Şimdi Ara

iOS 8.1.1 Performans Yorumu ve Pil Testi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
2
Favori
2.490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • PCNerd P kullanıcısına yanıt
    Evet optimalden kasıt hızı, stabilitesi, uyumu gibi temel konularda en düzgün ve en kusursuza yakın şekilde çalışması. Benim gibi ihtiyaç duymayan birisi için evet cihazın kendi sürümünde kalmak her yönüyle ufak tefek de olsa avantaj sağlayacaktır. Lakin ihtiyacı olan birisi için de her yönüyle o ufak tefek avantajlardan vazgeçmek ciddi bir sorun olmamalıdır.

    Sürümün verileceği tüm cihazlar testlerden geçse de yeni sürüm eski cihaza illa ki birtakım dezavantajları da beraberinde getirecektir. Sonuçta yeni yeni gelen özellikle eski cihazın donanımından dolayı bir yerlerde bir eksiklik hissettirecektir. Önemli olan bu dezavantaj cihazı çekilmez hale getirmesin.
  • 8.1.1 sürümünü sürer sürmez neden hemen arkasında 8.2 yi sürdüler...
  • ender E kullanıcısına yanıt
    iOS 8.2 sürülmedi 8.2 Beta sürüldü. Beta niye bu kadar erken geldi diye sorarsanız cevap çok basit. Geliştiriciler için Apple Watch ve SDK'sı WatchKit eklendi. Bu sebeple yenilik içerdiği için isim olarak 8.2 oldu. Eğer bugfix yani sadece hata güncellemesi olsaydı, 8.1.2 Beta olarak yayınlanırdı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PCNerd -- 20 Kasım 2014; 15:07:29 >
  • iPhone kullanıcılarının en büyük sıkıntısı ne? Şarj süresi IOS 8.1.1'de şarj süresi nasıl? Kötü. O zaman geçiniz!

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BilimveEdebiyat

    iPhone kullanıcılarının en büyük sıkıntısı ne? Şarj süresi IOS 8.1.1'de şarj süresi nasıl? Kötü. O zaman geçiniz!

    ip6 kullanıcısıyım...
    ip5s kullanırken akşama şarj biterdi...

    ip6 da ertesı günü akşama bitiyor.. daha ne isteyim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ender

    quote:

    Orijinalden alıntı: BilimveEdebiyat

    iPhone kullanıcılarının en büyük sıkıntısı ne? Şarj süresi IOS 8.1.1'de şarj süresi nasıl? Kötü. O zaman geçiniz!

    ip6 kullanıcısıyım...
    ip5s kullanırken akşama şarj biterdi...

    ip6 da ertesı günü akşama bitiyor.. daha ne isteyim.

    5s ile 5s'i, karşılaştırmanız lazım IOS'in şarj durumu açısından. Elma ile armutu karşılaştırmışsınız.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • BilimveEdebiyat kullanıcısına yanıt
    Yaptığım naçizane test sonucunda kötü bir pil performansı göremedim, 8.1.1 kesinlikle iOS 8.0.2 ve 8.1'den kötü değil, aşağı yukarı aynı seviyede olduğunu düşünüyorum. Sadece pil performansını baz alarak telefon kullanıyorsanız zaten başından itibaren iPhone kullanmanız yanlış. (iPhone 6 Plus hariç tabi)

    Ayrıca yabancı kaynaklarda iOS 8.1.1 ile pilin etkilenmediğini söylüyor.

    iOS 8.1.1 on iPhone 6: Impressions & Performance

    Cep Telefonları Pil karşılaştırması

     iOS 8.1.1 Performans Yorumu ve Pil Testi iOS 8.1.1 Performans Yorumu ve Pil Testi

    iOS 8.0 ve iOS 7.1.2 Pil Karşılaştırması.

     iOS 8.1.1 Performans Yorumu ve Pil Testi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PCNerd -- 20 Kasım 2014; 16:35:19 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: OsbourneReynolds

    Bence cihazı iOS 7.0.x veya iOS 8.0.x dışındakilerin kurmasına gerek yok. Şimdilik iOS 7.1.x stabil bir konumda. iOS 8'in toparlanmak için zamana ihtiyacı var. Keza uygulamaların büyük bir kısmı da iOS 8 üzerinde çökme yapacaktır. Uyumluluk sıkıntısı mevcut çünkü.

    iOS 6 kullanıcılarının hiçbir şekilde güncelleme yapmamalarını öneriyorum. Telefonunuz özellikle iOS 6.1.4 ise ikinci el pazarında net +300 lira daha yüksek fiyat biçebilirsiniz.

    quote:

    Orijinalden alıntı: PCNerd
    Apple'ın sunduğu bütün güncellemeri telefonuma kuran biriyim.


