Şimdi Ara

Intel’den salvolar: “AMD dikiz aynasına mahkum” (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
1.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Teşbih aynı arabada olmak değil.
    Amd yi ayrı bir araba olarak düşünürseniz yarışta Intel öne geçti AMD dikiz aynasında görünüyor bundan sonra ön camda görünmeyecek manasında

  • Bakalım cevap gelecek mi (:

  • Bütün çekirdekleri performans çekirdeği yapamayıp güç yönetiminde çuvallayan ve bu nedenle cep telefonlarındaki gibi küçük çekirdek icat edip yeni bişey tasarladım diye yutturmaya kalkan, geçmişte bizleri her nesilde %5lik performans ve sürekli yeni anakartlara mahkum eden firmanın ceo'su konuştu.

  • Eli boş olan böyle sağa sola saldırır gibi geldi bana 🙂👍🏻

    Dr. Lisa Su geliştirdiği teknolojilerden başka birşey söyledi ya da intel'e böyle saldırdı mi. Ben hiç hatırlamıyorum 😄

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu dallama İntel CEO'suna inat hayatım boyunca AMD alasım var.

  • Intel klasigi ... AMD cildiriyor...

  • biembo kullanıcısına yanıt

    Zaten Intel 5000 serisine anca cevap verebiliyor, bu yılın yarısından sonra 7000 serisi çıkınca Intel'in "yeni mimari" diye yutturmaya çalıştığı big.LITTLE işlemcileri yine geride kalacak :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mağrur olma padişahım, senden büyük Allah var.

  • Abicim lisa başkan sizin kaportanızı nasıl dağıttıysa gene aynı şekilde yapmaya devam eder tabi Amd'nin de eskisi gibi tüm yetkiyi verip köşeye çekilmesi lazım,lisa başkan zen için çok çalıştı bir sürü mimariyi sildi en baştan yaparak zeni geliştirtti ve başarılı oldu.

    İntel'in elinde onca imkan var pazar elindeyken kendi saçma politikalarıyla her işlemcide soket değişsin, yok z olunca hızaşırtsın yok b olunca aşırtma iptal,işlemci fiyatları saçma sapan kusuratlı fiyatlardı vs derken amde den tokatı yiyince çekirdekleri artırıp fiyatları düşürdü yeni mimariler vs uğraştı baya ama en baştan soket dayatması vs olmasaydı bu kadar belki pazar kaybetmezdi,gene aynı yanlışları yaparlarsa artık kullanıcı amd ye de güveni tam oldukça yayıldı kendileri otoban kenarından izlerler artık.

  • Pat amcanın sözlerini tayyibin sesiyle eşleştirdim. anladımki almanya bizi nasıl kıskanıyorsa, Amd inteli öyle kıskanıyor.

  • Ryzen 7000 gelsin hele bir de şu 2022 yılımız az mutlu geçsin. DDR5 ile beraber ryzen uçacak roket

  • Intel senelerce mevcut işlemcilere frekans atlatarak "yeni" diye millete iteledi. Üstüne bu işlemcileri kar üstüne kar ekleyerek sattı. İşlemcisini yenilemek isteyen herkes her sene çıkan yeni soket yüzünden anakartına kadar elden geçirmek zorundaydı. Hatta bir adım daha ileri gidersek Intel'in bu sömürgeci tutumu sektörün de ilerleyememesine sebep oldu. Oyun endüstrisi olsun, başta GPU olmak üzere ve donanım sektörü de bundan nasibini aldı. Ryzen serisinden sonra oyun sektöründeki donanıma bağlı gelişmeleri de görmüş olduk. Intel daima rekabet içinde kalsın (AMD'de aynı işleri yapmasın diye) ama hep sürünür umarım. AMD'de artık şu yazılım ve driver desteklerini bir düzene soksun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freestyleminds -- 19 Ocak 2022; 00:46:51 >
  • Kim ne derse desin intel her zaman güvenilir limandır. Benchmark manyağı olmayan kimse halen uygulama stabilizasyonu güvenilir olmayan AMD kullanmaz. Threadripper diye kafa şişirdiler, hadi gösterin bakalım bu AMD'ye güvenip xeon yerine threadripper işlemci kullanan işletme sunucusu. Kullanılmaz, neden çünkü iş uygulamaları katmanında stabilite her zaman en önemli beklentidir.

