Şimdi Ara

Intel ve AMD işlemcilerde yeni bir açık ihtimali daha (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
3.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Ekrem'i atın DH'den. Evet bana soracaksınız.

  • böyle üyeye böyle editör... başta ben olmak üzere bize müstahak, tamam bazen güldük bazen eğlendik ama işin tadını kaçırdı iyice.

    NOT: haberi okumadım, zaten haber değil yorumları okumak için dh deyim.

  • A Haber'de çalışacak adamsın Ekrem.

  • qoqoCAN Q kullanıcısına yanıt
    şimdi bu yeni bir açık mı yoksa eski bir saldırı türü mü?
    eski bir saldırı olarak gören de var.


    her şeyden önce amd' nin yaptığı açıklamalara bakalım:

    AMD' nin etkilenmediğine inanılıyor.
    AMD' nin etkilenmediğine inanılıyor.
    AMD' nin etkilenmediğine inanılıyor.
    işlemcilerinin yalnızca ikinci senaryonun ikinci değişkeninden etkilendiğini gösteriyor ve bunun için tavsiyede bulunuyor.

    yani kendi işlemcisine dokundurtmuyor. tavsiyesi ise AMD' nin de istismar edilmeye açık bir işlemci olduğunu gösteriyor. yok bios güncelle, yok kullandığın yazılımı güncelle vb.


    her iki üretici de donanımlarındaki temel sorunların düzeltilmesinden hiç bahsetmez. yazılımla açığı kapatma yoluna giderler. bu da işlemciler için yapılan binbir çeşit performans ölçümlerinin sonuçlarını değiştirir. işin yoksa tekrar test yaparsın ya da görmezden gelirsin.




    sonuç: bu saldırı sınıfı ve tekniğinde intel öne çıkmış olabilir ama amd de etkilenmiştir. haber editörüne saldırmanın bir anlamı yok. amd etkilenmedi diyene söylenebilecek şeylerin en başında "tavsiye edeceğine tavsiyeni ortadan kaldıracak donanıma sahip işlemci üret" gelir.

    forza intel.




  • bir açığımız kaçığımız yok çok şükür.biz ryzen2'ler mustanglar gibi çok asabi diye şikayetçiyiz ne performans düşmesi?
  • Luke Neil kullanıcısına yanıt
    ocak ayına kadar bütün işlemcilerde bu sorunu halledecekler diye okudum. ayrıca amd'nin böyle bir açığı olmaması gerçek ise demek ki intel işlemciler üzerinde güvenlik açıklarını tespit etmeye yönelik özel bir ekibi gerçekten var demektir. yorumlardan birinde böyle bir ekibin varlığından bahseden olduğunu gördüm. yine de mevcut durum intel'in kötü durumda olduğunu göstermez. nihayetinde security vulnerability exploitation değerlendirmeleri ışığında var olan açık ne ilk ne de son olacak. amd'nin de başka bir cve için haziran ayında güncelleme yaptığını hatırlatalım. sonuç, bu konuda fark yok bence. aslında fark var da cve bulununca yamaların çıkması kaçınılmaz oluyor da denebilir. bulunmasa ne amd dert eder ne de intel. bu da ayrı bir meslek olmuş.




  • bu haber yanlış çeviriyse ki - çeviriyle haber yapılmaz ! - bir donanımhaber okumam . intel den iyice soğudum . yeni pc topladığımda amd alacağım .

  • Bize ryzenleri askerden yeni gelmiş adam gibi zaptedebilmek için uğraşıyoruz adamların dediğine bak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiç kapanmayan açıklar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bu ana sayfa haberlerinde neden her satır arasında uçurum var?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.