    6.0.1 6.1.4 göre sıkıntılı demi hocam en kusursuz sürüm 6.1.4




  • PCNerd P kullanıcısına yanıt
    Evdeki 5S için söylüyorum, 7.1 sizin paylaştığınız fotoğrafta olduğu gibi 8.0'dan daha iyi. Ayrıca 8.1.1'de bu performans daha da düştü.
  • BilimveEdebiyat kullanıcısına yanıt
    Bu mesajdan önce bir mesaj daha attınız o mesajı tamamen sildiniz. iOS 7, iOS 8'den pil konusunda bariz üstün yazmıştınız. Sonradan paylaştığım grafiği farkedince bu mesajınızı sildiniz ve yeni mesaj attınız :) Ön yargılı olmaya gerek yok. iOS 8 bazı cihazların pil performansını arttırdı bazılarınkini düşürdü. Grafikte görüldüğü üzere iki işletim sistemi arasında pil performansı açısından açık ara bir üstünlük yok. Hemen hemen aynı seviyelerde, yani gayet kullanılabilir. 8.1.1'in batarya seviyesini düşürdüğü de yanlış bir bilgidir. Biraz yabancı kaynaklarda araştırırsanız böyle bir şey olmadığını görürsünüz. Ben birini ekledim mesajıma üşenmezseniz okuyabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PCNerd -- 20 Kasım 2014; 17:04:44 >
  • 5s deki wifi kopma sorunu ne durumda 8.1.1 de
  • Iempufy kullanıcısına yanıt
    Açıkçası 5S'i bilemiyorum. Ben kendi telefonumda 8.1'de kopma sorunu yaşamamıştım, 8.1.1'de de yaşamadım.
  • Pil kesinlikle daha iyi.
    Performans konusunda iphone 6 arada sallanırdı. Yani Android gibi davranmaya başlardı. 2 gündür harika oldu. Kesinlikle çok daha hızlı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PCNerd

    Bu mesajdan önce bir mesaj daha attınız o mesajı tamamen sildiniz. iOS 7, iOS 8'den pil konusunda bariz üstün yazmıştınız. sonradan paylaştığım grafiği farkedince bu mesajınızı sildiniz ve yeni mesaj attınız :) Ön yargılı olmaya gerek yok. iOS 8 bazı cihazların pil performansını arttırdı bazılarınınkini düşürdü. Görüldüğü üzere iki işletim sistemi arasın pil performansı açısından açık ara bir üstünlük yok. Hemen hemen aynı seviyelerde, yani gayet kullanılabilir. 8.1.1'in batarya seviyesini düşürdüğüde yanlış bir bilgidir. Biraz yabancı kaynaklarda araştırırsanız böyle bir şey olmadığını görürsünüz.

    O mesajı silmemin nedeni özellikle 5S diye belirtmediğim içindi. Zaten sonraki mesajımla sildiğim mesajın içeriği aynı.
    Iphone 5 için test yapmışsınız, kendi koyduğunuz fotoğrafla kendinizi yalanlıyorsunuz. Hem 5, hem 5S hem de 5C için IOS 7, pil performansı açısından IOS 8.0'dan, daha iyi gördüğünüz gibi. Gene yazdığım gibi 8.1.1'de bu performans daha da bozuldu. Hem yurtiçi hem de yurtdışı kullanıcılar bu konudan şikayetçi. IOS gün geçtikçe stabilitesinden, kalitesinden kaybediyor. İster kabul edin ister etmeyin. Bende Iphone 4,Iphone 5S, Ipad Air, Ipad4 ve Ipad mini var. İster miyim elimde bu kadar para verdiğim cihazların her geçen gün performansının düşmesini. Keşke ben de çok iyi hemen güncelleyin diye yazabilseydim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BilimveEdebiyat -- 20 Kasım 2014; 17:12:18 >




