Şimdi Ara

İnternet sağlayıcım beni dava etti ne yapmalıyım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba



    Bugün bir tebligat geldi ve internet sağlayıcım beni mahkemeye vermiş.


    bana 15 sayfalık uzun uzun belgeler gönderilmiş ama yarısından fazlasını anlamadım.



    neredeyse 1 yıl geçmek üzere 1100 tl nin de bir değeri kalmadı zaten deyip önemsemeyecektim ama belgelerde mahkeme ücretlerinin davalıdan alınacağı diye bişeyler okuduğum için ilgilenmeye karar verdim. alacağımı almayı geçtim bari üstüne para vermeyeyim. bir avukat tanıdığım yok o yüzden buraya yazmaya karar verdim. ne yapmam gerek yardımcı olursanız sevinirim.





    2 yıl süreli aboneliği başka eve taşındığım ve ev fiberi desteklediği için son 6 ay kala iptal ettirdim. son 6 ay için 1117 tl ücret çıkarttılar. bende e devlet üzerinden tüketici hakem heyetine başvuru açtım. daha sonrasında internet sağlayıcım beni çıkardıkları faturayı ödemediğim için bir avukata iletmiş avukat beni aradı. ödeme yapmazsam icra geleceğini söyledi. bende avukata konunun tüketici hakem heyetinde olduğunu söyledim ve ne yapmam gerekir diye sordum. avukat önce ödemeyi yapın çıkacak sonuca göre ödemeyi geri alırsınız dedi. bende avukatlık ücreti dahil şekilde çıkarılan borcu ödedim.


    Karşı taraf savunma yapmadığı için hakem heyeti beni haklı bulmuş.



    İnternet sağlayıcım beni dava etti ne yapmalıyım






    tüketici hakem heyeti internet sağlayıcımı icraya vermiş. internet sağlayıcım tüketici mahkemesine icra kararının tedbiren durdurulması için başvuru yapmış ve icra kararı durdurulmuş. ( ara karar )



    Dava dilekçesi



    Küçükçekmece Kaymakamlığı İlçe Tüketici Hakem Heyeti Başkanlığı’nın 28/03/2022 tarih ve ............ sayılı kararının iptali/geçersizliği ile yargılama sonuçlanıncaya kadar anılan heyet kararının uygulanmamasını teminen ihtiyati tedbir kararı verilmesine ve yargılama giderleri ile avukatlık ücretinin davalıya yükletilmesine karar verilmesi talebine ilişkin talebimizin arzından ibarettir.



    Davalı adına kayıtlı ....... hesap numaralı aboneliğe ilişkin Küçükçekmece Kaymakamlığı İlçe Tüketici Hakem Heyeti Başkanlığı’nın 28/03/2022 tarih ve .............. sayılı kararında "başvuru sahibinin talebinin KABULÜ’ne, tüketicinin, 1117,06.-TL bedelden şikayet edilene borçlu olmadığının tespitine “ şeklinde hüküm tesis edilmiştir.

    Haksız ve hukuka aykırı işbu karara karşı itirazlarımızı sunuyor ve “Hakem Heyeti Kararının iptalini talep ediyoruz.

    Davalı ..... , iptal ettirdiği hattına tahakkuk eden faturaya itirazı ile Tüketici Hakem Heyeti nezdinde şikayette bulunmuştur.



    DAVALI TAAHHÜT SÜRESİ SONA ERMEDEN ABONELİĞİNİ SONLANDIRARAK TAAHHÜDÜNE AYKIRI HAREKET ETMİŞTİR.

    Davalı , 03/10/2015 tarihinde evde internet hizmeti almak için “Abonelik Sözleşmesi” (Ek1.) imzalayarak aboneliğini başlatmıştır.

    Somut olayda davalı müşteri de taahhütlü abone olup, 24 ( yirmi dört ) ay müvekkil şirkette abone olarak kalma yönünde taahhütte bulunması karşılığında indirim/fayda sağlayarak 28/05/2020 tarihinde “Kat Kat Hız Kampanyası”ndan yararlanmıştır. (Ek, Ses Kaydı- THH dosyasına fiziken sunulmuştır. İstem halinde tekrar sunulacaktır.)

    Davalı taahhüt süresi sona ermeden 09/09/2021 tarihinde gerçekleştirilen abonelik iptali nedeniyle 2021/09 dönemine ait faturasına kampanya kapsamında almış olduğu indirim bedelleri toplamı yansıtılmıştır.

    Abonelik Sözleşmeleri Yönetmeliği’nin 14. maddesinde taahhütlü aboneliğin tanımı yapılmış olup, taahhütnamede belirtilen süre kadar abone kalmayı taahhüt eden tüketicilere; sözleşme konusu mal veya hizmetin bedelinden indirim yapılması halinde taahhütlü aboneliğin söz konusu olacağı belirtilmiştir.

    Öte yandan, davalı 24 aylık taahhüt süresi sona ermeden aboneliğini sonlandırmıştır. Davalı , dahil olduğu “Kampanya” kapsamında 24 ay abonelik taahhüdünde bulunması karşılığında, internet hizmetini yaklaşık 16 ay indirimli şekilde alma imkanını elde etmiş ve vergiler dahil toplam internet hattı için 1.139,90 TL indirimden yararlanmıştır. Ayrıca iptal faturasına; Ek Ücretleri 0,20 TL, Internet Erisim Ücreti (01 Eylül-09 Eylül) 32,60 TL, Yalın Internet Erisim Ücreti (01 Eylül-09 Eylül) 2,72 TL yansıtılmıştır..

    28/05/2014 Tarihi itibari ile yürürlüğe giren 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un 52/4 maddesi ile; belirsiz süreli veya süresi bir yıldan daha uzun olan belirli süreli abonelik sözleşmelerinin tüketiciler tarafından herhangi bir gerekçe göstermeksizin cezai şart ödenmeksizin feshedilebilmesi düzenlenmiştir. Şirketimiz ile aboneler arasında imzalanan “Abonelik Sözleşmesi” de belirsiz süreli olup sözleşmelerde cezai şart bulunmamaktadır. Abone belirsiz süreli abonelik sözleşmesini fesih hakkını herhangi bir ceza bedeli ödemeksizin kullanabilmektedir. ( anlamadığım yerlerden birisi burası yasayı yazmışlar zaten abonelik süresi 1 yıldan uzun olanlar için gerekçe göstermeksizin feshedilebilmesi diyor. benim aboneliğim 2 yıl ve 1.5 yılını kullanmışım zaten )



    mahkeme davanın dosya üzerinden yürütülmesine karar vermiş ve benden 2 hafta içerisinde cevap vermemi istiyorlar.


    14-6100 s. HMK' nın 320/2. maddesi gereğince tarafların anlaştıkları ve anlaşamadıkları hususların açıkça belirtilip sulh ve arabuluculuk hususunda beyanlarının alınması gerektiğinden ve yargılama dosya üzerinden yapılacağından, tarafların 2 hafta içerisinde sulh ve arabuluculuk hususunda beyanda bulunmaları gerektiğinin İHTARINA,




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EmreTRNNN -- 11 Ağustos 2022; 1:11:12 >







  • abonelik taahhüttü 1 yıldır 2. yıl cayarsanız ceza ödemezsiniz tüketici hakem heyeti çıkan cezaları bozuyor. ama yaptıkları indirimleri geri isteyebilirler. ceza kesemezler




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kulga -- 2 Eylül 2022; 16:0:32 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.