanıt
    Optimal derken sanırım sistemin kusursuza yakın çalışmasını kastediyorsunuz. 6.1.4 ve 7.1.2 gibi sürümler haliyle neslinin son sürümleri oldukları için kusursuza yakın olarak çalışıyorlar. Elbet iOS 8'de zamanı gelince kendini toplayacaktır. Bana göre tamamen olmasada çok büyük ölçüde son güncelleme ile stabilleşti. iOS 6 ve iPhone 5 birlikte geliştirildiği için tabi birbirleyle mükemmel uyumlu çalışmaktadır. Ama yeni bir iOS çıktığı zaman güncelleme verilecek telefonlar da defalarca testlerden geçiyor ve kontrol ediliyor. Örneğin iOS 6 iPhone 5 ile mükemmel çalışıyorsa iOS 7 ve 8 ile birlikte mükemmele yakın çalışıyordur. Bir üst sürüme geçince az biraz performans kaybı oluyor fakat karşılığında aldığınız yeni özellikler bunu fazlasıyla kapatıyor. iPhone 6'ya yazlımsal olarak sunulan bütün özellikleri eski telefonlarda kullanabiliyorsunuz ve bu gerçekten çok ciddi bir şey. Çoğu telefon üreticisi bunu yapmıyor ve sizi değişime zorluyor. Olay aslında çok basit aynen dediğiniz gibi yeni gelen özellikler sizin için bir şey ifade etmiyorsa telefon güncellenmeyebilir. Apple'ın her sene daha iyi bir işletim sistemi çıkardığına inanıyorum, her sene daha iyiye gittiğine inanıyorum. Bu sebeple bize sunduğu nimetlerden faydalanmak gerek diye düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PCNerd -- 20 Kasım 2014; 14:03:10 >




  • İphone 5 (1 aylik cihaz) (ios 8.1.1 restore edilerek yuklendi)
    Kullanim sekli

    Wifi hep acik

    Ekran acik kulaklik ile muzik dinleme +safari(facebook+donanimhaber),

    app store dan 40 mb 2 uygulama indirildi.

    Ekran parlakligi %30



     iOS 8.1.1 Performans Yorumu ve Pil Testi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OsbourneReynolds

    2 sene eski bir sürüm kullanmayı tercih ediyorum. Göze almak demiyorum. Göze almalık bir durum yok. Çünkü yeni çıkan uygulamalardan hiçbiri benim açımdan olmazsa olmaz değil. Örneğin WhatsApp "iOS 7 ve üstü" gibi bir sınırlandırma getirirse o zaman güncelleme yoluna gidebilirim. Onun dışında var olan uygulamaların eski sürümlerini kullanmaya devam ediyorum. Herhangi bir sıkıntıyla da karşılaşmadım halen. Hatta konuyu açan arkadaşa da başka bir başlık altında verdiğim örnekteki gibi(gerçi kendisi onu da inkâr etmişti) Facebook uygulamasının iOS 6 için sunulan son sürümü, mevcut Facebook uygulamasından daha başarıldır. Facebook Messenger yükleme zorunluluğuna dikkat çekmek istiyorum burda.

    Bir diğer söylediğiniz "3 sene önceki telefonu kullanmak" derken ne kastettiğinizi anlayamadım. iPhone 5'ten önce kullandığım telefon Nokia N97 idi. 4 yıl kullandım ve artık elime aldığımda yakacak derecede ısınır hale gelmesi, bazı durumlarda titreşimde takılı kalması ve bunun gibi eskime belirtilerinden ötürü değiştirmek zorunda kaldım. Şüpheniz olmasın ki, iPhone 5'i de eskiteceğiz. İhtiyaçlarımızı karşılamaktan aciz hale gelene kadar kullanacağız. Rahat olun. 1 yıla bir telefon da değiştirecek gücüm var. Maddiyat olarak bir sınırlamam yok. Yine de ihtiyacım olmadığından ötürü yenisini almıyorum. Ama mesela sırf merakımdan gidip eski iOS cihazlarını almışlığım vardır. Nasıl birşey olduğunu, nereden nerelere geldiğini görmek açısından bu cihazları aldım ve yeteri kadar vakit geçirdikten sonra geri sattım.

    iOS 6 için geyik nitelendirmesi yapmanız komik. Benzer komiklikleri yine konu sahibi arkadaş da yapmıştı. İlginç bir ortak özellik. Ben bunu insanın içinde kalan ve kendisine bile itiraf edemediği bir kuyruk acısı olarak nitelendiriyorum. Sorsan hayır der. Ama yine de tertemiz kullandığı, kız gibi cihazının zaruriyet içermeyen birkaç özellik uğruna bu denli performans kaybına uğraması kişiye batar. Zaten söylemeye çalıştığım şey de bu; o kadar gidip telefonlarımıza binbir koruma aksesuarı alıyoruz. Kaplar, jelatinler bumperlar... Yeterki cihazımız ilk günkü gibi temiz kalsın, çizilmesin, darbe almasın ve keyifle kullanalım diye. Ama öbür taraftan öyle yazılım güncellemeleri sunuluyor ki; RAM, performans ve en önemlisi batarya düşmanı. Dolayısıyla kız gibi baktığımız telefon kısa sürede eskiyor. İhtiyaçlarımızı karşılayamayacak duruma geliyor. Tanıdık geldi mi bilmiyorum. Ama emin olun bir iPhone 4 kullanıcısına veya şimdilerde yeni yeni bir iPhone 4S kullanıcısına tanıdık gelmiştir bu söylediklerim. Çünkü bu cihazlar hep eskitme poltikalarının sonuçları. Ben şahsen telefonumu daha uzun süre tam verimle kullanmak açısından elimden geldiğince güncelleme yapmayı reddedeceğim. Olur da cihazımı swap'lamam gerektiğinde elime iOS 6'dan başka bir sürüm geçerse yapacak birşey yok, güncellerim. Onun dışında zorunda kalmadıkça güncelleme yapmayacağım. Yapmış olan arkadaşlara da geçmiş olsun diyorum ve kendinizi kandırmayın, kabul edin: Siz de pişmansınız.

    Onun dışında, benim yeni iOS sürümleri konusunda yeterli bilgiye sahip olmadığımı söylüyor PCNerd arkadaşımız. O zaman elinden hemen tüm iOS cihazları geçmiş olan ve buna rağmen kendi şahsi telefonunda iOS 6.1.4 tercih eden bir arkadaşımızı da konuya çağıralım, o da düşüncelerini bizimle paylaşsın: @MuratbanK

    Ben 3 sene önceki telefonu kullanın derken, maddi olarak bir kasıtta bulunmadım. IOS 6 güzeldi, kullanıldı ve bitti. Özlüyor muyum? Hayır, jailbreak çıkan sürümü yükler, jb yapar ve kullanırım. Yapacak birşey yok, evet ios 5, ios 6 güzeldi ama 8 de güzel. Mevzu burada güncel olanı kullanmak. Açılan konuya bağlı kalmadan, kullanıcının daha önce yaptığı yorumlara yönelik konuşmuşsunuz.




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.