  • Sen önce bi nm yi düşür öyle konuş :)) işkembeden sallamak kolay!

  • Roark kullanıcısına yanıt

    İddiada bulunmadan önce neden bahsettiğiniz hakkında bilginiz olsa keşke. Sunucu tarafında AMD markası threadripper ismiyle değil EPYC ürünleriyle yer almakta. Amazon dahil birçok büyük şirket de web sunucularında ve datacenterlarında EPYC işlemciler kullanmakta. Bakın burada kanıtı var:

    https://aws.amazon.com/tr/ec2/amd/

    İddianızın çöp olduğu iki nokta bu. Threadripper ürünleri HEPC denilen high end pc klasmanında kullanılır. İş istasyonları ve içerik üretme, rendering gibi amaçları vardır yani. Bu klasmanda da ben değil AMD söylesin size ne gibi işletmelerin threadripper kullandığını:

    https://www.amd.com/tr/partner/studios-use-amd-ryzen-threadripper




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scatha -- 20 Ocak 2022; 5:44:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • intel son 1-2 senedir rezil kepaze oldun dikiş tutmaz oldun iyide oldu amd yide ayrı sevmem ama yinede senden iyi

  • AMD dikiz aynasına mahkum çünkü dikiz aynası olmadan arkadaki İntel'i göremiyor :D :D

  • Intel ise geçen sene kendi 49-kübitlik işlemcisi Tangle Lake’i duyurmuştu. Hollanda’daki QuTech merkeziyle ortaklığı sayesinde hem isteğe uygun çip üretiminde tecrübe kazanan Intel hem de kuantum internetin altyapısı için gerekecek olan araştırma kaynaklarına birinci elden erişime sahip (QuTech’te 2020'ye kadar 4 şehir arası ilk ‘kuantum internet’in kurulması hedefleniyor). Bu da Intel’e geleceğin internetinin olası kuantum donanımsal altyapısının belirlenmesinde bir ‘ilk hamle avantajı’ sağlıyor. siz gene ıntelı kucumsemeyın intel halen 14 nm da yanı eskı teknolojı ve bunu yenı teknolojı ıle halen zor sahmet gectık dıye sevınen bır amd sahsi kaatım yınede ıntelden yana :=)

  • Bloodin kullanıcısına yanıt

    Hocam hangi nesiller birbirlerine rakip ? Bir de herkes 7000 bin serisini konuşuyor. 6000 serisi olmayacak mı masaüstünde ?


    Intel core , Amd ryzen ismini kullandığı müddetçe mimarilerini değiştirmedikleri anlamına mı geliyor ? Yoksa amd deki zen 1 - zen 3 gibi tabirler değiştirdiğini mi gösteriyor ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi torquehp -- 2 Şubat 2022; 0:5:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • torquehp kullanıcısına yanıt

    Evet bu yıl mobil işlemciler Ryzen 6000, masaüstü işlemciler Ryzen 7000 diye adlandırılacak, masaüstü işlemciler gecikeceğinden dolayı dizüstü işlemcilerle aynı düzeyde gibi görünmesin diye böyle bir önlem aldıklarını düşünüyorum.


    Evet çekirdek mimari değişmiyor, genelde nanometreyi düşürüp ek özellikler ekliyorlar fakat ana mimari aynı kalıyor. Gerçi görüldüğü kadarıyla AMD nesiller arasında daha büyük teknolojik değişimler sunuyor. Intel'in ilk Core iX mimarisinden beri elle tutulur değişimleri sadece AMD Bulldozerden korktuğu 2. Nesilde, Ryzen'ın sıkıştırdığı 8. Nesilde ve Ryzen'a son kalesi olan tek çekirdekte bile geçildiği için 12. nesilde görüldü. Yani AMD ittirmese Intel'in zerre kıpırdayacağı yok. AMD ise Zen mimarisinden Zen 2, Zen 3'e geçerken çok daha önemli değişimlere imza attı. Umarım bu şekilde devam eder. Elbette Zen çekirdekleri de miadını dolduracak zamanla, her yaptığı işte AMD'yi Intel'in önüne taşıyan işlemci "sanatçısı" Jim Keller umarım o zamana yeni bir mimariye daha imza atar.





  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.