  • BilimveEdebiyat kullanıcısına yanıt
    Sistem performansı 8.1.1 ile kesinlikle düşmedi aksine arttı uygulamalar daha hızlı açılır hale geldi, belirli yerlerdeki takılmalar düzeldi. Belli ki yazdıklarımı okumuyorsunuz. iOS 8 ile pil performansı iOS 7'ye göre bazı cihazlarda düştü bazılarında arttı dedim. Ama bu cihazlar arasında bariz bir üstünlük yok dedim. Nerede kendimle çelişmişim? iPhone 5'in pil performansı sadece 5 dakika düşmüş, 5S 16 dakika? Bunlar sizin için bariz bir üstünlükse bir şey diyemem. Madem 8.1.1 batarya performansı 8.0, 8.0.2 ve 8.1'den daha kötü bir kaynak rica edeyim sizden? Ben size düşmediğini göstermek için daha bir çok kaynak gösterebilirim. Mesela;

    iOS 8.1.1 on iPhone 6: First Impressions And Thoughts



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PCNerd -- 20 Kasım 2014; 17:33:50 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: PCNerd

    Belli ki yazdıklarımı okumuyorsunuz. Sistem performansı 8.1.1 ile kesinlikle düşmedi askine arttı uygulamalar daha hızlı açılır hale geldi, belirli yerlerdeki takılmalar düzeldi. iOS 8 ile pil performansı iOS 7'ye göre bazı cihazlarda düştü bazılarında arttı dedim. Ama bu cihazlar arasında bariz bir üstünlük yok dedim. Nerede kendimle çelişmişim? iPhone 5'in pil performansı sadece 5 dakika düşmüş, 5S 16 dakika? Bunlar sizin için bariz bir üstünlükse bir şey diyemem. Madem 8.1.1 batarya performansı 8.0, 8.0.2 ve 8.1'den daha kötü bir kaynak rica edeyim sizden? Ben size düşmediğini göstermek için daha bir çok kaynak gösterebilirim. Mesela;

    iOS 8.1.1 on iPhone 6: First Impressions And Thoughts


    Sizin paylaştığınız kaynak iPhone 6 için. iPhone altı doğrudan IOS 8 ile geldiğinden zaten IOS 7 ile karşılaştırılamaz. Elde veri yok.Elma ile armutu karşılaştırmayın. 5 serisi için 7 daha iyi, hem de bariz daha iyi. Zaten Apple versiyon düşürmeye izin verse bilinçli kullanıcıların çoğu düşürür. 4-4S-5-5s hepsi dahil buna.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BilimveEdebiyat -- 20 Kasım 2014; 17:39:21 >




  • BilimveEdebiyat kullanıcısına yanıt
    Sizin dediklerinizin dayanağı yok. Elma armut meselesi değil, 8.1.1'in zaten başlıca amacı iOS 8 yüklü eski cihazlardaki performansı yükseltmekti. Madem eski cihazlar için kaynak istiyorsunuz buyrun;

    iOS 8.1.1 on iPhone 5: Impressions & Performance



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PCNerd -- 20 Kasım 2014; 17:58:11 >
  • Konu dışı bir soru olucak ama turkcell yazısının yanındaki -50 gibi rakamları hangi tweak ile yapıyoruz ve o sayılar neyi ifade ediyor hocam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PCNerd

    Sizin dediklerinizin dayanağı yok. Elma armut meselesi değil, 8.1.1'in zaten başlıca amacı iOS 8 yüklü eski cihazlardaki performansı yükseltmekti. Madem eski cihazlar için kaynak istiyorsunuz buyrun;

    iOS 8.1.1 on iPhone 5: Impressions & Performance


    Buyurun kullanıcı yorumları.http://shiftdelete.net/ios-811-guncellemesi-cikti-56130




  • Arkadaşlar niye bu kadar hararetli tartışıyosunuz anlamadım. Herkes keyif aldığı sürümü kullansın.
    İos 6 lı cihazın para etmesinin sebebi o sürüme geri dönmenin mümkün olmamasıdır.
    İos 6 bana görede demode. İos 7.1.2 kullanıyorum cihazımdan gayet memnunum.
    8.1i 4s kullanan birinde gördüm rami kasması için özellikle çaba gösteriyor gibi geldi bana. Stabil hale gelmeden yüklemeyi doğru bulmuyorum
    (iphone 5 kullanıcısıyım)
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.